Πράγματι έχει χαθεί κάθε λογική...
Αν και αρχικά το NEXT φάνηκε στα μάτια μου πολύ ελπιδοφόρο ως project, εντούτοις, αρχίζω να βλέπω σημάδια "κακοφορμίσματος".
Όχι, προς θεού, δε θέλω να μειώσω σε τίποτα την αίγλη αυτής της νέας πλατφόρμας, απλά έχει ξεφύγει και είναι πολλά τα λεφτά...
Παρήγορο είναι ότι όλοι προβλέπουν σύντομα πολλούς κλώνους που θα ρίξουν τις τιμές.
΄Οπως τότε με τον IBM PC, που άνοιξε την αγορά, με τους φθηνούς ταιβανέζικους κλώνους του, και αυτομάτως άλλαξε την ιστορία.
Βλέπω τώρα στο επίσημο site και την αναφορά για το X-Berry Pi!!!
Αυτό μου δίνει την ελπίδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μελλοντικά και η raspberry pi έκδοση!
Θα ήταν για εμένα κίνηση ματ, εντελώς στο πνευμα του Spectrum. Φθηνό δηλαδή computing, με άπειρη παραμετροποιηση.
Θα έριχνε αυτομάτως το βασικό κόστος, και για όποιον ήθελε να χώσει επιπλέον χρήματα σε upgrades, θήκες, πληκτρολόγια, θα είχε να διαλέξει από μια τεράστια ποικιλία, αφού θα διμιουργούταν μια νέα βιομηχανία από μια πανσπερμία κατασκευαστών!
Υπάρχει και μια σημειολογία σε αυτό...
...είχαν πει κάποιοι ότι το raspberry pi είναι ο ZX Spectrum της εποχής μας.
Θα ήταν καταπληκτικό να γίνει, τώρα πια, μουστάρδας, τοστιέρας, και Loki με τη βούλα!!! Ειρωνεία έτσι;