Seven X

Όαση για εμένα ήταν όταν έκλεινε τα βράδυα ο 7-Χ, που συνέχιζε έως το πρωί με το MCM!

Πολύ καλή μουσική, στα πρότυπα την ηλεκτρονικής τότε.

Επίσης όπως είπατε και εσείς, το σήμα του σταθμού, στην αρχή είχε ένα άσπρο 7.

Το θυμάμαι το κανάλι Χριστούγεννα, που έκαναν ζωντανή εκπομπή με κάμερες από το Studio του Radio 7-X για μερικές ώρες.
 
Παιδιά επειδή στην Κρήτη το συγκεκριμένο κανάλι δεν το πιάσαμε ποτέ και Αθήνα όσες φορές ανέβηκα και το χάζεψα με ζάπινγκ, πραγματικά δε θυμάμαι, θέλω τα φώτα σας εδώ. Επειδή έχουμε αλλαγές στην βάση με τους τίτλους των καναλιών, το κανάλι πως γραφόταν στην πραγματικότητα; "Seven-X", "Seven X" ή "7 TV Seven X" που δείχνει ένα λογότυπο; Πως λεγόταν τελικά και αν είχε αλλαγή στο όνομά του για κάποιον λόγο ή τέλος πάντων αν ήταν για μεγάλη χρονική περίοδο, ζητώ να μάθω. Θυμάται κανείς να βοηθήσει; :)
 
Νομιζω γραφοταν Seven-X. Εγω θυμαμαι οτι υπηρχε τo 92 μεχρι τουλαχιστον το 96.

Κατοπιν αλλαξε ονομα, ισως το πηρε αλλη ιδιοκτησια, και νομιζω ειχε ενημερωτικο χαρακτηρα
 
Αρχικά το κανάλι είχε λογότυπο 7X ( με το γράμμα x να εφάπτεται πάνω στον αριθμό 7)

και μετά μετατράπηκε σε seven X (χωρίς παύλα ανάμεσα)

Για του λόγου το αληθές:

 
Ωραία θα το περάσουμε τότε ως "Seven X"! Ευχαριστώ για τις υποδείξεις! :)
 
Mandrake είπε:
Ωραία θα το περάσουμε τότε ως "Seven X"! Ευχαριστώ για τις υποδείξεις! :)
Νομίζω πως αυτή είναι τελικά η καλύτερη λύση. Άλλωστε, όταν ο σταθμός πρωτοξεκίνησε το 1990 είχε άλλο λογότυπο (αυτό που φαίνεται στο σχετικό λήμμα της RetroDB, http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/SEVEN-X), το οποίο εμφανιζόταν σε μικρογραφία μεν αλλά ολόκληρο στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

Το logo που θυμάται και έχει ανεβάσει ο φίλος Retrospectiva

attachment.php


είναι το δεύτερο logo του σταθμού, από το 1992 περίπου και έπειτα...
 
Ωραία ωραία! Μπήκε στα "τι οφείλει να κάνει ο Mandrake τις επόμενες ημέρες"! Ευχαριστώ και πάλι! :)
 
Θυμστε μου κάτι: Δύο πολύ ενδιαφέροντα talk shows, τα οποία παρουσίαζε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, το ένα γύρω στο 1993 που λεγόταν ο "De Profundis", και το άλλο "Ο βασιλιάς είναι γυμνός" την επόμενη χρονιά ήταν στον Seven X ή σε άλλο κανάλι? Θυμάμαι τα έβλεπα μετά μανίας, καθώς ήταν από τις λίγες εκπομπές που εκείνη την εποχή καλούσε συγγραφείς και γενικά ανθρώπους της διανόησης. Και ο Βαλλιανάτος απίστευτος σαν παρουσιαστής και το πλέον ίσως ωραίο gay πρότυπο της εποχής. Τί κρίμα που μια δεκαετία μετά κατέληξε να εμφανίζεται και αυτός στα μεσημεριανάδικα
 
Παιδιά, ο SevenX...

Ξεκίνησε ως = 7x

Άλλαξε σε = Seven X

Άλλαξε ξανά σε = Channel SevenX

Στο τέλος έως που έκλεσε λεγόταν 7 και το σήμα του ήταν σαν πλανήτης με δαχτυλίδια κάπως σαν = (7)
 
http://el.wikipedia.org/wiki/Seven_(%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82)

Το Seven ήταν τηλεοπτικός σταθμός στην περιοχή της Αττικής που εξέπεμψε πρόγραμμα κατά το διάστημα 1989-2006. Αν και η φυσιογνωμία του άλλαζε κατά διαστήματα, το κανάλι πρόβαλε κατά κύριο λόγο εκπομπές για τον πολιτισμό και τις τέχνες όπως και κλασικές ταινίες περασμένων δεκαετιών.

