To πιο εύκολο-δύσκολο-καλύτερο-χειρότερο-περίεργο κλπ παιχνίδι που έχετε παίξει

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το A link to the past σημαδεψε μια συγκεκριμενη εποχη και το ocarina of time σημαδεψε μια αλλη.Το να νικηση σε ψηφοφορια ομως το LTTP το OOT ειναι αδυνατων.Και ειναι αδυνατων γιατι ειναι ακριβως το ιδιο παραδειγμα του Final Fantasy VII με τα Final Fantasy V,VI.Εγω προσωπικα τα FF V,VI τα βαζω πανω απο το VII τα θεωρω καλητερα σαν συνολο παιχνιδιου αλλα το VII ηταν το πρωτο τρισδιαστατο που αυτο απο μονο του ενθουσιασε τον κοσμο και ακομα και μαπα ιστορια να ειχε και γενικα να ηταν μουφα σαν παιχνιδι παλι κορυφαιο θα το θεωρουσαν γιατι μετραει η πρωτη εντυπωση.Ετσι και με τα Zelda παιχνιδαρα ειμαι το LTTP αλλα ολα αυτα που ειδαμε στο OOT και η πρωτη εντυπωση και συναισθηματα που μας δημιουργησε το πρωτο τρισδιαστατο Zelda δεν προκυται να τα ζησουνε με καποιο αλλο.Το μονο Zelda που υπαρχει περιπτωση να ξεπερασει στην συνηδηση του κοσμου το OOT θα ειναι το καινουργιο στο Wii U γιατι πρωτον θα ειναι το πρωτο HD Zelda και δευτερων οι πληροφοριες που εχουν δει το φως της δημοσιοτητας μεχρι τωρα μονο ενθουσιασμο μπορουν να προκαλεσουν.Κανενα αλλο Zelda δεν μπορει να νικηση το OOT οχι γιατι ηταν το κορυφαιο γενικα Zelda αλλα γιατι ηταν το κατι διαφορετικο και το τελος της 2D εποχης.

metalcandyman είπε:
Και ειναι αδυνατων γιατι ειναι ακριβως το ιδιο παραδειγμα του Final Fantasy VII με τα Final Fantasy V,VI.
Εδώ είσαι λάθος Candy. Επειδή παρακολουθώ δημοσκοπήσεις από μεγάλα site, έχω δει πάρα πολλές φορές το FF VI ή και το IV πάνω από το FF VII. Εάν στην Ευρώπη είχε κυκλοφόρησε το VI στην ώρα του θα είχαμε την ίδια εικόνα με τον υπόλοιπο κόσμο. Ocarina vs ALTTP είναι τελείως διαφορετική περίπτωση και δε σημάδεψαν διαφορετικές εποχές. Είναι πάρα πολλοί εκείνη που πρόλαβαν κι έπαιξαν τα δύο αυτά Έπη, ουσιαστικά είναι η ίδια γενιά παικτών για μένα....

το διλημμα ALTTP vs OOT ειναι ακριβως για παικτες που παιξανε και τα δυο παιχνιδια.Αν αφησουμε τα τεχνικα χαρακτηριστικα οπως πχ το θεμα των γραφικων και γενικα των πολλων δυνατοτητων που προσφερει το N64 εναντι του snes, το καθαρα συναισθηματικο κομματι(εχει δικαιο ο βασιλης που λεει οτι καθε παιχνιδι εχει τη δικη του γενια με την εννοια οτι αν επαιξες πρωτα το zelda το 1992-93 πχ τοτε το βλεπεις με αλλο ματι για σ θυμιζει πραματα απο τοτε οποτε του δινεις και extra ποντους-το ιδιο ισχυει για καποιον που επαιξε πρωτα το OOT) και επικεντρωθουμε καθαρα στο gameplay τοτε εκει πιστευω θα γινει μαχη :)

