Vintage Κλώνοι & Αντίζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετία 80 και εκεί γύρω...)

aeris υπέροχη και αυτή η κούκλα και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!! Βρε την Susi την πολυταξιδεμένη!! Από Ουρουγουάη Ελλάδα!!! Και δεν υπήρχε και net τότε! Μα που τις βρίσκανε!! Θα ξετρελαθεί η Αναστασία!!

Αυτή είναι ένας άλλος Barboκλώνος (κρίνοντας από το όνομα και τη γραμματοσειρά) επονόματι Betina Sun Shine από την R.Τ.TOYS αλλά δεν ξέρω πότε κυκλοφόρησε. Must το walkman... μου θυμίζει αρχές '90s. Χαμηλής ποιότητας πλαστικό σε σώμα και κεφάλι και μία μυρωδιά που ελπίζεις μετά από 2-3 μέρες να μην αρχίσεις να φωσφορίζεις τα βράδια... :eek: :p
 
Vintage Κλωνοι & Αντιζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετια 80 και εκει γυρω...)

Καλή μου soufle αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τους κλώνους η κουκλίτσα που μας έβαλες είναι πολύ γλυκιά!!!Να τη χαίρεσαι!!!
 
Δωροθέα είπε:
Ξερει κανεις ποτε κυκλοφορησε αυτη η steffi love που μας δειχνει η Αναστασια;
Δωροθέα μου αυτη η steffi love που ποσταρα ειναι προσφατη. Το κεφαλι της ομως χρησιμοποιει το καλουπι της δεκαετιας του 80/90. Γιατι μετα το αλλαξανε.

Το ιδιο ακριβως συνεβη και με το σωμα. Αυτο της steffi love που ποσταρα χρησιμοποιει το παλιο καλουπι. Τα χερια της ειναι ευθεια μπροστα με τα δαχτυλα ενωμενα. Η νεα steffi love εχει πιο καλοφτιαγμενο ανατομικα σωμα.

Απο οτι καταλαβα προκειται δηλαση για μια βινταζ κουκλα που την πασαρανε σε νεο κουτι τελη του 90.

aeris είπε:
Εδώ σας παρουσιάζω την ελληνική έκδοση της Susi και φαίνεται καθαρά ότι έχουν αντιγράψει το κουτί της α' περιόδου της bibi bo.Πάντως είναι μία από τις αγαπημένες μου κούκλες που έχω κρατήσει ακόμη κλειστή.
picture.php


picture.php
Παιδια ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!! Κυκλοφορησε τετοια κουκλα στην Ελλαδα και δεν πηραμε πρεφα???

Πω πω...που ειναι η MytinyWorld μας να το δει?????

aeris σε ευχαριστουμε παρα πολυ που μας την εδειξες αυτην την κουκλα!!!! Ανοιξες μεγαλους οριζοντες στην ιστορια του κλωνου! :flower:

Αν διαβαζω καλα η εταιρεια ονομαζοταν PLAGGONA?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι πράγματι Αναστασία η εταιρεία λεγόταν PLAGGONA.Έχω και μία σε μπλε κουτί η οποία είναι ξανθιά με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτο.
 
Ευχαριστω Αναστασια για τις πληροφοριες για τη Steffi Love!

Aeris, περιμενουμε να δουμε και την αλλη! Εχει πολυ ενδιαφερον που υπηρξε αυτη η κουκλα στην Ελλαδα και απ'οτι φαινεται... καμια μας δεν την ειχε παρει ειδηση!!
 
aeris είπε:
Ναι πράγματι Αναστασία η εταιρεία λεγόταν PLAGGONA.Έχω και μία σε μπλε κουτί η οποία είναι ξανθιά με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτο.
Σε ευχαριστουμε παρα πολυ aeris, για τον κοπο σου και τον χρονο σου! :)

Στο ιντερνετ, σε εναν πληστηριασμο, βρηκα την φωτογραφια μιας αλλης κουκλας/μωρου, δεν ειναι δηλαδη fashion doll, και στην περιγραφη ελεγε

"Παλιά κούκλα δεκαετίας 1970 καινούργια στο κουτί της . Στο κουτί γράφει PETROS PLAGGONA A.E. και έχει στο σήμα τον Λευκό Πύργο."

getthumb.php


Εχει οντως και στο κουτι της Susi αυτο το λογοτυπο με τον λευκο πυργο?

