alkis21 είπε:
Όχι μόνο δεν πήρα απάντηση αλλά ως διά μαγείας στα επόμενα τεύχη ανακοινώθηκε διαγωνισμός για αυτές.. τέλος πάντων.
Ωχ, κατάλαβα !!
Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να "ανασύρω" τα επίμαχα τεύχη για ανάγνωση...
Maddog είπε:
That makes two of us. Ούτε εγώ είχα ασχοληθεί με το User ποτέ και οι όποιες "συνδρομές" μου υπάρχουν μόνο σε Pixel. Τώρα σε ποιά, μάλλον θα πρέπει να περιμένω τον
Billy να μου το πει.
Θυμάμαι στα σίγουρα μία "πολυεπέμβαση" στην spectrum έκδοση του Elite. Σε είχα πετύχει και σε επεμβάσεις για κάποια άλλα games, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι ποιά ήταν... (για ένα απο αυτά, είχε postάρει φωτογραφία μέρους της σελίδας ο Nemo).
Κάτι άλλο τώρα:
Το τεύχος αυτό όπως θα είδατε είχε παρουσίαση της Adlib, η οποία μου έφερε στο μυαλό μία "φλασιά": Οπως έχω γράψει παλιότερα, στα τέλη του '92 είχα αγοράσει το πρώτο μου PC, και τους προηγούμενους μήνες έκανα "έρευνα αγοράς" για κάρτες γραφικών, σκληρούς, μνήμες, επεξεργαστές - και φυσικά κάρτες ήχου.
Ενας καλός φίλος amigάς που είχε πάρει pc πριν απο εμένα, μου είχε δώσει πληροφορίες για adlib, soundblaster, καθώς και την φοβερή και τρομερή Roland, για την οποία μάλιστα είχε αναφέρει (και το θυμάμαι σαν χτές) ότι "μπορεί να βγάλει μουσική που 'σκοτώνει' ακόμα και Amiga". (ναί, γνωρίζω πως δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε διαφορετικούς ήχους όπως εκείνον του midi με εκείνον της amiga, αλλά όπως και να το κάνουμε, είχα εντυπωσιαστεί πολύ με εκείνη τη δήλωση !!).
Oταν όμως τον ρώτησα "πόσο τιμάται", μου απάντησε κάτι μεταξύ "ασε καλύτερα", και "δεν θέλεις να ξέρεις".
Eτσι, ποτέ δεν έμαθα *ακριβώς* πόσο κόστιζε ένα εξωτερικό midi module MT-32 (μαζί με το MPU-401) στην Ελλάδα- απλά ότι ήταν "πολύ ακριβά"...
Μετά απο αυτή την εισαγωγή, μπαίνω στο "ζουμί" (επιτέλους !!).
Αν δε με γελάει η μνήμη μου, το USER κάποια στιγμή έκανε παρουσίαση της Roland
LAPC-I (που ήταν πλέον εσωτερική κάρτα για pc). *
Μήπως* θυμάται κανείς σε ποιό τεύχος ήταν; Ισως έτσι μπορέσουμε να δούμε *ακριβώς* πόσο κόστιζε η κάρτα αυτή στην Ελλάδα, καθώς και τα διάφορα modules όπως το MT-32, το CM-32L κλπ. (τα οποία λογικά θα ήταν ακόμα πιό ακριβά, καθότι εξωτερικά...).