Εγω δεν δεινω σημασια στο μικρο ποσοστο αλλα σημασια δεινω μονο στο μεγαλο.Ετσι λοιπον φυσικα και θα δεις δημοσκοπηση που να δηνει πιο πανω τα FF V και VI πανω απο το VII(Το IV για μενα δεν εχει την ποιοτητα των V και VI)η το LTTP πιο πανω απο το OOT αλλα αυτα ειναι η εξαιρεση δεν ειναι ο κανονας.Και το FF VII και το ΟΟΤ σημαδεψαν την αλαγη απο 2D σε 3D και γιαυτο ειναι οι γνωμες ετσι διαμορφομενες.Εγω ομως εχοντας τερματισει ενα σκασμο φορες οτι FF και zelda υπαρχει σε ολες της οικιακες κονσολες και φορητα εχω πολυ διαφορετικη αποψη.Οπως για παραδειγμα το Zelda II Τhe adventure of link για μενα ειναι αριστουργημα για πολλους και διαφοριους λογους και εχω γραψει και Review αλλα για το μεγαλητερο ποσοστο των Gamers το θεωρει το μαυρο προβατο των Zelda ακουγωντας καποιον και καλα ξυπνιο η διαβαζοντας καποιο Review απο καποιον που μπορει να ηταν και ψιλοασχετος με το θεμα οπως εχουμε δει τοσες φορες να γεινεται.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω πιστευω οτι το ALTTP προσφερε πολλα περισσοτερα στο gaming απο το OOT. Σιγουρα το OOT ειναι καλυτερο απο το ALTTP σε ολους τους τομεις, αλλα το ALTTP στην εποχη του δεν εχει αντιπαλο. Αντιθετα το OOT στην εποχη του δεν ηταν καν στην κορυφη. Εγω το ALTTP το βαζω σιγουρα στα ΤΟΠ 50 παιχνιδια, το OOT δεν το βαζω ουτε στα ΤΟΠ 100, μπορει ευκολα να αντικατασταθει απο αλλα παιχνιδια της εποχης του. Στην εποχη του Ν64 ειχες απειρες επιλογες για RPG, απο το ps1, το SNES, το megadrive, το saturn, γενικα δεν ηταν τοσο "μπροστα" οσο το ALTTP στην εποχη του.

mike είπε:
Εγω πιστευω οτι το ALTTP προσφερε πολλα περισσοτερα στο gaming απο το OOT. Σιγουρα το OOT ειναι καλυτερο απο το ALTTP σε ολους τους τομεις, αλλα το ALTTP στην εποχη του δεν εχει αντιπαλο. Αντιθετα το OOT στην εποχη του δεν ηταν καν στην κορυφη. Εγω το ALTTP το βαζω σιγουρα στα ΤΟΠ 50 παιχνιδια, το OOT δεν το βαζω ουτε στα ΤΟΠ 100, μπορει ευκολα να αντικατασταθει απο αλλα παιχνιδια της εποχης του. Στην εποχη του Ν64 ειχες απειρες επιλογες για RPG, απο το ps1, το SNES, το megadrive, το saturn, γενικα δεν ηταν τοσο "μπροστα" οσο το ALTTP στην εποχη του.
Για πες οχι πολλα αλλα δυο ,τρεια παιχνιδια της εποχης του που μπορουν να αντικαταστησουν το OOT.Mην τρελαθουμε κιολας.Πρεπει επιτελους ωσοι δεν το κανετε να διαχωριζεται τα Turn base RPG'S απο τα Action RPG'S.Και μιλαμε για 3D και για την γενια N64,PSΧ,SATURN ασε τα snes και mega drive που ανηκουν σε αλλη γενια γιατι σαυτα χαιρω πολυ οτι εχει ενα σκασμο RPG'S κυριως στο snes που ηταν και ο βασιλιας του ειδους.Δηλαδη τι αντιπαλο ειχε το OOT απο τα playstatio και saturn και μιλαω για action RPG'S που εκει ανοικη το OOT.Eκτος και αν βγει καποιος και με συγκρινει τα Alundra 1 και 2 με το OOT.E εκει η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.

