Sega Pluto [Sega Saturn + Netlink] το ακυκλοφόρητο μηχάνημα!

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Ελαχιστα πραγματα γνωριζαμε για την υλοποιηση της Sega, οπου παντρεψε το αγαπημενο Saturn με το περιφερειακο Netlink. H θεωρια του, εξαιρετικα απλη. Δεν θα χρειαζοταν πλεον να αγορασει κανεις το πολυ καλο περιφερειακο Νetlink, μιας και η Sega θα το συμπεριλαμβανε στο ανασχεδιασμο του μηχανηματος.

Δυστηχως ομως, το Saturn δεν τα καταφερε, και τα σχεδια για την κυκλοφορια του μηχανηματος επεσαν στο κενο. Φημες για πρωιμες εκδοσεις του μηχανηματος υπηρχαν πολλες, διχως ομως κατι χειροπιαστο.

Μεχρι σημερα!

Προβολή συνημμένου 78309Προβολή συνημμένου 78308Προβολή συνημμένου 78307Προβολή συνημμένου 78306Προβολή συνημμένου 78305Προβολή συνημμένου 78310

Ο Super Magnetic καταφερε να το κανει να τρεξει και να μοιραστει μαζι μας λιγες φωτογραφιες. Το μηχανημα το ειχε παρει ο Monkfish, οπου μεταξυ αλλων διερευσε και το Geist του Saturn, οπου δυστηχως εδω και λιγο καιρο δεν ειναι πλεον μαζι μας. Τον ευχαριστουμε και τον θυμομαστε για ολη την προσφορα του σε ολους εμας.

Το συγκεκριμενο ειναι ενα απο τα ισως δυο οπου υπαρχουν στο κοσμο. Ειναι βορειοαμερικανικη εκδοση, δυστηχως δεν τρεχει παιχνιδια απο ολες τις περιοχες.

Για περισσοτερες πληροφοριες, επισκεφτειτε τον παρακατω συνδεσμο:

http://www.assemblergames.com/forums/showthread.php?45489-The-Real-Sega-Pluto&p=666191
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπέροχο φαίνεται....σαν αρχαιολογικό εύρημα....Τυχερός ο κάτοχος!
 
Απιστευτο! Νομιζα οτι ειχε μεινει στα χαρτια!
 
Δειχνει πολυ ωραιο! Φανταζομαι ποσα πρωην στελεχη της SEGA θα εχουν στην κατοχη τους απο unreleased παιχνιδια μεχρι και πρωτοτυπα μηχανακια.
 
Και εκει που λεγαμε εν ετει 2013 οτι τα χαμε δει ολα....
 
Εχει ηδη αρχισει ο ιδιοκτητης να πειραματιζεται περεταιρω με το συστημα, δυστηχως μπορει να το ανοιξει προς το παρων εως ενα σημειο, δεν γνωριζουμε την τοποθετηση του υλικου και ειναι εφικτο να γινει ζημια κατα το "λυσιμο" του.

Περιλαμβανει 461 θεσεις αποθηκευσης στη μνημη του, αληθεια θυμαται κανεις ποσο μνημη διαθεσιμη εχει ενα κανονικο saturn; Δεν εχει δοκιμασε να δει εαν περιλαμβανει rom/ram η αν τρεχει τιτλους απο Ευρωπη η και αντιγραφα.

blackbelt3qb.jpg

photo7.jpg
 
Φοβερο ευρημα!Ευχαριστουμε Getta Robbo!
 
Τρελενομαι να βλεπω σπανια πραγματακια και ας ειναι και sega :diablotin: Eυχαριστουμε για την ειδηση Getta.
 
metalcandyman είπε:
Τρελενομαι να βλεπω σπανια πραγματακια και ας ειναι και sega :diablotin: Eυχαριστουμε για την ειδηση Getta.
Ωραια πραγματακια ομως Μπιλ.... :D

Getta ευχαριστουμε για την ανακαλυψη!!! :thumbup:
 
Το μηχανημα 001 ειναι στα χερια ενος αμερικανου, ο οποιος σκοπευει να το βγαλει στο ebay. Συμφωνα με τον ιδιο, το βρηκε σε μια υπαιθρια αγορα (flea market) και το πηρε μολις για 1$ (ενα αμερικανικο δολαριο) πριν απο πεντε χρονια...

Υπαρχουν εικασιες πως το Pluto εχει ισχυροτερο υλικο (hardware) μιας και η Sega σκοπευε να κυκλοφορησει την περηφημη GPU card, και αρκετοι ειναι αυτοι που πιστευουνε πως το Pluto την περιλαμβανει μεσα, εξου και το βαρος του..

 
Ειναι καιρος πλεον η Sega να βγαλει επετειακες κονσολες με διαφορετικο στυλ. Εχω αναψει παρα πολυ με ολη αυτην την κατασταση.... :burn: :headbangdude:
 
Το Sega Pluto 001 ανεβηκε προς πωληση στη νεα σελιδα δημοπρασιων, http://www.gamegavel.com η αρχικη τιμη προσφορας ηταν ενα δολαριο (οσο το πηρε ο πωλητης του..............) και αυτη την στιγμη ειναι στα 7600$. Εκτιμαται πως θα φτασει για αρκετα περισσοτερα απο 20.000$, με υπερπολλαπλασια ποσα να φανταζουν εφικτα.

