The Apollo A6000

Always Somewhere

The King of Retro®
Αντιδράσεις
13.474

a6000_system_inlcuded.png

pointing-finger.gif
https://www.a6000.net/

Τελευταία επεξεργασία:
Ωραίο δεν λέω, αλλά 1.000 ευρώ + για κάτι που πάλι sensible soccer θα παίζεις (γιατί πόσοι θα τρέξουν το wolfestein) δεν βρίσκω νόημα. Ακόμη και μια amiga κλώνο να βγάλουν που να πιάνει τις ταχύτητες των σημερινών pc, αν βασίζεται πάλι στο workbench, τις ίδιες εφαρμογές όπως η 1200 θα μπορείς να τρέχεις.

Αυτά ειναι πραγματικά για σκληροπυρηνικούς...η συντριπτικη πλειοψηφια θέλει ενα μηχανημα που να τρεχει whdload αψογα ή εστω να φορτωνει adf δίχως ασυμβατότητες, με περιτυλιγμα κλασσικής αμιγκα....όλα τα άλλα είναι "να 'χαμε να λέγαμε"!

Έχει πραγματικά νόημα να έχω αμιγκα που να μπορεί να τρέξει ...crysis; (νεο ρετρο ατάκα.... )

Αυτά ειναι πραγματικά για σκληροπυρηνικούς.
ναι ,, άστα να πάνε, είχα φτάσει σε 060 σε 4000 και με 1200 (μέχρι που κάηκε η CPU απο o/clock..) τίποτα το σούπερ στα παιχνίδια - ασε που μερικά καν δεν έτρεχαν ή κόλλαγαν, περνούσα πιο πολύ χρόνο με πειράματα στα setting/startup config παρά με τα παιχνίδια, απλά "παράνοια" κάποιων εποχών... αυτό που αξίζει να πετάξει κάποιος λεφτά είναι τουλάχιστον μια 020 (αν δεν έχεις 1200) για την μνήμη και να μην του σπάει τα νεύρα σε unpack και διαχείριση αρχείων

Όντως είναι ακριβό! Απο ότι κατάλαβα όμως αυτό το μηχάνημα είναι μια μοντέρνα real Amiga και όχι emulation.

secret_weapn_16_9_left.png

unclassifed_1440_600.png

Τελευταία επεξεργασία:
Real Amiga δεν είναι τίποτα ουσιαστικά μετά την Commodore. Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς. Πανάκριβο όπως τα πάντα που βγαίνουν για Amiga και για λίγους.

Το Raspberry κάνει 30e...

Μου φθάνουν και μου περισεύουν να ρίξω μπαλάκια στο Sensible στον εκδότη του Retroid :vampy:

Ακούς εκεί 1000e για να παίζω Turrican 2 και Lotus 1-2-3

Ζήτω το Raspberry -γιά αλλη μια φορά- Amibian και HATARI και USB σε 9pin για 2 Tomahawk

Έχουμε χάσει την μπάλα με αυτές τις τιμές...Ακούς εκεί 1000e...

Έχουμε χάσει την μπάλα με αυτές τις τιμές...Ακούς εκεί 1000e...
είναι ακριβά τα (μεγάλα) FPGA..τουλάχιστον όποια είναι στην παραγωγή/υποστήριξη...
Πανάκριβο όπως τα πάντα που βγαίνουν για Amiga και για λίγους.

είμαι περίεργος να δω ΠΟΣΑ νεα προγράμματα, παιχνίδια στην ουσία, θα βγουν που να υποστηρίζουν στο έπακρο τις δυνατότητες αυτής της μηχανής... (δεν μιλάμε για demo..) οτι και να βγει σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ανώτερο με αυτά που κυκλοφορούν τώρα για PC/consoles

Τα μηχανήματα μας τόσα χρόνια τα έχουμε λιώσει τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς! Κάποιοι από εσας μάλιστα τα έχετε βαρεθει και δεν ασχολείστε πλέον... Εγώ δεν είχα χώρο παλαιότερα για να τα απλώσω και πλέον δεν έχω χρόνο παρόλο που έκανα τον χώρο! Αυτός είναι ο λόγος που ασχολούμαι ακόμα.... Τα παιχνίδια στην αμίγκα αναπόφευκτα τα έχουμε λοιπόν χιλιοπαίξει και πλέον ασχολούμαστε είτε με αυτά που δεν είχαμε γνωρίσει τότε είτε τυχαία με ότι φορτώσουμε στο whdload όταν μπορούμε! Δεχόμενοι λοιπόν το δεδομένο ότι χρόνος δεν υπάρχει, αν υπαρχει τα αντανακλαστικά δεν είναι πάντα σύμμαχοι και επίσης ότι εχουμε ψιλογκαβωθεί στα 50, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που οι πολλοι θα επέλεγαν κάποια τέτοια λύση όταν ήδη εχουν emulators και κλασσικα μηχανηματα! Άντε ο μερακλής να παρει την μαξι 1200 έτσι για να εχει ενα σύγχρονο σεταπ με μεγαλύτερη διαρκεια στο χρόνο όταν και καλά βγει....Να δώσει όμως τόσο χρήμα;;; Πρέπει να έχει άγρια γούστα!!! :) Εγώ δεν θα το έπαιρνα ακόμα και αν μου περισσευαν....