Διαφωνώ στο ότι το OOT είχε αντίπαλο στην εποχή του. Δεν θυμάμαι άλλο game να είχε τόση ελευθερία κινήσεων και τόσο βάθος σε έναν τόσο μεγάλο real-time 3D κόσμο. Ναι υπήρχαν δεκάδες turn based JRPG να διαλέξεις αλλά πόσα real time adventures με τόσο λεπτομερή και μεγάλα 3D τοπία υπήρχαν? Αυτό ήταν στην ουσία αυτό που έκανε το παιχνιδι τόσο καλό. Ανέβαινες στο άλογο και εξερευνούσες ένα τεράστιο (για την εποχή) 3D τοπίο όπως το Hyrule Field, χωρίς loading και popup.

Δεν θα σχολιάσω το ποιο είναι καλύτερο σαν παιχνίδι αλλά όπως και να το κάνουμε άλλη η αίσθηση του να εξερευνάς έναν ρεαλιστικό 3D κόσμο όπου έχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων και μπορείς να δεις κάθε μικρό αντικείμενο από τόσο κοντά ώστε να πιάνει όλη την οθόνη και άλλο ένα δισδιάστατο bitmap από ψηλά. Σκεφτείτε κάτι σαν την διαφορά μεταξύ των παλιών GTA που τα έβλεπες από ψηλά, με τα πιο πρόσφατα στο PS2 όπου ένιωθες ότι βρίσκεσαι σε πραγματική πόλη που μέχρι και τα πιο στενά σοκάκια έμοιαζαν πραγματικά. Αυτή είναι και η βασική διαφορά του OOT με το LTTP, ότι δηλαδή σε βάζει μέσα σε έναν πιο ρεαλιστικό και λεπτομερή κόσμο που σου δίνει την αίσθηση ότι είναι υπαρκτός. Πολύ λίγα παιχνίδια έδιναν αυτή την αίσθηση τότε και κανένα με τον τρόπο που την έδινε το OOT.

1.Donkey Kong Country SNES

2.Batman Forever SNES

3.Silent Hill PSP

4.Teenage mutant ninja turtles fall of the foot clan Game Boy

5.Resident Evil 4 PS2

6.Kung Fu Master Game Boy

7.Simpsons Bart vs the Space Mutants NES,Master System,Mega Drive,Game Gear,

8.Lethal Weapon Game Boy

9.Worms World Party PC

10.Double Dragon 3

johnny19818 είπε:
7.Simpsons Bart vs the Space Mutants NES,Master System,Mega Drive,Game Gear,
Το ειχα στο gamegear και ητανε το πρωτο που παιχνιδι που το τερματισα,εκανα θρυψαλα την κασσετα και μετα την εκαψα! Τι ****παιχνιδο ητανε αυτο!!

DarkSynbios είπε:
Το ειχα στο gamegear και ητανε το πρωτο που παιχνιδι που το τερματισα,εκανα θρυψαλα την κασσετα και μετα την εκαψα! Τι ****παιχνιδο ητανε αυτο!!
Κι εγώ το είχα στο Game Gear. Μπορώ να πω ότι τότε μου άρεσαν πολύ τα γραφικά του (ήταν από τα πρώτα GG παιχνίδια που έπαιξα) Πολύ δύσκολο όμως. Μόλις και μετά βίας έφτανα μέχρι ένα σημείο την τρίτη πίστα! Από τότε δεν ασχολήθηκα μαζί του και δεν θα ήθελα κιόλας να ασχοληθώ...μέχρι που όταν πριν λίγο καιρό άρχισα να συλλέγω παιχνίδια για GG το αγόρασα παλι!!! Διαστροφή?

