Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Ντάξει μωρέ... Παιδάκι ήταν, δεν ήξερε... του έδωσαν εκεί ένα Amstrad να παίζει μούμπλε-μούμπλε και ταμπλ τράκον και το κάνατε θέμα...Aardvark είπε:Kαι ο Batman με AMSTRAD ανδρωθηκε.
Προβολή συνημμένου 134943Gryzor είπε:Κάτι ξέρω που αποφεύγω να κάνω παρέες με τέτοια άτομα, φτου μακριά από μας...
Αδερφε μου.!!!!!!Πέραν πλάκας.... Όσο υπεραναλυουμε τα παλιά μας μηχανήματα κλέβουμε και ένα κομμάτι από τη μαγεία τους.... Οπότε για να σε κοντράρω επειδή μου το χαλάς.... Πώς γίνεται τα ταπεινά 6 128 να διαθέτουν παιχνίδια πλέον σαν το pinball dreams; Ή σαν το rtype remake; Σαν το slyspy με ήχο του 2025; Είπαμε.... είναι μαγικό......
Το Motorola 6845 CRTC που υπάρχει στο Amstrad CPC μπορεί να κάνει hardware scrolling index.php/CRTC#Advanced_hardware_scrolling συν ότι tricks μπορεί να κάνει το gate array. Ο Spectrum δεν τα διαθέτει αυτά. Γενικώς δες το demo area 5150 στο PC με CGA που χρησιμοποιεί το ίδιο Motorola 6845 CRTC για το τι μπορεί να κάνει το τσιπάκιΤις προάλλες έκανα μια ανάλυση με την βοήθεια ΑΙ πόσα data μπορεί να μετακινήσει ο Ζ80 στα 3,5mhz και έβγαλα 2,5 kb ανά FRAME. Δηλαδή ο Spectrum που είχε οθόνη 6κ κάπου εκεί, μπορούσε με λίγες παραχωρήσεις να τρέξει 25 καρέ (1/2 pixels) πχ κανένα παιχνίδι που έκανε scroll πάνω και κάτω λίγα tiles τύπου R-Type όχι όλη την οθόνη. Και ο λόγος που ο ζάχαρης παρεπαιε στα παιχνίδια με 16κ οθονη και έκανε slideshow η 1/8 pixels scrolling
Έχουμε ξαναπεί ότι αυτό δεν είναι hardware scrolling όπως το ξέρουμε δηλαδή ομαλή κίνηση ανά pixel, είναι δυνατότητα του τσιπ να μετακινήσει την οθόνη 1 χαρακτήρα 8x8, έχει χρησιμοποιηθεί στο Wonderboy.Το Motorola 6845 CRTC που υπάρχει στο Amstrad CPC μπορεί να κάνει hardware scrolling index.php/CRTC#Advanced_hardware_scrolling συν ότι tricks μπορεί να κάνει το gate array. Ο Spectrum δεν τα διαθέτει αυτά. Γενικώς δες το demo area 5150 στο PC με CGA που χρησιμοποιεί το ίδιο Motorola 6845 CRTC για το τι μπορεί να κάνει το τσιπάκι