Sony KV-M1400D - service menu?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Λοιπον τις προαλες εκανα μια εκ του αποτελεσματος πολυ καλη αγορα.
Βρηκα μια Sony KV 14LM1E να κανει συντροφια στην 14CT1E.

Πολυ καλη τιμη και εξαιρετικη εξωτερικη κατασταση.
Η εκπληξη μου ομως ηταν οταν μπηκα στο δευτερευον service menu για να δω τις ωρες χρησης (μονιμο βιτσιο μου)...

IMG_20240318_195441.jpg

464 ωρες! Δεν εχει καν στρωθει!!

Ομως δεν υπαρχει τελεια τηλεοραση.
Το θεμα που εχω ειναι οτι οταν την ακουμπησα πανω στον ενισχυτη και τον αναψα, παρατηρησα ενα ανεπαισθητο τρεμοπαιγμα που δεν γουσταρω να υπαρχει. Οταν τον σβηνω, εξαφανιζεται.

Στην ιδια ακριβως θεση εχω τοσο καιρο την CT1E που δεν καταλαβαινει χαρο.
Γενικα ποτε δεν ειχα θεμα ηλεκτρομαγνητικων παρεμβολων σε TV ή monitors της Sony.
Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι η LM1E ειναι του 2000 ενω η CT1E του 2003 και θα περιμενα οτι older is better.

Ξεκιναω να "φερω" την εικονα και τη γεωμετρια στα μετρα μου (φευγει αριστερα) απο το βασικο service menu και να σκεφτω αν θα αλλαξω θεση στον ενισχυτη ή αν θα βρω καποιο αλλο τροπο να προστατευσω την τηλεοραση.

Καλη φαση οτι το τηλεκοντρολ της CT λειτουργει και για την LM ΟΜΩΣ εχει ελαφρα διαφορετικο shortcut για το service menu: αντι για το power button πατας το κουμπακι με την οθονιτσα.

Σε αντιθεση με την CT, η LM φαινεται οτι εχει στερεοφωνικη εξοδο ακουστικων.

Αυτα για τωρα...

Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπον τις προαλες εκανα μια εκ του αποτελεσματος πολυ καλη αγορα.
Βρηκα μια Sony KV 14LM1E να κανει συντροφια στην 14CT1E.

Πολυ καλη τιμη και εξαιρετικη εξωτερικη κατασταση.
Η εκπληξη μου ομως ηταν οταν μπηκα στο δευτερευον service menu για να δω τις ωρες χρησης (μονιμο βιτσιο μου)...

Προβολή συνημμένου 274145

464 ωρες! Δεν εχει καν στρωθει!!

Ομως δεν υπαρχει τελεια τηλεοραση.
Το θεμα που εχω ειναι οτι οταν την ακουμπησα πανω στον ενισχυτη και τον αναψα, παρατηρησα ενα ανεπαισθητο τρεμοπαιγμα που δεν γουσταρω να υπαρχει. Οταν τον σβηνω, εξαφανιζεται.

Στην ιδια ακριβως θεση εχω τοσο καιρο την CT1E που δεν καταλαβαινει χαρο.
Γενικα ποτε δεν ειχα θεμα ηλεκτρομαγνητικων παρεμβολων σε TV ή monitors της Sony.
Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι η LM1E ειναι του 2000 ενω η CT1E του 2003 και θα περιμενα οτι older is better.

Ξεκιναω να "φερω" την εικονα και τη γεωμετρια στα μετρα μου (φευγει αριστερα) απο το βασικο service menu και να σκεφτω αν θα αλλαξω θεση στον ενισχυτη ή αν θα βρω καποιο αλλο τροπο να προστατευσω την τηλεοραση.

Καλη φαση οτι το τηλεκοντρολ της CT λειτουργει και για την LM ΟΜΩΣ εχει ελαφρα διαφορετικο shortcut για το service menu: αντι για το power button πατας το κουμπακι με την οθονιτσα.

Σε αντιθεση με την CT, η LM φαινεται οτι εχει στερεοφωνικη εξοδο ακουστικων.

Αυτα για τωρα...

Ισως σε αυτη την περιπτωση με τον ενισχητη μιας και οι μαγνητες εξοδου των ηχειων μεσα σε αυτη την CRT ειναι σε διαφορετικη θεση (δεξια - αριστερα στην οθονη σε σχεση με την αλλη που ειναι κατω απο την οθονη) και να προκαλουν τις παρεμβολες στην ιδια την οθονη.

Αυτη ακριβως η φοβερη σε σχεδιασμο CRT trinitron με το που μπηκε αγγελια στην περιοχη μου πηρα αμεσως τηλεφωνο να παω να την αγορασω αλλα δεν προλαβα ρε γμτ. Φαινοταν σε τελεια κατασταση.

