Scart to HDMI upscaler

Ετσι θα τον δοκιμασεις και θα μας πεις
 
Μπαα για τα κονσολικα δεν εχω κανενα multicart ,ενα SD Floppy emulator εχω για τον 6128.
 
Του εκανα ενα μικρο test drive με το Cube,αρκετα εντυπωσιακο για ενα παιχνιδι που δοκιμασα,περιμενω να εχω λιγο περισσοτερο χρονο να του κανω ενα εκτενες με περισσοτερα.


Δοκιμασα και το VCR μου γιατι μια καϊλα την εχω να δω τα παλια VHS μου σε HD upscaled ,πριν 10 χρονια περναγα τις κασσετες σε DVD που να 'ξερα...αποτελεσμα τελεια εικονα στο menu αλλα στις κασετες καθεαυτου ισχυει το παλιο γνωμικο που ελεγε η σοφη γιαγια μου "
you can't polish a turd!"


Θυμηθηκα να παρω και ενα σκαρτακι για το Dreamcast μην μεινει και αυτο παραπονουμενο...τι κακο και αυτο με τις σεγκοκονσολες,καθε γενια να θελει και αλλο βυσμα , η Sega σε καθε γενια προσθετε πραμα πανω στο
Master System 1 και ΜG 1 ειχε composite και RGB με mono sound στο MG2 εβαλε stereo στο Saturn εβαλε s-video και στο Dreamcast εχωσε VGA,απο την αλλη η νιντυ τρεις γενιες SNES-N64-CUBE το ιδιο AV cable χρησιμοποιω.
 
Αν μπορείς, ανέβασε και μερικές φώτο για να δούμε πως δείχνει στην δικιά σου τηλεόραση.

Edit ανέβασα μερικές φώτο από το δικό μου upscaler. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να αντιγράψω το link .

Αν θέλετε να τις δείτε, ρίξτε μια ματιά στο προφίλ μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκανα οτι καλυτερο μπορω ...μαλλον ψεματα την τραβηξα οσο πιο αξιοπρεπεστατα γρηγορα μπορουσα ,το συγκεκριμενο παιχνιδι επισης ειχε επιλογη για 60mhz οποτε γυρισα το μηχανακι απο Pal σε Ntsc,οπως επισης στο cube μου οπως φαινεται στην 2η φωτο δεν ειναι καθαρο scart αλλα ανταπτορας.





Capture.JPG

Capture1.JPG

Capture1.JPG
 
Αλλο ενα καλο του Upscaler ειναι οτι δινει και Secam σημα απο το VCR και θα δω σε χρωμα τις παλιες VHS απο την κρατικη μετα απο πολλα χρονια.

 


Εδω ενας τυπας με ενα ενδιαφερον βιντεακι.


Fixing AV Scart to RGB Scart on a Scart to HDMI Converter

[video=youtube_share;CoE-cSSUJTA]

 
Το κακο ειναι με την TV μου οτι κλειδωνει στο HDMI (απο οποια πηγη εχει HDMI) στο 16/9 και δεν μπορεις να το αλλαξεις σε 4/3,πραγμα που δεν ειναι κακο στα συγχρονα widescreen αλλα οταν του δινεις σημα απο τα παλια ειναι χμμ.


Ας πουμε τον αμστραντακο μου να ειναι καλα το μονιτορ του αν ηθελα ποτε να τον συνδεσω οπως πανω θα ηταν πλακε τα γραφικα..
 
Παιδια το δοκιμασα σε Σατούρν και η εικονα ειναι Κ-Ρ-Ο-Υ-Σ-Τ-Α-Λ-Ο,κριμα που στις μεγαλες μου καψουρες (16-17 χρονια που την εχω) ημουν με RF.
 
Aardvark είπε:
Αλλο ενα καλο του Upscaler ειναι οτι δινει και Secam σημα απο το VCR και θα δω σε χρωμα τις παλιες VHS απο την κρατικη μετα απο πολλα χρονια. 


 


Για να δεις με χρωμα τις παλιες βιντεοκασσετες καλο θα ηταν να τις παιξεις σε παλιο βιντεο,γιατι οι περισσοτερες ειναι γραμμενες σε MESECAM ή SECAM οποτε θες το αντιστοιχο βιντεο..εαν το βιντεο σου ειναι σχετικα προσφατο δεν θα δεις χρωμα ουτε με τον μετατροπεα..


 
 
Ειδα χρωμα την στιγμη που το εγραφα το ποστ με τον μετατροπεα,το μηχανακι σου βγαζει μια οθονουλα που γραφει αναλυση και PAL ,NTSC και εγραψε Secam στις περι αυτου ο λογος.


