Overture to the Gods
Overture to the Gods (μέρος 4ο)
Από το 2003 οι Manowar διαθέτουν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία (Magic Circle Music) ελέγχοντας και διευθύνοντας την πλήρως κι έχοντας καταξιωμένα ονόματα στη metal σκηνή να ανήκουν σε αυτούς, όπως οι Rhapsody of Fire.
Το 4ο κατά σειρά DVD των Manowar
“Hell on Earth Part 4” κυκλοφορεί μέσα στο 2005 παρουσιάζοντας στο πρώτο dvd live εκτελέσεις κομματιών, στο 2ο back scenes και τηλεοπτικές παρουσιάσεις και στο 3ο CD τις εκτελέσεις των κομματιών “The Ascension” και “King of Kings” από τον αναμενόμενο 10ο δίσκο τους.
2006 και 5ο dvd για τους Manowar το
“Absolute Power” από το Eartrhshaker Festival στη Γερμανία το 2005. Περισσότεροι από 35.000 οπαδοί παρακολουθούν τη συναυλία, δημιουργώντας μια από τις καλύτερες live εμφανίσεις που έχει δώσει ποτέ το group. Το 2ο dvd περιλαμβάνει το παγκόσμιο fan convention με συμμετοχή οπαδών από κάθε άκρη του κόσμου. Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, Ευρώπη κι εμφανή συμμετοχή από αρκετούς Έλληνες αφού πολλές φορές η σημαία μας φαίνεται να ανεμίζει συχνότατα τόσο κατά τη διάρκεια της συναυλίας όσο και κατά τη διάρκεια του convention.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2007 κυκλοφορεί στην Ευρώπη το 10ο τους album
“Gods of War” όπου αναφέρεται στη νορβηγική μυθολογία κι εξυμνείται ο θεός Odin. Για πρώτη φορά σε album των Manowar υπάρχουν τόσα τραγούδια (16).Την καλλιτεχνική επιμέλεια του εξώφυλλου γι’ άλλη μια φορά αναλαμβάνει ο Ken Kelly. Άλλη μια καταπληκτική δουλειά.
Οι Manowar είναι και πάλι εδώ και οι οπαδοί τους γι’ άλλη μια φορά δίπλα τους να τους στηρίξουν για όσα συνεχίζουν να τους προσφέρουν. Πλέον η μουσική γράφεται από το συγκρότημα γι΄ αυτούς. Μια σχέση που δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι.
Για όσους γνωρίζουν για πρώτη φορά τους Manowar, το κάλεσμα θα είναι δύσκολο (όπως ήταν πάντοτε άλλωστε) να συνειδητοποιηθεί, αλλά η «μουσική Valhalla» που θα περιμένει τον κάθε οπαδό αξίζει την κάθε προσπάθεια.
Συμμετοχή στο album προλογίζοντας κάποια τραγούδια, έχει και ο γνωστός ηθοποιός Christopher Lee.
Το group
Joey De Maio
Μπασίστας γεννημένος στο Auburn στη Νέα Υόρκη Αμερικανο-Ιταλικής καταγωγής είναι ο ιδρυτής, αρχηγός και ψυχή του group. Μεγαλύτερή του επιρροή ο κλασσικός συνθέτης Wagner.
Eric Adams
Ο τραγουδιστής τους group Eric Adams έγινε γνωστός από το εύρος της φωνής του και από την ικανότητά του να κρατάει μια συγκεκριμένη νότα για πάνω από 40 δευτερόλεπτα στις συναυλίες. Μεγαλύτερη επιρροή όπως έχει πει ο ίδιος είναι ο Ian Gillan των Deep Purple. Μεγάλη του αγάπη το κυνήγι με τόξο. Μόλις πρόσφατα έβγαλε το πρώτο dvd αφιερωμένο στο αγαπημένο του hobby.
Scott Colombus
Αρχικά ο Colombus εργαζόταν σε μια μεταλλουργία παραγωγής αλουμινίου. Στη συνέχεια η αγάπη του για τα τύμπανα τον μετέτρεψαν σε ένα από του πιο καταξιωμένους και γνωστούς drummer στο metal.
Karl Logan
Τρίτος κιθαρίστας των Manowar (από το 1992). Διαφορετικό στυλ παιξίματος και πιο σύγχρονο σε σχέση με τον παλαιότερο Ross the Boss.
Ross the Boss (Ross Friedman)
http://www.ross-the-boss.com/
Πρώτος κιθαρίστας των Manowar γεννημένος στο Bronx υπήρξε μέλος των Manowar από το 1980 μέχρι το 1988. Ξεκίνησε παίζοντας βιολί αλλά στη συνέχεια η κιθάρα υπήρξε η μεγάλη του αγάπη.
David Shankle
Μετά από τη συνεργασία του με τους Manowar, συνεχίζει να παίζει το δικό του group David Shankle`s group. Πριν την συνεργασία του με το group είχε γνωριστεί με τον Eric Adams και Joey De Maio στις ηχογραφήσεις του Kings of Metal.
Rhino (Kenny Earl Edwards)
drummer των Manowar από το1992 μέχρι το1995.
Ηχογράφησε μαζί τους ένα δίσκο (Triumph of Steel).
Donny Hamzik
Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, πολωνικής καταγωγής, υπήρξε ο πρώτος drummer των Manowar. Παρέμεινε μέχρι το 1982 ηχογραφώντας μαζί τους το “Battle Hymns”.
Εδώ τελειώνει η δική μου «προσέγγιση» προς τους Manowar.
Ευχαριστώ πολύ όσους διάβασαν τα παραπάνω posts.
Περιμένοντας την άφιξή τους και πάλι στις 4 Απριλίου, ξέρω πως έχω κάτι σημαντικό να περιμένω από τη ζωή μου και πάλι. Κάτι που θα μου δώσει δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτά που πιστεύω και θεωρώ σωστά.
Σίγουρα αυτά που πρεσβεύει το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν είναι ο «συμβατικός» τρόπος ζωής των ανθρώπων.
Είναι η προσπάθεια να περνάς καλά στη ζωή σου, να ζεις με τιμή και αξιοπρέπεια και να είσαι διατεθειμένος ακόμη και να πεθάνεις για τις αξίες σου.
Να γίνεις θυσία στο όνειρό σου.
Ας είναι οι
Manowar και η μουσική τους, οδηγός δικός μου και όλων όσων πιστεύουν σε αυτήν την προσπάθεια.....