Εκεινη την μερα ποσα αι σιχτιρ ειχα πει που την εχασα. Σκεφτομουν σιγα μην εστειλε κανενας αλλος για να την παρει και ειχα ετοιμασει μεχρι και τον χωρο για να την βαλω οταν εστειλα το μηνυμα αλλα που να ηξερα πια θα ηταν η απαντηση.

Τι να πω ρε γμτ .Δεν πανε να παρουνε λεω εστω καμια καινουργια φθηνη lcd τηλεοραση αν ηθελαν κατι φθηνο που τις πουλανε παντου και στα περιπτερα που λεει ο λογος η καμια πολυ φθηνη μτχ. Αυτη την CRT πηγαν και πηραν που δεν ειχε προλαβει να μπει καλα καλα στην αγγελια.:banghead::banghead::banghead:

Απιστευτη γκαντεμια εκεινη την ημερα. Α ρε λεω διαφημιση retro tink 4k και retroarch για lcd - led που τους χρειαζεται μετα :diablotin::diablotin::diablotin::diablotin:

Μιας και καποιοι φιλοι με ρωτησαν μεσω PM: το δευτερευον service menu στις Sony ειναι με τον ιδιο συνδυασμο πληκτρων οπως το βασικο αλλα αντι για VOL+ πατας VOL-
Το δευτερευον μενου το χρησιμοποιω για να βλεπω ωρες λειτουργιες. Εχει επισης τα error codes που χτυπα ξυλο μπορει να υπαρχουν (περιγραφονται και αυτα στα Service Manuals)

@milntov βλεπω εισαι και εσυ της λογικης: "ποτε οι 14' Sony TVs που εχεις, δεν ειναι αρκετες" :)

Νομιζω πως η θεωρια σου για τη θεση του ηχειου, εχει βαση.

@milntov βλεπω εισαι και εσυ της λογικης: "ποτε οι 14' Sony TVs που εχεις, δεν ειναι αρκετες" :)

Αυτο ακριβως. Ειδικα αν προκειται για τις τελευταιες επιπεδες sony trinitron crt 14" που εχουν και ntsc/60hz :love::love::love:

...έχω αγοράσει και εγώ μια καλοδιατηρημένη philips 14' του 2006 και έχω βάλει επάνω την αμίγκα...Έχω και μερικές sharp και κάτι αλλες κινέζικες crt με επίσης λίγες ώρες λειτουργίας αλλά καμία σαν την philips. Στην philips η φωτεινότητα είναι απείρως καλύτερη όπως και η ευκρίνεια...Φαντάζομαι λοιπόν πόσο καλύτερη θα είναι μια καλή σονι τρινιτρον

Και οι Philips εχουν εξαιρετικη απεικονιση απλα αλλης φιλοσοφιας.
Αυτο που φοβαμαι σε αυτες ειναι η υποστηριξη 60hz και NTSC. Δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, αν δεν δοκιμασεις/ψωνισεις.
Αλλα για Amiga/Spectrum και τετοια που σχεδον ολα ειναι 50hz, ειναι λουκουμι.

χαίρομαι πολύ για το νέο σου απόκτημα Γουάλη. κι εγώ είμαι "οπισθοδρομικός" αφού επιμένω να τραβάω με φιλμ τη σημερινή εποχή, που "ακόμη και οι οδοντόβουρτσες είναι ψηφιακές." για θωράκιση σκέφτηκες να βάλεις mu metal ή δεν δουλεύει;

Το σκεφτηκα αλλα ετσι θα κλεισω τους αεραγωγους του ενισχυτη.
Τελικα κατεληξα στην αλλαγη θεσης. Εβαλα τον ενισχυτη στα δεξια και οχι κατω απο την οθονη.

Νομιζω οτι βρηκα την end game CRT μου.
Τσιμπησα μια Sony KV21LS30E. Κατασκευης καπου στις αρχες του 2000. FE2 chassis - επιπεδος σωληνας, 4:3. Κατι λιγοτερο απο 8K ωρες λειτουργιας που ειναι μια χαρα. Τα χρωματα ειναι εξαιρετικα. Η γεωμετρια θελει λιγη δουλιτσα για να αλφαδιασουν ολα αλλα ειναι ενα task για αργοτερα μιας και οπως ειναι δεν με ενοχλει πουθενα.

