The X-Files (1993–2002)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.814
Με αφορμη οτι απο χθες αρχισα να ξαναβλεπω απο την αρχη το x-files και το οτι δεν βρηκα καποιο παρομοιο θεμα αποφασησα να πω δυο λογακια γιαυτη την εκπληκτικη σειρα με τους εκκατομυρια θαυμαστες την οποια προσωπικα κατατασω μεσα στης top ten καλητερες σειρες ολων των εποχων και οταν τα μαζευα απο την deagostini ειχα πλακωθει στης μπουνιες με εναν περιπτερα μια φορα.

Η αρχη εγεινε λιγο πριν το 1993 οταν ο Chris Carter δημιουργησε στο μυαλο του μια ιδεα για μια σειρα με παραφυσικα φαινομενα και γενικα οτι εχει σχεση με το παραφυσικο.Μετα απο αρκετους μηνες casting αποφασισε πως ο David Duchovny(Fox Mulder) και η Gillian Anderson(Dana Scully) ηταν τα καταληλα ατομα γιαυτη την σειρα.Με την εγκριση της FOX και με την βοηθεια αλλων σεναριογραφων ξεκινησε στην αμερικη να προβαλεται η σειρα με τιτλο X-FILES.

H σειρα κινειτε γυρω απο της ερευνες των πρακτορων του FBI Fox Mulder και Dana Scully οι οποιοι εργαζονται σε ειδικο τμημα του FBI για αλυτες και περιεργες υποθεσεις.Απο κανονικες μαρτυριες ανθρωπων στην αστυνομια για θεασεις τερατων και περιεργων φαινομενων,απο ιστοριες και μυθολογιες διαφορων λαων σε ολο τον κοσμο,απο εποιστημονικες μελετες πειραματων που απετυχαν παταγωδως,απο θεματα επιστημονικης φαντασιας μεχρι το ερωτημα αν ειμαστε μονοι σε ολοκληρο το συμπαν(κατι που ειναι εμονη του Mulder).

Tα επεισοδια ηταν συνηθως αυτοτελη αλλα υπαηρχαν και ιστοριες που συνεχιζοταν σε παραπανω απο ενα επεισοδια και γενικα υπηρχε μια γενικοτερη συνεχεια και καποια κυριως ιστορια που ειχε την κυβερνηση να διοικειτε απο καποιο lobby ανθρωπων που αποφασιζαν τι θα διαρευσει και τι θα συγκαληφθει απο αυτα τα ανεξηγητα φαινομενα οπως και για την υπαρξη εξωγηινων(Και επειδη καποια θεματα επεισοδιων με ενδιεφεραν πολυ και τα εψαξα εχω να πω οτι ολα τα σεναρια των επεισοδιων των x-files βασιζονται σε πραγματικα γεγονοτα).

Φυσικα εκτος απο το λεπτομερεστατο σεναριο της σειρας βασικο ρολο στην επυτηχια της επαιξαν και οι χαρακτηρες.Απο την μια εχουμε τον fox mulder τον ελαφροισκιωτο οπως τον χαρακτηριζαν που δεν αφηνε καμια υποθεση με περιεργα φαινομενα χωρις να την ερευνηση,που αμφισβητουσε παντα την εξουσια και ηταν σιγουρος για την υπαρξη πραγματων που ολοι οι αλλοι ουτε καν φανταζοταν οτι υπαρχουν.αν προσθεσουμε σαυτα και το οτι ειχε γιννει μαρτυρας σε μικρη ηλικεια της απαγωγης της μικροτερης αδερφης του απο εξωγηινους καταλαβαινουμε απολυτα τον χαρακτηρα του.

