Superman: The Movie (1978)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stayros
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλοκαίρι του ΄85. Είχαμε κατέβει για διακοπές στη Ν.Αρτάκη,στην Εύβοια , στο εξοχικό των θείων μου. Ένα από τα βράδια εκείνα,πήγαμε στο τοπικό σινεμά με τα ξαδέρφια μου και την αδερφή μου. Έπαιζε αυτή την ταινία. Εντάξει, ήξερα για Σούπερμαν από κόμικ ή κινούμενα σχέδια,αλλά ταινία πρώτη φορά έβλεπα.
Πω,πω..Απολαυστικότατη ταινία, ενθουσιαστήκαμε όλοι μας,βγήκαμε υπερευχαριστημένοι στο τέλος από το σινεμά. Και βγαίνοντας έξω,έγινε και αυτό: Όταν τελείωσε η ταινία και βγήκαμε έξω,ο δρόμος είχε γεμίσει κόσμο,άλλοι πήγαιναν δεξιά,άλλοι αριστερά,ένας μικρός χαμός όπως γίνεται στα πανηγύρια.Ξαφνικά,ένα ποδήλατο με χτυπάει και με ρίχνει κάτω. Σταμάτησε η κοπέλα,όλοι φοβήθηκαν μήπως χτύπησα,αλλά..ΟΧΙ! Σηκώθηκα αμέσως,δεν ένιωθα κάπου πόνο!Όλα καλά.
Φυσικά τα πειράγματα " Ο Σούπερμαν,ο Σούπερμαν" ήταν αμέτρητα από τα ξαδέρφια μου! Σίγουρα δεν ένιωσα ντροπή που ξαπλώθηκα στο δρόμο,αλλά στεναχωριόμουν που δεν είχα μία κάπα να φορέσω,να τους πάρω όλους στα χέρια μου και να πάμε πετώντας σε μια κοντινή παραλιακή ψαροταβέρνα που μας περίμεναν οι γονείς μας!
Ένας ακόμη λόγος που μου έμεινε αξέχαστη η συγκεκριμένη ταινία!

superman.jpg

Ο Σούπερμαν επιστρέφει σε μία καινούρια κινηματογραφική περιπέτεια. Η νέα ταινία με τον τίτλο «Superman: Legacy» θα είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Γκαν και θα κυκλοφορήσει το 2025.

Τελευταία επεξεργασία:
Το ντοκιμαντέρ για τον «Superman» Κρίστοφερ Ριβ που συγκίνησε το Sundance

«Ήρωας», είχε πει, «είναι ένα συνηθισμένος άνθρωπος που βρίσκει τη δύναμη να επιμείνει και να αντέξει παρά τα συντριπτικά εμπόδια».

Ενδιαφέρον που βγήκε αυτό το θέμα στην επιφάνεια καθώς, αν κατάλαβα καλά σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε διάφορες σελίδες, κάποια από αυτές τις ημερομηνίες είχε κυκλοφορήσει τότε η πρώτη ταινία.

Μιλάμε για μια ταινία σταθμό καθώς, πέραν του πόσο καλή ταινία ήταν για τα δεδομένα της τότε εποχής και είναι ακόμα και τώρα, αποτέλεσε την απαρχή για τις ταινίες υπερηρώων που έχουμε ακόμα και τώρα, αυτή ήταν η ταινία η οποία έδειξε το δρόμο λόγω της επιτυχίας της.

Η δεύτερη ήταν μια καλή ταινία, βέβαια, απ' όσο ξέρω υπάρχουν δύο κόπιες της ταινίας, το Donner Cut και το άλλο, δεν έχω ιδέα ποιο από τα δύο έχω παρακολουθήσει.

Η τρίτη ταινία ήταν διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες, σε εντελώς διαφορετικό ύφος, είχε βέβαια και κάποια στοιχεία τα οποία είχαν potential (όπως ο Bizarro), κάπου όμως χάθηκε στην υλοποίηση.

Γνωστό το δράμα της 4ης ταινίας, με συνεχείς περικοπές budget με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και εκεί, κάπου χάθηκε το ενδιαφέρον για τις ταινίες υπερηρώων, λόγω της αποτυχίας που είχε κάνει η συγκεκριμένη ταινία. Μετά από δύο χρόνια όμως, ο έτερος Καππαδόκης της DC, αναθερμανε το ενδιαφέρον και έδειξε ότι μπορούν να υπάρξουν και σοβαρές ταινίες, χωρίς να είναι τσίρκο.

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια, είχαμε την 5η ταινία, το Superman Returns, παρόλο που δεν ονομάστηκε έτσι, στην ουσία αποτελεί συνέχεια της 4ης ταινίας, παρόλα αυτα, δεν πήγε και πολύ μακριά η όλη φάση, ήταν βέβαια και μια αδιάφορη ταινία σε γενικές γραμμές.

Και γενικά, αυτές οι ταινίες, δεν τόλμησαν να ασχοληθούν με κάποιον άλλο κακό από το σύμπαν του Σούπερμαν, με εξαίρεση την 3η ταινία, όλες οι άλλες είχαν ως αντίπαλο τον Lex Luthor, σα να βγάζεις ταινίες Μπάτμαν και να έχουν μόνο τον Τζόκερ ως κακό.

• Like
Reactions: RIO
Πίσω
Μπλουζα