johnny19818 είπε:
Κι εγώ το είχα στο Game Gear. Μπορώ να πω ότι τότε μου άρεσαν πολύ τα γραφικά του (ήταν από τα πρώτα GG παιχνίδια που έπαιξα) Πολύ δύσκολο όμως. Μόλις και μετά βίας έφτανα μέχρι ένα σημείο την τρίτη πίστα! Από τότε δεν ασχολήθηκα μαζί του και δεν θα ήθελα κιόλας να ασχοληθώ...μέχρι που όταν πριν λίγο καιρό άρχισα να συλλέγω παιχνίδια για GG το αγόρασα παλι!!! Διαστροφή?
Μπορει! χαχαχαχαχα :D

Οι συγκρίσεις παιχνιδιών από διαφορετικές γενιές είναι άτοπη και άκαιρη. Καταλαβαίνετε μία τέτοια κουβέντα δεν είναι ικανή να καταλήξει πουθενά όχι επειδή δεν έχει ενδιαφέρον αλλά γιατί ΠΑΝΤΑ στο τέλος μετράνε άλλοι παράγοντες όπως το πότε έπαιξε κάποιος ένα παιχνίδι, τι περίμενες από αυτό, τι υπήρχε στην αγορά. Καταλήγει δηλαδή στην υποκειμενικότητα. Ο καθένας με την άποψή του. Παράδειγμα για εμένα κορυφαίο Zelda όλων των εποχών είναι το Majora's Mask διότι πέρα ότι έχει εξαιρετικό στήσιμο κι ενδιαφέρον, η Νintendo τόλμησε να το κάνει διαφορετικό, να εξελίξει τεχνικά αυτό που νομίζαμε τότε άφταστο (ΟΟΤ) και κατάφερε να δημιουργήσει μία περιπέτεια με απίστευτη χρονολογική δομή που ξέφευγε απ'τα καθιερωμένα πρότυπα της σειράς ~άντε να σώσουμε την Zelda~.

Για το θέμα :

1. Xenogears (PSX) - Καλύτερο

2. Αρχικά πίστευα ότι ήταν το Izuna 2 μέχρι που έπαιξα Dungeon of Windaria (DS) - Χειρότερο

3. Dodonpachi (Arcades) και γενικά τα 2D vertical shooters με δυσκολεύουν - Πιο δύσκολο

4. Sonic R (Saturn), όχι πως είναι υπερβολικά εύκολο αλλά αυτό μου ηρθε - Πιο εύκολο

5. Dragon Quest VIII (PS2) , δεν υπάρχει! - Πιο μεγάλο

6. Dungeons of Windaria (DS), το παιχνίδι είναι μία αστειότητα γενικά εάν θυμάμαι καλά το ολοκλήρωσα σε 1-2 ώρες - Πιο μικρό

7. Πολλά! Θα μπορούσα να γράψω άπειρα του DS αλλά θα επιλέξω ένα απ'το PSP, το Mina no Sukiri. Καθαρίζεις το δωμάτιο σου! χαχα - Πιο περίεργο

8. Dragon Quest VII (PSX) , δεν είναι κακό αλλά 70-80 ώρες για ένα παιχνίδι που δεν έχει character development και είναι αποκλειστικά story driven & quest based...σε κουράζει κάποια στιγμή - Πιο βαρετό

9. Νομίζω το Resident Evil (multi) λόγω..zombies - Πιο ακραίο

10. Ephemeral Fantasia (PS2), απ'τα χειρότερα RPGs του συστήματος κι ένα απ'τα πιο ανόητα rips του Majora's Mask - Πιο σπαστικό