Ποιος να ηταν αραγε αυτος ο Πετρος ο Πλαγγονας που εφτιαχνε και Susi????

Μηπως εφτιαχνε και σουσι?8)

Για να μην σας μπερδευω με τις κρυαδες μου, Πετρο απο οτι καταλαβα ελεγαν τον κουκλο, και Πλαγγονα ειναι η μαρκα.

Πλαγγόνα στα αρχαια ελληνικα ειναι το Νευροσπαστο, δηλαδη η αρχαια μαριονετα/κουκλα! :)

Εδω μπορειτε να δειτε πληροφοριες και φωτο.

http://www.ancientgreektoys.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=48%3Aplaggona&catid=37%3Akoukles&Itemid=69&lang=el

polyspasto.jpg


Γιατι οπως καταλαβαινετε οι αρχαιοι ημων προγονοι ειχαν εφευρει και την πρωτη fashion doll. :cool: Ηταν πολυ μπροστα. :) :) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγώ έχω δεί, αρκετές κούκλες απο τον Πλαγγόνα η την εταιρία αυτή. Αυτόν, λένε οτι αντέγραψε η el greco, αργότερα που έκανε τα καλούπια για τις μεγάλες κούκλες το 1980. :xm: 8) Οσο για τον Νευρόσπαστο κούκλο, πραγματικά είναι fully bendable όπως και η Twist N' Turn Barbie του 1966. χεχεχε.. :p Μεγάλη καινοτομία για την εποχή! Πολύ ενδιαφέρον το λίνκ Αναστασία μου, ευχαριστούμε! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευτυχως η τιμη της ειναι ακρως απαγορευτικη, οποτε δεν τιθεται και θεμα
Οσο αναφορα την βραζιλιανικη Estrela και ακρως επικινδυνη! Μπηκα στο site για να δω και αποφασισα να αγορασω 8 εκ των οποιων η μια ηταν στα 217 ευρω, 2 στα 107 και οι υπολοιπες 5 γυρω στα 30 και ολες χωρις να υπολογισω μεσα τα εξοδα αποστολης. Και επειδη εφαγα πολλες ωρες για να μαθω τι παιζει με αυτο το site βλεπετε ειναι και στα πορτογαλεζικα (ας ειναι καλα ο μεταφραστης του google) ειδα τα απαραδεκτα! Πρωτον δεν παρεχετε καμια εγγυηση στο αγοραστη για το αν θα παραλαβει την κουκλα και φυσικα στην περιπτωση που δεν την παραλαβει τα λεφτα του θα εχουν κανει φτερα! Ουτε και γι αυτο παρεχετε καμια εγγυηση! Επισης οι πληρωμες γινονται μεσω western union καμια εγγυηση και ασφαλεια δηλαδη στελνεις εσυ τα χρηματα τα περνει ο αλλος και το παιζει κινεζος. Δεν σου παρεχει στοιχεια του πωλητη εκτος απο ενα email (ξερεις ποσα email σου φτιαχνω εγω?) Δεν υπαρχουν τα λεγομενα feedback για να δεις τι καπνο φουμαρει ο εκαστοτε πωλητης. Να δεις αν εχει κανει αλλες πωλησεις, αν εχουν μεινει ευχαριστημενοι οι δυσαρεστημενοι οι αγοραστες του. Παιδεια μακρια! Τα σοβαρα site πωλησεων ειναι σαν το ebay και με τροπο πληρωμης το paypal. Βλεπεις τα στοιχεια του αλλου, τα feedback του, ποσες πωλησεις εχει κανει και σε περιπτωση που δεν παραλαβεις το αντικειμενο το paypal σου δινει τα λεφτα σου πισω. Εγω λοιπον θεωρω οτι τετοια site ευνοουν τους scammer οποτε να τα αποφευγετε.

Κριμα παντως γιατι ηταν ωραια κουκλα και ειχα αποφασισει να αρχισω να τη συλλεγω. Εαν καποιος αλλος ξερει καποιο αλλο site που να τις πουλαει αλλα να ειναι αξιοπιστο θα του ημουν ευγνωμων αν το παραθετε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γλυκιά μου Αναστασια σε ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες και για τις πληροφορίες!! Άρα μάλλον η el greco αντέγραψε τα κουτιά της Plaggona για την πρώτη bibi bo και όχι το ανάποδο που υποθέσαμε...

Τελικά οι αρχαίοι ήταν πολύ μπροστά!!

