Sega Saturn ερωτήσεις

Αν το μαγαζι το εχει ακομα, παρε σιγουρα το burning rangers.. Παιχνιδι σταθμος στα 32bit.
 
Εαν θέλεις έχω εγώ να σου δώσω 2 ευρωπαικά παιχνίδια το Tomb Raider και το Burning Rangers,εγώ θα σου πρότεινα να το κρατήσεις πάντως.
 
Κράτα τα παιχνίδια που έχεις. Έτσι και αλλιώς, αυτά σου αρέσανε, αυτά πήρες. Υποθέτω ότι ο μόνος τρόπος να ευχαριστηθείς πραγματικά την αγορά σου είναι αυτός. Μην κοιτάς την δική μας φιλοσοφία συλλέκτη. Εσύ έχεις (ίσως πιό υγιή...) φιλοσοφία player. Πχ το Sega Rally σε επίπεδο σπανιότητας δεν λέει τίποτα, αλλά σαν παιχνίδι είναι ακόμα κορυφή και δεν υπάρχει περίπτωση να μην διασκεδάσεις μαζί του.

Αν σε πιάνει άγχος μην χάσεις κανένα ακριβό κομμάτι, απλά πόσταρε τι άλλο έχει και θα σου πούμε αν αξίζει τίποτα σε επίπεδο σπανιότητας για να πας και να το αγοράσεις. Ή δες τιμές στο Ebay αν δεν θέλεις να ακούσεις γνώμες από εδώ. Μην πολυελπίζεις όμως, τα πιό σπάνια και ακριβά παιχνίδια σε PAL είναι κυρίως αυτά που βγήκαν αργά (από τέλος 97 και μετά). Τότε η μάχη με το PSX είχε κριθεί και ουδείς ασχολείτο με το Saturn στην Ελλάδα. Σιγά μην φέρνανε και παιχνίδια ακόμα...και ακόμα και αν φέρανε 1-2 αντίτυπα από το καθένα, κάποιος θα βρέθηκε να τα αρπάξει την 10ετία που πέρασε από τότε.

(εξέπληξε με ευχάριστα, βρες ένα Saga στα 20 ευρώ!) :)
 
Τελικα τα παιχνιδια που θα κρατησω οριστικα ειναι:

-street fighter alpha, warriors dream

-rise of the robot2, με καποιο υπο-τιτλο

-sega touring car racing (καπως ετσι)

-wipeout 2097

-virtua cop2

και τα δυο που θα παρω απο τον f2bp.

Θα παιξω τουλαχιστον 15-20 μερες, ετσι κι αλλιως δεν μπορω να βαλω αγγελια αυτον τον μηνα στο forum, γιατι εχω ηδη μια! Ετσι θα το εχω καλοσκεφτει αν θα το δωσω, ειναι σαν το διαζυγιο που δεν βγαινει αμεσως, σου δινουν μια ευκαιρια να το σκεφτεις!

Παντως αυτο το μαυρο της sega δινει κακια στα μηχανηματα! Ενω το dreamcast ειναι πιο ξενερωτο. Και καποιος επιτελους να ανοιξει ενα θεμα "ποια ειναι η ομορφοτερη κονσολα, εξωτερικα?"
 
Ωραία τα παιχνιδάκια εκτός από το Rise of the robot βέβαια που τουλάχιστον από το πρώτο που θυμάμαι και έπαιζα στο PC μπορώ να σου πω ότι είναι χάλια αλλά που ξέρεις μπορεί να στάνιαραν λίγο όταν εφτιαχναν το 2ο :p
 
Πολύ καλά τα games που θα κρατήσεις! Το πρώτο Rise of the robots ήταν απλά απαράδεκτο! Το 2ο είναι σαφώς καλύτερο, με περισσότερους χαρακτήρες και σχετικά καλύτερα γραφικά αλλα και πάλι δεν λέει πολλά!
 
To διαλεξα γιατι το ηξερα απο την αμιγκα!!!
 
