Text adventures στην Ελλάδα

skylas

Retro Member
Αντιδράσεις
389
Καλησπέρα,

Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν υπήρχαν παιχνίδια text adventure είτε στα ελληνικά είτε ελλήνων δημιουργών γενικότερα.
Όχι μόνο για Amstrad, γενικά σε όλους τους υπολογιστές ή παιχνιδομηχανές, της ρετρό εποχής όμως.

σίγουρα θυμάμαι στο Pixel είχε type-ins (για Spectrum μάλλον), όσο για εμπορικά - νομίζω κάτι είχε βγει (απο PIM ; ) για spectrum πάλι

Τελευταία επεξεργασία:
Eίχα γράψει ένα παιχνίδι adventure τρόμου τότε στον 6128 με τον τίτλο The feast in the abbey (από το βιβλίο του Robert Bloch). Είχα ξεπεράσει τις 500 εντολές στην basic του amstrad και είχα κάνει τις εικόνες με το Art Studio. Μάλιστα, είχα καταφέρει και έκανες save τα αντικείμενα που έπαιρνες στην δισκέτα. Ποτέ δεν το ολοκλήρωσα βέβαια.

Κρίμα που δεν το ολοκλήρωσες :(

Μήπως το έχεις ακόμα σε κάποια δισκέτα ή τις εντολές κώδικα σε κάποιο τετράδιο απo παλιά ;

Αυτό το text adventure είναι ωραίο θέμα για review για το Retroid!

Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!.

Παιδιά, ένα ισπανικό περιοδικό (πολύ καλό κατά τη γνώμη μου) ενδιαφέρεται για ένα άρθρο στα αγγλικά, το οποίο να μιλάει για τα text adventures στην Ελλάδα (όχι μόνο στον Amstrad, γενικά στα ρετρό, ή ακόμα και στα μεταγενέστερα).

Υπάρχει κάποιος που να έχει μια κάποια έστω μικρή γνώση και να θέλει να το γράψει? Εγώ δεν έχω γνώση και σίγουρα δεν μπορώ, όμως σίγουρα κάποιος θα μπορεί, πιστεύω. Αξίζει να γίνει μια προσπάθεια, να γραφτεί κάτι και για τη χώρα μας, αν κάποιος έχει όρεξη.

Κρίμα που δεν το ολοκλήρωσες :(

Μήπως το έχεις ακόμα σε κάποια δισκέτα ή τις εντολές κώδικα σε κάποιο τετράδιο απo παλιά ;

Αυτό το text adventure είναι ωραίο θέμα για review για το Retroid!
Oύτε καν! Το είχα πουλήσει τότε τον 6128 μαζί με όλες τις δισκέτες.

ένα άρθρο στα αγγλικά, το οποίο να μιλάει για τα text adventures στην Ελλάδα
...και θα είναι ένα μικρό, πάρα πολύ μικρό άρθρο! Γιατί μιλάμε για ένα σύνολο τριών (;) ελληνικών text adventures.

(Πέρα από τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια -από τα οποία μόνο τον Ηρακλή είχα ακουστά- υπάρχει και το «Η Μάσκα» για Amstrad CPC από την Acocsoft, από το οποίο σώζεται μόνο ένα review του Pixel και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις της εποχής. Disk image πουθενά. Ο Telamonas/Herco είχε αναφέρει παλαιότερα, ότι είχε ένα γνήσιο αντίτυπο, αλλά από τότε ουδέν νεότερο.)

Οι Ισπανοί με την ισχυρότατη software βιομηχανία της εποχής που έδωσε εκατοντάδες τίτλους, θα γελάνε στα Ισπανικά, τρώγοντας τις τορτίγιες τους... :biglaugh:

Πίσω
Μπλουζα