UFO (1970–1971)

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.034
Μιά σειρά που δεν παίχτηκε (παραδόξως) ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, αλλά πολλοί την γνωρίσαμε από σχετικές βινταιοταινίες που κυκλοφόρησαν, ήταν το UFO του Gerry Anderson.

Το θυμάται κανείς ;

compufohb2.jpeg
 
Φυσικα! Και ειμαι και μεγας φαν ;)

Oτι επιασαν οι Anderson το 70 ειναι χρυσαφι!
 
Aπο τα "διαμαντια" που δεν γνωρισα οπως και πολυς κοσμος μιας και δεν παιχτηκε στην greek tv.

Εσυ wally ειδες "ufo" στον τιτλο και μπηκες .

Δεν σε φωναξε κανεις με το πραγματικο σου ονομα ,λαθος εκανες. :D
 
Να μην ξεχναμε οτι ειναι ο "προ-πομπος" του καλυτερου TV series ever (Space 1999 βεβαιως βεβαιως!!)

Για οποιον ενδιαφερεται εδω εχει πολυ πραμα
 
Παίχτηκε σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι, το 91 - 92. Αλλά το είχαν μετά τις 12 το βράδυ. Κρίμα που δεν έκλεισε η ιστορία.
 
...παιδιά, έχει δίκιο ο Kal !!

Σίγουρα το έχω δεί στην τηλεόραση, και μάλιστα ίσως και πριν το '91 !! (κάπου μέσα στην δεκαετία του '80 υπολογίζω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα διαστημικά μαχητικά με την μεγάλη "τορπίλλη" στο μπροστά μέρος - για αυτή την σειρά δεν πρόκειται; ).

Εκείνο που δεν θυμάμαι, είναι αν τότε προβλήθηκε σε "βάθος χρόνου" με μορφή επεισοδίων, ή "εφήμερα", σαν τηλεταινία... :confused:
 
Και τα δύο. Σε επεισόδια το 90 - 91, και σαν τηλεταινεία στην ΕΡΤ το μεσημέρι του Σαββάτου αρχές δεκαετίας του 80.:biglaugh:
 
Όταν το πρωτοείδα μικρός, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το SKYDIVER.

Υποβρύχιο που εξαπέλυε και καταδιωκτικό αεροσκάφος !

bernd_spindler_skydiver01.jpg


Όταν το ξανάδα μεγάλος, μου έκαναν εντύπωση οι "ελέγκτριες" του διαστημικού σταθμού.

Με τις μωβ (!!!) κομμώσεις και τα ασημένια σούπερ μίνι !

ufo6.jpg
 
Κάνετε λάθος φίλοι μου. Η σειρά ανέβηκε στην ελληνική τηλεόραση ήδη προς το τέλος της δεκαετίας του 70. Θυμάμαι που το βλέπαμε μαζί με τον πατέρα μου που με φώναζε 'μικρέ ελα, εχει Στρέικερ'.

Τόλης
 
Ενα κατατοπιστικο ντοκυμαντερ αφιερωμενο στη θρυλικη σειρα UFO των μαγων Anderson

The UFO (the series) Documentary (Part 1 of 6)

http://www.youtube.com/watch?v=8hSqMg29mK4

 
UFO 1980

Γειά σας, επειδή είμαι νέος στο forum αλλά αρκετά παλιός ηλικιακά, θα σας πώ ότι την σειρά UFO 1980 την έβλεπα μικρός (πήγαινα στο δημοτικό) στην κρατική τηλεόραση (τότε ασπρόμαυρη), την περίοδο από Σεπτέμβριο 1969 έως Απρίλιο 1971. Η σειρά έπαιξε σε δύο περιόδους, 1969-Σεπτέμβριος 1970. Υπήρξε παύση 2-3 μηνών και ξανάρχισε τον Ιανουάριο 1971-Απρίλιο του ίδιου έτους. Ο λόγος της διακοπής ήταν ότι άλλαξαν κάποιοι ηθοποιοί που δεν έπαιξαν στη συνέχεια (G.Drake, G.Sewell) ενώ προστέθηκαν άλλοι στη δεύτερη φάση (W.Ventham). H σειρά μόλις τελείωσε επιστράφηκε στην Αγγλία. Οσο για τη σεληνόβαση και την αρχηγό της στην πρώτη φάση το ρόλο έπαιξε η Gabrielle Drake (στη δεύτερη αποχώρησε). Η Drake είναι γνωστή σήμερα ηθοποιός στην Αγγλία (έχει παίξει στο θέατρο έργα κλασικών άγγλων συγγραφέων), ενώ έχει εμφανιστεί και σε ταινία με τον Peter Sellers (There's a Girl in My Soup). Να σημειωθεί ότι τα εφέ της σειράς ήταν πρωτοποριακά για την εποχή, (τέλος δεκαετίας 60-αρχές 70) τόσο που ορισμένοι θεωρούν ότι ξεπερνούσαν και αυτά του Star-Trek (της δεκαετίας του 60 φυσικά) παρά το χαμηλό budget σε σχέση με την τελευταία. Υπάρχουν άπειρα sites για τη UFO 1980 σε πολλές γλώσσες.




