Saturn swap or modchip?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας morpheus
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Maddog είπε:
Plink, δεν έχεις και άδικο ότι όλα παίζονται...σίγουρα υπάρχουν αρκετοί ικανοποιημένοι "πελάτες" και στον RobWebb. Αν δεν ικανοποιούσε κανέναν θα το είχε κλείσει το μαγαζί εδώ και καιρό φαντάζομαι.
Απλώς θεώρησα σκόπιμο να ενημερώσω γιατί έχω ακούσει παράπονα άνω του μέσου όρου, ενώ για τον Racketboy ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι εντάξει σε τυχόν πρόβλημα.

Η τιμή πάντως είναι όντως καλύτερη στον RobWebb.
Και πολύ καλά έκανες που ενημέρωσες....

εμένα να σου πω την αλήθεια αν και ήμουν έτοιμος να πάρω από Rob τώρα με έχεις βάλει σε σκέψεις και σίγουρα θα κάνω μια ψιλοέρευνα πριν αγοράσω....

Πρέπει να τσεκάρω τα pin του saturn πρώτα καλού κακού...για να δω ποιο τσιπάκι χρειάζομαι...

Έχω πάντως την εντύπωση, ότι το τσιπάκι του racketboy είναι διαφορετικό και ίσως καλύτερο από του Rob

Οπωσδήποτε να μετρήσεις τα pin του Saturn!

Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις να λειτουργήσει αν δεν έχεις το σωστό αριθμό.

Από όσο ξέρω δεν υπάρχει διαφορά στην αποτελεσματικότητα των τσιπ μεταξύ Racketboy και RobWebb εφόσον "ταιριάξουν" στο μηχάνημα.

ΥΓ: το ξέρεις φαντάζομαι ότι το modchip είναι μόνο για να διαβάζει CD-R και όχι για άλλα regions. Αντίθετα με το PS1, το Saturn δεν γίνεται αυτόματα region free μόλις βάλεις τσιπάκι.

Maddog είπε:
Οπωσδήποτε να μετρήσεις τα pin του Saturn!Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις να λειτουργήσει αν δεν έχεις το σωστό αριθμό.

Από όσο ξέρω δεν υπάρχει διαφορά στην αποτελεσματικότητα των τσιπ μεταξύ Racketboy και RobWebb εφόσον "ταιριάξουν" στο μηχάνημα.

ΥΓ: το ξέρεις φαντάζομαι ότι το modchip είναι μόνο για να διαβάζει CD-R και όχι για άλλα regions. Αντίθετα με το PS1, το Saturn δεν γίνεται αυτόματα region free μόλις βάλεις τσιπάκι.
Ναι το ξέρω, αλλά ξέρω ότι υπάρχει ένα μικρό application που επιτρέπει την αλλαγή του region απευθείας στο iso...

Βέβαια δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα είναιαυτό...αλλά είναι σίγουρα μια λύση

Το patching είναι επαρκώς αποτελεσματικό. Ιδανική λύση πάντως είναι το Action Replay 4-in-1 που λειτουργεί και σαν RAM cart για τα παιχνίδια που χρειάζονται την extra RAM.

Ηλια μην ξεχνας την ιερη αποστολη! :)

Ολα τα τσιπακια καλα ειναι και την κανουν τη δουλεια τους παντως.Απο οπου και να τα παρεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχουν...

Maddog είπε:
Το patching είναι επαρκώς αποτελεσματικό. Ιδανική λύση πάντως είναι το Action Replay 4-in-1 που λειτουργεί και σαν RAM cart για τα παιχνίδια που χρειάζονται την extra RAM.

Ναι, είχα στο μυαλό μου να τσιμπούσα και ένα τέτοιο ;)

Wally είπε:
Ηλια μην ξεχνας την ιερη αποστολη! :)
Ολα τα τσιπακια καλα ειναι και την κανουν τη δουλεια τους παντως.Απο οπου και να τα παρεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχουν...
Πάνο άσε...εφιάλτης μου έχει γίνει...κάνω κάτι πειράματα σήμερα στο junior που βρήκα μια καινούργια μόντα μην καταπονώ τα άλλα...ελπίζω μέσα στο ΣΚ να έχω αποτέλεσμα γιατί αρχίζουν να μου σπάνε τα νεύρα :shake:

Επειδη αναφερθηκε ο Robwebb, να πω καποια πραγματα.