Γενικά να προσέχετε από που κάνετε παραγγελίες. Ακόμη και σε επίσημα site είναι δυνατόν να την πατήσεις πόσο μάλλον σε μη σωστά οργανωμένα.

Σας περνάω μία ακόμη πανέμορφη Steffi με φατσούλα 80s και τα πιο απίθανα αξεσουαρ! Πρόκειται για την Beach and fun Steffi.Αγοράστηκε από κατάστημα σε προσφορά στα 3ΕURO επειδή το κουτί ήταν λίγο ταλαιπωρημένο. Δεν έχει ημερομηνία και έτσι δεν ξέρω κάτι άλλο για αυτή. Έχει ένα υπέροχο στρώμα θαλάσσης μαζί με τρόμπα για να το φουσκώνεις, κρέμα και αντηλιακό, γυαλιά ηλίου,walkman, διάφανη τσάντα θαλάσσης και πεδιλάκια και φοράει ροζ μπικίνι που συνοδεύεται από ταιριαστή μπαντάνα και παρεό. Βάζω και μία φωτό από το οπισθόφυλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ορίστε λοιπόν και η υπόλοιπη γκαρνταρόμπα της Κari Michell που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και τόσο αρέσει στην Αναστασια μας!! Πρόκειται για μοναδικά ρούχα εξαιρετικής ποιότητας. Οι φωτογραφίες είναι από την υπέροχη συλλογή της myvictoriax :thanx2:
 
Αυτές είναι οι άλλες 2 Susi που έχω.Η μία ξανθιά και η άλλη με πράσινο μαλλί.Αν και όπως βλέπετε το όνομα της στο κουτί είναι γραμμένο με y αντί για i.Και πράγματι στο κουτί έχει το λογότυπο με τον λευκό πύργο.

picture.php


picture.php


picture.php
 
aeris, η τελευταια κουκλα με τα πρασινα μαλλια, γραφει πισω στο κεφαλι της SEBINO MADE IN ITALY;
 
Δωροθέα δε γράφει κάτι τέτοιο πίσω από το κεφάλι της κούκλας
 
Fleur

Και επειδή απ'όσο θυμάμαι δεν έχουμε δει την ολλανδική fleur, ορίστε η δική μου, φορώντας αυθεντικά δικά της ρούχα από τη δεκαετία του 1980. Η κούκλα στο κουτί της φορούσε σορτσάκι και μπουστάκι και είχε και μια σανίδα σερφ. Αμέ! :D

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον φίλο bibi-bo που μου χάρισε αυτή την κούκλα, δεν είναι μια κούκλα που την χαρίζεις εύκολα!! :thanx2:

picture.php
 
Και βεβαια δεν την εχουμε δει MytinyWorld μου!!! Εσενα περιμεναμε να μας την δειξεις σε ολο της το μεγαλειο!!!! :) :) :)

Ειναι απλα πανεμορφη και μαλιστα χαρισμενη απο τον bibi-bo που εχει αποδειξει εμπρακτα, αμετρητες φορες, οτι εχει μεγαλη καρδια. :flower:

Αυτη η γλυκυτατη κουκλιτσα βρηκε την κουκλομανα της!!!
 
aeris ευχαριστούμε για τις φωτό!! Είναι υπέροχες και οι 3 αν και νομίζω ότι η μελαχρινή μου έκλεψε την καρδιά!! Να τις χαίρεσαι είναι μοναδικές!!

Καλέ τι φατσούλα γλυκιά η Fleur!! Και από ότι έχω δει από κάποια παλιά post πρέπει να έχει και μια εξαιρετικά όμορφη γκαρνταρόμπα με την οποία θα χαρώ πολύ να ανανεώσουμε τη γνωριμία μας!! Υπέροχη καλή μου mytiny!! Δεν έχω λόγια!!
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια! Είναι πολύ γλυκιά κούκλα!

Soufle μου, δυστυχώς έχω άλλα δυο τρία ρουχαλάκια της μόνο. Είναι δυσεύρετα! Θα τα βάλω όμως μόλις μπορέσω και θα προσπαθήσω να σας δείξω και το καταλογάκι που τη συνόδευε που έχει όλη την collection της χρονιάς!
 
Το νέο μου απόκτημα είναι η Sandy από την ελληνική εταιρεία Plaggona.Και όπως βλέπετε αντιγράφει τη Sindy Pedigree μπαλαρίνα."Μυρίζει"... 70's.

picture.php


picture.php
 
Πίσω
Μπλουζα