The Transformers (1984)

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.461
Αντιδράσεις
1.058
Με ρομπότ που μεταμορφώνονταν.

Από αμάξι σε ρομπότ, από ρομπότ σε αεροπλάνο, κ.λ.π.

autobot.jpg


Δεν ξέρω αν κυκλοφόρησε/παίχτηκε στην Ελλάδα,

αλλά στο εξωτερικό οι πιτσιρικάδες είχανε φάει τρελό κόλλημα !

Σειρά στην τηλεόραση, κόμικς, παιχνίδια κ.λ.π.

index.jpg


"Αντίπαλο δέος" (για να μην πω "αντιγραφή") ήταν η σειρά "GOBOTS".

LesGobots.jpg
 
Tα τρανσφόρμερς τα πρωτοείδα τέλη 1988/89 στο σκάι το δορυφορικό. Ήτανε βασικά αμερικάνικη παραγωγή (επιρεασμένοι οι Αμερικλάνοι από την ρομποτολαγνία των Γιαπωνέζων) με αμερικάνικο κεφάλαιο και δημιουργήθηκε κατανάγκην για χάρη της παιχνιδοβιομηχανίας HASBRO (Όπως έγινε με το He-Man, Blackstar, Gi Goe) αλλά όλο το animation έγινε εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία από την TOEI ANIMATION (candy candy, captain harlock). Aργότερα αρχές 90 τα έπαιζε το mega με αρκετά καλή μεταγλώτιση (Aκίνδυνος Γκίκας, Νίκος Μαγδαληνός)
 
Συντομα και σε ταινια με live ηθοποιους ,εχει βαλει και το χερακι του ο SPIELBERG.

[edit] This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.[edit]
transformersmovieteaseryk7.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν πιστεύω να υπάρχει 20-25άρης που να μην τα ξέρει!!!! Αγαπημένη σειρά που συνεχίστηκε για χρόνια και με εξέλιξη στην ιστορία και στη μορφή των ρομπότ!!!
 
ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ILIEKATER

(το παίζω και moderator τώρα ! )
 
telamonas.stokos :

Άσε , μη μπαίνεις στον κόπο . Το έσβησα ο ίδιος ! Ξέρω , είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες που προκαλώ την τύχη μου ! :rolleyes:
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aγαπημένο επεισόδιο το webworld από season 3 (όπου ο Μέγκατρον είχε γίνει Γκάλβατρον) όπου ο Cyclonus πάει τον αρχηγό των Nτισέπτικονς σε ένα πλανήτη για να θεραπεύσει την μανία του (σε στυλ κουρδιστό πορτοκάλι αλλά στο πιο σουρεάλ) και γίνεται ΧΑΜΟΣ

composite20080327004804sx0.jpg
 
Από τις καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων! Μέχρι και τα τελευταία επεισόδια με τους headmasters είχε πάντα κάτι καινούριο! Βέβαια, μετέπειτα βγήκαν άπειρα spin offs με πιο εντυπωσιακό το 3d rendered beast wars/beast machines (απίστευτο τέλος η σειρά), αλλά προσωπικό αγαπημένο το Armada! Οι ηλικίες γύρω στα 25 που πήγαμε στον κινηματογράφο για την ταινία είμασταν στο τσακ να κατουρηθούμε από τη χαρά μας... Και έρχεται τώρα και ο Galvatron στο Revenge of the fallen ;)

Το κλασικό "πρόβλημα" που έχεις σήμερα βλέποντας την παλιά σειρά είναι το ότι δεν πολυσυμφωνούσαν τα σχέδια ρομπότ-όχημα και η μεταμόρφωση παραβίαζε κάθε γνωστό νόμο της φυσικής, χαχαχα!
 
TopGunZ είπε:
Το κλασικό "πρόβλημα" που έχεις σήμερα βλέποντας την παλιά σειρά είναι το ότι δεν πολυσυμφωνούσαν τα σχέδια ρομπότ-όχημα και η μεταμόρφωση παραβίαζε κάθε γνωστό νόμο της φυσικής, χαχαχα!
Όπως του Soundwave να φανταστώ..; Χεχε...
 
Η σειρα ειχε φοβερη επιτυχια στην Ελλαδα, ειδικα οι πρωτοι κυκλοι που εδειχνε το μεγκα καθε Σαββατο πρωι, νομιζω στις 10:30.

Να τι θυμαμαι: στον πρωτο κυκλο "επαιζαν" οι καλοι Autobots (αυτοκινητα διαφορων τυπων, οπως ασθενοφορα, πυροσβεστικα, πορσε!) ενω οι κακοι "Disepticons" ηταν 3 αεροπλανα, ο αρχηγος megatron που γινοταν οπλο και διαφοροι βοηθητικοι οπως ενα ρομποτακι που γινοταν κασετα και εμπαινε σε αλλο μεγαλυτερο ρομποτ που ειχε κασετοφωνο στο στηθος (αυτο ειναι ρετρο!)

