Καλή σειρά, η οποία αντανακλούσε το πνεύμα εκείνης της εποχής, δηλαδή των αρχών της δεκαετίας του 90. Είχαν προηγηθεί μια σειρά ταινίες με θεματολογία την εξωγήινη ζωή και παραφυσικά φαινόμενα τη δεκαετία του 80, και η σειρά αυτή ήρθε να ενοποιήσει όλες αυτές αντιλήψεις. Σωστά κατα τη γνώμη μου γράφτηκε κάπου περί αχταρμά. Η άποψή μου συμπίπτει με το σχόλιο νούμερο δύο του θέματος.
Από κει και πέρα, όπως οι περισσότεροι, είχα δει την σειρά από το star και κάποια στιγμή περί το 2000 την ταινία του 98. Αυτή την περίοδο βλέπω τον πρώτο κύκλο και για να πω την αλήθεια δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Θέλω να πω ότι τόσο οι ιστορίες, όσο και το σενάριο για τις μέρες μας είναι απλοϊκά και δυστυχώς μαντεύω την εξέλιξη από τα 5 πρώτα λεπτά.
Ας πούμε στο επεισόδιο με την τεχνητή νοημοσύνη, τη στιγμή που το σύστημα ανοίγει τον υπολογιστή της Άντερσον και διαβάζει τα δεδομένα θα μπορούσε να διέκοπτε την επικοινωνία βγάζοντας το τηλεφωνικό ή ηλεκτρικό καλώδιο από την πρίζα.
Ελπιζω να βγω λάθος στους επόμενους κύκλους γιατί θυμάμαι ότι μου είχε τραβήξει το έντονο ενδιαφέρον ως μαθητή τότε. Αν συμβεί αυτό, ο πρώτος κύκλος πρέπει να διαχωρίζεται από τους υπόλοιπους σαν απλά το ιντρο, η παρουσίαση στο κοινό.
Το ενδιαφέρον για την εξωγήινη ζωή και το διάστημα ήταν στα φορτε του το 80 και κορυφώθηκε το 90 στον κόσμο του θεάματος και έπειτα το πλάκωσε το matrix, το internet και οι υπολογιστές....τελευταία δυνατή ταινία που θυμάμαι, το interstellar