Απο την αλλη εχουμε την Dana scully την αυστηρη επιστημονα η οποια στην αρχη ηταν βαλτη απο τα μεγαλα κεφαλια του FBI να κατασκοπευει και να καταγραφει καθε ενεργεια του συναδελφου της και να το αναφερει.Για καθε περιεργο φαινομενο που συναντουσαν με τον mulder ειχε να δωσει την δικη της επιστιμονικη εξηγηση ακολουθωντας πιστα τους κανονες και μισουσε της απερισκεπτες ενεργειες.Ομως με τον καιρο και την ερευνα τοσων πολλων περιεργων υποθεσεων αρχισε σιγα σιγα να αφηνει στην ακρη της αρχικες σκεψεις της οτι ο Mulder κυνηγα ανυπαρκτα οντα και οτι δεν επρεπε να τον κατασκοπευει.Ετσι λοιπον φτανουν σε σημειο αυτοι οι δυο να ειναι εναντιων ολων.

Υπηρχαν ομως και αλλοι χαρακτηρες που εδεναν τελεια στην ολη σειρα.Οπως ο υποδιευθηντης Skinner που προσπαθουσα οταν πρωτοειδα την σειρα να καταλαβω με ποιον ειναι.ο X,Ο Deep throat και η covarrubias που ηταν οι μυστικοι πληροφοριοδοτες του mulder,οι lone Gunmen οι οποιοι ηταν χακεραδες και βοηθουσαν των mulder καθως και ο big boss.o μεγαλος εχθρος τους ο cigarrete smoking man που εκτος του οτι καπνιζε σε καθε σκηνη εβαζε συνεχως εμποδια στην λειτουγια των x-files.

H σειρα αποτελειται απο 9 κυκλους και μονο στον ογδοο παει να κανει μια πολυ μικρη κοιλια οταν ο mulder για καποιο λογο απειχε απο τους x-files.Aυτο ομως περναει απαρατηρητο γιατι η σειρα ειναι αριστουργημα ειναι απιστευτη,φανταστικη,υπεροχη,ανυπερβλητη και ωσες σειρες και να βγουν με πολυ καλητερα εφε κτλ ποτε δεν θα καταφερουν να ριξουν απο τον θρονο τους τα X-FILES.

http://www.youtube.com/watch?v=dpiQCLakRQ0
 
Η σειρα ειχε συμπεσει σε μια εποχη που γενικως ψαχνομασταν με νιου ειτζ και μυστηρια, και μαλιστα εβαλε λαδι στη φωτια. Αν και ειχα πεσει κι εγω θυμα εκεινης της μοδας, δεν μπορεσα να παρακολουθησω παρα πολυ.

Βασικα απο τοτε πιστευα οτι καποιες παραφυσικες θεωριες δεν ειναι συγκρητικες, αλλα ειναι mutually exclusive. Αν καποια απο αυτα ειναι αληθεια, υποχρεωτικα καποια αλλα ειναι ψεμματα. Δηλαδη δεν μπορεις να πιστευεις πχ οτι η γη είναι κοίλη και ταυτοχρονα να πιστευεις και οτι ειναι επιπεδη. Τα X-files με ειχαν ξενισει επειδη παρουσιαζαν ολα αυτα τα φαινομενα να ειναι ταυτοχρονα πραγματικα δειχνοντας οτι διαδραματιζονται οχι στον δικο μας κοσμο αλλα σε ενα κοσμο αχταρμα. Δεν γινεται θεοι, εξωγηινοι, φαντασματα, μετενσαρκωσεις, μαγεια και μεταλλαγμενοι να συνυπαρχουν στον ιδιο πλανητη, και μαλιστα σε μια σειρα που προσωπικα ηθελα να εκλαμβανω ως εγκυκλοπαιδικη και οχι μυθοπλασια.

