Seven X

Gilgamesh

RetroN00b
Joined
30 Δεκ 2008
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
3
Εγώ θυμάμαι το Seven-X. To έβλεπα βράδια και απογεύματα γιατί έπαιζε:

Batman του 1960: Είχε πολύ περίεργο και kitch χιούμορ (το επεισόδιο που κάνουν διαγωνισμό surf ο Batman με τον Joker έχει μείνει στην ιστορία- ειδικά το σπρέυ απώθησης καρχαριών :precry: ), τα gadgets που είχε ο Batman στη ζώνη του άγγιζαν τα όρια του σουρεαλισμού αλλά έπαιζε ο θεός Adam West και είχε τον τρόπο του να σε κάνει να θες να δεις και τα επόμενα επεισόδια (Same Bat-time, same Bat-channel!). Δεν θυμάμαι μέχρι ποιά σεζόν έδειχνε εδώ αλλά από ένα σημείο και μετά(έχοντας εξαντλήσει το 99% των χαρακτήρων από τα comics) θύμιζε το Ρετιρέ(προβλέψιμα επεισόδια).

Τα Παιδιά της γειτονιάς: Δεν θυμάμαι πολλά από τη σειρά, κάτι τύποι Monty Python wannabes που έκαναν αστεία gags(ούτε πώς λέγεται στα αγγλικά δεν θυμάμαι).

Θυμάμαι επίσης τον Έρνεστ, τους Munsters:bow: και ότι αρκετές φορές τη μέρα διαφήμιζαν την εκπομπή του Ζάχου Χατζηφωτίου :D

Πιό μικρός επίσης έβλεπα το New Channel γιατί έπαιζε TMNT και τον Denver. Μετά άλλαξε εντελώς παίζοντας μόνο video clip:angry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια χαρα ηταν το SevenX

Black Adder, Avengers, μια ωραια εκπομπη μουσικης με τον Παπαδοπουλο (Παιδια απο τη Πατρα), την παραξενη εκπομπη της Καραλη, μια ωραια εκπομπη για το παλιο Ελληνικο σινεμα που παρουσιαζε ενας τυπας με μεγαλο κενο στα μπροστινα δοντια :) κτλ
 
Wally είπε:
Μια χαρα ηταν το SevenXBlack Adder, Avengers, μια ωραια εκπομπη μουσικης με τον Παπαδοπουλο (Παιδια απο τη Πατρα), την παραξενη εκπομπη της Καραλη, μια ωραια εκπομπη για το παλιο Ελληνικο σινεμα που παρουσιαζε ενας τυπας με μεγαλο κενο στα μπροστινα δοντια :) κτλ
Να μην ξεχάσουμε το "Αγαπημένη μου τηλεόραση" που πρόβαλλε κομμάτια από τις εκπομπές όλων των καναλιών της τελευταίας εβδομάδας.

Ο συμπαθής μάλιστα παρουσιαστής έκανε και έξυπνα σχόλια.

*στη συνέχεια φυσικά, τη συνταγή την πήραν πολλοί άλλοι και έγιναν εκατομμυριούχοι (βλέπε Αναστασιάδη)
 
Το Seven X μετά το 1998 μετονομάστηκε σε Seven.

Για ένα διάστημα το πιάναμε και στη Θεσσαλονίκη.

Είχε σχετικά καλό πρόγραμμα- έβλεπα μανιωδώς κάτι μινι σειρές γαλλικής παραγωγής

(Maitres de l' orges, Alumettes Suedoises).

Θυμάται κανείς μια εκπομπή που έκανε ο Άγγελος Πυριόχος το 1999 με τον τίτλο Πολλά Λες;

Έβαζε τα τότε mainstream videoclip (και μερικά trash) και τα σχολίαζε με αστείο τρόπο
 
Στο Seven X θυμαμαι εβλεπα το Living Color με κατι μαυρους κωμικους και τον νεαρο τοτε Jim Carrey,πριν γινει πολυ γνωστος στο Hollywood.Ειχε αρκετο γελιο!! ειχε και καποια καλα ντοκυμανταιρ και φυσικα την εκπομπη του παππου Χατζηφωτιου,με τα χαρακτηριστικα γυαλια πεταλουδα δεκαετιας 60(πολυ ρετρο και γουσταρω τρελα!!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ Saulot. Την εκπομπη "Αγαπημένη μου τηλεόραση" στο seven παρουσίαζε ο δημοσιογράφος Δημητρης Δημογεροντάκης.
 
Το "Αγαπημένη μου Τηλεόραση" είναι η εκπομπή που συνέχισε επάξια ο Αναστασιάδης(ο οποίος το 2001 μόνο χρέη είχε και πολλά επαγγελματικά προβλήματα)στις σεζόν 2001/2 και 2002/3 που το ΟΛΑ πραγματικά τα έσπαγε.Πάντως χάρη στον Δημογεροντάκη(που μας ''άφησε'' το 2002), ζει σήμερα όλη η ελληνική TV.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Δημογεροντάκης οντως αδικηθηκε, οπως και το καναλι SevenX που ειχε εξαιρετικες εκπομπες και σηριαλς εκεινη την εποχη.

Εχεις δικιο σε αυτο που λες. Το 90% της σημερινης τηλεορασης στηριζεται στην εκπομπη του Δημογεροντάκη και δεν νομιζω να του δωθηκε ποτε ενα credit αναγνωρισης...
 
Γειααααααααααααααα1!!!!!!!!!

μήπως θυμάται κανείς την εκπομπή στο sevenx με την Αρώνη που έπαιζε rock hits? κάπου μεσημεράκι έπαιζε!!!!!! θυμάμαι full play list! αλλά όχι όνομα εκπομπής και τι ώρα!!!
 
