Steambox [Η κονσόλα της Valve?]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.543
Apparently meetings were held during CES to demo a hand-built version of the device to potential partners. We're told that the basic specs of the Steam Box include a Core i7 CPU, 8GB of RAM, and an NVIDIA GPU. The devices will be able to run any standard PC titles, and will also allow for rival gaming services (like EA's Origin) to be loaded up.
Κονσολα-PC με το brand του STEAM?

Πηγη

Νεα Κονσολα απο την Valve; (steam box)

Συμφωνα με καποιες φημες που εχουν αρχισει να γεινονται πολυ εντονες η Valve ετοιμαζη το δεικο της set-top box που θα μπορει να τρεχει παιχνιδια του pc απο το steam.H ονομασια του του project ειναι steam box και συμφωνα με της πρωτες πληροφοριες θα μπορει ο παικτης να την συνδεση σε οποιαδηποτε τηλεοραση και στο ιντερνετ να κατεβασει τα παιχνιδια απο το steam και γενικα να την χρησιμοποιη με διαφορους τροπους.Λεγεται οτι η ανακοινωση του προιοντος θα γιννει κατα την διαρκεια του Game developers conference.Οι τριτες εταιριες αναπτυξης video games θα μπορουν να καταχωρουν τα games τους στη λιστα με τους συμβατούς τιτλους εναντι μικρου ποσου.Το steam box αναμενεται να συνεργαζεται με διαφορους αισθητηρες και χειρηστηρια που θα μπορουν ακομη και να περνουν τα βιομετρικα στοιχεια των παικτων σταπαιχνιδια.Λεγεται επισης πως η εταιρια εχει ηδη κανει ραντεβου στο πλαισιο του προσφατου Consumer Electronics Show ετσι ωστε να δειξει το hardware σε πιθανους συνεργατες.Τα χαρακτηριστικα που διερρευσαν ηταν: GPU από την Nvidia, 8GB μνήμης RAM και επεξεργαστής Core i7.

Υ.Γ.Τωρα τι πιθανοτητες εχει αυτο να πιασει αν οντως κυκλοφορησει ειναι αλλο θεμα,γιατι ποιος ο λογος να παρει καποιος στην ουσια ενα pc και να παιζει παιχνιδια απο το steam στην τηλεοραση του ενω μπορει να συνδεσει το pc η το laptop του στην τηλεοραση να βαλει και ενα οποιοδηποτε Gamepad και να κανει ακριβως το ιδιο πραμα.

Ετσι ακριβως Μαριανα δεν ειχα παρει χαμπαρι το θεμα :D

Τώρα αυτό θα το προωθήσουν σαν κονσόλα ή σαν PC?

Οι PC users δεν νομίζω να εντυπωσιαστούν από ένα μηχάνημα το οποίο δεν θα τρέχει ούτε το 1/100 από το software ενός κανονικού PC και θα έχει τα μειονεκτήματα των κονσολών, δηλαδή δεν θα μπορείς να βάζεις δωρεάν mods στα παιχνίδια, δεν θα μπορείς να τρέξεις homebrew κλπ.

Οι console users έχουν ήδη τρεις επιλογές. Nintendo, MS, Sony. Ηδη έσπασαν το "στους δύο τρίτος δεν χωρεί" και τώρα η Valve πρέπει να τα βάλει με τρεις επιτυχημένους αντιπάλους. Και πόσοι θα επιλέξουν μία κονσόλα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Steam στο PC, δηλαδή το ότι θα πρέπει να είσαι online κάθε φορά που θες να παίξεις single player games?

Μετά παίζει και το θέμα της τιμής. Τα κομμάτια που θα έχει μέσα πόσο θα σου κοστίζει να τα αγοράσεις ξεχωριστά για να φτιάξεις ή να σου φτιάξουν ένα standard PC (το οποίο θα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες)? Μέχρι στιγμής όποια εταιρία φτιάχνει μηχάνημα με PC parts και του βάζει μια μάρκα ή μία "σφραγίδα ποιότητας" συνήθως το πουλάει πολύ ακριβότερα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν λιγες μερες η Valve παρουσιασε το Gamepad που θα εχει το stambox και για ωσους δεν το εχουν δει ειναι αυτο.

1.jpg

2.jpg

Το συγκεκριμενο gamepad αποτελειται εχει οθονη αφης,trackpads αντι για joystics και τεχνοολογια οπτικης αναδρασης.Συμφωνα με την valve τα δυο trackpads προσφερουν με διαφορα τη μεγαλυτερη δυνατη πιστοτητα και ακριβεια απο οποιοδηποτε αλλο gamepad (προσωπικα ανεκδοτο με φαινεται εμενα αυτο) και οτι ο gamer δεν θα νοιωθη και καλα καμια διαφορα σε σχεση με τα joystics η το D-pad.EΠισης τα trackpads μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σαν κουμπια και με την τεχνολογια οπτικης αναδρασης με ενσωματωση ηλεκτρομαγνητων ο gamer μπορει να αισθανθει την ενταση τα χτυπηματα την ταχυτητα της δονησεις κλπ.