Στο δευτερο κυκλο οι καλοι απεκτησαν συμμαχους 5 δεινοσαυρους (Dinobots) ενω οι κακοι απεκτησαν συμμαχους τους Constacticons, 5 οχηματα ανοικοδομησης (μπουλντοζα, μπετονιερα, φορτηγο κτλ) που ενωνοντουσαν σε ενα τεραστιο ρομποτ.

Στο τριτο κυκλο εμφανιζονται οι incecticons για τους κακους που ηταν ρομποτ εντομα, ενω οι καλοι δεχονται διαφορα νεα ρομποτ, που δεν εχουν μορφη οχηματος.

Μετα θυμαμαι οτι η σειρα παιζοταν στο ξενο MTV (στα αγγλικα) και η ιστορια ειχε μεταφερθει πισω στον πλανητη τους, cyclone. Σε αυτο τον κυκλο, εμφανιστηκαν και οι ανεξαρτητοι "Πιο κακοι" (απο τους κλασικους κακους disepticons) οι οποιοι ειχαν 3 προσωπα που περιστρεφονταν και αλλαζαν.

Στο τελευταιο επισοδειο, μεταμορφωνται δυο ολοκληρες ΠΟΛΕΙΣ-ΒΑΣΕΙΣ!, θυμαμαι για τους disepticons εγινε τεραστιος σκορπιος!!!

Μιλαμε αλλα κολπα.

Και μετα απο κινουμμενα σχεδια, εγινα comptuter animations...
 
ΑΠΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΙΝ.ΣΧΕΔΙΩΝ.ΕΧΩ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ DVD ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ(G1,BEAST WARS, HEADMASTERS,VICTORY)ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΣΥΛΛΕΓΩ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ,ΚAIΝΟΥΡΙΕΣ Κ ΠΑΛΙΕΣ.. ΤΟ ΣΗΚΟΥΕΛ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑTΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 3ο ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..
 
Από τα πιο αγαπημένα παιδικά (μαζί με Kabamaru και το αγαπημένο μου Jumaru) με κορυφαίους για μένα ποιον άλλον από τον Optimous Prime αλλά και τον Jetfire, ο οποίος εμφανιζόταν στα ζόρικα ήταν πιο μεγάλος απ' τους άλλους και μιλούσε λίγο......χρόνια πίσω.
 
Πολύ αγαπημένη σειρά και είμαι τεράστιος φαν. Το κλασσικό transformers tο έχω ακόμη σε κασέτες vhs που έγραφα όταν το έπαιζε το Μega. Θεωρώ ότι το Beast Wars είναι πολύ άθλιο και σιχάθηκα τους δημιουργούς που κακοποίησαν έτσι τη σειρά όσο θυμάμαι και αυτή τη μαιμού ανακατεύομαι. Θυμάμαι όταν βγήκαν οι ταινίες τρελάθηκα απο τη χαρά μου. Το καλοκαίρι έρχετε και η τρίτη ταινία:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
υπαρχει κ το καινουριο animation TRANSFORMERS PRIME!!!!

[edit] This video has been removed by the user. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Transformers

Αλλαξα το θεμα γιατι να πληρει τους κανονισμους του φορουμ.


Θυμαται κανεις ποτε, και με ποια σειρα προβληθηκαν τρανσφορμερς στο mega?



Αναφερομαι στα original, και οχι σε beast wars κλπκλπ


 


Νομιζω, με πολλες επιφυλαξεις, οτι η σειρα προβολης ηταν η εξης:



Season 1



Season 1,2



Season 1,2,3,4 (1992-93)



Season 1 (καλοκαιρι 93) με τα
generation 2 επεισοδια

 


1) Μπορει κανεις ενα επαληθευσει/συμπληρωσει/διορθωσει την παραπανω χρονολογικη σειρα


 


2) Θυμαται κανεις τις ωρες/μερες που τα προβαλε το mega?



Επισης νομιζω οτι αρχικα ηταν μονο σαββατο, και μετα τα εδειχνε σαββατο+κυριακη


 


3) Η ταινια, που προβληθηκε μεταξυ season 2 και 3, ηταν μεταγλωτισμενη στα ελληνικα?



Καπου ειχα διαβασει οτι ηταν με ελληνικους υποτιτλους



Τα ειχα χασει αυτα τα επεισοδια γιατι τα μετακινησε το mega στις 8 απο τις 8:30, και οι γονεις μου δε με αφηναν να τα δω!!


 


4) Οι μεταγλωττισεις στις βιντεοκασετες που ειχαν τα βιντεοκλαμπ (μονο καποια επεισοδια του season 1) νομιζω ειχαν διαφορετικη μεταγλωττιση απτις προβολες του mega. Θυμαται κανεις αν οντως ισχυε αυτο?


 


5) τα εγραφε κανεις σε βιντεοκασετες?



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε omicron, ριξε μια ματια στους Κανονισμους του φορουμ μας.

Δεν διακινουμε εδω υλικο το οποιο εχει copyrights.
 
Πίσω
Μπλουζα