Για περισσοτερα δειτε εδω!

http://www.gamegavel.com/item.cgi?show_item=0000752122
 
Getta Robo είπε:
Το Sega Pluto 001 ανεβηκε προς πωληση στη νεα σελιδα δημοπρασιων, www.gamegavel.com η αρχικη τιμη προσφορας ηταν ενα δολαριο (οσο το πηρε ο πωλητης του..............) και αυτη την στιγμη ειναι στα 7600$. Εκτιμαται πως θα φτασει για αρκετα περισσοτερα απο 20.000$, με υπερπολλαπλασια ποσα να φανταζουν εφικτα.Για περισσοτερα δειτε εδω!

http://www.gamegavel.com/item.cgi?show_item=0000752122
Με reserve (not met στα 7.600) και bid increment 100$;

Για μένα είναι κοροιδία.
 
Υπάρχουν μόνο 2 τέτοια στον κόσμο? Ε, δεν μπορεί, σίγουρα θα ξεπεράσει τα 20.000$.
 
Μιλαμε για ενα απο τα δυο γνωστα μηχανηματα στο πλανητη Γη, υψηλοβαθμα στελεχη της Sega of America γνωριζανε μολις πολυ επιφανειακα πληροφοριες για αυτα. Μεχρι πριν μια βδομαδα, το μονο που ξεραμε ηταν τα σχεδια τους, μιας και ενα απο τα πρωιμα Dreamcast's θα ειχε αυτο το κελυφος, και ενα μικρο μερος του κωδικα τους. Εχει πουληθει απειρη σαβουρα σαφως κατωτερης ιστορικης αξιας για πολυ περισσοτερα χρηματα. Μιλαμε για -ακομα- αγνωστο ακυκλοφορητο προτοτυπο μηχανημα πρωτης παραγωγης και οχι για ευραιως γνωστο και εμπορικο σε "περιορισμενο" αριθμο και λοιπα οπου πωλουντε σε μεγαλυτερα ποσα. Ειναι μια απο τις πιο αγνωστες πτυχες της Sega και τιποτα λιγοτερο.

Imgema ναι, ειναι το πρωτο απο τα δυο γνωστα στο πλανητη. Το δευτερο (002) ειναι μεταγενεστερο με διαφορες απο το πρωτο, αυτο εδω πραγματικα ειναι ενας χαμενος αγνωστος θησαυρος.
 
Σε οτι τιμη και αν κλεισει δεν θα με παραξενεψει καθολου και το θεωρω απολυτα φυσιολογικο απο την στιγμη που υπαρχουν 2 απο αυτα (οπως λεγεται) σε ολοκληρο τον πλανητη.Εδω ενα σωρο βλακειες που υπαρχουν που δεν ειναι τοσο σπανια και υπαρχουν ενα σωρο απλα ειναι σε καλητερη κατασταση το ενα απο το αλλο πουληθηκαν ενα σκασμο λεφτα.
 
metalcandyman είπε:
Σε οτι τιμη και αν κλεισει δεν θα με παραξενεψει καθολου και το θεωρω απολυτα φυσιολογικο απο την στιγμη που υπαρχουν 2 απο αυτα (οπως λεγεται) σε ολοκληρο τον πλανητη.Εδω ενα σωρο βλακειες που υπαρχουν που δεν ειναι τοσο σπανια και υπαρχουν ενα σωρο απλα ειναι σε καλητερη κατασταση το ενα απο το αλλο πουληθηκαν ενα σκασμο λεφτα.
Ακριβως..οσο και να φτασει ουτε και εμενα θα παραξενεψει αφου υπαρχουν μονο 2 στον πλανητη..το θεμα ειναι εαν αυτος που θα το παρει θα θελει να σωσει το firmware..
 
Το Pluto ειναι λιγότερο εντυποσιακό απ όσο ακούγεται.

Ναι υπάρχουν μόνο 2 κομμάτια αλλα το μηχανημα είναι βασικά ενα saturn με ενσωματωμένο το netlink.

Δέν υπαρχει αποκλειστικό λογισμικό για αυτό και πρακτικά καμμία χρηση, περαν του να γίνει dump το firmware.

Αν το συγκρίνουμε με το 64DD για παράδειγμα που επισης αριθμεί λίγα κομμάτια (οχι 2, συμφωνοι, αλλα λιγα) και έχει 9 παιχνίδια να κυκλοφορούν, ή με το Nomad , που έχει όλη την βιβλιοθήκη του Mega Drive απο πίσω, το Pluto ειναι μονο για τον πιο hardcore Sega fan, αυτον που έχει και το χαρτινο ομοίωμα του Segata Sahshiro.
 
Πίσω
Μπλουζα