Ναι, απο οσο γνωριζω ειναι ο φτηνοτερος, αλλα το after sales support του ειναι απλα ανυπαρκτο. Φιλος εχασε περιπου 250 λιρες επειδη του εστειλε 3 φορες χαλασμενο snes. Ελεγε πως δουλευει ενω δεν δουλευε, και πληρωνε καθε φορα ο φιλος μου τα μεταφορικα. Κατα καιρους εχω ακουσει και διαβασει διαφορα.. Αυτο ομως ειναι προσωπικη εμπειρια φιλου, οπου τοτε εμενε αγγλια και δεν εβγαλε ποτε ακρη. Το κωμικοτραγικο ειναι, πως ειχε δωσει ηδη πολλα χρηματα στον τυπα, αγοραζοντας διαφορα. Δεν ειχε παρει μια φορα και εξω.

Απο τα μεγαλα μειονεκτηματα που εχω διαβασει για τον τυπα, ειναι μεγαλος τσαπατσουλης στις κολησεις και στις μετατροπες του, οπως και εχει ελειπες περιγραφες στα αντικειμενα του. Τελευταια φορα που εστειλα email και ρωτουσα για ενα saturn απλα μου ειπε κατι σε φαση "looks good". Ουτε αν εχει γρατζουνιες, ουτε αν ειναι οκ το laser ουτε τιποτα.

Αν και κατα καιρους βαζει πολυ καλες προσφορες, για τα περιστατικα που εχω δει και εχω ακουσει, δεν εχω αγορασει κατι απο αυτον. Ετσι και αλλιως, στο 90% των πραγματων του ειναι πανακριβος, πλυν των modchip (οπου εχω διαβασει σε αλλο φορουμ, πως τα ξεκολαγε απο παλαιοτερα saturn και τα πουλαει ετσι) και σε ελαχιστες προσφορες που βγαζει κατα καιρους.

Ναι το 4in1 RAM cart είναι μονόδρομος στο Saturn για region free. Το είχα πάρει από playasia πολύ φθηνά αλλά έχει και o Vag στο retromarket αν θυμάμαι καλά.

Μια που μιλάμε για modchips βρε παιδιά, για πείτε μου όποιος ξέρει, το Sega MegaCD αξίζει να τσιπαριστεί? Τι παρέχει το modchip για αυτό, το κάνει region free ή απλά θα παίζει αντίγραφα?

Καμια πηγή για MegaCD modchip υπάρχει? (για το πρώτο MegaCD που ήταν deck)

Το Sega CD δεν έχει προστασία.Φτιάχνεις ένα CD με το παιχνίδι που θέλεις,το πετάς μέσα και παίζει.Τώρα για Sega Saturn,με βλέπω όταν πάρω κάποια στιγμή να παίρνω και τσιπάκι αναγκαστικά.Δεν θα την παλέψω με το Swap Trick :P

Σωστά, το SegaCD διαβάζει CD-R χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Για το ISO region υπάρχει patcher, αλλά το μηχάνημα παρουσιάζει ένα βασικό μειονέκτημα αν δουλέψεις με patched isos: υπάρχουν πολλά sync problems, που επηρεάζουν κυρίως FMV ή/και audio αν το region της κονσόλας είναι διαφορετικό από το (προ patch) region του παιχνιδιού. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με κανέναν απλό τρόπο και δεν είμαι καν σίγουρος αν παίρνει hardware mod για να φτιάξει.

Το καλό βέβαια είναι ότι εμείς του TOSEC έχουμε dump-αρει πρακτικά όλα τα PAL games, οπότε στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν θέλεις PAL κονσόλα, μπορείς να βρεις παιχνίδι στο σωστό region και όχι μόνο NTSC που έβρισκες παλιότερα. :)

Ευχαριστώ παιδιά. Έχω πάρει εδώ και κανα χρόνο+ ένα megaCD Ι του κουτιού αλλά ακόμα δεν έχω πειραματιστεί με CDRs.

