Scatman
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 9
Έψαξα στο forum και δε βρήκα thread για την περίφημη τριλογία του George Miller. Oπότε είτε εμένα μου ξέφυγε κάτι είτε απλά ξεχάστηκε!
Όπως και να έχει, φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε τι εστί Mad Max. Εάν όχι ...υπάρχει η Wikipedia
Λογικά τα 2 πρώτα έχουν παίξει στην Ελληνική TV. Το 2ο μέρος είχε και την ιδιαίτερη ονομασία, Εκδικητής πέρα απ'το νόμο!
Τώρα σχετικά με τις ταινίες, η πρώτη δε με ενθουσίασε. Απλοϊκή παραγωγή που δεν έχει κάτι άξιο αναφοράς πέρα των συγκρούσεων και μεγάλων ταχυτήτων στο δρόμο.
Στη δεύτερη, το franchise απογειώνεται κυριολεκτικά κι αποκτά μία μοναδική ταυτότητα. Διαφέρει ολοκληρωτικά απ'το πρώτο μέρος και η ταύτισή τους εντοπίζεται...στον πολύ (!!) Mel Gibson!
Eίναι ο ορισμός των ταινιών post apocalyptic με wasteland, εξαθλίωση και συγκρούσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει βγει κάτι ανάλογα καλό/προσεγμένο στην κατηγορία.
Η wasteland (έρημοι στην Αυστραλία) και οι ιδιαιτερότητές της με τις συμμορίες, τα συμφέροντα πετρελαίου, τις αστείες προσωπικότητες και φυσικά τον αντι-ήρωα Max είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες.
Η τρίτη ταινία παρότι διατηρεί την ατμόσφαιρα, δυστυχώς μπήκε στο "τρυπάκι" της εμπορικότητας. Κατά την άποψή μου, ο λόγος που δε φτάνει τα επίπεδα της 2ης είναι η περιττή πρωταγωνιστική παρουσία της Tina Turner. Έχω την αίσθηση πως ο George Miller προσπάθησε περισσότερο να πουλήσει Tina Turner παρά να επικεντρωθεί στην σωστή εξέλιξη σεναρίου. Ιδιαίτερα το τέλος... σε αφήνει με ένα απελπιστικό "μα γιατί" ?
Φημολογείται πως εδώ και πολύ καιρό ετοιμάζεται το 4ο μέρος. Διαβάστε εδώ.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο Mel Gibson δε θα κάνει τον Max... όπως θα είδατε θα συμμετέχει και η Charlize Theron....
Mad Max όμως χωρίς Mel Gibson είναι τουλάχιστον ιεροσυλία.