Επισης τα ειχα παρει επειδη τελικα η σειρα δεν εδινε ερμηνειες, ουτε επαιρνε θεση, αλλα σου πεταγε και ερωτηματικα οτι ολα οσα εγιναν ηταν απατη, με αποτελεσμα να νομιζεις οτι βρισκεσαι σε καποιο ρευστο Ματριξ ή ενα κβαντικο κενο πιθανοτητων :p Εκει που νομιζεις οτι ο Μολντερ επιτελους ειδε απο κοντα εξωγηινους, σε ενα αλλο επεισοδιο αποκαλυπτονταν οτι ολο αυτο ηταν σκηνοθετημενο, αλλα παραλληλα δεν ξερεις αν αυτος που το αποκαλυψε ελεγε αληθεια ή αν απλα καλυπτε τα πραγματικα γεγονοτα! Mindf*ck χειροτερο και απο το Lost :p

Παντως εκεινη την εποχη προσπαθουσα να παρακολουθησω και το Darkskies το οποιο φυσικα ηταν κλωνος, αν και 'φτηνοτερο' και δεν ειχε την αναλογη επιτυχια. Το προτιμουσα επειδη επικεντρωνοταν σε ενα θεμα: στους εξωγηινους αν και ειχε αδοξη μοιρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε Rakeesh δεν μπορω να πω οτι δεν εχεις δικειο σε καποια απο αυτα που λες αλλα μην ξεχνας οτι ειναι μια σειρα και τιποτα παραπανω.Δεν περιμεναμε δηλαδη απο τα x-files να μας αποδειξουν οτι οντως υπαρχουν εξωγηινοι,φαντασματα,μεταλαγμενοι,τερατα κτλ.Απλα η σερα ειχε την καταληλη συνταγη για να γιννει επυτηχια.Ειχε παρα πολυ καλο σεναριο εξαιρετικες ερμηνειες,δυο τυπους να τους κυνηγανε θεοι και δαιμονες και να ειναι εναντιων ολων που το γουσταρει ο κοσμος αυτο,ειχε ενα lobby ανθρωπων που εξουσιαζαε τα παντα στο πολιτικο σκηνικο της αμερικης και ολες της υπηρεσιες (FBI,CIA κτλ),ειχε δεκαδεςυπερφυσικα γεγονοτα που οπως ειπα αν οχι ολα αλλα στο μεγαλητερο ποσοστο βασιζοταν σε αληθεινα γεγονοτα και αληθεινες πληροφοριες και πριν γυρισουν καποιο επεισοδιο το εψαχναν απο εκατο μεριες.Οπως ειπες δεν την παρακολουθησες πολυ,ισως αν την εβλεπες τωρα να την ευχαριστιοσουν καλητερα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σιγουρα δε διαφωνω μαζι σου, και απο τη λιγη γευση που πηρα, πρεπει να ειχε πολλη ιντριγκα και ανατροπες. Ολο αυτον τον αχταρμα πρεπει να εχεις πολυ ταλεντο για να τον δεσεις. Και αναγνωριζω οτι το ειχα παρει απο την αρχη στραβα, δηλαδη οτι περισσοτερο ηθελα να κρατηθω απο καπου, και οχι απλα να δω ενα καλο σεναριο. Αυτο ισως ηταν το λαθος μου.

Ομως γενικως δεν μου αρεσουν οι ανατροπες του στυλ 'τελικα ολα ηταν ονειρο' που ακυρωνουν ενα μεγαλο μερος του σεναριου που εχεις ηδη δει, και δεν σε αφηνουν να κρατηθεις απο καπου. Αλλοτε ξενερωνεις, αλλοτε ιντριγκαρεσαι περισσοτερο. Περι ορεξεως :)
 
Τα X-Files την εποχη που βγηκανε ητανε θρησκεια,ηταν απο τις top σειρες και Νο1 τοτε.


Ποικιλια θεματων με κεντρικο story arc τους εξωγηινους και την συνομοσια τους,Smoking man Maulder,Scully,lone gunmen οι οποιοι βγαλανε και μια σεζον δικη τους σειρα ,περιοδικα ....90ς και The truth is out there.



Θελω να γραψω και αλλα...Ξαναβλεπονται ανετα,επισης το dark skies που αναφερθηκε προβληθηκε στον Αlpha οπως και ενας καρακλωνος ελληνικος παλι στον Alpha!
 