Καποιες εκπομπες του SevenX (μια μουσικη και μια θεατρικη) προβαλονται στο καναλι της βουλης...
 
Από αυτό το κανάλι θυμάμαι, μια παλιά κωμική σειρά το "οικογένεια Φρανκενσταίν" και κάτι γερμανικές ταινίες του '20 και του '30 όπως το Γαλάζιος άγγελος και ο Δράκος του Ντύσσελντορφ...
 
το πέτυχα μόνο σε κάποιες ολιγοήμερες επισκέψεις μου στην αθήνα, θυμάμαι πως έδειχνε παλιές ασπρόμαυρες ξένες ταινίες ... όταν ήρθα στην αθήνα για πιο μόνιμα, τέλη του '99, δεν το βρήκα πια :(
 
RIO είπε:
Από αυτό το κανάλι θυμάμαι, μια παλιά κωμική σειρά το "οικογένεια Φρανκενσταίν" και κάτι γερμανικές ταινίες του '20 και του '30 όπως το Γαλάζιος άγγελος και ο Δράκος του Ντύσσελντορφ...
Επαιζε Οικογενεια Μανστερς και πιο παλια Οικογενεια Ανταμς :)

Ταινιες εβαζε ολο κάτι "άκυρες" (για εμας). Η μονη νορμαλ που θυμαμαι ηταν το Χαμος στην Τσάινα Τάουν.
 
Το Seven-X απέτυχε γιατί είχε το τέλειο πρόγραμμα για ανθρώπους που δεν έβλεπαν τηλεόραση -γιατί πήγαιναν σινεμά, θέατρο, για φαγητό, για διασκέδαση, γιατί επέλεγαν να κάνουν κάτι άλλο, πιο "ποιοτικό" στον χρόνο τους.

Και αυτοί οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν δεν κάθησαν, τελικά, να δουν ούτε το Seven-X.

Το έχω συζητήσει με στελέχη σε διαφημιστική εταιρία της εποχής και μου το εξήγησαν...
 
kyr86 είπε:
Το Seven-X απέτυχε γιατί είχε το τέλειο πρόγραμμα για ανθρώπους που δεν έβλεπαν τηλεόραση -γιατί πήγαιναν σινεμά, θέατρο, για φαγητό, για διασκέδαση, γιατί επέλεγαν να κάνουν κάτι άλλο, πιο "ποιοτικό" στον χρόνο τους. Και αυτοί οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν δεν κάθησαν, τελικά, να δουν ούτε το Seven-X.

Το έχω συζητήσει με στελέχη σε διαφημιστική εταιρία της εποχής και μου το εξήγησαν...
Μου αρεσε αυτη η προσεγγιση και συμφωνω. Κριμα ομως γιατι, οντως, ειχε αρκετες αξιολογες εκπομπες.
 
Αν και είχα κόψει την τηλεόραση εκείνη την εποχή, το είχα πετύχει το κανάλι και θυμάμαι ένα σήμα τους, το οποίο έδειχνε ένα τρισδιάστατο διαστημοπλοιάκι να κόβει βόλτες. Μάλλον ήταν κατασκευασμένο με Amiga, ή από κάποιο demo διότι μου φάνηκε γνωστό.

Επίσης είχα δει να παίρνουν συνέντευξη από έναν τύπο που έπαιζε καλή κιθάρα (και διάφορα άλλα έγχορδα), αλλά από τις απαντήσεις που έδινε στον δημοσιογράφο συμπέρανα πως μάλλον το' χει χάσει. Τελικά ήταν ο Ζωρζ Πιλαλί.

Πάντως πράγματι σαν κανάλι δεν είχε τα καραγκιοζιλίκια των υπολοίπων ιδιωτικών της εποχής (και του παρόντος), τηρουμένων των αναλογιών πάντα.
 
Το Living color είχε super ονόματα: Jim Carrey, Damon Wayans και Keenen Wayans! Πρόκειται για τα αδέρφια των επίσης πετυχημένων Shawn και Marlon Wayans. Ήταν όλοι τους απίστευτα ταλέντα, ικανά να απογειώσουν τη σειρά, ακόμα και αν ήταν μόνοι τους, ο καθένας.

Στο Seven προβλήθηκε και το εκπληκτικό Liquid Television, ημίωρο πρόγραμμα παραγωγής MTV, με καρτούν, animation και κούκλες, όπως Beavis and Butt-head, Aeon Flux (δείτε ολόκληρα τα επεισόδια στη σελίδα του MTV να τα θυμηθείτε) και άλλων που δεν θυμάμαι τα ονόματα.

Τα μεγάλα και δημοφιλή κανάλια ούτε σήμερα δεν θα αποφάσιζαν να δείξουν τέτοια διαμάντια, έχουν βρει πιο ποιοτικές (αποδοτικές) συνταγές.
 
Μέσω του Seven προβαλλόταν επίσης ένα ημίωρο πρόγραμμα από το γαλλικό μουσικό κανάλι MCM, το οποίο δεν διέφερε πολύ άπ'αυτό του MTV. Σημειώνεται ότι φέτος το MCM κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στην γαλλική και διεθνή μουσική σκηνή.

mcm_france.jpg


mcm.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Super το MCM, έβλεπες που και που μη εμπορική μουσική

Σχετικά με το SevenX, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι αργούσα να πάω στο φροντιστήριο Αγγλικών γιατί το Batman τέλειωνε την ώρα που άρχιζαν τα μαθήματα.
 
Liquid Television! Ναιιι!! το εβαζε και πολυ αργα και ξενυχτουσα. Τη Aeon Flux τη θεωρουσα αριστουργημα, οποτε το εβαζε και προσπαθουσα να την πετυχω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα