Turrican: Ποιο προτιμάτε?

Αν συγκρινουμε το αχωνευτο Turrican 3 στις δυο πλατφορμες (Amiga, MegaDrive) ειναι οφθαλμοφανης η υπεροχη του MegaDrive.

Περισσοτερα γραφικα, καρφωτο frame rate, σωστοτερη-ζωντανοτερη παλεττα.

Ομως η εκδοση της Amiga δεν εγινε απο την Rainbow Arts (δεν νομιζω πχ να ειχαμε τετοια χαζοσυμπεριφορα της απεμπλοκης του grappling hook, δεν θα λειπαν γραφικα κτλ), ηταν μονο μια δισκετα και δεν εκμεταλευοταν ουτε απαιτουσε το εξτρα 0.5 ΜΒ. Επισης η μιξη του Huelsbeck στην Amiga version ειναι καπως μουντη και ανευρη.
 
Eχω λαβει 10 Pm με 10 ψηφους για την εκδοση του 6128 απο ατομα δυσαρεστημενα με την ελειψη επιλογης του CPC,οποτε just for the record η εκδοση του Αmstrad ειναι μπροστα.

 


Turrican - Amstrad CPC





Τωρα θα ρθει και ο Billy και θα εχουμε και διαφορα.
 
Aardvark είπε:
just for the record η εκδοση του Αmstrad ειναι μπροστα.
Εχμ... σε σχέση με τί? Με τα άλλα CPC games? Γιατί σε σχέση με τα 16bit Turrican αυτό με κάνει να θέλω να ξεριζώσω τα μάτια μου (και να ρίξω τσιμέντο τα αυτιά μου)

Η ψηφοφορία λέει ποιο Turrican προτιμάτε, όχι ποια έκδοση ξεζουμίζει καλύτερα το εκάστοτε hardware... Δηλαδή εσείς που θέλετε να ψηφίσετε την έκδοση του CPC, θέλετε να πείτε ότι αν τότε σαν έδιναν την επιλογή να έχετε την έκδοση της Amiga θα προτιμούσατε την έκδοση του CPC?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Aardvark κανει χιουμορ βεβαιως βεβαιως...
 
Τώρα που διασπάστηκε το αρχικό thrrad και η Amiga είναι πλέον on-topic, μπορώ επιτέλους να σχολιάσω... :D

Aσφαλώς και ψήφισα Turrican 2 στην Amiga. :)

Στο 3o Turrican, η προσθήκη μίας bionic-commando "νότας" δεν είναι κακή (άλλωστε απο το πρώτο κιόλας Turrican κάποιες ιδέες ήταν παρμένες απο άλλα γνωστά games), αλλά σαν σύνολο, εξακολουθώ να θεωρώ κορυφαίο το 2ο Turrican. (η μόνη στιγμή που με κούρασε κάπως, ήταν προς το τέλος, στο επίπεδο με τους μωβ τοίχους. Ισως το μόνο ψεγάδι του παιχνιδιού).

Φυσικά, για να είμαι δίκαιος, πρέπει να ομολογήσω πως με τα "κονσολάδικα" Turrican δεν είχα ασχοληθεί όταν κυκλοφόρησαν (απο τους console users φίλους μου δεν τα είχε κανένας), και απλά τα δοκίμασα στα τέλη των '90s μέσω εξομοίωσης.

Δεν ήταν άσχημα, αλλά επειδή είχα ασχοληθεί νεαρός με τις home computer versions (ειδικά τις CPC, C64, & Amiga εκδόσεις), οι υπόλοιπες... just don't "feel right" - που λένε και παραέξω.

Εννοείται πως αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι δεν είναι αντικειμενική η άποψή μου. Aν και έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που εξομοίωσα τις κονσολοεκδόσεις, με την πρώτη ευκαιρία θα τις ξαναπιάσω για να έχω μία ευκαιρία να τις εκτιμήσω καλύτερα...

...α, και πού 'σθε... στο θέμα του soundtrack, το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν ανέκαθεν το "Traps". :thumbup: (close 2nd, το Final fight / εισαγωγικό theme)
 
Έβλεπα Degrassi αλλά στο τελεμάρκετινγκ άλλαζα κανάλι. Δεν έχω καμία επαφή με το παιχνίδι, μέχρι σήμερα το γνώριζα μόνο ως ένα ακόμη τίτλο του SNES αλλά απ'ότι βλέπω έχει κυκλοφορήσει κι αλλού.
 
Εσκασε μυτη στον ebay ενα πρωτοτυπο για NES,το οποιο εκλεισε μαλιστα σε υψηλη τιμη.

 


$_57.jpg

$_57a.jpg

$_57aa.jpg

 


λινκ
 
Ασφαλώς Turrican 2 για Α500. Καταπληκτικά γραφικά και scrolling και ακόμα πιο καταπληκτικός ήχος!