Γιαυτο και γω αρχισα να τα ξαναβλεπω απο την αρχη για πεμπτη φορα :D
 
Ειχα δει τον πιλοτο στον Αντ1 το '93. Τοτε ζουσα μονος μου για πρώτη φορά. Ειχα αϋπνία και ειπα να δω λιγο τηλεόραση και επεσα στην περίπτωση. Δεν ειχα ακουσει τιποτα για αυτο και επαθα μεγαλη πλακα. :eek: Συν οτι μολις τελειωσε το επεισόδιο, κοπηκε και το ρευμα και τα χρειάστηκα!

Οταν επαιξε στο Σταρ το '96 δεν ειχα χασει επεισόδιο και οταν κόπηκε η σειρα και μαλιστα πανω ΣΤΟ cliffhanger (η αυτοκτονία του Mulder - Gethsemane), ειχα βγάλει αφρούς!!! :rant: :shake: :cry: Αφου αναγκασα τον καημενο τον Ηλια Χαντζακο (webmaster του x-files.gr) να μου στειλει βιντεοκασέτα με την συνέχεια για να μην εκραγώ. Φυσικά μoλις κυκλοφόρησε η πρώτη season σε dvd την αγορασα επιτοπου και R1 κιόλας (σιγα μην περίμενα 1.5 χρονο για το R2) και συνεχισα αγοράζοντας ολες τις season, ταινιες, βιβλια, comics κλπ. :thumbup:

Παραμενω φανατικος οπαδος, αλλα αναγνωριζω οτι μετα την 6η season τα πραγματα καταρρεουν ταχυτατα. Συν οτι η δευτερη ταινια δεν ελεγε και πολλα πραγματα. Εχω παντως ελπιδες για το μελλον.

Gillian Anderson ολα τα λεφτα!!! :dribble:

 
Στο Star τον Ιουνιο του '96... Απο τοτε κολλησα...

"I want to believe", "Trust no one", αγοραζα το comic... Μου αρεσε και η Scully...

(Το κομματι της Anderson το θυμαμαι,το επαιζε συχνα το MTV! ;) )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
freaktmp είπε:
Ειχα δει τον πιλοτο στον Αντ1 το '93. Τοτε ζουσα μονος μου για πρώτη φορά. Ειχα αϋπνία και ειπα να δω λιγο τηλεόραση και επεσα στην περίπτωση. Δεν ειχα ακουσει τιποτα για αυτο και επαθα μεγαλη πλακα. :eek: Συν οτι μολις τελειωσε το επεισόδιο, κοπηκε και το ρευμα και τα χρειάστηκα!
Οταν επαιξε στο Σταρ το '96 δεν ειχα χασει επεισόδιο και οταν κόπηκε η σειρα και μαλιστα πανω ΣΤΟ cliffhanger (η αυτοκτονία του Mulder - Gethsemane), ειχα βγάλει αφρούς!!! :rant: :shake: :cry: Αφου αναγκασα τον καημενο τον Ηλια Χαντζακο (webmaster του x-files.gr) να μου στειλει βιντεοκασέτα με την συνέχεια για να μην εκραγώ. Φυσικά μoλις κυκλοφόρησε η πρώτη season σε dvd την αγορασα επιτοπου και R1 κιόλας (σιγα μην περίμενα 1.5 χρονο για το R2) και συνεχισα αγοράζοντας ολες τις season, ταινιες, βιβλια, comics κλπ. :thumbup:

Παραμενω φανατικος οπαδος, αλλα αναγνωριζω οτι μετα την 6η season τα πραγματα καταρρεουν ταχυτατα. Συν οτι η δευτερη ταινια δεν ελεγε και πολλα πραγματα. Εχω παντως ελπιδες για το μελλον.

Gillian Anderson ολα τα λεφτα!!! :dribble:

Συμφωνω σε ολα φιλε απλα οπως εγραψα και παραπανω πιστευω οτι μια μικρη κοιλια κανει στον ογδοο κυκλο που φευγει ο Mulder απο τους x-files και την θεση του περνει ο ''Robert Patrick''(Ειναι αυτος που επαιζε τον Τ-1000 στο terminator 2).
 
Μία Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ σειρά με όλα τα γράμματα κεφαλαία! :)

Η πλοκή, η ανατροπή, το σενάριο, οι διάφοροι deus ex machina που έρχονταν την πιο απίστευτη στιγμή είναι μερικά από τα πράγματα που με τράβηξαν σε αυτή τη σειρά και με κράτησαν κοντά της για πολλά χρόνια!

Από ένα σημείο και μετά βέβαια, άρχισα να σκέφτομαι κι εγώ έτσι:

Rakeesh είπε:
Επισης τα ειχα παρει επειδη τελικα η σειρα δεν εδινε ερμηνειες, ουτε επαιρνε θεση, αλλα σου πεταγε και ερωτηματικα οτι ολα οσα εγιναν ηταν απατη, με αποτελεσμα να νομιζεις οτι βρισκεσαι σε καποιο ρευστο Ματριξ ή ενα κβαντικο κενο πιθανοτητων :p Εκει που νομιζεις οτι ο Μολντερ επιτελους ειδε απο κοντα εξωγηινους, σε ενα αλλο επεισοδιο αποκαλυπτονταν οτι ολο αυτο ηταν σκηνοθετημενο, αλλα παραλληλα δεν ξερεις αν αυτος που το αποκαλυψε ελεγε αληθεια ή αν απλα καλυπτε τα πραγματικα γεγονοτα! Mindf*ck χειροτερο και απο το Lost :p
Το θεωρούσα άδικο να μην παίρνουμε μια σαφή απάντηση μετά από τόσα χρόνια πίστης στη σειρά! :p

Το μόνο πράγμα που μου στέκεται στο λαιμό, αλλά για χάρη της σειράς, το κατάπια, είναι ο David Duchovny. Για έναν περίεργο λόγο, το συγκεκριμένο ηθοποιό, δεν μπόρεσα να τον χωνέψω ποτέ. Βέβαια, αν μου πεις τώρα για x-files χωρίς Duchovny, θα το θεωρήσω απομίμηση!

Μη μπείτε στον κόπο να το καταλάβετε! Μια απλή δήλωση είναι! :p
 
Ο rοbert patrick μαζι με την αλλη την μελαχρινη ηταν να αντικαταστησουν τους βασικους πρωταγωνιστες και να συνεχισει η σειρα για αλλα 10 χρονια πραγμα που δεν θα με χαλαγε διολου,αλλα ηταν τα low ratings αιτια να κοπει.


Επισης να αναφερουμε οτι ο Duchovny δινει ρεστα σαν Hank Moody στο Californication,πραγματικα μα πραματικα ειναι απιστευτος!!!
:worship:
 
Aardvark είπε:
Ο rοbert patrick μαζι με την αλλη την μελαχρινη ηταν να αντικαταστησουν τους βασικους πρωταγωνιστες και να συνεχισει η σειρα για αλλα 10 χρονια πραγμα που δεν θα με χαλαγε διολου,αλλα ηταν τα low ratings αιτια να κοπει.
Επισης να αναφερουμε οτι ο Duchovny δινει ρεστα σαν Hank Moody στο Californication,πραγματικα μα πραματικα ειναι απιστευτος!!!
:worship:
Τι να σε πω - θα σε γελάσω! Δεν τον χωνεύω αυτόν τον άνθρωπο, δεν τον χωνεύω! Και να πεις ότι ήταν κακός ηθοποιός ή ότι τον ξέρω προσωπικά!... Απλά δε μου έκανε κλικ!

