DarkSynbios
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 215
Κακίες!Aardvark είπε:Με το Νeo Geo κατορθωσαν και ηρθαν τα arcades σπιτι,οχι με το Mega Drive.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Κακίες!Aardvark είπε:Με το Νeo Geo κατορθωσαν και ηρθαν τα arcades σπιτι,οχι με το Mega Drive.
Ετσι ακριβως οπως τα λες Other_Reality. Ημουν θαμωνας του console club Καλλιθεας και τα εχω δει αυτα πολλες φορες. Το Neo Geo ητανε απλα πολυ μπροστα απο την εποχη του. Δεν ειναι τυχαιο οπου μαλλον ειναι το μοναδικο οικιακο συστημα με παιχνιδι που ακουμπαει κοντα στο 100% των δυνατοτηων του μηχανηματος ( the king of fighters 2003 ).Other_Reality είπε:Έχω παρκάρει το τεύχος του Pixel με την παρουσίαση του Neo Geo δίπλα στο AES μου ! "To όνειρο κάθε gamer", λεζάντα που συνόδευε και την διαφήμιση του Ανερούση, εκτός από το εξώφυλλο του τεύχους. Η διαφήμιση ήταν για μένα μόνο η αρχή, αφού μόλις πήγα να το δώ από κοντά, μου πέσανε τα σαγόνια με το Art Of Fighting ! To είχε φέρει τότε το Console Club στην Καλλιθέα, και εγώ είχα πάει για να νοικιάσω κανα παιχνιδάκι για το Snes. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το πάρω τότε, αφού οι τιμές τις κονσόλας αλλά και των παιχνιδιών ήταν διαστημικές. Ήταν σίγουρα το μεγαλύτερο gaming απωθημένο μου, και ακόμα είναι δηλαδή, αφού για να πάρω όλα τα παιχνίδια που θα ήθελα θα χρειαστώ μερικά χρονάκια ακόμη ! Σίγουρα υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις, όπως το MVS ή ακόμη και το Neo Geo CD, αλλά το AES και τα πελώρια cartridges με κέρδισαν απο την πρώτη στιγμή που τα είδα !
Που ειναι αυτη ρε φιλε; Την ψαχνω καιρο!Getta Robo είπε:Ειναι κατι σαν εκεινη την ψαγμενη και χωμενη ταβερνα στο βαθος του πουθενα. Εχει μολις πεντε τραπεζια με δεκα καρεκλες, εφτα πιατα, αλλα κανει τις καλυτερες τηγανιτες πατατες με τριμενο τυρι και εχει τα καλυτερα μπιφτεκια που μπορεις να φας.
Tετοια λες και μας ανοιγεις την ορεξη! Πιασε δυο μπιφτεκια και μια πατατες και για επιδορπιο ενα neo-geo.Getta Robo είπε:Ειναι κατι σαν εκεινη την ψαγμενη και χωμενη ταβερνα στο βαθος του πουθενα. Εχει μολις πεντε τραπεζια με δεκα καρεκλες, εφτα πιατα, αλλα κανει τις καλυτερες τηγανιτες πατατες με τριμενο τυρι και εχει τα καλυτερα μπιφτεκια που μπορεις να φας.
Έτσι-έτσι !!!mike είπε:Tετοια λες και μας ανοιγεις την ορεξη! Πιασε δυο μπιφτεκια και μια πατατες και για επιδορπιο ενα neo-geo.
Εγω οπως ειπα και παραπανω διαφωνω καθετα με ολα αυτα και συμφωνω με ελαχιστα.Συμφωνω οτι ηταν οτι πιο κοντα στα arcades κλπ αλλα αποκλειστικα γιαυτους που γουσταρουν τα fiighting games και ορισμενα αλλα καλα παιχνιδια που ειχε.Ειναι για τους λιγους και οχι για καποιους οπως εγω που λατρευουν τα arcades και τον περισσοτερο gaming χρονο τους τον τρωνε μαυτα.Ναι ειναι Rolls Royce αλλα προτιμω χιλιες φορες και με τα μπουνια να εχω ενα fiat punto να πηγαινω παντου και να βγαζω τα γουστα μου παρα να εχω μια Rolls Royce και να την βγαζω βολτα μεχρι το διπλανο χωριο γιατι δεν μπορω παραπανω και μονο και μονο για να περνουν ματι τι εχω.Δεν ειναι για τον φανατικο των arcades γιαυτον που γουσταρει με ολα τα παιχνιδια που ανεφερα παραπανω και με εκατονταδες αλλα ειναι για τους λιγους.Other_Reality είπε:Έτσι-έτσι !!!
Έχει δίκιο ο Getta πάντως. Δεν αδικώ τον metalcandyman, αλλά όταν μιλάμε για αυτούσια arcade μεταφορά, μόνο το Neo Geo το έκανε πραγματικότητα. Σίγουρα είχε σε ποσοστό 90% ξυλίκια, άλλα αν είσαι κολλημένος με το άθλημα (του ξύλου εννοώ), το Neo Geo είναι ότι χρειάζεσαι, ever. Και δεν μιλάω καν για το KOF 2003, επειδή είναι μεταγενέστερο, όμως. όταν έπαιζες Samurai Shodown 2, Art Of Fighting 2 και Super Sidekicks 2 (ναι ξέρω, όλα στο δύο !) , απλά δεν υπήρχε αντίπαλο δέος, έτρωγαν όλα την περίσσια σκόνη της SNK. Χρυσόσκονη βέβαια, αλλα ακόμα και αυτό το χαρακτηριστικό το κάνει πιο ελιτίστικο, πιο ιδιαίτερο. (Ακόμα και οι μούφες περί 32bit στην διαφήμιση, που ήταν όντως και υπογραμμισμένο). Η δύναμη του ήταν στο κομμάτι γραφικών, με δυνατότητα για πολύ περισσότερα χρώματα, πολύ περισσότερα sprites, και φυσικά όλα αυτά τα κινούσε για πλάκα λόγω των τεράστιων, άμεσα διαθέσιμων στην CPU πληροφοριών που είχαν τα cartridges. Oπως είχαμε πει και σε μια κουβέντα που είχαμε σπίτι μου mike, το "κανονικό" Neo Geo είναι το AES. Ούτε καν το MVS, αφού το AES είναι η μοναδική κανονική κονσόλα, με κανονικά cartridges που έχουν κουτί και μάνουαλ. Το CD είναι η φθηνή λύση, με τα χίλια προβλήματα και φυσικά με ημερομηνία λήξης ! Kαι για τα δισκάκια, αλλά φυσικά και για το lazer της κονσόλας, ενώ φυσικά κανένα παιχνίδι Neo Geo δεν σχεδιάστηκε να τρέχει από το cd, με αποτέλεσμα να έχεις μια εμπειρία που καμία απολύτως σχέση δεν είχε με τα arcades.
Τέλοσπάντων, οκ, είχε περιορισμένο library κλπ-κλπ. Είναι όμως η Rolls Royce, ότι και να λέμε, σου βγάζει ένα δέος, μια αίσθηση που δεν συγκρίνεται εύκολα με τις άλλες κονσόλες τις εποχής του.
Θα συμφωνήσω και πάλι με Getta_Robbo.mike είπε:Δηλαδη ποιος ηταν ο σκοπος της SNK? να πουλησει ελαχιστα κομματια σε ελαχιστους ανθρωπους? εγω προτιμουσα αλλα και τωρα προτιμω το SNES/megadrive της εποχης, που και να μην επαιζες 10 κορυφαια -ακριβη αντιγραφα arcade- παιχνιδια, με τα ιδια χρηματα επαιζες 500 αλλα παιχνιδια, τα αντιστοιχα της sega και της νιντεντο, οπως zelda, metroid κτλ. Για να μην μιλησω για το ps1, που μπορουσες να παιζεις περισσοτερα παιχνιδια απο οτι αντεχες.