Salix OS

Κυριές & κυριοι, νέα γεύση Salix OS. :)

SalixLive 13.1.1 με XFCE ή LXDE

Ice-Cream.jpg


 
Για να δουμε ποσοι αντεχετε μια εκδοχή για χρηστες που επειμένουν να τα βάζουν με το πληκτρολόγιό τους ..... :diablotin:

Ratpoison-128.png

Κυρίες και κύριοι

ratpoison
 
Ολο και σε πιο hardcore μονοπατια το SalixOS ;)
 
Ωπ! Ο δικός μας ο gapan? Kudos! :thumbup:

Cool! Δεν τον ήξερα τον συγκεκριμένο windows manager! Μπορώ να πω ότι μ' αρέσει πολύ η ιδέα του να δουλεύω κάπου χωρίς ποντίκι!

VM & δοκιμή asap!

[edit] Οπωσδήποτε δοκιμή asap!!! :D

 

 




 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βαζω εδώ το ερώτημά μου, ευκαιρία να ξυπνήσω το θρεντ. Δεν εχω βρει λύση στο ιντερνέτι. Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Κατέβασα λοιπον την εκδοση KDE και εκανα auto εγκατάταση full κατω από VMWARE ESXI 4.1. Μετά το reboot εμφανίστηκε το GUI και βαζοντας τα στοιχεία του root, παίρνω μήνυμα Root logins are not allowed. Δε βρήκα άκρη όπως είπα για το πώς μπορώ να μπω με root. Ολοι απαντούσαν στον εκάστοτε χρήστη που ρωτούσε, να τρέξει τις εντολές του με su. Εγώ όμως θελω να κανω Login με root. Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το Login για το χρήστη αυτό?

ΥΓ. Ναι θέλω να κανω Login με root, γνωρίζω τις επιπτώσεις της εντολής "rm / -r" και αναλαμβάνω 100% την ευθύνη. Αλλωστε δε στήνω το νεο server της Nasa. Μερικές δοκιμές θελω να κανω. :D

edit: Οκ το βρήκα. Επρεπε να γκουγκλάρω με kde root login. Ανοίγουμε το αρχείο /etc/kde/kdm/kdmrc και πειράζουμε τη ρυθμιση AllowRootLogin σε true. Προφανώς ισχύει για όσους εχουν kde, ανεξαρτήτως διανομής Linux.

:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα γίνω κακός και δεν θέλω. Αλλά αυτοί που σου λέγανε να τρέξεις τις εντολές με su κάτι παραπάνω ξέρανε και υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι που είναι απενεργοποιημένο. Το μόνο που δείχνει κάποιος που θέλει να μπει σε γραφικό περιβάλλον ως root είναι άγνοια και τίποτα άλλο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες (γιατί βαριέμαι) τα προβλήματα πάνε πολύ παραπέρα από τι κάνει το "rm -r", είναι παιδικό να νομίζεις ότι αυτό είναι το μεγαλύτερό σου πρόβλημα, αλλά δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας (και του συστήματός σου, και των δεδομένων σου και όλων των άλλων υπολογιστών με τους οποίους συνδέεται ο υπολογιστής σου - δηλαδή όλου του internet) που είναι το κυριότερο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι φτιαγμένα να δουλεύουν κάτω από γραφικό περιβάλλον ως root και αυτό που λες για τις δοκιμές είναι τελείως άκυρο. Μπορεί κάλλιστα κάτι να μη δουλεύει ως root, ενώ αν έμπαινες κανονικά με το χρήστη σου δεν θα είχες κανένα πρόβλημα.
 
Μα αν στήσω ενα μηχανάκι για δοκιμές, ποιό το πρόβλημα αν μπω με root; Επαναλαμβάνω, δε στήνω το server της Nasa. Ενα τεστ θελω να κανω. Και θα γίνω κι εγώ κακός. Αυτή την ιστορία/πιπίλα "why login as root? it is dangerous κλπ κλπ" ποτέ δεν την κατάλαβα. Αν ο αλλος θελει να μπει με root, ΔΕΝ εχει άγνοια (όπως εγώ), για ποιό λόγο να μη μπει; Τα setupια όλα θα έπρεπε να ρωτάνε από την αρχή αν θέλει ο χρήστης να ενεργοποιήσει το root ΜΕ ΔΙΚΗ του ευθύνη. Αν ο αλλος ξέρει, για ποιό λόγο να μη μπει με root;; Τεσπα, το πρόβλημά μου λύθηκε, οπότε το αφήνουμε εδώ.

ΥΓ. Η δοκιμή ειναι δοκιμή, δεν υπάρχει κάτι άκυρο πάνω σ'αυτό. Αν χαλάσω κάτι με root....δοκιμή είναι. Δοκιμαστικό περιβάλλον ειναι, γκοντ ντάμιτ! :D
 
Rygar είπε:
Μα αν στήσω ενα μηχανάκι για δοκιμές, ποιό το πρόβλημα αν μπω με root;
Πολλά.

Rygar είπε:
Επαναλαμβάνω, δε στήνω το server της Nasa.
Τα άπειρα botnets που υπάρχουν δεν τρέχουν σε servers της Nasa.

