Rakeesh
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 1.991
Με αφορμη αυτο...telonio είπε:Τα village πάντως απο την πρώτη στιγμή που άνοιξαν στο Μαρούσι πάντα μου την έδιναν. Πήγαινες και πηγαίνεις να δεις μια ταινία συγκεκριμένη, δεν έχει εισιτήρια, αποφασίζεις να δεις άλλη. Μέχρι να φτάσεις στο ταμείο δεν έχει εισιτήρια και στο τέλος αν δεν φύγεις βλέπεις μια άλλη. Δεν ξέρω βλακώδες μου ακούγεται αυτό. Ασε που δεν κάνει και διάλειμμα κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου. Με τον ήχο, δεν λεω εντάξει είναι καλύτερα τεχνικά απο τους απλούς κινηματογράφους αλλά τουλάχιστο στο village στο ρέντη, σε αρκετές ταινίες, ο ήχος είναι τόσο δυνατός που και μετά το τέλος της ταινίας πονούσαν τα αυτιά μου. Γενικώς αυτό το στρίμωγμα του κόσμου στην ουρά σαν τα πρόβατα με χαλάει σαν εικόνα. Ειλικρινά το μόνο που μου αρέσει είναι οι συγκεκριμένες θέσεις που έχεις και έτσι δεν χρειάζεται να τρέχεις για να βρείς μια καλή θέση.
Θυμαστε οι αθηναιοι στα μεσα της δεκαετιας του 90 οταν ανοιξε το Village Center τι "Χαμος" ειχε γινει;

Το Βιλατζ ειχε αρχισει να διαφημιζεται αρκετα πριν ανοιξει, και κυριως απο το τότε Star Channel (ποτέ δεν κατάλαβα αν πρόκειται για κάποιο κοινό όμιλο οπου ανήκε ο σταθμος και το σινεμα) :xm:
Τοτε βεβαια ειχαμε ψαρωσει παρα πολυ. Οχι μονο προκειται για τον πρωτο κινηματογραφο με δέκα (ουάου) αιθουσες (υπόψη μου είχα τον Οπερα που ειχε δύο αίθουσες) αλλα ηταν μαλλον ο πρωτος που ειχε και γκαράζ, και σιγουρα ηταν ο πρωτος που στέγαζε εμπορικό κέντρο (σιντάδικο, φαγάδικα, καφετέριες). Και μεσα ηταν πολυ ψαρωτικο, με το αγαλμα του Ιντιάνα Τζόουνς, και μεγαλες τοιχογραφιες απο την ιστορια του κινηματογραφου.

Eυχομουν να ειχε ανοιξει καποια χρονια πριν, οταν ακομα ειχαμε επαφη με σόγια: 2 φιλικες οικογενειες θα μπορουσαν να ξοδεψουν ολοκληρο Σαββατο εκει περα, να βλεπαμε 2-3 ταινιες τη μερα, να μας ταΐζανε φαστ-φουντ και να παίζαμε ηλεκτρονικα... και όλα αυτα στο ίδιο μερος.
Στα φόρουμ και τις συζητήσεις της εποχής άκουγα και διάβαζα οχι μονο για την ανυπομονησια των σινεφιλ που ηθελαν να δουν αυτο το "θαυμα" απο κοντά, αλλά και για τις διαφωνίες αλλων στο καινουργιο αυτο συστημα (βλ. παραθεση του Τελ. παραπάνω).
Φυσικα δεν ελειπαν και οι διάφοροι κοινωνικοι προβλήματισμοι που προκαλέσουσε, όπως η πιθανοτητα να καταρρακώσει τους συνοικιακούς σινεμάδες με τους οποιους βγαζουν το ψωμι τους οι μικροεπιχειρηματίες, και να στρεψει τη ζυγαρια υπέρ των πλουσίων αλυσσίδων, λόγω των ανέσεων και της πολυτέλειας. :

Στο Βιλλατζ ειχα παει πρωτη φορα με τον κολλητό απο περιέργεια, χωρίς να το κανονίσουμε, και πηρα με ενθουσιασμό τους γονεις για να τους πω το "νεο". Βεβαια οτιδηποτε ειναι καινουργο, καποτε θα γινει ρετρο. Το Βιλλατζ εχασε τη μοναδικοτητα του οταν, οπως ηταν φυσικο, κι αλλα κεντρα (Βιλλατζ, αλλα και αλλων ομιλων) βγηκαν εδω κι εκει, το ίδιο ή και περισσότερο εντυπωσιακα. Και τελικα τα τρομολαγνικα σεναρια δεν επαληθευθηκαν αφου οι συνοικιακοι σινεμαδες δεν επιβιωσαν τοσο ασχημα τελικα. Το Center όμως παρεμεινε center
Στο τελος, το ιδιο το Village Center εκλεισε και μπηκε κι αυτο στη ντουλαπα των ρετρο. Η τελευταια ταινια που ειδα εκει ηταν το Chronicles of Riddick
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: