Sons of Odin [Manowar]

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.312
Αντιδράσεις
476
Το τί σημαίνει το κάθε group και τα τραγούδια τους για τον κάθε άνθρωπο, είναι κάτι σχετικό και προσωπικό. Το να νοιώθεις όμως το ίδιο στο άκουσμα τραγουδιών από κάποιο group, όπως ένιωθες όταν τα άκουγες μικρός είναι θαυμαστό.

Οι Manowar είναι ένα από τα συγκροτήματα με τη μουσική των οποίων μεγάλωσα. Είθισται μεγαλώνοντας να αλλάζουμε μουσικά γούστα για να ενσωματωθούμε όλοι στη μάζα (από το φόβο μήπως και βρεθούμε απ`έξω και δεν προλάβουμε να απολαύσουμε τα καλά αυτή της μαζοποίησης).

Το να απαρνηθείς όμως τη μουσική και τους στίχους αυτών που σε συντρόφευαν καθώς μεγάλωνες είναι σαν να απαρνιέσαι την πρώιμη ηλικία σου. Όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε οι στίχοι των τραγουδιών μας επηρεάζουν, ιδίως στα εφηβικά μας χρόνια. Οι Manowar πάντα είχαν αλληγορικούς στίχους που σε ανέβαζαν και σου έβγαζαν όλα τα ανθρώπινα και ανδρικά συναισθήματα. Γι`αυτούς τους στίχους κάποτε πολεμήθηκαν και παρεξηγήθηκαν σε μια χώρα όπου στις αρχές της εξάπλωσής του, το heavy metal, είχε συνδεθεί με τον αναρχισμό κ.λ.π. Τόσο επικοί στίχοι που να συνοδεύονται τόσο καλά με τη μουσική, δε γνωρίζω αν έχει γράψει άλλο group της κατηγορίας τους (για να μη γενικεύσω άλλο, αν και πολύ θα ήθελα).

Μερικές φορές νιώθεις πως είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που καταλαβαίνει τόσο καλά ορισμένα τραγούδια.... Σαν να έχουν γραφτεί για σένα και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Φυσικά αυτό δεν ισχύει, αλλά με τους Manowar είμαι σίγουρος πως αυτό το συναίσθημα πολλοί το έχουν νιώσει.

Μην με ρωτήσετε ποίοι είναι οι αγαπημένοι μου δίσκοι και τα αγαπημένα τους τραγούδια, γιατί ακόμη και έναν κενό δίσκο να μου δώσετε που θα έχουν βγάλει, θα σας πω πως είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν είναι φανατισμός αυτός ή μια υποχρέωση προς αυτούς που στο άκουσμα των τραγουδιών τους βίωσα έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις. Το μόνο που ξέρω είναι πως οι Manowar αποτελούν ακόμη το δικό μου παιδικό όνειρο και παραμένουν οι δικοί Μου Ήρωες.

Δε με ενδιαφέρει η σκηνική τους παρουσία, το τί πιστεύουν, με το τί ασχολούνται. Αυτά ας τα αφήσουμε για τις Τατιάνες του metal. Αυτό που ξέρω είναι πως τον Απρίλιο θα είμαι ξανά εκεί για να αποτίσω φόρο τιμής στη μαγεία της μουσικής τους και στις αναμνήσεις μου.

Heart of Steel

Build a fire a thousand miles away to light my long way home

I ride a comet

My trail is long to stay

Silence is a heavy stone...

I fight the world and take all they can give

There are times my heart hangs low

Born to walk against the wind

Born to hear my name

No matter where I stand I'm alone

Stand and fight

Live by your heart

Always one more try

I'm not afraid to die

Stand and fight

say what you feel

Born with a heart of steel

Burn the bridge behind you

Leave no retreat

There's only one way home

Those who laugh and crowd the path

And cut each other's throats

Will fall like melting snow

They'll watch us rise with fire in our eyes

They'll bow their heads

Their hearts will hang low

Then we'll laugh and they will kneel

And know this heart of steel was

Too hard to break

Too hard to hold

Stand and fight

Live by your heart

Always one more try

I'm not afraid to die

Stand and fight

Say what you feel

born with a heart of steel...
 
Ευχαριστώ Candy και Arduinna για το video και τις επευφημίες. Τα πρώτα replies για τους Manowar από γυναίκες :animeek: πολύ ενθαρρυντικό...

HAIL Sisters....
 
Sign of the Hammer be my Guide

Αγαπητέ Alucard, δεν θα ήταν υπερβολη να πω ότι οι ManOwaR και η μουσική τους αποτελούν ένα σημαντικό, αν όχι αναπόσπαστο, κομμάτι της ζωής μου. Σύντομα σε αυτό το subforum θα συμπεριληφθεί ένα μεγάλο tribute όπως τους αρμόζει, όπου και θα συνενωθούν όλα τα σχετικά threads.

Για εμένα ο Απρίλης θα σημάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί όπου θα απολαύσω το αγαπημένο μου συγκρότημα όπως ακριβώς πριν από 14 χρόνια. Τότε ως 17χρονος και μόνος μεταξύ αγνώστων, οπλισμένος μόνο με την αγάπη και την αφοσίωση για τους στίχους, την μουσική και την κοσμοθεωρία τους, τώρα μεταξύ πολλών και καλών (θέλω να ελπίζω) φίλων.

The Magic Circle Completes...

P.S: Ούτε που θυμάμαι πόσα θρανία, τετράδια, τοίχοι κλπ έχουν κοσμηθεί με τους στίχους του Heart of Steel όλα αυτά τα χρόνια από τον υποφαινόμενο. Πολύ μεγάλο κομμάτι (αν και τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν αυτό το αριστούργημα), το οποίο ενσαρκώνει σπουδαίες και διαχρονικές έννοιες για όσους μπορούν να τις διακρίνουν και προπάντων να τις νοιώσουν.
 
Παραληλοι βιοι :D
 
Hail and kill!!!!!

Οι Manowar αποτελούν πραγματικά την προσωποποίηση του ύστατου warrior, του θαρραλέου πολεμιστή που για το πιστεύω του θα δώσει ακόμα και τη ζωή του.

Φυσικά οι στίχοι του τραγουδιού, μάλλον του αριστουργήματος που ανέφερε ο φίλoς Alucard αποτελούν σταθμό και για μένα προσωπικά. Θυμάμαι ακόμα τις απειλές από τους καθηγητές στο λύκειο όταν πηγαίναμε με τις μπλούζες των Manowar και Iron Maiden για αποβολές και γελάω ειρωνικά μαζί τους. Θυμάμαι ακόμα τους αφορισμούς από κομμάτι καθηγητών και το εύκολο και βολικό συμπέρασμά τους ότι αν συνεχίσουμε να ακούμε την συγκεκριμένη μουσική θα καταντήσουμε σατανιστές, αναρχικοί, και τα λοιπά.

Φυσικά, την δεκαετία του 80 όπου και είχα την ατυχία να πηγαίνω γυμνάσιο και προ παντός λύκειο, (λέω ατυχία μια και δεν παρακολουθούσα κανένα μάθημα, ας είναι καλά τα Pixel και τα λοιπά περιοδικά της εποχής που διάβαζα τις ανιαρές ώρες των μαθημάτων), το metal είχε συνδεθεί με τον αναρχισμό και γενικά με όλα τα κακά του κόσμου. Αλλά η εποχή εκείνη ήταν και θα είναι περισσότερο αγνή από την σημερινή, που αναλογικά με τότε, το metal ακούγεται όλο και λιγότερο ανάμεσα στους σημερινούς νέους.

Είναι γεγονός ότι την εποχή εκείνη, περισσότερα κορίτσια άκουγαν metal από ότι σήμερα με αποτέλεσμα να μην έχεις την ανάγκη να προσποιηθείς για να γίνεις αποδεκτός από το άλλο φύλλο σε αντίθεση με την σημερινή εποχή που αν δεν έχεις υιοθετήσει το look του αποτριχωμένου απάλευτου σκ@τΟφλωρου δεν θα δεις γυναίκα ούτε στο όνειρό σου. Ανάθεμα (όχι το συγκρότημα) ακόμα και τον θρύλλο Darth τον παρουσίασαν σαν φλώρο κάκουλα απάλευτο, οπότε τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο, μην ζητάμε πολλά.

Και όπως συνηθίζω να λέω..... Manowar FTW!!!!!!!!!!!

και σας αφιερώνω το Kingdom Come με όλη μου την αγάπη.........
 
Alucard είπε:
Μην με ρωτήσετε ποίοι είναι οι αγαπημένοι μου δίσκοι και τα αγαπημένα τους τραγούδια, γιατί ακόμη και έναν κενό δίσκο να μου δώσετε που θα έχουν βγάλει, θα σας πω πως είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο.
:ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:

πραγματικά οι manowar είναι κάτι παραπάνω απο ένα μουσικό σχήμα, είναι τρόπος σκέψης,τρόπος ζωης!

ΑΕΟΝ ήδη περιμένω το αφιέρωμα σου στους θεούς!!!!!!

ps: and to anyone who dont like us, it's too fuckin bad! To all of you we say a big, strong, loud, proud F**K YOU!
 
Joey είπε:
ps: and to anyone who dont like us, it's too fuckin bad! To all of you we say a big, strong, loud, proud F**K YOU!
We wish you a meerrry christmaaass, we wish you a meerryy chriistmaaas, we wish you a meery christmaaaass and a happy new yeaaaarrr!:drunken:
 
Joey είπε:
ps: and to anyone who dont like us, it's too fuckin bad! To all of you we say a big, strong, loud, proud F**K YOU!
Δια στόματος de maio φυσικά! ... χωρίς να το συμερρίζομαι απαραίτητα...:oops:
 
Το δηλώναν πάντα ξεκάθαρα και γι αυτό τους αγάπησα.

Heavy metal, or no metal at all. Whimps and posers, leave the hall.
 
Emerencios είπε:
Το δηλώναν πάντα ξεκάθαρα και γι αυτό τους αγάπησα.
Heavy metal, or no metal at all. Whimps and posers, leave the hall.
Emerencie απ' ότι είδα ..."You Heard The Call"....

Welcome... :thumbup:
 
Ανακοινωθηκε το tracklist....

1. OVERTURE TO THE HYMN OF THE IMMORTAL WARRIORS

2. THE ASCENSION

3. KING OF KINGS

4. ARMY OF THE DEAD, PART I

5. SLEIPNIR

6. LOKI GOD OF FIRE

7. BLOOD BROTHERS

8. OVERTURE TO ODIN

9. THE BLOOD OF ODIN

10. THE SONS OF ODIN

11. GLORY MAJESTY UNITY

12. GODS OF WAR

13. ARMY OF THE DEAD, PART II

14. ODIN

15. HYMN OF THE IMMORTAL WARRIORS

Bonus track

16. DIE FOR METAL

Δεν μπορω,δεν μπορω να περιμενωωωωωω!!! :headbangdude:
 
16 Τραγούδια;;;!!!!!! Αυτά είναι... :thumbup:

Οι τίτλοι όπως πάντα επικότατοι και 1.000 αιώνες να περάσουν έτσι θα είναι, γιατί έτσι πρέπει να είναι. ΤΕΡΜΑ...

Δυστυχία πάλι για τους γείτονες σε λίγο καιρό...

Υ.Γ. Από τη φούρια μου να απαντήσω, έγραφα στο username συνεχώς Manowar κι αναρωτιόμουν τί έπαθε και δε με κάνει login;;;;
 
Alucard είπε:
Υ.Γ. Από τη φούρια μου να απαντήσω, έγραφα στο username συνεχώς Manowar κι αναρωτιόμουν τί έπαθε και δε με κάνει login;;;;
LOL Aluc :biglaugh:

@Wally

Θα τα σπάσουνε στην συναυλία, το μόνο σίγουρο

:axer:
 
Αντε να βγει το album,αντε να ερθουν κιολας...ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ!!!!
 
Let the battle begin with swords in the wind!!!!

Όποιος προλάβει:

Εισιτήρια:

Κυκλοφορούν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου:

Προπώληση 50 ευρώ - πόρτα 55 ευρώ

Πανελλαδικές Πωλήσεις: Ηλεκτρονικά και Τηλεφωνικά για αγορά μόνο με πιστωτική κάρτα, μέσω του http://www.i-ticket.gr και του 801 11 60000

HAIL GODS OF WAR!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα