SNES Super Everdrive Flashcart

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.341
Αντιδράσεις
9.486
Συνεχιζω τον μαραθώνιο παρουσίασης flashcarts με ενα ακομα διαμαντι απο τον μεγα homebrew hardware designer Krikzz. Αυτη την φορα θα μιλησουμε για το SNES flashcart με ονομα SNES Super Everdrive! :happyjump:

severdrive_t.jpg

severdrive_b.jpg

Δεν ειναι το πρωτο προσφατο flashcart για SNES, ειναι ομως καλυτερο απο απο το Neoflash και οικονομικότερο απο το SNES Powerpak. Ετσι ειναι η επιλογη για τον εκλεκτικό power user.

Επειδη τα flashcarts του Krikzz γινονται ανάρπαστα πρεπει κανεις να χτυπαει οπου τα βρει διαθεσιμα! Ημουν τυχερος και πετυχα στο tototek το super everdrive με DSP1 και cartridge cover.

To DSP1 ειναι ενα επεξεργαστης που χρησιμοποιείται απο καποια παιχνιδια και τα συνοδευει στην πλακετα του παιχνιδιου. Τοποθετώντας αυτο το ολοκληρωμένο στο flashcart αποκτα κανεις συμβατοτητα με τα παιχνιδια αυτα.

Προσοχη: η SD καρτα μπαινει αναποδα στο flashcart. H οψη της βλεπει την πισω μερια του cartridge.

2011-09-05-19h19m50.JPG

Αξιζει να αναφερουμε οτι μεχρι την εκδοση 9 οι καρτες επρεπε να προετοιμαστούν με το εσωτερικο format utility του flashcart και γενικα υπηρχαν διαφορα θεματα συμβατοτητας με SD καρτες. Με την εκδοση 11 οχι μονο δεν χρειαζεται καμια προετοιμασια, αλλα και εχουν λυθει ολα τα προβληματα συμβατοτητας.

2011-09-05-19h20m10.JPG

2011-09-05-19h29m46.JPG

Το flashcart ηρθε με την παλιοτερη εκδοση λειτουργικού v9 που δεν υποστηριζει SDHC καρτες. Ετσι με μια απλη SD 2gb εγινε η αναβαθμιση στην πιο προσφατη εκδοση που υποστηριζει καρτες ανω τον 2gb μεταξυ των αλλων αναβαθμίσεων!

2011-09-05-19h31m19.JPG

Μερικες φωτογραφιες.

Επιλεγοντας παιχνιδι. Ο file manager υποστηριζει μεχρι 200 αρχεια ανα φακελο.

2011-09-05-19h56m09.JPG

Φλασαρωντας ενα παιχνιδι:

2011-09-05-19h53m10.JPG

Primal Rage: :headbang:

2011-09-05-19h58m41.JPG

2011-09-05-20h00m08.JPG

Super Mario Kart με υποστήριξη DSP1:

2011-09-05-20h01m19.JPG

To menu των εργαλειων:

2011-09-05-20h02m11.JPG

About Screen:

2011-09-05-20h02m27.JPG

Πληρως λειτουργικο και απροβληματιστο, ενα ακομα must-have classic απο τον Krikzz! :award: :cheers:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολυ ωραια παρουσιαση.Σκεφτομαι και γω να το παρω αλλα δεν ηξερα αν ειναι πληρως λειτουργικο.Τωρα με την παρουσιαση σου σιγουρευτηκα.
 
Yoshi's Island, DK Country και Starfox παίζει;
 
Yoshi's Island και Starfox δεν θα παίζει λογικά γιατί αυτά έχουν διαφορετικό τσιπάκι, όχι DSP 1 που έχει αυτό εδώ.

Για το Donkey Kong Country ας μας απαντήσει ο κάτοχος. Πάντως το παιχνίδι δεν έχει βοηθητικά τσιπ από όσο ξέρω.
 
Marioland είπε:
Yoshi's Island, DK Country και Starfox παίζει;


Εχω βαλει link στο review με τα παιχνιδια που χρειαζονται DSP1. Ολα τα αλλα παιχνιδια στην λιστα δεν παιζουν.

Οσο για DKC:

2011-09-06-18h32m16.JPG2011-09-06-18h50m34.JPG2011-09-06-18h58m25.JPG

Αψογα και saving και ολα! :D
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πόσο κόστισε άν επιτρέπεις ? Γιατί τα άλλα flashcarts είναι κάπως ασύμφορα
 
Το πηρα απο tototek γυρω στα 90 ευρω. Τουλαχιστον 25 ευρω λιγοτερα απο το Powerpak. Για το neoflash δεν το συζητω καν γιατι ειναι μια βλακεία.
 