μουχαχαχαχαχαχα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το παιχνίδι το είχα αμυδρά στο μυαλό-μου . Βασικά δεν ήξερα καν πως είχε και συνέχειες , ούτε πως είχε βγει και σε διαφορετικά υλισμικά . Διαβάζοντας τα λόγια του Wally κατάλαβα πως κάτι σημαντικό αγνοούσα και αποφάσησα να μελετήσω το θέμα . Παρακολουθώντας λοιπόν στο Γιοτούμπε ποικίλα βιντεάκια , έφτασα στο τελικό-μου πόρισμα ! : Turican 2 για Amiga . Τα γραφικά μπορεί να είναι παλιότερης κοπής , αλλά είναι επαρκή για την οπτική απόλαυση του παίχτη . Όμως αυτό δεν είναι τίποτα ^. η εισαγωγή , η μουσική και η όλη ατμόσφαιρα τσακίζει κόκαλα ! Τώρα καταλαβαίνω το Wally όταν έγραφε στην αρχή πως :

Το Turrican II ειναι η κορωνιδα της σειρας. Πριν και μετα υπαρχει ενα χαος, μια ταφρος, με αλιγατορες, με ατσαλινα φαρμακωμενα καρφια, πολυ σκουριασμενα, και οξυ, πολυ οξυ...Οσοι το πρωτοφορτωσαμε στις Amiga μας οταν βγηκε...δεν θα ξεχασουμε ποτε την εμπειρια και το σοκ
 

Turrican 2 The wall

η καλύτερη μουσική για μένα αλλά γενικά κάθε στιγμή σε αυτό το παιχνίδι ήταν έπος. Ο Chris Hulsbeck απίστευτος.
 
Turrican 2 και Chris Huelsbeck απίστευτο παιχνίδι όποτε ανοίγω τη 1200 το βάζω αυτό και το Project X μόνο και μόνο για την μουσική τους άλλο παιχνίδι που μ' άρεσε η μουσική στην εισαγωγή ήταν το Full Contact. Κρίμα που ο Huelsbeck δεν συνέχισε στις νεότερες κονσόλες, κάτι είχα ακούσει για ένα παιχνίδι που ακυρώθηκε στο Ν64 το λέγανε νομίζω Thornado
 
Πάντως πρέπει να ακούσετε το anthology. O Chris έκανε remaster σχεδόν όλα τα κομμάτια από τα 3 πρώτα Turrican και λίγα από Super Turrican.

 
Σχετικο με το θεμα. Ειναι γνωστο πως για διαφορους λογους, η εκδοση του Super Turrican για το SNES κυκλοφορησε ημιτελης.

Ωστοσο, με την κυκλοφορια του Super NT, προσθεσαν τα στοιχεια οπου ελειπαν και ειχαν οραματιστει, και μαζι με το Super Turrican 2, ειναι δωρεαν στη ROM ολων των μηχανηματων. Αν και ειχαν εκδηλωσει σκεψεις για ανεξαρτητη κυκλοφορια, δεν εχει ανακοινωθει ακομα κατι τετοιο. Για συγκριτικο μεταξυ των δυο εκδοσεων, δειτε εδω:



Νομιζω πως αυτο το αρθρο απανταει στα παντα.

http://www.hardcoregaming101.net/mega-turrican-turrican-iii/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξέρεις αν η director's cut έκδοση έχει και νέα μουσικά κομμάτια? Το Super Turrican έχει το ίδιο soundtrack με το Turrican 3/Mega Turrican αλλά λείπουν κομμάτια. Δεν ξέρω αν τα είχαν φτιάξει και απλά δεν μπήκαν. Θα ήθελα να τα ακούσω με το chip του SNES.
 
Ξέρεις αν η director's cut έκδοση έχει και νέα μουσικά κομμάτια? Το Super Turrican έχει το ίδιο soundtrack με το Turrican 3/Mega Turrican αλλά λείπουν κομμάτια. Δεν ξέρω αν τα είχαν φτιάξει και απλά δεν μπήκαν. Θα ήθελα να τα ακούσω με το chip του SNES.
Ναι εχει νεα μουσικα κομματια και ειδικα εφε, μεταξυ ολων των αλλων φυσικα. Ειναι πολυ λυπηρο αυτο που αναγκαστηκαν να κανουν τοτε, και ετρεχαν και δεν εφταναν ωστε να κυκλοφορησει κατω απο τις υποδειξεις της Nintendo, απο τα 6mb στα 4mb.
 
Aνακοινωθηκε νεο Turrican η καποια remaster εκδοση παλαιοτερου παιχνιδιου για τα 30 χρονια απο το πρωτο παιχνιδι και μαλιστα απο την Factor 5 που αναγεννηθηκε ξανα το 2017 και ξαναπηρε τα δικαιωματα του ονοματος Turrican.Περισσοτερα θα μαθουμε αυριο 27 αυγουστου στην opening day της gamescom που θα δειξουν καποιο trailer.

 
Aνακοινωθηκε νεο Turrican η καποια remaster εκδοση παλαιοτερου παιχνιδιου για τα 30 χρονια απο το πρωτο παιχνιδι και μαλιστα απο την Factor 5 που αναγεννηθηκε ξανα το 2017 και ξαναπηρε τα δικαιωματα του ονοματος Turrican.Περισσοτερα θα μαθουμε αυριο 27 αυγουστου στην opening day της gamescom που θα δειξουν καποιο trailer.


YES!!!! :anim_roll:
 
Θα προτιμούσα ένα Remaster και των τριών παιχνιδιών με το remastered soundtrack που υπάρχει ήδη από τον original composer.
 
Πίσω
Μπλουζα