TENTE

Τα μοναδικα πλοια που ειχα απο αυτα ηταν τα 0612 (Φορτηγο πλοιο) και το 0613 (Πολεμικο) οπως εμφανιζονται στον καταλογο των 80's. Πρεπει να ηταν τα μοναδικα κομματια που υπηρχαν σε ενα καταστημα τρυπα κοντα στην γειτονια μου, απο τα κλασσικα παλια παιχνιδαδικα/περιπτερα/μπακαλικα που τα ειχαν παπουδες και εδιναν εμφαση σε κρεμασμενα παιδικα πιστολια και καραμπινες, και καροτσακια με κουκλες.

Πως εψησα την γιαγια μου και μου τα πηρε.. ενας θεος ξερει! Η πλακα ειναι οτι μεχρι και τωρα που ειδα αυτο το thread ουτε που μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι δεν επροκειτο για Lego!

Edit: Kαι μολις θυμηθηκα οτι ειχα σιγουρα και το μεσαιο σπιτι που φαινεται στον 80's καταλογο χαμηλα, με την πρασινη βαση.. και παλι πεπεισμενος οτι ηταν Lego! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρηκα στον Ελληνικο καταλογο το αγαπημενο μου πλοιο "Tornado".

Ειναι το πολυ μεγαλο πολεμικο, με το νουμερο 026 στα πλαγια. Δυστυχως στις φωτογραφιες του καταλογου, δεν φαινεται το ονομα Tornado, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ετσι το ελεγαν. Απο τον ελληνικο καταλογο εχω σχεδον ολα τα πλοια, αλλα εχω και αρκετα αλλα που δεν υπαρχουν, οπως ενα αεροπλανοφορο του 2ου παγκοσμιου. Οταν θυμηθω, θα ενεβασω φωτογραφιες, με τις πλωρες απο τα πλοια, που θα φαινονται τα ονοματα τους. Δεν θα συναρμολογησω τα 20 πλοια, θα με κυνηγανε στο πατρικο...
 
Ειχα πει θα φωτογραφησω τις πλωρες απο τα πλοια που εχω ωστε να φανουν τα ονοματα τους. Λοιπον το εκανα, οποιος θυμαται καποιο απο τα ονοματα, μπορει να συγκινηθει που ειχε και αυτος πλοια ΤΕΝΤΕ και του τα πεταξαν :D Για τις αναγκες της φωτογραφησης, χρεισιμοποιηθηκε μια 3.1ρομ για Α500 σαν στηριγμα :cool: :cool: και το αθλιο κινητο μου.

Λοιπον εχουμε και λεμε:

TORNADO

fetch


ATLAS

fetch


TRITON

fetch


JUPITER

fetch


SIDNEY

fetch


COSMOS

fetch


GLASIAR

fetch


NORDIC

fetch


FLEMING

fetch


PEARY

fetch


SAGITARIUS

fetch


(Συνεχιζεται)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι ότι υπήρχαν 2 αεροπλανοφόρα.Ένα σύγχρονο που φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες και ένα του Β'ΠΠ με ελικοφόρα αεροπλανάκια.Επίσης θυμάμαι ότι υπήρχε και ελικοπτεροφόρο.Τα είχα και τα τρία σε διαφορετικές περιόδους.Δυστηχώς δεν έμεινε τίποτε.

H TENTE είχε φοβερή σειρά πολεμικών πλοίων.Αλλά πέρα από αυτά τα Lego ήταν τα αγαπημένα μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα πολλα ΤΕΝΤΕ, γιατι μισουσα τα LEGO !

Το αεροπλανοφορο του 2ο παγκοσμιου ειναι αυτο που λεγεται JUPITER

και εχει αεροπλανα με ελικες και αντιαεροπορικα οπλα.

Το συγχρονο εχει jet αεροσκαφη και 2 ελικοπτερα. Εχει επισης 4 αντιαεροπορικους πυραυλους. Εχω χασει την πλωρη, και δεν μπορω να θυμηθω το ονομα.

Το ελικοπτεροφορο δεν το ειχα, δεν το ξερω.
 
ΕΠΙΚΑ συναρμολογούμενα και αδικημένα! Μου τα θυμίσατε τα είχα ξεχάσει! Αχ αυτό το site είναι χρονομηχανή!
 