Βλακεια παντως να μην μπορει να υποστιρηξουν παιχνιδια με super fx chip(εννοω ταυτοχρονα , οχι να εχεις flashcart μονο για Fx chip) κανενα απο τα flashcart ... κανουν 90+ ευρω ολες .. για μενα προσωπικα το θεωρω ακριβο.. Αν επαιζαν τα παντα τοτε θα αξιζε..
 
Δεν αξιζει αν παιζει το 99% των παιχνιδιων, αλλα αξιζει αν παιζει το 100%;
 
Καταρχας, πολυ ωραια και περιεκτικη παρουσιαση.. Κατα δευτερον, επειδη εχουνε φιλοι και τα 3, μπορω να πω με σιγουρια πως το super everdrive ειναι η καλυτερη επενδυση. Το neoflash θελει πατεντα για να παιξει με memory card αντι για τις βλακειας που εχει κανει η neoflash με τις κασετες gameboy advance, και το powerpak αν και ομορφο και καλα φτιαγμενο, βγαινει ουσιαστικη αναβαθμιση για το λογισμικο του καθε δυο χρονια..
 
freaktmp είπε:
Δεν αξιζει αν παιζει το 99% των παιχνιδιων, αλλα αξιζει αν παιζει το 100%;
Ναι γιατι το f-zerofx , το yoshi's island και το starfox 1 κ 2 θελουν fx chipset.. και ειναι και ολα πολυ ωραια games . Δεν θελω να με ηρονευεσε .. την αποψη μου ειπα.
 
Το DSP-1 υπάρχει σε φυσική μορφή μέσα στο cart ή είναι υλοποιημένο σε FPGA; Αν είναι το δεύτερο, τότε (άν υπάρχει χώρος στο chip φυσικα) με κάποιο firmware upgrade θα μπορέσει να εξομoiώσει οποιοδήποτε addon chip είχε το snes.
 
Ajax87 είπε:
Βλακεια παντως να μην μπορει να υποστιρηξουν παιχνιδια με super fx chip(εννοω ταυτοχρονα , οχι να εχεις flashcart μονο για Fx chip) κανενα απο τα flashcart ... κανουν 90+ ευρω ολες .. για μενα προσωπικα το θεωρω ακριβο.. Αν επαιζαν τα παντα τοτε θα αξιζε..
φιλαρακι ολοι μας εχουμε μια κονσολα snes και παιχνιδια αλλοι παιζουν αλλοι τα εχουν απλα για συλεκτικους λογους.Αν θες απλα να εχεις τα roms και να παιζεις ολα τα παιχνιδια μην δηνεις τα 90 ευρω και κατεβασε το ZSNES στον σταθερο υπολογιστη σου πετα μεσα τα roms παρε και ενα gamepad και τελειωσε το θεμα.Αν εχεις κανενα παλιο laptop χαμηλων δυνατοτητων η και καινουριο και η τηλεοραση σου ειναι μακρια απο τον σταθερο υπολογιστη σου κατεβασε εκει το ZSNES και τα roms κανε το laptop snes,nes,master system η megadrive συνδεσε το με την τηλεοραση παρε μια εξαδα μπυρες και αραξε και απολαυσε ολα τα παιχνιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Ναι γιατι το f-zerofx , το yoshi's island και το starfox 1 κ 2 θελουν fx chipset.. και ειναι και ολα πολυ ωραια games . Δεν θελω να με ηρονευεσε .. την αποψη μου ειπα.


Φιλε μου δεν ειρωνεύομαι κανεναν. Και εγω την αποψη μου εξέφρασα. Τιποτα δεν σου απαγορεύει να παρεις αυτα τα 3-4 παιχνιδια και το flashcart για ολα τα υπολοιπα (+hacks, translations, prototypes, homebrew κλπ).

ASiC είπε:
Το DSP-1 υπάρχει σε φυσική μορφή μέσα στο cart ή είναι υλοποιημένο σε FPGA; Αν είναι το δεύτερο, τότε (άν υπάρχει χώρος στο chip φυσικα) με κάποιο firmware upgrade θα μπορέσει να εξομoiώσει οποιοδήποτε addon chip είχε το snes.


Σε φυσικη μορφη. Πρεπει να βγαλεις το ολοκληρωμένο απο ενα παιχνιδι και να το κολλησεις στο flashcart.

img1008mr.jpg

Nομιζω οτι δεν ειναι δυνατο emulation εξωτερικου επεξεργαστη στην παρουσα μορφη του flashcart. Ετσι κι αλλιως απο αποψη software το emulation συνεπεξεργαστών τωρα εχει αρχισει να ωριμαζει (με τον bsnes, το decapping κλπ)!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνω με τον metalcandyman. Μπορεις να εγκαταστησεις emulators σε PSP,X360,PS3,DS γενικα σε οποιαδηποτε κονσολα και PC, ριχνεις και τα ROMS και εισαι κομπλε.Μπορεις να παρεις και το flashcard και να το κουμπωσεις στο SNES και ολα βιολα. Αλλα η μαγεια του retro gaming ειναι να εχεις στα χερια σου το εκαστοτε cartridge, πως να το κανουμε εχει αλλη αισθηση. Προσφατα απεκτησα ενα SNES και προσπαθω να βρω αξιολογα παιχνιδια. Η μαγεια της αναζητησης και η εξαψη που νιωθω οταν βρισκω παραπεταμενα σε καποια μαγαζια SNES games ή η αποκτηση παιχνιδιων μεσω φιλων και γνωστων που τα εχουν ξεχασει στο παταρι ειναι αλλο πραγμα. Smells like victory!!
 