Scatman είπε:
Οι συγκρίσεις παιχνιδιών από διαφορετικές γενιές είναι άτοπη και άκαιρη. Καταλαβαίνετε μία τέτοια κουβέντα δεν είναι ικανή να καταλήξει πουθενά όχι επειδή δεν έχει ενδιαφέρον αλλά γιατί ΠΑΝΤΑ στο τέλος μετράνε άλλοι παράγοντες όπως το πότε έπαιξε κάποιος ένα παιχνίδι, τι περίμενες από αυτό, τι υπήρχε στην αγορά. Καταλήγει δηλαδή στην υποκειμενικότητα. Ο καθένας με την άποψή του. Παράδειγμα για εμένα κορυφαίο Zelda όλων των εποχών είναι το Majora's Mask διότι πέρα ότι έχει εξαιρετικό στήσιμο κι ενδιαφέρον, η Νintendo τόλμησε να το κάνει διαφορετικό, να εξελίξει τεχνικά αυτό που νομίζαμε τότε άφταστο (ΟΟΤ) και κατάφερε να δημιουργήσει μία περιπέτεια με απίστευτη χρονολογική δομή που ξέφευγε απ'τα καθιερωμένα πρότυπα της σειράς ~άντε να σώσουμε την Zelda~.
Για το θέμα :

1. Xenogears (PSX) - Καλύτερο

2. Αρχικά πίστευα ότι ήταν το Izuna 2 μέχρι που έπαιξα Dungeon of Windaria (DS) - Χειρότερο

3. Dodonpachi (Arcades) και γενικά τα 2D vertical shooters με δυσκολεύουν - Πιο δύσκολο

4. Sonic R (Saturn), όχι πως είναι υπερβολικά εύκολο αλλά αυτό μου ηρθε - Πιο εύκολο

5. Dragon Quest VIII (PS2) , δεν υπάρχει! - Πιο μεγάλο

6. Dungeons of Windaria (DS), το παιχνίδι είναι μία αστειότητα γενικά εάν θυμάμαι καλά το ολοκλήρωσα σε 1-2 ώρες - Πιο μικρό

7. Πολλά! Θα μπορούσα να γράψω άπειρα του DS αλλά θα επιλέξω ένα απ'το PSP, το Mina no Sukiri. Καθαρίζεις το δωμάτιο σου! χαχα - Πιο περίεργο

8. Dragon Quest VII (PSX) , δεν είναι κακό αλλά 70-80 ώρες για ένα παιχνίδι που δεν έχει character development και είναι αποκλειστικά story driven & quest based...σε κουράζει κάποια στιγμή - Πιο βαρετό

9. Νομίζω το Resident Evil (multi) λόγω..zombies - Πιο ακραίο

10. Ephemeral Fantasia (PS2), απ'τα χειρότερα RPGs του συστήματος κι ένα απ'τα πιο ανόητα rips του Majora's Mask - Πιο σπαστικό
H συγκριση μεταξυ παιχνιδιων απο διαφορετικες γενιες ουτε ακαιρη ειναι ουτε ατοπη.Μια χαρα μπορει να γιννει και σχεδον παντα το κανουμε.Φυσικα δεν θα συγκρινει καποιος τα γραφικα σαυτες της συγκρισεις δεν θα συγκρινη δηλαδη το Final Fantasy I του NES με το FF XIII αλλα μπορουμε να συγκρινουμε την ιστορια και το gameplay γιατι υπαρχουν RPG'S με τοσο φανταστικη ιστορια και gameplay που δεν εχουν καμια σχεση με πολλα σημερινα που το μονο πραγμα που βλεπει καποιος ειναι τα γραφικα και σε ολους τους αλλους τομοις ειναι απλα μετρια.Το ποτε επαιξε καποιος καποιο παιχνιδι δεν εχει καμια σχεση και δεν μιλαω για το παραδειγμα καποιου 18αχρονου σημερα που συνηθισμενος στα καλογυαλισμενα γραφικα των σημερινων παιχνιδιων δει ας πουμε το πρωτο Zelda και πει τι βλακεια ειναι αυτο.Απο κανεναν με στοιχειωδη εμπειρια και καποια ηλικεια δεν προκυται να τα ακουσουμε αυτα.Ωσο για την υποκειμενικοτητα φυσικα και υπαρχει.Δεν προσπαθει να πησει καποιος τον αλλον για της δεικες του επιλογες απλα ο καθενας εχει τα δεικα του γουστα και την δεικη του αποψη.
Εσυ θεωρεις μεγαλητερο το Dragon Quest VIII ενω εγω πχ δεν το δεχομαι αυτο γιατι πολυ απλα το τερματισα σε 82 ωρες την πρωτη φορα που το επαιξα χωρις φυσικα να ολοκληρωσω ολα τα side quests και ουτε να ανεβασω τρελα levels.Την δευτερη φορα που εκανα τα παντα εφτασα σχεδον της 200 ωρες αλλα μιλαω για το βασικο παιχνιδι και οχι ποσο θα διαρκεσει αν καποιος πχ θελει να φτασει τους παντες 99 level κλπ.Οπως και για σενα το Dragon Quest VII ειναι βαρετο και χωρις character development ενω εγω το θεωρω εργο τεχνης με απιστευτες παραληλες ιστοριες που ολες μαζι αποτελουν κομματια της βασικης ιστοριας με απιστευτες ανατροπες που δημιουργουν πολλα συναισθηματα στον παικτη και με 20 Human classes,34 monster classes και ενα σωρο αλλα που μια χαρα characte development εχει και κυριως και μονο τα βασικα να κανεις για να ολοκληρωσεις το παιχνιδι θες πανω κατω 80 ωρες που δηπλασιζονται αν κανεις τα παντα.Αν και φυικα δεν μπορουμε να πουμε για διαρκεια στα RPG'S γιατι ο καθε ενας παιζει διαφορετικα.Αλλος θελει να ανεβασει τρελα levels και αλλος κανονιζει αναλογα με το ποσο τον δυσκολευει το παιχνιδι.Τα παντα ειναι υποκειμενικα και ο καθε ενας λεει την αποψη του γιατι τα γουστα ειναι γουστα.

Βεβαίως είναι άκαιρη, εξάλλου το δείχνει από μόνη της η χρονολογική διαφορά. Δε χρειάζεται να το αναλύσω ετυμολογικά. Η καλή διάθεση του gamer δε μπορεί να μπαλώσει το τεχνολογικό χάος μεταξύ των γενεών. Νομίζω λέω προφανή πράγματα.

Η υποκειμενικότητα είναι κάτι που διαμορφώνεται. Επομένως παίζει μέγιστο ρόλο το πότε παίζεις για προφανείς πάλι λόγους (εξελισσόμαστε , αποκτάμε νέα standards κτλ κτλ).

Εξάλλου Οι αναμνήσεις από ένα παιχνίδι που έπαιξες το '95 θα είναι διαφορετικές το 2030. Πολλές φορές το γλυκό αίσθημα του παρελθόντος μας κάνει να τα ωραιοποιούμε όλα (και το αντίθετο).

Κατά τα άλλα, δε γράφεις κάτι διαφορετικό από αυτά που σημείωσα παραπάνω.

Aν γεια σενα ειναι ακαιρη και ατοπη και οτι παιζει ρολο ποτε επαιξε καποιος τα παιχνιδια εμενα λιγο με νοιαζη.Εγω εχω αλλη αποψη και δεν προκυται για ενα παιχνιδι που εχω παιξει το 95 να εχω διαφορετικη αποψη το 2030.Τα γουστα ειναι γουστα και οι αποψεις,αποψεις και τελειωνη το θεμα.

δεν έχεις καταλάβει τι λέω, αυτό συμπεραίνω απ'τις απαντήσεις σου. Δε θα γίνω υπερανυλιτικός όμως γιατί δεν έχει και νόημα. Κι αφού λοιπόν το θέτεις έτσι "κυριλέ" , ούτε εμένα με νοιάζει τι πιστεύεις εσύ και κλείνει ωραία το θέμα

Eτσι ακριβως,Κλεινει το θεμα.

Μαγκες κουλαρετε αμεσα.

Τα θεματα τα κλεινουμε εμεις

Oταν λεω κλεινει το θεμα εννοω τελειωσε αυτη η κουβεντα γιατι ξεφυγαμε εντελως απο το θεμα που ανοιξα.

Πίσω
Μπλουζα