εγώ θα σου πρότεινα να το τσιπάρεις (έχει ο Racketboy) και να δοκιμάσεις και άλλα παιχνίδια , τα οποία μετά αγοράζεις πάμφθηνα από eBay. Ειδικά τα shoot-em-ups είνια ΤΕΛΕΙΑ. Και το psycho assassin taromaru φυσικά ΛΟΛΛΟΛΛΟΛΟΛΟΛΟΛΛΟ
 
Τι ειναι ο racketdoy? σιγα μην στειλω το μηχανημα εξω. Μην ξεχνας επισης οτι ειναι το πρωτο saturn. Αν γινοταν στην Αθηνα ισως το εκανα.

Και φυσικα τα shoot em up ειναι τα αγαπημενα μου, αλλα εχω dreamcast, δεν νομιζω οτι θα μου πει κατι το saturn σε αυτον τον τομεα. Κανα sonic ισως (ξερεις εσυ!!)
 
Ο racketboy είναι site. Δες το πρόσφατο σχετικό post μου στο DC section. Δεν στέλνεις μηχάνημα, αυτός σου στέλνει το τσιπάκι. Το που και πως θα το βάλεις είναι δική σου υπόθεση.

Τα παιχνίδια που πήρες είναι εντάξει και σίγουρα βγάζουν και με το παραπάνω τα 10-15 ευρώ που στα χρεώσανε. Εκεί που κάνεις λάθος είναι στο τι shooters έχει το Saturn. Μιλάμε για ΤΟ απίστευτο υλικό, απλά τα περισσότερα είναι Japan-only και ακριβά! Οι περισσότεροι δεν το εκτιμούν το ίδιο με το DC για τον απλούστατο λόγο ότι τα περισσότερα παίζουν και στο ΜΑΜΕ ή γιατί απλά όπως και εσύ δεν τα ξέρουν. Αντίθετα, πραγματικά καλό Sonic στο Saturn δεν υπάρχει...εκτός αν θεωρείς καλό το Sonic Jam που ουσιαστικά είναι τα 1,2,3 μαζεμένα σε ένα δισκάκι με κάτι ψιλοέξτρα.
 
keropi οντως το taromaru ειναι εκτος απο καρασυλλεκτικο παιχνιδι και ενα απτα κορυφαια του πολυπαθου saturn..Για εμενα το top 10 για saturn..

1.panzer dragoon saga

2.dragon force

3.magic knight rayearth

4.radiant silvergun

5.taromaru

6.albert odyssey

7.torico

8.virtua fighter 2

9.gurdian heroes

10.sega rally

Βεβαια υπαρχουν και αλλες παιχνιδαρες..Princess crown,deep fear,keio 2,burning ranger,sonic r,house of the dead..Και αλλα πολλα..
 
telios_s είπε:
keropi οντως το taromaru ειναι εκτος απο καρασυλλεκτικο παιχνιδι και ενα απτα κορυφαια του πολυπαθου saturn..Για εμενα το top 10 για saturn.. 1.panzer dragoon saga

2.dragon force

3.magic knight rayearth

4.radiant silvergun

5.taromaru

6.albert odyssey

7.torico

8.virtua fighter 2

9.gurdian heroes

10.sega rally

Βεβαια υπαρχουν και αλλες παιχνιδαρες..Princess crown,deep fear,keio 2,burning ranger,sonic r,house of the dead..Και αλλα πολλα..
Μα βάλε και κάνα συλλεκτικό στη λίστα σου :p
 
Haros η λιστα μου δεν ειναι για τα πιο συλλεκτικα παιχνιδια του saturn,αλλα για τα κορυφαια..Διαφορετικα θα εβαζα και παιχνιδια τυπου stellar assault ss που ειναι συλλεκτικο αλλα για εμενα μπουρδα..Εκτος αν εννοεις το virtua fighter 2 και το sega rally συλλεκτικα!Παντως ουτε ενα κορυφαιο παιχνιδι σαν το guardian heroes που κανει περιπου 70 ευρω,ειναι για εμενα ακριβο..Γιατι υπαρχουν ατομα που θα εδειναν αυτα τα λεφτα για να παρουν το fifa 2010!!!Σκεψου το λιγο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ σωστό αυτό. Πόσοι θα δώσουν 70 ευρώ για να πάρουν ένα FIFA ή Pro Evo για τις next gen κονσόλες, ξέρωντας προκαταβολικά ότι μέσα σε ένα χρόνο δεν θα το θέλει πλέον κανένας ούτε για 10 ευρώ;