Όσο για τον Robert Patrick δεν έχω πρόβλημα μαζί του σαν ηθοποιό, ίσα-ίσα! Απλά, αν μετά τον Duchovny, έπρεπε να συνεχίσει η σειρά με άλλο ηθοποιό, θα χαλιόμουν πολύ!

Τι συζητάμε τώρα! Γυναικεία λογική - τρέχα γύρευε! 2 posts κράζω τον Duchovny, άλλα αν με πεις για άλλον, θα σου πω "ε, τότε δεν είναι x-files"! Go figure! :D
 
Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι καλα το εκοψαν γιατι x-files χωρις Mulder και scully δεν γεινεται.Και οχι οπως αλλες σειρες που εννω εχουν καταντηση αηδια συνεχιζουν να βγαζουν νεους κυκλους.
 
Θυμάμαι που είχα έναν χαρτοφύλακα και φύλαγα μέσα αποκόμματα από περιοδικά, εφημερίδες, γενικά ό,τι είχε να κάνει με την σειρά!

Τον είχα διακοσμήσει απ' έξω με τα ρητά της σειράς "The truth is out there" και "I want to believe"!!!
 
Ψιλοασχετο αλλα με ενδιαφερει: δυο επεισοδια τα εχει γραψει ο William Gibson (ο πατερας του cyberpunk) τα οποια ειναι καπως αυτονομα και δεν αποτελουν μερος της ολης μυθολογιας των X-files.

Επισης ενα ασχετο που εχω διαβασει: στο πρωτο επεισοδιο των Lone Gunmen υπαρχει μια συνομωσια να γκρεμιστουν οι Διδυμοι Πυργοι με ενα hijacked αερπλανο ως αφορμη για να ξεκινησει ενας πολεμος. Το επεισοδιο ειχε προβληθει ΠΡΙΝ τις 9/11 :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Rakeesh είπε:
Ψιλοασχετο αλλα με ενδιαφερει: δυο επεισοδια τα εχει γραψει ο William Gibson (ο πατερας του cyberpunk) τα οποια ειναι καπως αυτονομα και δεν αποτελουν μερος της ολης μυθολογιας των X-files.
Επισης ενα ασχετο που εχω διαβασει: στο πρωτο επεισοδιο των Lone Gunmen υπαρχει μια συνομωσια να γκρεμιστουν οι Διδυμοι Πυργοι με ενα hijacked αερπλανο ως αφορμη για να ξεκινησει ενας πολεμος. Το επεισοδιο ειχε προβληθει ΠΡΙΝ τις 9/11 :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Τα επεισοδια αυτα αν δεν το γνωριζεις φιλε Rakeesh ειναι τα ''Kill switch'' και ''First person shooter''.Aπλα τα γραφω γιατι δεν καταλαβαινω αν ρωτας η αν απλα το αναφερεις.
 
H σειρά ήταν πετυχημένη και μερικοί συμμαθητές μου την παρακολουθούσαν ανελλιπώς. Δεν παρακολουθούσα τη σειρά, θυμάμαι όμως ότι μου άρεσε το ζευγάρι των πρωταγωνιστών και η μουσική από τους τίτλους έναρξης.
 
Η μόνη σειρά "επιστημονικής φαντασίας" (έστω ημι-φαντασίας :) ) που όχι απλώς κατάφερα να δω αλλά κόλλησα. Κι αυτό λέει πολλά για την ποιότητά της...

