The Chronicles of Narnia (1988)

mpikos

RetroN00b
Joined
18 Δεκ 2007
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
0
Εδώ και μερικές μέρες θυμήθηκα ξαφνικά μια σειρά που έδειχνε η ετ1 ή ετ2 την δεκαετία του ενενήντα το πρόβλημα είναι ότι δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα το μόνο που θυμάμαι ότι ήταν δύο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι και ήταν ένας τύπος που τους καθοδηγούσε νομίζω έμοιαζε σαν και αυτόν στο χάρη πότερ με τα μακριά τα μούσια και νομίζω ότι πολεμούσαν κάτι τέρατα, κάτι σαν το χρονικό της νάρνιας πρέπει να είναι η υπόθεση(από εκεί την θυμήθηκα) και το αγόρι πρέπει να είχε ξίφος, το μόνο που θυμάμαι έντονα και είμαι σίγουρος για αυτό ήταν η χαρακτηριστική μουσική του.Μήπως θυμάται κανείς αυτήν την σειρά και τον τίτλο της;
 
Μηπως ηταν οντως το Χρονικο της Ναρνια;; :)
 
Το χρονικό της νάρνιας νομίζω ότι είναι μυθιστόρημα και έγινε ταινία το 2005. Εγω ψάχνω για μια σειρά παρόμοια
 
Το Χρονικο της Ναρνια ειχε γινει και τηλεοπτικη σειρα απο το BBC και ειχε προβληθει απο την ΕΡΤ :)

ΥΓ. μηπως το ονομα σου ειναι ζαχαριας;
 
Χίλια ευχαριστώ Rakeesh αυτό είναι,έψαχνα εχθές το The Chronicles Of Narnia series αλλά δεν έβρισκα τίποτα η λέξη <κλειδί> ήταν το bbc και πάλι ευχαριστώ ,ανατρίχιασα μόλις άκουσα αυτήν την μουσική ήμουνα πολύ μικρός όταν το έβλεπα και δεν θυμόμουν σχεδόν τίποτα για να φανταστής είμαι γεννημένος το 89

Υ.Γ. όχι το όνομα μου δεν είναι Ζαχαρίας είναι Τσαμπίκος εξού και το μπίκος, αυτό το όνομα είναι συνηθισμένο μόνο στην Ρόδο από την παναγία την Τσαμπίκα.
 
Ωστε πατριωτακι Τσαμπικο ε ? ;)
 
telamona, πες μου οτι είσαι από Ρόδο!!!

Έχω φάει τρελλό κόλλημα με τη Ρόδο από τότε που ήμουν φαντάρος ('92-'93)...

Έχουμε πάει 3 φορές διακοπές με τη γυναίκα μου!!! Την έχει λατρέψει και αυτή! Η τελευταία φορά ήταν φέτος!

Λατρεμένο και πανέμορφο νησί!!! :)

Σας αφιερώνω "Το σμαραγδένιο το νησί"...
 
το 94-95 υπηρέτησα και εγώ στο πανέμορφο νησί τις ΡOΔΟΥ !! πιο συγκεκριμένα υπηρέτησα στο μηχανικό 95 TMXEA στο τσαΐρι .

Αααα... και έπαιξα και μουσική ως DJ στο Καφέ Ραντεβού (αν θυμάμαι καλά ήταν απέναντι από κάποια αίθουσα με ηλεκτρονικά)

Όμορφα χρονια !!
 
Κι εγω Ροδο υπηρετησα... τι εγινε ρε παιδια;; :)
 
Δύσκολη αναζήτηση

Προσπαθώ να βρω μια σειρα που παιζόταν στην ερτ τελη δεκαετίας 80.Βασικά το μονο που θυμαμαι ήταν οτι πρωταγωνιστες ηταν κατι ασημενια ρομποτ που πολεμουσαν μεταξυ τους.Με τοσα λιγα στοιχεία δυσκολα θα υπαρξει αποτελεσμα..Αν και ψάχνοντας το φορουμ δεν το αποκλείω καθολου!! #)
 
Απεριγραπτη σειρα οταν την εβλεπα με εποιανε μια στεναχωρια οταν πηγαν να θυσιασουν τον Aslan κ γενικα αγχωνομουν για το αν θα ξεμπλεξουν τα παιδια!!!!!!!!!Κ το βιβλιο πολυ ωραιο!!!

