Πριν λιγες μερες η Valve παρουσιασε το Gamepad που θα εχει το stambox και για ωσους δεν το εχουν δει ειναι αυτο.
Το συγκεκριμενο gamepad αποτελειται εχει οθονη αφης,trackpads αντι για joystics και τεχνοολογια οπτικης αναδρασης.Συμφωνα με την valve τα δυο trackpads προσφερουν με διαφορα τη μεγαλυτερη δυνατη πιστοτητα και ακριβεια απο οποιοδηποτε αλλο gamepad (προσωπικα ανεκδοτο με φαινεται εμενα αυτο) και οτι ο gamer δεν θα νοιωθη και καλα καμια διαφορα σε σχεση με τα joystics η το D-pad.EΠισης τα trackpads μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σαν κουμπια και με την τεχνολογια οπτικης αναδρασης με ενσωματωση ηλεκτρομαγνητων ο gamer μπορει να αισθανθει την ενταση τα χτυπηματα την ταχυτητα της δονησεις κλπ.
Φυσικα μενει ολα αυτα να τα δουμε στην πορεια γιατι εγω προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να παιξω παιχνιδια μαυτο το πραγμα που με φαινεται εντελως μα εντελως αβολο και χωρις καν να εχω την αισθηση ενος joystics η του D-pad και να νοιωθω λες και παιζω παιχνιδι στην οθονη αφης του κινητου μου.
Φυσικα ανακοινωσαν και τα specs των stem machines αν και δεν ειναι δεδομενο οτι αυτα ειναι τα τελικα και τα πρωτα δοκιμαστικα κομματια και συγκεκριμενα 300 θα σταλουν σε 300 χρηστες του steam που θα επιλεγουν.Τα χαρακτηριστικα των steam machines θα ειναι μια μιξη απο επεξεργαστες intel και καρτες γραφικων nvidia και θα υπαρχουν μεχρι και 3 η μπορει και παραπανω η παρακατω εκδοσεις αναλογα το καθε βαλαντιο.
Μεγεθος: 12 x 12.4 x 2.9 ιντσες.
CPU: i7-4770, i5-4570, i3
GPU: NVidia Titan, GTX780, GTX760 η GTX660
RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB DDR5 (GPU)
Σκληρος δισκος: 1TB/8GB Hybrid SSHD
Tροφοδοτικο: Internal 450w 80Plus Gold
Η κονσολα της Valve θα κανει την εμφανιση της μεσα στο 2014 θα τρεχει το steam OS και τιμες δεν ξερουμε ακομα αλλα με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι δεδομενο οτι θα κοστιζει πολυ περοσσοτερο απο της κονσολες των NINTENDO,M$,$ONY.
Δεν ξερω αν πιασει η οχι αυτο το πραγμα και με της τιμες που θα εχει αλλα αν το παρει σοβαρα το πραγμα η Valve και δεν το εχει μονο και μονο για το steam αλλα προσελκυσει εταιριες οπως Capcom,Konami,Square Enix,Namco Bandai και γενικα ολες της μεγαλες και παρει και τιποτα αποκλειστικοτητες τοτε πιστευω οτι οι αλλοι δεν θα κοιμουνται και πολυ ησυχα τα βραδια.