Tάκα τάκα

Το εχω πετυχει και με ξυλινες σφαιρες,το επαιζαν ακομη και κοριστια.
Η εκφραση ''το πολυ το τακα-τακα κανει το παιδι ....α" φυσικα και δεν βγηκε απο το παιχνιδι αυτο αλλα απο το τραγουδι του Τερη Χρυσου ''τακα τακα τακα τα" το οποιο ηταν αντιγραφη (οπως συνηθιζαν τοτε) του Taka takata (La femme du Toréro) απο τον Joe Dassin.
 
Krios να ρωτήσω αν το τακα τακα ήταν αυτό το παιχνίδι που έμοιαζε σαν μπεγλέρι και το έβαζες ανάμεσα στα δάχτυλα και συγκρούονταν οι μπάλες καθώς κουνούσες το χέρι η' ειναι εκείνο (που ειχε η αδερφή μου και θυμάμαι βασικά) οπου το έβαζες στο ένα ποδι και έπρεπε να πηδούσες για να αποφύγεις την μπαλα;
τακα τακα το μπεγλερι τσακα τσακα το αλλο που μπαινει στο ποδι ;)
 
τακα τακα το μπεγλερι

Τα Τακα-τακα ειχε μεγαλες ξυλινες σφαιρες, δεν παιζοταν στριφογυριστα στα δαχτυλα λογω ογκου-βαρος των σφαιρων αλλωστε εαν το εκανες ηταν επικινδυνο και αμα σου εφευγε ή θα εκανες ζημια ή θα σε χτυπαγε στο προσωπο. Σκεψου πως σε αλλη εκδοση (πιο βαρια) το ειχαν στην αργεντινη οι Βακερος και με αυτο παγιδευαν τα ποδια του ζωου που κυνηγουσαν.
 
Εμένα είχε πλαστικές σφαίρες, αλλά δεν μπορούσαν να σου φύγουν αφού κρέμονταν από δαχτυλίδι. Μόνο ο καρπός σου κινδύνευε :)
 
Πίσω
Μπλουζα