.
 
alexmark είπε:
Γειά σας, επειδή είμαι νέος στο forum αλλά αρκετά παλιός ηλικιακά, θα σας πώ ότι την σειρά UFO 1980 την έβλεπα μικρός (πήγαινα στο δημοτικό) στην κρατική τηλεόραση (τότε ασπρόμαυρη), την περίοδο από Σεπτέμβριο 1969 έως Απρίλιο 1971. Η σειρά έπαιξε σε δύο περιόδους, 1969-Σεπτέμβριος 1970. Υπήρξε παύση 2-3 μηνών και ξανάρχισε τον Ιανουάριο 1971-Απρίλιο του ίδιου έτους.

.
Ναι συμφωνώ. Θυμάμαι οτι την έβλεπα κι εγώ αυτή την εκπομπή σε ασπρόμαυρη τηλεόραση εκείνη την εποχή. Ιδιαίτερα το '69, που έμενα στην Αθήνα, κι έτυχε να συμπέσει ένα επεισόδιό τους με την εκτόξευση του Apollo 11 (Το θυμάμαι σαν ένα λαμπρό αστέρι στον καθαρό αττικό ουρανό). Ευτυχώς οι ανησυχίες μου (είμουν πιτσιρίκι τότε) οτι οι αστροναύτες μπορεί ν' αντιμετώπιζαν έξωγήινους δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. :)
 
Οι μωβ περούκες υποτίθεται οτι ήταν μέρος τής στολής. Μάλιστα η δημιουργός (Σύλβια Άντερσον) είχε δηλώσει οτι ήταν σίγουρη οτι στο μέλλον στις στρατιωτικές στολές (στην πραγματική ζωή) θα προστεθούν περούκες!

Ένα καλό FAQ στα αγγλικά εδώ

http://ufoseries.com/faq.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
UFO (1970-1971)

34912010926979143446.jpg


Βρισκόμαστε στο 1980 και η Γη δέχεται εδώ και χρόνια επισκέψεις από εξωγήινα όντα. Ο σκοπός τους δεν είναι ειρηνικός αλλά κακόβουλος καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα απαγωγών. Μια μυστική οργάνωση δημιουργείτε για να μπορέσει η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει την απειλή των ιπτάμενων δίσκων, η λεγόμενη SHADO. Με αρχηγό τον commander Edward Straker (Ed Bishop), έχει στην διάθεση της αεροσκάφη, υποβρύχια, δορυφόρους και μία διαστημική βάση στη Σελήνη. Στόχος της είναι να προστατέψει την Γη αλλά και να ανακαλύψει τι κρύβετε πίσω από τις εξωγήινες απαγωγές και ακρωτηριασμούς...

Mετά την τεράστια επιτυχία των Thunderbirds και λίγο πρίν την δημιουργία του Space:1999 ο Gerry και η Sylvia Anderson αποφάσισαν και έδωσαν ζωή στο UFO, μια από τις πιο cult σειρές επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της τηλεόρασης. Με θέμα αρκετά σκοτεινό και μακάβριο όπως είναι οι απαγωγές από εξωγήινους και η χρήση των ανθρώπινων οργάνων για τους δικούς τους σκοπούς αλλά και με αρκετή αγωνία και δράση, η σειρά απέκτησε φανατικούς οπαδούς και είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό. Τα ειδικά της εφέ ήταν αρκετά καλά για την εποχή και το budget τηλεοπτικής σειράς, τα σενάρια έξυπνα και πρωτότυπα ενώ οι ερμηνείες αξιόλογες. Πρωταγωνιστής ο φοβερός Ed Bishop με το άσπρο μαλλί και το χαρακτηριστικό βλέμμα που είχε γράψει στο βιογραφικό του ήδη μικρούς ρόλους σε sci-fi αριστουργήματα όπως το 2001: A Space Odyssey καθώς και το Journey to the Far Side of the Sun ενώ το cast συμπλρώνουν δεκάδες άλλοι ικανοί ηθοποιοί. Ολα τα λεφτά βέβαια είναι τα καυτά κορίτσια της Σεληνοβάσης με τα μωβ μαλλιά και τις κοντές φούστες, άλλο ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό της δεκαετίας του 70 με την γκλαμουριά της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Μάλιστα η sexy θεά Gabrielle Drake είχε γίνει το απόλυτο είδωλο για χιλιάδες άνδρες ανά τον κόσμο. Η σειρά είχε μεγάλη ακροαματικότητα και κυρίως τα επεισόδια που είχαν θέμα την βάση στη Σελήνη οπότε οι παραγωγοί ξεκίνησαν να σχεδιάζουν την δεύτερη σεζόν δίνοντας έμφαση στην Σεληνιακή βάση, όμως όταν τα ratings άρχισαν να πέφτουν αποφασίστηκε τελικά να κοπεί. Τότε ο Gerry Anderson πρότεινε μια εντελλώς νέα σειρά με το όνομα Space: 1999. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μιλάμε για μια εξαιρετική σειρά επιστημονικής φαντασίας που κράτησε 26 επεισόδια και μόλις πρόσφατα ξεκινήσα να μεταφράζω. Ελπίζω να την απολαύσετε.


takisdk


 


Οσοι από εσάς θέλετε να βοηθήσετε και να συνεισφέρετε ένα λιθαράκι στην μετάφραση αυτής της σειράς επικοινωνείστε μαζί μου.