Βγήκε στον αέρα τον Δεκέμβριο του 1989 με την ονομασία Seven X, έχοντας στην κατοχή του και ραδιοφωνικό σταθμό με την ίδια ονομασία, αλλά την πρώτη του εκπομπή την πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 1990. Αρχικά, το κανάλι στην αρχή πρόβαλε μουσική και μουσικές εκπομπές. Το 1991 αναμετέδιδε μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα του γαλλικού μουσικού καναλιού MCM. Το 1992 μετονομάστηκε σε Channel Seven X και εμπλούτισε το πρόγραμμά του με εκπομπές πολιτικού, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου ενώ σταδιακά περιορίζει την αναμετάδοση του γαλλικού καναλιού.

Το κανάλι άλλαξε ιδιοκτησία πολλές φορές στην ιστορία του. Το 1999 πέρασε στα χέρια της εταιρείας Intersat και μετονομάστηκε σε Seven ενώ απέκτησε εμβέλεια και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η Intersat, ιδιοκτήτρια τότε εταιρεία της ομάδας του ΠΑΟΚ, μετέδιδε τους αγώνες της ομάδας από το Seven για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το 2006 αγοράστηκε από την οικογένεια Αλαφούζου και από την συχνότητά του εξέπεμψε ο ΣΚΑΪ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mιας και αναφερθηκε το θεμα του λογοτυπου του σταθμου και μιας και κατεβασα τις παλιες βιντεοκασετες απο τα dungeons, σας παραθετω ενα τυχαιο καρε που τραβηξα απο τους Avengers (μαλιστα απο το αγαπημενο μου επεισοδιο, The Joker)

attachment.php


και crop στη λεπτομερεια

attachment.php
 
Μπορεί κάποιος από Αθήνα να μου πει αν έδειχνε πολλές πολύ παλιές ασπρόμαυρες κλασικές ξένες ταινίες? Κατά διαστήματα νομίζω πως είχα δει απίστευτα έργα, αλλά όταν πήγα στην Αθήνα τέλος του '99 δεν πρόλαβα πια τίποτα ... εκτός αν έκανα λάθος και το μπέρδεψα με κάποιο άλλο.
 
Το κανάλι τιμούσε τη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ, δεόντως!

Πρόβαλε επικές ταινίες, πχ. "Ιβάν ο Τρομερός", όπως μου 'ρχεται τώρα στο μυαλό.

Κάποιες από αυτές είχαν το ίδιο σενάριο με μετέπειτα ελληνικές (προφανώς, στηριζόμενες στο ίδιο βιβλίο), όπως "Η Άγνωστος".
 
Πράγματι πρόβαλλε κάποιες ταινίες που για μένα τότε ήταν τελείως άγνωστες και... μυστήριες. Η πιο "νορμάλ" ταινία που είχε παιχτεί ήταν ο "Χαμός στην Τσάιναταουν".
 
WalkerYannis είπε:
Το κανάλι τιμούσε τη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ, δεόντως! Πρόβαλε επικές ταινίες, πχ. "Ιβάν ο Τρομερός", όπως μου 'ρχεται τώρα στο μυαλό.

Κάποιες από αυτές είχαν το ίδιο σενάριο με μετέπειτα ελληνικές (προφανώς, στηριζόμενες στο ίδιο βιβλίο), όπως "Η Άγνωστος".
Παρεπιπτόντως ''Η Άγνωστος'' με τη Κυβέλη γυρίστηκε πριν την Madame X με τη Lana Turner ...
 
Αλλο ενα βιντεο απο την εκπομπη του Χρηστου Παπαδοπουλου, ως 7(τελευταια περιοδος του καναλιου).http://www.youtube.com/watch?v=DMhUd2wk2hk
 
καποτε εκανε εκπομπές και απο Ακαρνανικα στα 47UHF το 96 με 99 ποιο πολυ εβλεπα το MCM μιας και ηταν ο μονος που το αναμετεδειδε τοτε οταν εγινε ψηφιακο καναλι στον δορυφορο και χαθηκε απο τις επιγεις αναμεταδωσεις.Τοτε ειχε το λογοτυπο seven-x αριστερα χαμηλα.
 
Δεν μπορει να μην εχω γραψει για το Seven X τοσα χρονια,αντε να τα θυμηθω τωρα.


Λοιπον θυμαμαι ασπρομαυρα Twilight Zone και ισως μια εκπομπη με τον Τιμογιαννακη για τον κινηματογραφο,αυτα εβλεπα φανατικα περι το πρωτο μισο των 90ς..
 
Πίσω
Μπλουζα