Salix OS

teflon

RetroMasteR
Joined
22 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.219
Αντιδράσεις
26
Δεν ξέρω αν τα μαθατε, αλλα κατι νέο παιζει εκει εξω, με μυρωδιά Slackware ..... :) και με πρωτεργάτη ένα retroμέλος μας. ;)

Κυριες & κύριοι ......

salix-728x80.png


Salix01.png


Το slackware με απλά λογια.

Εύχρηστο, σταθερό, με την απλότητα του XFCE και φυσικά αυτό που θα μας ενοιαζε περισσότερο εμας..... Emulators απο ολα σχεδον τα κονσόλια και μηχανακια στα repos του. :)

Αν και με το CPC εχουμε ένα θέμα... :mad: Ε gapan?
Προσφατα ανακοινώθηκε και η live εκδοσή του. Προτεινεται ανεπιφύλακτα και σε νέους χρήστες. Μια δοκιμή θα σας πείσει..... :D

cupcakes,+panetone,+cake+134.JPG


Περισσοτερα και μεταφόρτωση από εδώ
 
Πρωτομαστορας ειναι ο gapan? Συγχαρητηρια! ΑΠΑΝ ΡΕ!!
 
Wally είπε:
Πρωτομαστορας ειναι ο gapan? Συγχαρητηρια! ΑΠΑΝ ΡΕ!!
Και με πολυ αγάπη σε αυτο που δημιούργησε και πάντα πρόθυμος και ακούραστος, να σας δώσει λύση, για οποιοδήποτε προβλημα που μπορει να σας παρουσιαστει, ακομα και αν χρειαστει να σπαταλήσει μπολικο από τον ελευθερο χρόνο του.

Δε θα ξεχασω ποτε το πρωϊνο (μερα ξεκουρασης για τον ίδιο) που τον έκανα "νταούλι" που δεν ειχα ελληνικά στην core εγκατάστασης της διανομης (ανευ xorg) και αφου εγω πέρασα τη μερα μου χαβαλε, γυρνοβολώντας απο εδω και απο εκει, αυτος με παιρνει τηλ. το βραδυ και μου λεει οτι τωρα μπορεις να εχεις ελληνικα στο CORE με αυτον και αυτον τον τροπο. :eek:

gapan & λοιπα dream team μέλη του salixOS

κιπ γουοκινγκ...... ! :thumbup:
 
Προσπαθησα να το πω τοτε στο thread με τα desktop αλλα δεν εκατσε τελικα.

Η προσπαθεια του gapan ειναι μοναδικη παντως - οπως και το ιδιο το Salix. Ασε που αυτο το core taste στυλ το εχω αγαπησει (και λογω του arch).
 
Κατέβασα την 32-bit edition (ελέω netbook) και θα το εγκαταστήσω στο δεύτερο partition του σκληρού (30 giga σε γύνολο 80) .

Δεν πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα με dual boot win Xp από ότι είδα; Στις εικόνες κάποιος χρήστης έχει ανεβάσει screenshot από Acer netbook, άρα πρέπει να τραβάει "βούτυρο" το λειτουργικό από ότι κατάλαβα. Θα κάνω full εγκατάσταση.
 
pooky(1) είπε:
Κατέβασα την 32-bit edition (ελέω netbook) και θα το εγκαταστήσω στο δεύτερο partition του σκληρού (30 giga σε γύνολο 80) .
Δεν πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα με dual boot win Xp από ότι είδα; Στις εικόνες κάποιος χρήστης έχει ανεβάσει screenshot από Acer netbook, άρα πρέπει να τραβάει "βούτυρο" το λειτουργικό από ότι κατάλαβα. Θα κάνω full εγκατάσταση.
Στο acerακι (Α110) μου με 8ΓαΒγιδια SSD (γνωστο σε όλους για το ποσο βαριεεεεεεταιιιιιι... ) με fs ext2 και 100mb /tmp να τρεχει στη RAM, το SALIX απλα πετάει .

;)
 
Επ, τι έχουμε εδώ; :D
 
Θα το εγκαταστήσω στο παλιό μου, πια, MSI Wind. Ο δίσκος του είναι ένας 80άρης μηχανικός 5400rpm (αυτός που είχε από πριν μια και ο SSD πήγε στο gaming laptop μου) .

Το netbook έχει 2 giga ram, Atom 270, τα κλασικά δηλαδή για netbook.

Πιστεύω ότι θα πετάει.

Εγκατάσταση θα κάνω από εξωτερικό DVD. Σιχαίνομαι τα USB sticks, τα μισώ θανάσιμα και τα αποφεύγω σαν το διάολο το λιβάνι.
 
o_OGapan !! Πελάτης !!!

Πιάσ'τον μη μας φύγει.............. :p :D
 
Το έχω πει και παλιότερα. Αν δεν ήμουν pc gamer (ή ήμουν αποκλειστικά console gamer σαν τον Wally) δεν υπήρχε περίπτωση να έχω παραμείνει σε win με τίποτε.

Ας όψεται τα rpg games.

Εκτός από παιχνίδια το μόνο που κάνω με τον υπολογιστή είναι να τον χρησιμοποιώ σαν κατεβαστήρι (και αυτό παλιότερα, πια δεν ασχολούμαι), σαν σερφαρομηχανή, να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική. Ειδικά στο netbook πιστεύω θα με καλύψει πλήρως.
 
Και ήθελα να δοκιμάσω LXDE!!!!!
 
Βουρ !! η διανομη πεταει !!
 
Το εβαλα να κανω εγκατασταση αλλα δεν μου δειχνει ποιο δισκο να διαλεξω και επειδη εχω 2 με τεσσερα partitions φοβηθηκα και το παρατησα.Καμια βοηθεια απο καποιον που το εγκατεστησε?Πιστευα οτι θα ειναι σαν Ubuntu η εγκατασταση αλλα δυστυχως δεν ειναι.
 
kajwbtfe είπε:
Το εβαλα να κανω εγκατασταση αλλα δεν μου δειχνει ποιο δισκο να διαλεξω και επειδη εχω 2 με τεσσερα partitions φοβηθηκα και το παρατησα.Καμια βοηθεια απο καποιον που το εγκατεστησε?
Ποια έκδοση έχεις κατεβάσει ακριβώς; Σε ποιο σημείο έχεις φτάσει στην εγκατάσταση; Πιθανόν η επιλογή δίσκου είναι σε κάποιο επόμενο βήμα. Πρόσεξε μόνο μη διαλέξεις autoinstall, γιατί από ότι καταλαβαίνω θέλεις να τα κρατήσεις τα υπόλοιπα partitions σου.

kajwbtfe είπε:
Πιστευα οτι θα ειναι σαν Ubuntu η εγκατασταση αλλα δυστυχως δεν ειναι.
Ευτυχώς. :p
 
χαχαααχα.Γιατι καλε ευτυχως?Για να το λες εσυ κατι θα ξερεις :) !ευτυχως δεν εκανα autoinstall...Κολησα σε ενα σημειο εκει που λεει install everything http://easylinuxcds.com/blog/wp-content/gallery/salix-os-13-1-1/salix1311_5.jpg.Εκει για να ειμαι ειλικρινης πανικοβληθηκα και πατησα esc...Παντως μεχρι εκεινο το σημειο δεν ειδα καπου για να διαλεξεις δισκο..
 
kajwbtfe είπε:
Πιστευα οτι θα ειναι σαν Ubuntu η εγκατασταση αλλα δυστυχως δεν ειναι.

gapan είπε:
Με όλο το θάρρος κύριοι και κατά τα λοιπά αγαπητοί φίλοι Λινουξάδες, αυτή ακριβώς η νοοτροπία θα σας κρατήσει αιωνίως στο περιθώριο και θα μεγιστοποιεί επ' άπειρον τα κέρδη του Bill.
 
kajwbtfe είπε:
χαχαααχα.Γιατι καλε ευτυχως?Για να το λες εσυ κατι θα ξερεις :) !
Για πολλούς και διάφορους με κυριότερο την ταχύτητα. Η εγκατάσταση όπως είναι, σε ένα σύγχρονο μηχάνημα παίρνει περίπου ένα 5λεπτο, σε ένα μηχάνημα 10ετίας ένα 10λεπτο.

kajwbtfe είπε:
ευτυχως δεν εκανα autoinstall...Κολησα σε ενα σημειο εκει που λεει install everything http://easylinuxcds.com/blog/wp-content/gallery/salix-os-13-1-1/salix1311_5.jpg.Εκει για να ειμαι ειλικρινης πανικοβληθηκα και πατησα esc...Παντως μεχρι εκεινο το σημειο δεν ειδα καπου για να διαλεξεις δισκο..
Ώπα. Το πέρασες και δεν το κατάλαβες. Ίσως να διάβαζες πιο προσεκτικά τις οθόνες πριν πατήσεις enter κάθε φορά; :p

Λοιπόν, πάμε με τη σειρά. Από τις πρώτες οθόνες είναι η οθόνη του partitioning:

picture.php


εκεί διαλέγεις το δίσκο που θέλεις να κάνεις repartition. Αν δεν θέλεις να πειράξεις τα partitions σου και απλά θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση σε ένα υπάρχον, μη διαλέγεις κανένα (ή διάλεξε και βγες χωρίς αλλαγές από το cfdisk που θα ακολουθήσει).

Ακολουθεί οθόνη στην οποία διαλέγεις ποιο θα είναι το / partition σου:

picture.php


Διαλέγεις αυτό που θέλεις και μετά διαλέγεις αν θέλεις να το κάνεις format ή όχι:

picture.php


(συνήθως θέλεις το 1ο). Μετά διαλέγεις με ποιο σύστημα αρχείων θα το φορμάρεις:

picture.php


Αφού τελειώσεις με το /, σου ζητάει αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο partition:

attachment.php


συνήθως θέλεις πχ ξεχωριστό /home. Διαλέγεις λοιπόν το partition που θέλεις να προσθέσεις, ακολουθεί μια ίδια διαδικασία για την επιλογή του filesystem κλπ και τέλος δίνεις το mountpoint για το συγκεκριμένο partition:

picture.php


Επανάλαμβάνεται το ίδιο για όσα ακόμα partitions θέλεις να προσθέσεις. Αμέσως μετά δείχνει μια οθόνη για να διαλέξεις το source medium και η επόμενη είναι εκεί που σταμάτησες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστω και τιμη μου που ασχοληθηκες προσωπικα με το προβλημα μου :bow: !
 
Πίσω
Μπλουζα