63912109070113054323.jpg


88150012452207688682.jpg


15771411463829926785.jpg


07314729907483363204.jpg


69752169720602733742.jpg


58823579944384865822.jpg
 
Φιλε Τακη χαιρομαι να βλεπω δυνατους φανς των Βρετανικων scifi! Ελπιζω να βρεθουν "ευηκοα ωτα"
 
Aχ, φίλοι μου, βοηθήστε με :

Θυμάμαι μια διαστημική σειρά [ή ΄μήπως ταινία ??? ], ΄στην οποία είχε στηθεί μια βάση γήινων στη Σελήνη [μήπως στην dark side of the moon ??? ] !!! Και σε αυτήν την βάση έκαναν επιδρομή εξωγήινοι, η οποία (επιδρομή) ήταν τελείως αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη !!! Θυμάμαι ότι μόοολις έκαναν τα διαστημόπλοια να ξεμυτίσουν από τον αεροδιάδρομο της βάσης ... τσουυυυπ, οι εξωγήινοι τα κατέστρεφαν με τις ακτίνες τους !!! Έτσι, οι εξωγήινοι κατέστρεψαν όλο το στόλο διαστημοπλοίων των γηίνων και κατέλαβαν τη βάση !!! Επίσης, οι εξωγήινοι ήταν κάτι αποκρουστικά πλάσματα με υπερμεγέθη κεφάλια !!!

Όλα αυτά που θυμάμαι αντιστοιχούν σε αυτή τη σειρά για την οποία ανοίξατε τόπικ ??? Οι φωτο που αναρτήσατε με παραπέμπουν εκεί πάντως .... Επίσης, αν δεν απατώμαι, αυτή η σειρά [ή και ταινία ???] είχε βγει και σε χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ !!!

Ααααχ, μακάρι να μού απαντήσετε :flower: :flower: :flower:

Τελικά δεν χρειαζεται καν να μού απαντήσετε, το τόπικ του προλαλήσαντος takisdk είναι πλήρως κατατοπιστικό !!! Η σειρά για την οποία έχω αναμνήσεις είναι η μεταγενέστερη Space 1999 [νομίζω έχει γυριστεί και ταινία, εεε???] !!! Αυτή προβαλλόταν, αν θυμάμαι καλά, τέλη 70ς, αρχές 80ς και, ως 8-9χρονος, είχα γοητευθεί από την ξανθιά πρωταγωνίστρια Barbara Bain :flower: :flower: που διεύθυνε τη σεληνο-βάση !!! Τι σειρά, τι πλοκή, τι σασπένς .... Επίσης και το άλμπουμ & χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ αυτής της σειράς καταπληκτικά ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Φιλε Τακη χαιρομαι να βλεπω δυνατους φανς των Βρετανικων scifi! Ελπιζω να βρεθουν "ευηκοα ωτα"
Eυχαριστώ φίλε μου. Στη σειρά UFO έχουμε μείνει λίγο πίσω μιας έχουμε μεταφράσει μόλις 4 στα 26 επεισόδια, αντίθετα με το Blake's 7 που πλησιάζουμε τα 40 στα συνολικά 52. Και πάλι να αναφέρω πως όποιος θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος.


 
Εγώ θυμάμαι μία σειρά στα τέλη δεκαετίας του '70 με αρχές του '80, με τίτλο "Επιχείρηση UFO". Σε αυτή τη σειρά, σε κάθε επεισόδιο έδειχνε μία περίπτωση όπου κάποιο UFO ή εξωγήινοι είχαν κατέβει στην Γη ή θεάθηκαν με κάποιον τρόπο. Στη συνέχεια γινότανε έρευνα από κάποιους "ειδικούς" για το κατά πόσο η θέαση ήταν πραγματική ή κατα φαντασίαν.
Μόνο ένα επεισόδιο θυμάμαι, στο οποίο αυτός που είδε το UFO και τους εξωγήινους, τους περιέγραφε ως όντα με κεφάλι αλόγου. Στο επεισόδιο έδειχνε κανονικά το διαστημόπλοιο και τους εξωγήινους, κατά την διήγηση του ανθρώπου που τους είδε. Στο τέλος, οι ερευνητές κατέληξαν ότι όλα ήταν στην φαντασία του και μάλιστα ο ίδιος τους έδειξε μία κορνίζα στο σπίτι του που απεικονίζονταν μία αλογοκεφαλή, από την οποία και επηρεάστηκε η φαντασία του. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον αυθεντικό τίτλο αυτής της σειράς, ώστε να ψάξω να βρω τα DVD, εάν πωλούνται. Αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά, ας το πει.
 
Πίσω
Μπλουζα