Τωρα επειδη περασε λιγο καιρος απο τοτε που το δοκιμασα και επειδη δοκιμασα κανα τριαρι βιντεο να δω ποιο λειτουργει καλυτερα και επειδη ενα απο αυτα τα VCR παιζει και PAL,NTSC,MESECAM ,αφηνω μια μικρη περιπτωση να ειναι το VCR που εδειξε χρωμα και οχι το upscaler...καποια στιγμη που θα ξαναεχω ορεξη θα το σιγουρεψω 100%,παντως η πρωτη παραγραφος ισχυει.
 
15 χρονια Dreamcast επρεπε να 'ρθει 2016 για να ξεφυγω απο το RF,anyway ξεφτιλιστηκα με λιγο Daytona 2001 λογω οτι ξεσυνηθισα το pad που παρεμπιπτόντως μου φαινεται αβολο μετα απο τοσο καιρο,εβαλα λιγο GTA2 και λιγο Crazy Taxi 2 για να ακουσω OFFSPRING να θυμηθω τα νειατα μου που χτυπιομουν με δαυτους (τα δικαιωματα εχουν ληξει και μονο στην Dreamcast εκδοση τα βρισκεις αυτα).


Οποτε με το μηχανακι του θρεντ πηρα σκαρτακια για Dreamcast ,Saturn και MegaDrive και εμεινα πολυ ευχαριστημενος με τα δυο πρωτα..στο MD εχεις καλυτερα αποτελεσματα (και πιο πολλα παιχνιδια) με emu ,PS3 Pad και laptop HDMI...τα δυο πρωτα δεν καταφερα να τα κανω emu ακομη οποτε αξιζε τον κοπο!


 


Α με στεναχωρησε λιγο το Dreamcast Με καποια επαναλαμβανομενα restarts εν μεσω παιχνιδιου ,μου κραταει μουτρα φαινεται που το ΄χα ντουλαπα τοσα χρονια.



Δεν πειραζει χαλαλι του.
 
Μεχρι τωρα ησουνα με RF ρε Aard???! Ελεος ρε φιλε! :p Πως φαινεται γενικα η εικονα και σε τι αναλυση τα παιζεις; Επισης το Crazy Taxi μπορεις να το βρεις και στο iOS με ολα τα δικαιωματα εκτος απο τις διαφημισεις.

Με τα επαναλαμβανομενα restarts πρεπει να παρεις το κατσαβιδι και να ξεκινησεις δουλεια! :p
 
Ναι RF lol,1280x720 νομιζω ,καλη εικονα.


Ολες οι εκδοσεις του Crazy Taxi ειτε PSN ειτε Android εχουν αλλα τραγουδια μεσα και οχι των Offsprings.
 
DarkSynbios είπε:
Με τα επαναλαμβανομενα restarts πρεπει να παρεις το κατσαβιδι και να ξεκινησεις δουλεια! :p
Το'πιασα και το κατσαβιδι,10 λεπτα δουλεια ηταν,ολα ρολοϊ τωρα σαν καινουργιο. :happyjump:
 
Ειπα να δοκιμασω και κανα Home με το μαγικο μηχανακι και διαλεξα τον Μουσταρδα Plus 2Α να δω σε HD σε συνδυασμο με τον κασσετοανταπτορα και το κινητο!!


Απο την αλλη στροφαρει και στο μυαλο η ιδεα οτι το Spectrum θελει μονιτορ και οτι τα ιδια και καλυτερα αποτελεσματα σε ΗD LCD θα δεις με Emu και HDMI απο το λαπτοπακι σου but what the heck που λενε.



Αnyway με το σκαρτακι δεν θα ηταν και πολυ καλη κατασκευη (ειχε πολυ μαυριλα) και το γυρισα στο RF και τουλαχιστον μετα απο προσπαθειες και ρυθμισεις δεν εληξε αδοξα η περιπετεια φορτωσα το PITFALL 2 με TAPDANCER.
:headbang:
 
Εχω ενα διλημματακι πως να συνδεσω το PS2 .

Απο την μια εχω τα μαμισια του Component καλωδια και απο την αλλη το μηχανακι του θρεντ με rgb scart.

Δεν ξερω με τι θα δειχνει καλυτερα με την γνωστη ποιοτητα του component η με το σκαρτ που αμα το συνδεσεις στο κουτακι αλλαζει την εξισωση λογω upscaler.

Θελω να το συνδεσω στην LCD.
 
Τα καλωδια της συσκευασιας δεν ειναι component αλλα composite οποτε αν το μηχανακι δεχεται rgb scart ειναι η καλυτερη συνδεση.
 
Oχι ,μιλαω για τα official ps2 component cables.:)

Anyway ,το βαλα σε CRT που ειναι σιγουρη λυση για κρουσταλο εικονα αμα εχεις αμφιβολιες και ησυχασα.
 
Εννοειται οτι η crt ειναι η βελτιστη λυση!
 
Πίσω
Μπλουζα