Ένα πολύ πετυχημένο "κομμάτι" τίτλων, μια ατμόσφαιρα μυστηρίου που σ' έκανε σε κάθε επεισόδιο ν' αναρωτιέσαι (μαζί με την Σκάλι :D ) αν τελικά ο Μόλντερ είναι τρελός ή ξέρει περισσότερα απ' όλους τους άλλους και δυο άκρως ενδιαφέροντες ήρωες. Μοναχικοί, τραυματισμένοι (ο Μόλντερ από την ιστορία της απαγωγής της αδελφής του Σαμάνθας, η Σκάλι δεν είμαι σίγουρη από τι, νομίζω από τον θάνατο του πατέρα της που συμβαίνει στα πρώτα επεισόδια) και μια υποδόρια έλξη μεταξύ τους που εξελίσσεται τόσο μα τόσο αργά ώστε ούτε το πιθανό ρομάντζο να επισκιάσει το μυστήριο της εκάστοτε υπόθεσης που ερευνούσαν αλλά και οι τηλεθεατές να μένουν με την αναμονή της ερωτικής εξέλιξης (που, αν δεν κάνω λάθος, στη σειρά δεν ήρθε ποτέ, στην πρώτη ταινία μόνο φάνηκε ένα παρ' ολίγον φιλί).

Μπορείτε τότε να μου λύσετε μια απορία; Η Σκάλι κάποια στιγμή δεν γεννάει το παιδί του Μόλντερ; Δείχνει την εγκυμοσύνη χωρίς να δείχνει το ειδύλλιο; Έχει κάτι παίξει με την εγκυμοσύνη και μια πιθανή απαγωγή της από τους εξωγήινους; Τους τελευταίους κύκλους τους είχα δει εντελώς αποσπασματικά :xm:
 
retrofan είπε:
Η μόνη σειρά "επιστημονικής φαντασίας" (έστω ημι-φαντασίας :) ) που όχι απλώς κατάφερα να δω αλλά κόλλησα. Κι αυτό λέει πολλά για την ποιότητά της...
Ένα πολύ πετυχημένο "κομμάτι" τίτλων, μια ατμόσφαιρα μυστηρίου που σ' έκανε σε κάθε επεισόδιο ν' αναρωτιέσαι (μαζί με την Σκάλι :D ) αν τελικά ο Μόλντερ είναι τρελός ή ξέρει περισσότερα απ' όλους τους άλλους και δυο άκρως ενδιαφέροντες ήρωες. Μοναχικοί, τραυματισμένοι (ο Μόλντερ από την ιστορία της απαγωγής της αδελφής του Σαμάνθας, η Σκάλι δεν είμαι σίγουρη από τι, νομίζω από τον θάνατο του πατέρα της που συμβαίνει στα πρώτα επεισόδια) και μια υποδόρια έλξη μεταξύ τους που εξελίσσεται τόσο μα τόσο αργά ώστε ούτε το πιθανό ρομάντζο να επισκιάσει το μυστήριο της εκάστοτε υπόθεσης που ερευνούσαν αλλά και οι τηλεθεατές να μένουν με την αναμονή της ερωτικής εξέλιξης (που, αν δεν κάνω λάθος, στη σειρά δεν ήρθε ποτέ, στην πρώτη ταινία μόνο φάνηκε ένα παρ' ολίγον φιλί).

Μπορείτε τότε να μου λύσετε μια απορία; Η Σκάλι κάποια στιγμή δεν γεννάει το παιδί του Μόλντερ; Δείχνει την εγκυμοσύνη χωρίς να δείχνει το ειδύλλιο; Έχει κάτι παίξει με την εγκυμοσύνη και μια πιθανή απαγωγή της από τους εξωγήινους; Τους τελευταίους κύκλους τους είχα δει εντελώς αποσπασματικά :xm:
Περιπου οπως τα ειπες ειναι Retrofan.Oταν απαγαγουν την scully οι εξωγηινοι κλονοι της περνουν τα οαρια και τα βαζουν σε ενα εργαστηριο τους.Πολυ αργοτερα τα βρισκει ο Mulder και τα παει σε εναν γιατρο και η scully το μαθαινει πολυ καιρο μετα αυτο το γεγονος.Δεν διευκρηνηζει ομως πουθενα αν εμεινε εγκυος απο τον Mulder η εμεινε εγκυος οταν την απηγαγαν.Απλα 9 μηνες μετα γενναει το μωρο που το ονομαζει william.
 
Πίσω
Μπλουζα