@pervak Απο ότι είδα έχουν βγάλει τέτοιο μοντέρνο μηχάνημα και για Atari ST ( δες και εδώ* ) αλλά και Macintosh.

*Αυτό το μηχάνημα που βλέπεις στο βίντεο είναι είναι για την Amiga όμως με ST Core. Με παραπάνω υποστήριξη και προγραμματιστικό έχει πολύ ενδιαφέρον ως project για Atari ST και φαντάζομαι και ίσως μελλοντικά για Falcon! :)

Τελευταία επεξεργασία:
είμαι περίεργος να δω ΠΟΣΑ νεα προγράμματα, παιχνίδια στην ουσία, θα βγουν που να υποστηρίζουν στο έπακρο τις δυνατότητες αυτής της μηχανής... (δεν μιλάμε για demo..) οτι και να βγει σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ανώτερο με αυτά που κυκλοφορούν τώρα για PC/consoles
Ακριβώς όπως τα λες. Παλιά οι Αmiga είχαν τα Deluxe paint XX, Protracker, Soundtracker κλπ. Δεν υπάρχουν σήμερα μεγάλα software houses που να ασχολούνται με την Amiga. Ότι εφαρμογή βγαίνει είναι από ιδιώτες. Ούτε στο 1/100 δεν θα πλησιάζουν τις εφαρμογές του PC ή τα παιχνίδια των σύγχρονων κονσολών.

Πέρα από εμάς που ασχολούμαστε ακόμη με τις Amiga του 1980 και 1990, υπάρχουν και αυτοί που σκάνε περιουσίες για σύγχρονα upgrades ή νέα συστήματα με emulation. Και είναι πολλοί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ίδιοι τύποι, που έφτιαξαν το Vampire, δεν είναι?

Yeap!

Τελευταία επεξεργασία:
Τα μηχανήματα μας τόσα χρόνια τα έχουμε λιώσει τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς! Κάποιοι από εσας μάλιστα τα έχετε βαρεθει και δεν ασχολείστε πλέον... Εγώ δεν είχα χώρο παλαιότερα για να τα απλώσω και πλέον δεν έχω χρόνο παρόλο που έκανα τον χώρο! Αυτός είναι ο λόγος που ασχολούμαι ακόμα.... Τα παιχνίδια στην αμίγκα αναπόφευκτα τα έχουμε λοιπόν χιλιοπαίξει και πλέον ασχολούμαστε είτε με αυτά που δεν είχαμε γνωρίσει τότε είτε τυχαία με ότι φορτώσουμε στο whdload όταν μπορούμε! Δεχόμενοι λοιπόν το δεδομένο ότι χρόνος δεν υπάρχει, αν υπαρχει τα αντανακλαστικά δεν είναι πάντα σύμμαχοι και επίσης ότι εχουμε ψιλογκαβωθεί στα 50, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που οι πολλοι θα επέλεγαν κάποια τέτοια λύση όταν ήδη εχουν emulators και κλασσικα μηχανηματα! Άντε ο μερακλής να παρει την μαξι 1200 έτσι για να εχει ενα σύγχρονο σεταπ με μεγαλύτερη διαρκεια στο χρόνο όταν και καλά βγει....Να δώσει όμως τόσο χρήμα;;; Πρέπει να έχει άγρια γούστα!!! :) Εγώ δεν θα το έπαιρνα ακόμα και αν μου περισσευαν....

Βασικά εδώ στην Ελλάδα έχουμε παρατήσει το retrocomputing. Στο εξωτερικό μια χαρά συνεχίζουν και ασχολούνται και υπάρχει πολύ ενεργή κοινότητα και για αυτό και βλέπουμε και βγαίνουν όλο καινούργια πράγματα για τα αγαπημένα μας ρετρό μηχανήματα.

Λόγω της νέας C= υπάρχει γενικά μια μεγάλη κινητικότητα στην παγκόσμια Amigoκοινότητα..

Βλέπουμε ότι υπάρχει μια τάση για συνεργασία όλων και ακομα και η Hyperion με την Cloanto εκαναν αναφορα για επιληση των θεματων τους στα δικαστηρια και συνεργασια τους μεχρι το τελος του 2026. Ισως βγει κατι καλο...

Πίσω
Μπλουζα