Rygar είπε:
Ενα τεστ θελω να κανω. Και θα γίνω κι εγώ κακός. Αυτή την ιστορία/πιπίλα "why login as root? it is dangerous κλπ κλπ" ποτέ δεν την κατάλαβα. Αν ο αλλος θελει να μπει με root, ΔΕΝ εχει άγνοια (όπως εγώ), για ποιό λόγο να μη μπει;
Απάντησε στην ερώτηση "Αν ο άλλος θέλει να οδηγεί μεθυσμένος, εν γνώσει του, ΔΕΝ έχει άγνοια, θέλει απλά να οδηγεί μεθυσμένος, για ποιο λόγο να μη τον κάνει;" και θα έχεις απαντήσει και στη δικιά σου.

Rygar είπε:
Τα setupια όλα θα έπρεπε να ρωτάνε από την αρχή αν θέλει ο χρήστης να ενεργοποιήσει το root ΜΕ ΔΙΚΗ του ευθύνη.
Κι όμως δεν το κάνει ΚΑΝΕΝΑ. Μήπως υπάρχει λοιπόν σοβαρός λόγος που είναι έτσι τα πράγματα;

Rygar είπε:
Αν ο αλλος ξέρει, για ποιό λόγο να μη μπει με root;;
Γιατί δεν ξέρει. Αν ήξερε, δεν θα ήθελε να το κάνει.

Rygar είπε:
ΥΓ. Η δοκιμή ειναι δοκιμή, δεν υπάρχει κάτι άκυρο πάνω σ'αυτό. Αν χαλάσω κάτι με root....δοκιμή είναι. Δοκιμαστικό περιβάλλον ειναι, γκοντ ντάμιτ! :D
Αλλά αν δεν δουλεύει κάτι σωστά ΕΠΕΙΔΗ εισαι root, ενώ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν ήσουν απλός χρήστης, όπως θα έπρεπε, θα σου φταίνε άλλα και θα βγάλεις και λάθος συμπεράσματα.
 
gapan είπε:
Πολλά. Οπως;

Τα άπειρα botnets που υπάρχουν δεν τρέχουν σε servers της Nasa.

Απάντησε στην ερώτηση "Αν ο άλλος θέλει να οδηγεί μεθυσμένος, εν γνώσει του, ΔΕΝ έχει άγνοια, θέλει απλά να οδηγεί μεθυσμένος, για ποιο λόγο να μη τον κάνει;" και θα έχεις απαντήσει και στη δικιά σου. Δε μπορώ να μου απαντήσω, γιατί ειναι τελείως διαφορετικός ο βαθμός επικινδυνότητας, στην περίπτωση του μεθυσμένου φεύγει μια ζωή, αν μπω με root και τα σκίσω όλα, δεν έγινε τίποτα.

Κι όμως δεν το κάνει ΚΑΝΕΝΑ. Μήπως υπάρχει λοιπόν σοβαρός λόγος που είναι έτσι τα πράγματα; Το ότι η Microsoft σου επιτρέπει πολύ άνετα (ούτε commandline ούτε τίποτα) να ενεργοποιήσεις τον administrator, είναι καλό παράδειγμα; Και μη μου πεις, ότι δεν είναι σοβαρή εταιρία

Γιατί δεν ξέρει. Αν ήξερε, δεν θα ήθελε να το κάνει. Εγώ δηλαδή που είμαι αντμιν σε ενα σωρό σερβερς, είμαι άσχετος; Η μήπως ο administrator είναι χαμηλότερου κύρους από τον root;;;

Αλλά αν δεν δουλεύει κάτι σωστά ΕΠΕΙΔΗ εισαι root, ενώ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν ήσουν απλός χρήστης, όπως θα έπρεπε, θα σου φταίνε άλλα και θα βγάλεις και λάθος συμπεράσματα.
Θα το πω μια φορά ακόμα. Θελω να κανω ΔΟΚΙΜΗ! Δε θελω να στήσω σοβαρό μηχανάκι με χρήστες κλπ κλπ κλπ. Μια απλή δοκιμή.

Τεσπα, σα μικρά παιδιά κανουμε, ποιος έχει το περισσότερο δίκιο κλπ κλπ, ενώ υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να κανουμε :D

ΥΓ:

:D . Νομίζω κατάλαβα γιατί δε θέλετε οι unixάδες να μπαίνετε με root. Ειναι το ΜΟΝΟ λειτουργικό που μπορεί να ζβήσει τον εαυτό του :D .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν με ενδιαφέρει να εκπαιδεύσω κανέναν. Είναι αδύνατο να γίνει μέσω ενός forum. Ούτε με ενδιαφέρει να αναλωθώ σε διαδικτιακές διαφωνίες. Όποίος θέλει να ενημερωθεί, μπορεί να το κάνει μόνος του. Το υλικό υπάρχει για όποιον τον αναζητήσει.
 
Συμφωνώ. Αλλωστε τετοιου είδους διαφωνίες απο μακριά δεν οδηγούν πουθενά.

Στο θεμα μας...
 
Πίσω
Μπλουζα