Τουλάχιστον το Guardian Heroes θα κάνει 70 ευρώ και του χρόνου. :)
 
telios_s είπε:
Haros η λιστα μου δεν ειναι για τα πιο συλλεκτικα παιχνιδια του saturn,αλλα για τα κορυφαια..Διαφορετικα θα εβαζα και παιχνιδια τυπου stellar assault ss που ειναι συλλεκτικο αλλα για εμενα μπουρδα..Εκτος αν εννοεις το virtua fighter 2 και το sega rally συλλεκτικα!Παντως ουτε ενα κορυφαιο παιχνιδι σαν το guardian heroes που κανει περιπου 70 ευρω,ειναι για εμενα ακριβο..Γιατι υπαρχουν ατομα που θα εδειναν αυτα τα λεφτα για να παρουν το fifa 2010!!!Σκεψου το λιγο...
Πλάκα έκανα. Σίγουρα η λίστα που έκανες έχει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια του saturn, απλά επειδή τα μισά από αυτά έχουν κάποια συλλεκτική αξία (όποια και αν είναι αυτή) γι'αυτό και το είπα. :)
 
Ξαναγυριζω με δευτερο κτυπημα: αρχικα πηρα το burning rangers απο τον φιλο f2bnp, μαζι με το tomp raider. Αλλα επειδη το burning rangers δεν ξεκιναγε παντα, το πηγα στο μαγαζι (δεν λεω ονομα) να το ανταλλαξω. Αφου το εκτιμησαν(!) μου ειπαν "παρε οποιο αλλο θες" (μαλλον το burning ranger ηταν πιο ακριβο απο ολα οσα ειχαν). Αρχικα διαλεγω το thunder hack 2 (το ξερω απο αμιγκα), αλλα μετα βλεπω οτι ειναι 2 cd, και ειχε μονο το ενα μεσα. Μετα διαλεγω το NBA JAM TE, αλλα μου λενε οτι ειναι αμερικανικο. Τελικα ενω ειμαι ετοιμος να παρω το Baku-Baku κατι σαν tetris, τελευταια στιγμη βλεπω το Χ-Μen που τελικα πηρα, ως φανατικος beat"em-ας. Τωρα μπορειτε να με κραξετε που δεν πηρα καποιο συλλεκτικο ή που εδωσα το burning rangers.
 
Μη κολλάς στα "συλλεκτικά". Ότι σου αρέσει να παίζεις αυτό να παίρνεις.

Το Χ-ΜΕΝ btw είναι πολύ ωραίο παιχνίδι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικα το x-men ειναι καλο παιχνιδι. Το tomb raider το ηξερα απο ps1.

Αυτο που σκεφτηκα ειναι οτι πηρα 2παιχνιδια saturn + 2παιχνιδια dreamcast (UEFA striker, Virtua Fighter 3tb) δινοντας ενα αντικειμενο αξιας 40 ευρω, ενω ειχα παρει το saturn με 5 παιχνιδια για 50 ευρω. Μαλλον δεν ειμαι τοσο καλος στους υπολογισμους και τις διαπραγματευσεις. Δεν με πειραζει τοσο, γιατι ενα αλλο μελος μας θα ειναι χαρουμενο παιζοντας με αυτο που του εδωσα.

Κατι αλλο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν βρηκα στο μαγαζι shoot em up. Δεν ειχε παρα πολλα παιχνιδια (περιπου 50) αλλα δεν βρηκα ουτε ενα shooter. Ολα αθλητικα ειχε, ποδοσφαιρακια, ολυμπιακα και τετοια που δεν παιζω ποτε. Θα μου πειτε "παρε απο αλλου", αλλα δεν με ενδιαφερει να αγορασω παιχνιδια για 25-30 ευρω που τα δινουν αλλου.
 
To Saturn έχει πολύ καλά shmups αλλά δυστυχώς δεν τα βρίσκεις πλέον ξεχασμένα στα ράφια κάποιου παιχνιδάδικου και συνήθως στοιχίζουν ακόμα και online να τα πάρεις.

Μία λίστα μπορείς να βρεις εδώ:

http://shmups.classicgaming.gamespy.com/xenocidefiles/saturn.html

Επειδή κάτι τέτοια παιχνίδια έχουν ένα κάποιο κόστος αυθεντικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τσιπαρισμένο saturn... :p
 
Πίσω
Μπλουζα