Φυσικα μενει ολα αυτα να τα δουμε στην πορεια γιατι εγω προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να παιξω παιχνιδια μαυτο το πραγμα που με φαινεται εντελως μα εντελως αβολο και χωρις καν να εχω την αισθηση ενος joystics η του D-pad και να νοιωθω λες και παιζω παιχνιδι στην οθονη αφης του κινητου μου.

Φυσικα ανακοινωσαν και τα specs των stem machines αν και δεν ειναι δεδομενο οτι αυτα ειναι τα τελικα και τα πρωτα δοκιμαστικα κομματια και συγκεκριμενα 300 θα σταλουν σε 300 χρηστες του steam που θα επιλεγουν.Τα χαρακτηριστικα των steam machines θα ειναι μια μιξη απο επεξεργαστες intel και καρτες γραφικων nvidia και θα υπαρχουν μεχρι και 3 η μπορει και παραπανω η παρακατω εκδοσεις αναλογα το καθε βαλαντιο.

Μεγεθος: 12 x 12.4 x 2.9 ιντσες.

CPU: i7-4770, i5-4570, i3

GPU: NVidia Titan, GTX780, GTX760 η GTX660

RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB DDR5 (GPU)

Σκληρος δισκος: 1TB/8GB Hybrid SSHD

Tροφοδοτικο: Internal 450w 80Plus Gold

Η κονσολα της Valve θα κανει την εμφανιση της μεσα στο 2014 θα τρεχει το steam OS και τιμες δεν ξερουμε ακομα αλλα με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι δεδομενο οτι θα κοστιζει πολυ περοσσοτερο απο της κονσολες των NINTENDO,M$,$ONY.

Δεν ξερω αν πιασει η οχι αυτο το πραγμα και με της τιμες που θα εχει αλλα αν το παρει σοβαρα το πραγμα η Valve και δεν το εχει μονο και μονο για το steam αλλα προσελκυσει εταιριες οπως Capcom,Konami,Square Enix,Namco Bandai και γενικα ολες της μεγαλες και παρει και τιποτα αποκλειστικοτητες τοτε πιστευω οτι οι αλλοι δεν θα κοιμουνται και πολυ ησυχα τα βραδια.

Με τα αν και με τα if δεν φτιαχνεται το πορτατιφ (All rights reserved).

Welcome to try και η Steam.

Ενδιαφερον το χειρηστηριο.

Ουσιαστικα ειναι 3 PC - αναλογα με την τσεπη του καθενος - σε ομορφο κουτι, δεμενα σε μια DRM υπηρεσια.

Νομιζω παντως οτι η επιλογη Nvidia με βαση τα τωρινα δεδομενα (Mantle, TrueAudio) δεν ειναι και η πιο λογικη επιλογη. Εκτος αν στοχευουν σε παλιους τιτλους, RPG και Strategy.

Εντυπωσιακό το μέγεθος του κουτιού. Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως χώρεσαν μια TITAN έναν i7, 16 GB Ram και το τροφοδοτικό μέσα σε ένα τόσο μικρό κουτί.

Θα είναι πύραυλος.

Shock είπε:
Εντυπωσιακό το μέγεθος του κουτιού. Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως χώρεσαν μια TITAN έναν i7, 16 GB Ram και το τροφοδοτικό μέσα σε ένα τόσο μικρό κουτί.
Θα είναι πύραυλος.
Μπα, πιό πιθανό είναι να είναι μπουρλότο...χειρότερο και από Χ360! :D

Θα ηθελα σαν τρελος να δω καποιον κακομοιρη που θα αγορασει αυτη τη DRM βλακεια με το ηλιθιο χειριστηριο να παει να παιξει κανενα ποδοσφαιρακι ή ραλακι....μιλαμε θα βγαζει πολυ γελιο.

Hellraiser είπε:
Θα ηθελα σαν τρελος να δω καποιον κακομοιρη που θα αγορασει αυτη τη DRM βλακεια με το ηλιθιο χειριστηριο να παει να παιξει κανενα ποδοσφαιρακι ή ραλακι....μιλαμε θα βγαζει πολυ γελιο.
+100000000:thumb: Kαι οχι μονο ραλακια και ποδοσφαιρακια θα συμπληρωσω εγω :D