Εδω σας βαζω ενα αποσπασμα επισοδιου αλλα πιο πολλυ το βαζω για την μουσικη των τιτλω αρχης!!Ειναι πολυ νοσταλγικο............!!!!!!! :)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι παλιά σειρά, απλά τα τελευταία χρόνια γυρίσαν την μοντέρνα εκδοχή. Το BBC έχει βγάλει αριστούργηματα, την έβλεπα αυτή την σειρά. Είχε κυκλοφορήσει και σε βιβλίο.
 
Βασικα η σειρα και οι ταινιες ειναι βασισμενες στο βιβλιο :) το οποιο ειναι πασιγνωστο και κλασσικο στον αγγλόφωνο κόσμο
 
Κ ειναι εξαιρετικα τα βιβλια C.S.Lewis!!!!!!!Εχω διαβασει το the lion the witch & the wardrobe κ το the prince Caspian!!!Καποια στιγμη θα διαβασω κ τα αλλα!!!Το χειμωνα βγαινει στους κινηματογραφους η μεταφορα απο το βιβλιο the voyage of the dawn treader!Αν κ δεν μου γεμιζει πολυ το ματι ο τροπος που τα διαχειριζεται η disney γιατι τα κοβει κ τα ραβει ωστε ο μονος λογος υπαρξης τους να ειναι τα σιγουρα κερδη!! :nono:

Ενω θα μπορουσαν να γινουν πιο μαγευτικα κ με πιο μαεστρια!!!Αλλα........!!!
 
Αυτο συμβαινει με καθε μεταφορα βιβλιου σε ταινια απο οσο ξερω :(

Επισης ο Lewis ηταν πολυ φιλος με τον Τολκιν και στη συγγραφη των βιβλιων τους ειχαν ανταλλαξει καποιες ιδεες. Αυτο φαινεται απο ονοματα οπως Numinor, Calormen και Ettinsmoor που ειναι Τολκινικα :D
 
Παιδιά η σειρά κυκλοφορεί σε DVD και στην Ελλάδα!! (εδώ και αρκετά χρόνια) Μπορείτε να πάτε σε ένα DVD CLUB και να τη ζητήσετε! Προσωπικά εγώ βρήκα τη σειρά στα Seven :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναζήτηση παιδικής σειράς [Narnia]

Καλησπερα σας! :D Επιστρεφω εδω γιατι δεν ξερω σε ποια ενοτητα μπορω να ρωτησω..Ξερετε εδω και καιρο ψαχνω μια παιδικη σειρα που παρακολουθουσα μικρη μανιωδως οπως και τους ''δανειστες''.Αν θυμαμαι λοιπον καλα ηταν σε κρατικο καναλι με παιδακια μονα στο σπιτι κ η ιστορια ξεκινα καπως ετσι..Ενα αγορακι ανοιξε την ντουλαπα και βρεθηκε σε ενα αλλο κοσμο!Ολα ηταν χιονισμενα κ σε αυτο το δασος ζουσε μια μαγισσα κακια και επισης ενα πολυ καλο λιονταρι!Τα ζωα λατρευαν το λιονταρι κ ζουσαν αρμονικα και ευτυχισμενα η μαγισσα ομως σχεδον παντα καραδοκουσε και χαλαγε την ζωη τους.Καπως συνεβαλαν μετα και τα πιτσιρικια μεσα στο δασος ωστε να καταφερουν να εξαφανισουν την κακια μαγισσα.Λυπαμαι που δεν θυμαμαι αλλα να σας πω.......αν καποιος θυμηθει κατι..Αν σας λεει κατι υπηρχε ενα παλατι εκει ενα αρχοντικο κατι τετοιο με την ονομασια Καραβελ νομιζω..και στο τελος η μαγισσα εξαφανιστηκε και τα παιδακια αποχαιρετησαν το λιονταρι κ το δασος και γυρισαν στην ντουλαπα κ στην κανονικη ζωη τους!Μακαρι να το βρω το ψαχνω χρονια!Επισης θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να βαλω εικονιτσα στο προφιλ μου,ακομα δεν εχω καταφερει!Σας ευχαριστω πολυ! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
StarDust είπε:
Επισης θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να βαλω εικονιτσα στο προφιλ μου,ακομα δεν εχω καταφερει!Σας ευχαριστω πολυ! :flower:
Για τις σειρές, δεν ξέρω! :)

Για την εικονίτσα όμως, ρίξε μια ματιά εδώ (στο πρώτο ποστ - δε χρειάζονται όλα!) και ό,τι χρειαστείς, είμαστε στη διάθεσή σου! ;)
 
Ντουλάπα, λιοντάρι.... Narnia μου θυμίζει....
 
σιγουρα προκειται για "τα χρονικα της Ναρνια" , το εβλεπα κι εγω :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα