Sega Nomad

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Το Sega Nomad ηταν η αποκλειστικη (!) κυκλοφορια της Sega για την αμερικανικη αγορα.

Ενα υπεροχο φορητο Mega Drive (Genesis) με εγχρωμη οθονη, εξι κουμπια και συμβατοτητα με την συντριπτικη πλειοψηφια της βιβλιοθηκης του Genesis.

Ενας συνδιασμος παραγοντων ομως, το απετρεψε απο το να γνωρισει την επιτυχια του επιτραπεζιου Sega Genesis. Ακριβη τιμη, τεραστια καταναλωση μπαταριων, ασυμβατοτητα με διαφορους πρωιμους τιτλους αλλα και πολλα περιφερειακα, οπως το 32X, ολα αυτα σε συνδιασμο με την αργοπορημενη κυκλοφορια ενω ειχαν ανακοινωθει τα νεα 32bit μηχανηματα, το απετρεψαν να καθεριωθει οπως οι προηγουμενες υλοποιησεις του σπουδαιου Genesis.

Ελλαδα παραδοξος γνωρισε επιτυχια μεσω των διαφορων καταστηματων που εκαναν εισαγωγη απο τις ΗΠΑ. Θυμαμαι να το βλεπω γιορτες του 1995 στο Teleclub της περιοχης μου και να εχω μεινει αναυδος με τα χρωματα της οθονης του, οπου δεν ειχαν καμια σχεση συγκριτικα με του Game Gear. Αν και κοστιζε μια περιουσια, ουκ ολιγα ειχαν δωθει απο την αλυσιδα αλλα και διαφορους αλλους που το εφεραν επισης.

Εδω και χρονια θεωρειται θελτικο μηχανημα, και το να βρεθει καποιο σε καλη κατασταση ειναι δυσκολο, οπου φυσικα κοστιζει και το αντιστοιχο τριψηφιο ποσο.

Η Retro-Bit, στα πλαισια της συνεργασιας της με την Sega, ανακοινωσε πως θα επανακυκλοφορησει το Nomad, εχοντας μαλιστα και καποιες βελτιωσεις!

694B6Mb.png

Βλεπουμε λοιπον δευτερο ηχειο στα δεξια για στερεοφωνικο ηχο, καθως και την υπαρξη του κουμπιου reset, οπου ηταν απαραιτητο σε καποιους τιτλους, οπως πχ στο X-Men.

Δεν εχουν ανακοινωθει τιμη και λοιπες δυνατοτητες, φημολογειται ομως πως θα κοστιζει περιπου 80$.

Οσοι το χρειαζονται αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να πληρωσουν καποιο ακραιο ποσο, ιδου η ευκαιρια!
 
Το είχα κάποτε το Nomad. Θυμάμαι είχε ένα ματ χρώμα στα πλαστικά του και γρατζουνιόταν πιο εύκολα από ότι το game gear.
 
Το ειδα προχθες και χαρηκα αρκετα με αυτη την κινηση! :)   Ελπιζω να κρατησουν τον ιδιο σχεδιασμο οσο να αφορα το σταυρο και τα κουμπια του πρωτου.
 
6ldJiQq.jpgsXdVTtq.jpgoDNVvKe.jpg

Καποιες νεες φωτογραφιες σε πολυ καλυτερη αναλυση οπου μπορουμε και βλεπουμε περισσοτερα για το μηχανημα.

Ξεχωριζει λοιπον η εισοδος για το HDMI καλωδιο, οπου λογικα θα μπορει να συνδεεται στη τηλεοραση οπως το Jet Drive, καθως και ο διακοπτης NTSC / PAL για την συμβατοτητα των παιχνιδιων. Μακαρι οντως να κοστιζει καπου στα 80$ με πληρη φυσικα συμβατοτητα, ειναι κατι που χρειαζομαστε εδω και χρονια!
 
Ελπιζω στο κατω μερος να εχει τις υποδοχες για τα κοντρολια.
 
Έχουμε κανένα νεότερο για το θέμα αυτό;
 
Ωραίο κομμάτι το Nomad, το πήρα το 2015. Παίζει κάποια παιχνίδια PAL που δεν έχουν Region Lock, συνήθως πρώιμοι τίτλοι, από κει και πέρα θέλει region mod για να παίξει όλα τα ευρωπαικά παιχνίδια σε περίπτωση που θέλει κάποιος να παίζει συστηματικά.
 

Συνημμένα

  • εικόνα_Viber_2020-09-13_18-11-18.jpg
    εικόνα_Viber_2020-09-13_18-11-18.jpg
    244,7 KB · Προβολές: 4
Πίσω
Μπλουζα