Βάλε ρε Sonic CD να στανιάρεις λίγο :P

Οπως ειπανε και ολοι οι παραπανω, ειναι αποκλειστικα για αλλα regions.

Το οποιο ειναι και μονοδρομος αν θες πληρη οθονη χωρις κοληματα, στα 60hz.

To retro pal gaming για εμενα ειναι νεκρο. Ειδικα το ευρωπαικο Sonic cd, δειχνει απαισιο.

Για modchip δες εδω: http://arakon.dyndns.org/tutorial/bios.html

Και για την καλυτερη 4mb ram + action replay + pc connectivity εδω: http://www.hkems.com/product/saturn/ss-4MP.htm

Εχουν και την τελευταια παρτιδα που ειναι σε μαυρο χρωμα. Προσοχη στις παλαιοτερες, γιατι πολλες απο αυτες ειναι ελλατωματικες.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγω εχω το mk20080 a50 pal version (το μαυρο)

τσιπαρετε με αυτο που λεει ο plink παραπανω?

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Maddog είπε:
Σωστά, το SegaCD διαβάζει CD-R χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Για το ISO region υπάρχει patcher, αλλά το μηχάνημα παρουσιάζει ένα βασικό μειονέκτημα αν δουλέψεις με patched isos: υπάρχουν πολλά sync problems, που επηρεάζουν κυρίως FMV ή/και audio αν το region της κονσόλας είναι διαφορετικό από το (προ patch) region του παιχνιδιού. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με κανέναν απλό τρόπο και δεν είμαι καν σίγουρος αν παίρνει hardware mod για να φτιάξει.

Το καλό βέβαια είναι ότι εμείς του TOSEC έχουμε dump-αρει πρακτικά όλα τα PAL games, οπότε στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν θέλεις PAL κονσόλα, μπορείς να βρεις παιχνίδι στο σωστό region και όχι μόνο NTSC που έβρισκες παλιότερα. :)
Άσχετο αλλά το ίδιο πρόβλημα παίζει και στο saturn, έχω το Grandia, videakia no, real time all good, αν εξαιρέσεις τις τεράστιες μπάρες πάνω και κάτω :cry:

Hazuki είπε:
Άσχετο αλλά το ίδιο πρόβλημα παίζει και στο saturn, έχω το Grandia, videakia no, real time all good, αν εξαιρέσεις τις τεράστιες μπάρες πάνω και κάτω :cry:
Δοκίμασες να επιδιορθώσεις τυχόν προβληματικούς sectors με το cdmage ;

Πρώτα πατσάρουμε το iso και πριν την εγγραφή ελέγχουμε τους τομείς με το cdmage!!!

Από όσο ξέρω, είναι πολύ εύκολο να κάνεις 60 Ηz mod για το Saturn. Λογικά θα εξαφανίσει τα borders τουλάχιστον, ίσως αποκαταστήσει και τα FMV (σε άλλα παιχνίδια σου το κάνει, γιατί δεν εχω ακούσει άλλοτε για sync problems σε Saturn)

Αν και θα ηταν φτηνοτερο να παρεις ενα μεταχειρισμενο Jpn saturn απο ebay.

Καθαριζεις ευκολα και με 40?.

Περι του προβληματος.. Δοκιμασε να κανεις αναβαθμιση στην καρτα που εχεις.. Αν ειναι η 4mb + region free της hkems, εχουν update στο site τους εδω:

http://www.hkems.com/files/arplus.exe

btw, καλως ηρθες :)

Όσον αφορά το θέμα με τα black borders...

Έχω modded US saturn συνδεδεμένο με rgb cable στην TV,αλλά τα borders παραμένουν(ακόμα και σε US original iso sources)...

Θα δω διαφορά με action replay cart ή δεν έχω καμία ελπίδα;

Πίσω
Μπλουζα