Δὲν θὰ ξεχάσω ποτέ τὸ ἕνα καὶ μοναδικὸ TENTE κομμάτι ποὺ εἶχα, ἕνα ἀεροπλανοφόρο, τὸ «03» νομίζω, ὄχι τὸ μεγάλο. Ἂν καὶ εἶχα περισσότερα Lego, τὴν TENTE τὴν ἐκτίμησα πάρα πολὺ σὰν ἑταιρεία χάρη σὲ 'κεῖνο τὸ ἀεροπλανοφόρο ποὺ μοῦ 'ρθε δῶρο στὰ τελειώματα τῆς παιδικῆς ἡλικίας. Προσεγμένη δουλειά, δουλεμένη πλώρα καὶ ρεαλιστικὴ ἀπεικόνιση. Τὰ ἀεροπλανάκια καὶ τὰ βοηθητικὰ ὀχήματα ἦταν κομψοτεχνήματα. Τί ἔγινε ρὲ παιδιὰ μὲ αὐτὴν τὴν ἑταιρεία, κι αὐτὴν τὴν κατάπιε τὸ τέρας τῆς Χάσμπρο; Μιλᾶμε γιὰ ἑταιρεία μύθο οἱ Ἰσπανοί.
 
Φίλε Joy-Toy το εικονίδιό σου (avatar) είναι καταπληκτικό! Κάπου πρέπει να έχω κι εγώ ένα τέτοιο... και ίδιο χρώμα μάλιστα! :D

Κι εγώ μεγάλος φαν των ΤΕΝΤΕ......
 
Εγώ είχα τα αεροπλανοφόρα Jupiter και Pacific,την κανονιοφόρο Tornado,και άλλο ένα μικρό σαν αντιτορπιλικό που αν δεν κάνω λάθος το έλεγαν Aries.Επίσης είχα ένα μαύρο φορτηγό με κόκκινη ισαλο γραμμή (που δεν θυμάμαι πως το έλεγαν). Το μόνο που θυμάμαι από το φορτηγό, είναι πως μπορούσες να το φτιάξεις σε 3 διαφορετικές παραλλαγές, με την γέφυρα πίσω, στο κέντρο ή στο εμπρός μέρος.Επίσης είχα και 2-3 διαστημόπλοια.

EDIT:

ζήτωωωωω...

Βρήκα κάποια από αυτά, σε αυτό τον κατάλογο http://www.latenteteca.net/pdf/catalogos/TENTE_catalogo_1980.pdf

Το φορτηγό μου είναι το 0700, το "αντιτορπιλικό" μου, είναι αυτό που είναι δίπλα του, και πήγαινε πακέτο με το λιμάνι ,με κωδικό 0703, επίσης το Jupiter είναι αυτό με κωδικό 0701. Από τα διαστημόπλοια, τα είχα "σχεδόν" όλα, εκτός από τον πύραυλο! Επίσης είχα και ένα Τάνκ, επάνω σε "φορέα"... το είδα κάπου σε έναν άλλο κατάλογο! Τρομερές αναμνήσεις! Υπάρχουν κάπου ακόμα στο σπίτι της μητέρα μου, αλλά και της συγχορεμένης της γιαγιάς μου στην Αίγινα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωπω...θυμάμαι σαν εχτές, την "σκηνή" της παραλαβής του Pacific! Με είχε ρωτήσει η γειτώνισσα, τί θέλω για τις γιορτές, και της είχα πεί "Το αεροπλανοφόρο με τον αριθμό 50!!!". Μου είχε βάλει τις φωνές, γιατί είχε φάει λέει τον κόσμο... και τελικά είχα κάνει λάθος και το νούμερο ήταν 05 και όχι 50!!! Σιγά τα αυγά! Ο καθένας θα καταλάβαινε ότι μίλαγα για το ίδιο αεροπλανοφόρο! Απλά, φευγαλέα όπως το είχα δεί... νόμιζα πως έγραφε 50!!! (άσχετο, ακόμα θυμάμαι την μυρωδιά του πλαστικού, όταν άνοιγες τα σακουλάκια μέσα στα κουτάκια... βρε λες να ετοιμάζομαι για Αλτζχάιμερ; Λένε πως τότε... θυμάσαι τα "παλιά" σαν να ήταν εχτές, ενώ ξεχνάς το σήμερα... βρε λες;;; )
 
Ειχα και εγω κανα δυο κομματια, αλλα αυτο που θυμαμαι κυριως ειναι το Saturno, το οποιο ηταν τεραστιο!!!

EBw-wuWXUAAJSK8.jpg

Παντως η γενικη εντυπωση που μου ειχαν αφησει τα ΤΕΝΤΕ ειναι οτι ηταν η καλυτερη απο τις φτηνες απομιμησεις των LEGO. Οι οδηγιες ειναι ηταν λιγο μπερδεμενες και τα κομματια δεν ταιριαζαν και παντα με την πρωτη.

Astro_0740_Saturno.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ωραίο το site που αναφέρατε...

Βρήκα και αυτό



που είχα, από τη σειρά με τα ρομπότ - στυλ τρανσφόρμερς - που μετασχηματίζονταν.

Roblock_0775_Redcobra.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μιλας για την σειρα ρομπλοκ της τεντε.φοβερα μοντελα εχω μονο το θορ τωρα αλλα συντομα θα ασχοληθω με αυτην τη σειρα μονο να μαζεψω.

τα λεγκο ηταν πολυ φτηνα σε σχεση με την ποιοτητα της τεντε
 
Πρόσφατα μπήκα σε ένα κατάστημα για να αγοράσω κάτι για τα παιδιάμου και έκπληκτος ανακάλυψα μερικά ξεχασμένα κουτιά TENTE που τα είχαν εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Πήρα το αεροπλανοφόρο Nimitz το οποίο και θα στήσω μόλις βρώ λίγο χρόνο τώρα στις γιορτές. (φωτό θα ακολουθήσουν πάραυτα :) :) :) )

Αν κάποιος ενδιαφέρεται ευχαρίστως να του δώσω τα στοιχεία του μαγαζιού... :)
 
πολυ ενδιαφερον εχω αρκετα τεντε τα οποια μου θυμιζουν τα παιδικα μου χρονια.αν ενδιαφερεσαι για πλοια τεντε εχω το σαντα μαρια.ψαχνω τις σειρες ρομπλοκ που ειναι της εξιν το νιμιτζ ειναι της μπορας το εχω βρει και εγω αν ειδες κατι σε κοσμικ η ρομπλοκ.θα θελα πληροφοριες

σημερα τα παιδια παιζουν με παιχνιδια στα οποια δεν μπορουν να διμιουργησουν και εχουν καταφυγει σχεδον ολα στις κονσολες θα σου προτεινα την πρωτοχρονια να μοιραστεις το νιμιτζ με τα παιδια και αν βρηκες και αλλο παρτο τα καστομ ειναι τα καλητερα

στο λα τεντεκα γινεται της τρελλης και ο κοσμος των τεντε ειναι πολυ ωραιος

σε ευχαριστω φιλε μου
 
Φίλε dpol καλησπέρα και χρόνια πολλά.Θυμάσαι μήπως εαν είχε καθόλου πλοία?Εάν ναι,εγώ ενδιαφέρομαι.Ευχαριστώ.
 
Χρόνια πολλά σε όλους...

timehunter είπε:
στο λα τεντεκα γινεται της τρελλης και ο κοσμος των τεντε ειναι πολυ ωραιος
σε ευχαριστω φιλε μου
Μόνο πλοία βρήκα και της Boras συγκεκριμένα, όχι άλλα μοντέλα δυστυχώς.

Έχω βρεί μερικούς «παλαβούς» στο flickr με συλλογές από απίστευτα μοντέλα, απορώ βέβαια ΠΟΥ βρήκαν τόσα πολλά κομμάτια για να κατασκευάσουν αυτά τα τερατώδη πλοία...

PLAYMONOSTALGOS είπε:
Φίλε dpol καλησπέρα και χρόνια πολλά.Θυμάσαι μήπως εαν είχε καθόλου πλοία?Εάν ναι,εγώ ενδιαφέρομαι.Ευχαριστώ.
Θα σου απαντήσω με pm... :)
 
tente

Θα θελα να σας πω οτι πλοια τεντε τις βορρας βρισκεις ευκολα ....με τις εκδοσεις τις εξιν ειναι το θεμα αν ενδιαφερεται καποιος ξερω που εχει ενα σαντα μαρια ......
 
Τα θυμάμαι και εγώ, είχα μερικά σετ, σίγουρα κάποιο Πάσχα μου είχαν κάνει δώρο ένα καράβι που ήταν πολύ ωραίο, αλλά σίγουρα είχα πολύ περισσότερα LEGO, πάντως δεν τα συμπαθούσα τα ΤΕΝΤΕ, κυρίως γιατί δεν είχαν την ποικιλία των LEGO, και είχαν αυτά τα καρφάκια από κάτω που ήταν λίγο ενοχλητικά.

Έχουν σταματήσει φαντάζομαι να βγαίνουν,ε;

Πάντως θυμάμαι ότι για πολλά χρόνια μετά βρίσκαμε ΤΕΝΤΕ ανάμεσα στα LEGO μας.
 
Πίσω
Μπλουζα