manos426f είπε:
Ε,καλά τώρα,δε χρειάζεται να είσαι φιλόλογος για να είσαι ορθογράφος ρε Stan....
Απαράδεκτο για καθηγητή κιόλας,πάντα κατά τη γνώμη μου....
Δε νομίζω πως ήταν θέμα ορθογραφίας, μάλλον θέμα εντυπωσιασμού.. Άλλο να σβήνεις 1 γράμμα και άλλο 2 και να διορθώνεις. Plus, έτσι θα τους έτριβε και στη μούρη το λόγο του θρήνου..χιχιχι.. Κακός καθηγητής...
Κάπως έτσι, αλλά πολύ χειρότερα μου την είχε φέρει και μια καθηγήτρια με την οποία είχα καταλήξει να έχω προσωπική κόντρα. Ήταν το χειρότερο είδος όχι μόνο καθηγήτριας αλλά και ανθρώπου γενικότερα! Δεν την άντεχα λεπτό και την είχα για όλα τα φιλολογικά μαθήματα στη Β'Λυκείου πλην της ιστορίας. Απαίδευτη, ημιμαθής, θεούσα, και ξερόλας. Εκεί να έβλεπες ορθογραφικά λάθη Μάνο να σου φύγει το μάτι!! Anyway οι λόγοι που κυρίως την αντιπαθούσα ήταν καταρχήν ότι πολλές φορές έλεγε λάθος πράγματα νομίζοντας πως κανείς δε θα τη διόρθωνε αλλά την αντιπαθούσα κυρίως για τον τρόπο που φερόταν σ'ένα συμμαθητή μου ο οποίος είχε δυσλεξία. Του φερόταν λες και ήταν
ηλίθιος και το πιο τραγικό για εμένα ήταν ότι ο μοναχογιός της είχε δυσλεξία και το μεγαλύτερό της δράμα ήταν πως γι αυτό το λόγο δεν τον πήραν στην "Ελληνική Παιδεία". Από εκεί να καταλάβετε για τί είδος υπάνθρωπο μιλάμε...
Όπως καταλαβαίνεται δεν ήμουν και η αγαπημένη της μαθήτρια γιατί δεν κατάπινα αμάσητες τις βλακείες που έλεγε αλλά και γιατί ήξερε και τον αδερφό μου από προηγούμενο χρόνο που μάλιστα με έναν συμμαθητή του (καλή του ώρα) την είχαν κάνει να κλάψει απ'τα νεύρα! Να σημειώσω εδώ πως στα "Κείμενα" σε όλη τη διάρκεια του σχολείου (πλην φυσικά αυτής που θα αναφέρω) δεν είχα πάρει ποτέ κάτω από 18 και σχεδόν ποτέ δεν είχα ανοίξει βιβλίο. Επειδή όμως είναι ένα μάθημα που δεν έχει στάνταρ απαντήσεις, εκεί διάλεξε να "χτυπήσει".
Στις εξετάσεις το καλοκαίρι λοιπόν σε μια μέρα που γράφαμε 2 μαθήματα έψαξε η (πως να τη πω τώρα και να παραμείνω κόσμια..) σουλτάνα να με βρει στο κενό μεταξύ μαθημάτων για να μου πει (εμένα και μόνο εμένα) πως είχα γράψει 09! Φυσικά εγώ πάγωσα, σε δευτερόλεπτα είχε μαζευτεί σχεδόν όλη η τάξη γύρω μου να το συζητάνε και η απουσιολόγος προσπαθούσε να με κάνει να αντιδράσω γιατί εγώ ήμουν ακόμα κόκκαλο και δεν ήξερα τι να πω. Φυσικά στο μάθημα που έγραφα πάτωσα, ήταν και γεωμετρία, και φυσικά δεν μπορούσα να ζητήσω επανεξέταση γιατί οι αυτό γίνεται μόνο άμα κινδυνεύεις να μείνεις. Η απόλυτη εκδίκηση or what?
Φορ δε ρέκορντ 09 ήταν ο χαμηλότερος βαθμός και τον πήραν μόνο 3 άτομα και επειδή το τσέκαρα και με άλλη καθηγήτρια μετά (αυτήν που είχα στην Α' Λυκείου) δεν είχα γράψει τίποτα λάθος. Η φάτσα της όταν της είπα τον βαθμό μου ήταν priceless.