Αναλογα με το τι σκοπο εχει ο καθενας συλλεκτικα. Εμενα ο σκοπος μου, οπως εχω ξαναπει, ειναι αυτος:

386760-que-videojuegos-nos-hacen-mas-inteligentes.jpg

Ολα τα παιχνιδια για ολες τις ρετρο κονσολες και καποιους αγαπημενους ρετρο υπολογιστες. (Αντε πλησιαζω!)

Ο μονος τροπος για να το πετυχω, ειδικα σε αυτο το οικονομικο κλιμα, ειναι τα flash carts.

Αμα το φυσαγα το χρημα θα εκανα κατι διαφορετικο; Πιθανοτατα, αλλα δυστυχως δεν το φυσαω (για την ακριβεια, το φυσαω και δεν κρυωνει, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. :precry: :banghead: ).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνω και με τον φιλο maki και με τον φιλο freaktmp και εχω και γω εχω ολες της κονσολες και παιχνιδια αλλα αγορασμενα την εποχη που κυκλοφορησαν δεν ειμαι συλεκτης ωστε να ψαχνω να βρω παιχνιδια κτλ απλα φανατικος gamer ειμαι και υπαρχουν παιχνιδια που δυσκολα να τα παιξουμε στην κανονικη τους μορφη οποτε τα παιζουμε σε roms οπως καποια dragon quest,final fantasy(ασχετα που κυκλοφορησαν επανεκδοσεισ σε playstation),bahamut lagoon και αλλα πολλα.Οποτε αφου roms παιζω στην τελικη εκανα το laptop ρετροπαιχνιδομηχνη με ολα τα roms απο snes,megadrive,nes,master system το εχω μονημα στην τηλεοραση και τα απολαμβανω απο κει.Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω αγορασει καποιο flashcart.Απλα ο φιλος freaktmp ναι μεν παιζει roms απλα γουσταρει να τα παιζει στηςκανονικες κονσολες με flashcart και γω μαζι του ειμαι απλα συνηθησα ετσι με το laptop και γλυτωσα χονδρικα καμια 400αρα ευρω απο την αγορα flashcart για nes,snes,megadrive,master system.Εξαλου εχουμε εξοδα περιμενουμε iphone 5,WII U οταν κυκλοφορησει κτλ. :D :D:D:D
 
Δεν ειναι απλα οτι γουσταρω, κατι το υποκειμενικό. Το να παιζεις στις αυθεντικες κονσολες ειναι αντικειμενικά ανωτερη ποιοτικά εμπειρία απο το να παιζεις με emulators.
 
Το να παιζεις στης κονσολες εννοοιται οτι ειναι αντικειμενικα ανωτερη ποιοτικα εμπειρια αλλα μονο αν παιζεις της αυθεντικες κασσετες και οχι με τα roms μεσω μιας flashcart.Aν μιλαμε για roms ητε παιζεις με flashcart ητε παιζεις με emulators στο pc για μενα ειναι το ιδιο πραγμα με την μονη διαφορα οτι στην κονσολα παιζεις με το αυθεντικο gamepad εννω στον emulator με οποιοδηποτε gamepad.
 
Δεν ξερω τις γνωσεις σου περι πληροφορικης κλπ αλλα ας δουμε καποια θεμελιωδη πραγματα:

Το flashcart δεν εχει καμια απολύτως διαφορα απο το αυθεντικο cartridge σε οτι αφορα την κονσολα.

Το να παιζεις με εναν emulator αμφίβολης πιστότητας με ασχετα I/O απο την εμπειρια που ειχαν υπολογισει οι προγραμματιστές του παιχνιδιου δεν εχει καμια σχεση με το real thing. Θα σε παραπέμψω σε ενα πολυ ενδιαφερον προσφατο αρθρο που εξεταζει καποια απο αυτα τα θεματα, αλλα ακομα και αυτο μονο αγγίζει την κορυφη του παγόβουνου. Δες τα forum εδω για αλλες συζητησεις σχετικα με τα προβληματα του emulation (εργονομια, i/o lag, scanlines και και και...).
 
Πίσω
Μπλουζα