metalcandyman είπε:
Δεν ξερω αν πιασει η οχι αυτο το πραγμα και με της τιμες που θα εχει αλλα αν το παρει σοβαρα το πραγμα η Valve και δεν το εχει μονο και μονο για το steam αλλα προσελκυσει εταιριες οπως Capcom,Konami,Square Enix,Namco Bandai και γενικα ολες της μεγαλες και παρει και τιποτα αποκλειστικοτητες τοτε πιστευω οτι οι αλλοι δεν θα κοιμουνται και πολυ ησυχα τα βραδια.
Η Valve είναι μεγαλύτερη από αυτές. Το θέμα με το Steambox είναι ότι επειδή τρέχει Linux (Ubuntu 12.04 based) δεν υπόκειται στους περιορισμούς των υπόλοιπων, για παράδειγμα δεν σ' αρέσει ο controller της Valve, κανένα πρόβλημα, σύνδεσε τον XBOX, ή το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σου και παίξε. Δεν σ' αρέσει το h/w? Φτιάξε το δικό σου steambox. Επιπλέον, το Steam έχει μαζέψει όλους σχεδόν τους Indie Developers. Τέλος, η Valve έχει αναπτύξει τεχνολογία για να μεταφέρεις τα παιχνίδια σου από DirectX σε OpenGL πολύ απλά.

Για να αναπτύξεις ένα παιχνίδι για μια κονσόλα υπάρχει barrier to entry, Για το Steambox, θέλεις απλά ένα PC. Πρακτικά, αν είσαι developer σε συμφέρει το Steambox.

Σαν εταιρια μπορει να ειναι μεγαλητερη λογο steam κερδων κλπ και συμφωνω αλλα εγω δεν μιλαω γιαυτο.Εγω μιλαω αποκλειστικα για παιχνιδια και οσον αφορα αυτα ειναι ανεκδοτο να βαλω την Valve με τα Hal life,Counter Strike,Team Fortress,Portal,Day Of Defeat και μερικα αλλα διπλα στα μεγαθηρια που ανεφερα παραπανω και στης δεκαδες παιχνιδαρες που μας εχουν χαρισει.

Shock είπε:
Θα είναι πύραυλος.

Maddog είπε:
Μπα, πιό πιθανό είναι να είναι μπουρλότο...χειρότερο και από Χ360! :D
Εμένα η απορία μου δεν ήταν πώς χώρεσαν, αλλά ...πώς θα ψύχονται! Κρατάω το πάρα πολύ εύστοχο σχόλιο του γιατρού ( :diablotin: ) κι εξακολουθώ να σκέφτομαι το BBQ over console! :diablotin:

Linux και Nvidia οταν οι υπολοιποι μπορουν να εχουν ευκολα ports απο X1 (Mantle, TrueAudio)...

IndiesRPGsStrategyBox

Η AMD είναι πλέον πολύ πίσω σε σχέση με Intel και NViDIA. Θα φανεί βέβαια, αλλά αν έβαζα κάπου τα χρήματα μου θα ήταν στο Steambox και όχι στα υπόλοιπα.

Τι παραπάνω ή διαφορετικό μπορεί να προσφέρει η PC-SteamOS πλατφόρμα από ένα PC-Win με Steam;

Από τα γραφόμενα σας καταλαβαίνω τίποτα παραπάνω, ίσως και λιγότερα… unix-linux based λειτουργικό με λίγα παιχνίδια … όπως θα έγραφε και ο mcm «να χουμε να λέμε-ασχολούμαστε»

Η valve μεγάλη εταιρία είναι κάτι θα ξέρει παραπάνω…

Με την "κονσολοποίηση" του pc μπορεί να μπει σε περισσότερα σπίτια το pc gaming. Για παράδειγμα εδώ δεν έχω γνωρίσει κανένα που ν' ασχολείται με pc games. Όλοι στις κονσόλες είναι...

Και για μένα, ότι καινούργιο έχει να κάνει με games, είναι πάντα καλοδεχούμενο.

ChrisTOS είπε:
Η AMD είναι πλέον πολύ πίσω σε σχέση με Intel και NViDIA. Θα φανεί βέβαια, αλλά αν έβαζα κάπου τα χρήματα μου θα ήταν στο Steambox και όχι στα υπόλοιπα.
Το 90% των τιτλων θα βγαινουν σε κονσολες με AMD CPU/GPU και με SDKs ραμμενα πανω τους και κοντα στο μεταλλο. Το porting σε Nvidia δεν θα ειναι ουτε το ευκολοτερο, ουτε το καλυτερο IMHO.

EDIT: Μαλλον καταλαβαν το λαθακι τους

Last week, we posted some technical specs of our first wave of Steam Machine prototypes,” said Valve spokesman Doug Lombardi. “Although the graphics hardware that we've selected for the first wave of prototypes is a variety of Nvidia cards, that is not an indication that Steam Machines are Nvidia-only. In 2014, there will be Steam Machines commercially available with graphics hardware made by AMD, Nvidia, and Intel. Valve has worked closely together with all three of these companies on optimizing their hardware for SteamOS, and will continue to do so into the foreseeable future.

Πίσω
Μπλουζα