Οι λογοι που με εσπρωξαν σε αυτη την αγορα (να θυμησω οτι εχω μια τρελα με τις 14' Sony) ηταν αρκετοι:
  • Κατεληξα οτι οι 21 ιντσες ειναι το μαγικο νουμερο. Προσαρμοσα το χωρο και πλεον χωραει χωρις θεμα.
  • Εχει stereo ηχο στα ακουστικα. Οι περισσοτερες 14 Sony ειχαν mono. Αν και στα ακουστικα μια τηλεοραση βγαζει mono δεν υπαρχει ελπιδα να βγαλεις stereo σημα απο πουθενα.
  • Εχει stereo εξοδο για τον ενισχυτη (που μου ειναι απαραιτητο- δεν μου αρεσουν τα μεγαφωνα των τηλεορασεων). Οι 14 Sony δεν εχουν καν εξοδο...ποσο μαλλον στερεο και αναγκαζομουν να κανω ινδιανικα κολπα με splitters για να στειλω στερεοφωνικο ηχο της κονσολας στον ενισχυτη πριν φτασει στην τηλεοραση.
  • Εχει 2 scart. ΟΜΩΣ μονο το ενα ειναι RGB. Βλακεια λιγο αυτο. Διαβαζω ομως οτι το αλλο Scart καταλαβαινει S-Video οποτε αν ισχυει θα ειναι λουκουμακι για το 3DO. Θα το δοκιμασω το βραδυ και θα επενελθω.
  • Το επερχομενο RecalBox RGB Dual2 θα εχει υποστηριξη lightgun οποτε οι 14 ιντσες θα ειναι λιγες
  • Κατα τα αλλα...ο,τι ισχει για τις 00s Sony: Πιο φρεσκιες, μεγαλυτερες πιθανοτητες να εχουν γραψει λιγες ωρες και τροπο να το τσεκαρεις, απλο service menu για να επεμβεις, παιζουν τα παντα (50 και 60 hz, PAL και NTSC), λαμπερα χρωματα, ομορφο design.

Παω να παιξω ενα House Of The Dead 3 στο XBOX

Οι λογοι που με εσπρωξαν σε αυτη την αγορα

Ενας ειναι ο λογος: να μπορεσεις να βρεις μια προς πωληση, σε λογικη κατασταση, κοστος και αποσταση.

Κατεληξα οτι οι 21 ιντσες ειναι το μαγικο νουμερο.

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω, φτανει κανεις να εχει τον απαραιτητο χωρο.

Αλλα και οι 14αρες εχουν και αυτες την χρηση τους, ειδικα σε ρετρουπολογιστες.

Σιγουρα ο συνδυασμος που αναφερεις ειναι το βασικο.
Ειδικα για CRT δεν θα δωσω πανω απο 20-30 ευρω μαξ και θα ειναι σε αποσταση που μπορω να την φορτωσω στο αμαξι.

Και παλι συμφωνω οτι καθe διασταση εχει τη χρηση της.
Η 14αρα για πιο χειμερινα μυστικιστικα gaming λιωσιματα (JRPG, 3d person με ψαξιμο ή σφαξιματα) με τη μυτη να ακουμπα το γυαλι :)
Η 21αρα για πιο αρακτη φαση, διπλά, νταβαντουρι (bullet hell, lightguns, 1st person).
Τωρα αν εχεις χωρο και η γυναικα σου δεν σε απειλει με διαζυγιο, μια 29αρα 4:3 Sony ειναι το τελος του ταξιδιου.
Νομιζω οτι πανω απο 29', ειναι υπερβολη.

Αχρηστη πληροφορια της ημερας: το τηλεκοντρολ της KV 14LM1E ειναι συμβατο με την KV21LS30E. Γλυτωσα ενα ακομα remote control απο το γραφειο μου.

Τα τηλεχειριστήρια δεν είναι θέμα πλέον...υπάρχουν εναλλακτικές και φθηνές ακόμα και μέσω κινητου! Βέβαια καλό είναι να έχεις το πρωτότυπο εφόσον μπορείς! Πάντως στις crt παίζει ρόλο και πόσο καλά έχουν δουλευτεί! Αλλιώς μια crt που ήταν σε εξοχικό και δούλεψε συγκεκριμένες ώρες και αλλιώς μια τηλεόραση σε σπίτι ηλικιωμένου που δεν κλείνει ποτέ για χρόνια! Τώρα για την ποιότητα των οθονών sony ναι... έχουν διαφορά από το σωρό! Μαζί με τις καλές φιλιπς βέβαια... Τώρα για το μέγεθος τους εξαρτάται από τον χώρο που θέλεις να δεσμεύσεις! Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μια 29αρα έχει νόημα σε σχέση μια μια μικρότερη που χρησιμοποιείς σαν μόνιτορ! Πάλι μικρή είναι διότι όταν πλέον λέμε gaming από μακρια εννοούμε αυτό που κάνουν τα παιδια σήμερα με τις κονσόλες σε 55-65-75 ίντσες!
Έχω δοκιμάσει να παίξω στην 44αρα 100hz 4:3 προβολική lg μου -πριν χαλάσει- και ναι μεν ειχε απολαυστικό μεγεθος οθόνης αλλά υστερούσε σε χρώματα σε σχέση με τις κλασσικές crt! Αν την επισκευάσει μάστορας με λογικό κόστος θα το επανεξετάσω....

Σας ανεβάζω μπόνους μια φωτογραφία 15-20 ετών στο παλιό σπίτι...διακρίνονται και τα dali μου με τον ενισχυτή και το dvd εποχής
DSC00069.JPG

Πίσω
Μπλουζα