Virtual Reality Gaming

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας nicksofar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Προσωπικά δεν το βλέπω σαν γελοίο ή αστείο "sport", αλλά δε νομίζω ότι θα "πιάσει" τόσο πολύ, θα παραμείνει ένα gadget για τους heavy (geek, PC?) gamers, δε νομίζω ότι το κοινωνικό-ηλικιακό group των casual gamers (που έχει δυναμώσει αρκετά λόγω των tablets, smartphones και λοιπών "σαχλών" φορητών και μη game consoles) θα ενδιαφερθεί ποτέ για αυτή την κατηγορία gadgets.

Ειναι κατι το καινουργιο ,δεν το λες ουτε τηλεοραση ουτε κονσολα,ουτε η ιδια η Σονυ δεν ξερει αν θα πιασει,αν πιασει θα γινει big ,τα potentials και οι εφαρμογες που εχει που εχει ειναι παρα πολλα.

Να θυμησουμε και το Walkman παλι της Σονυ που περα απο το γελοιο του θεαματος με τις κεραιες στα αφτια καποιοι λεγανε "Μα ποιος θελει να ακουει μουσικη μονος του" απατο θα παει.

To facebook εξαγορασε την Oculus VR κατασκευαστρεια εταιρεια του Oculus Rift εναντι 2 δισεκατομμυριων δολλαριων.Aυτη η γαγγραινα που ονομαζεται facebook δεν σταματαει πουθενα οποτε ετοιμαστητε για VR farmville και λοιπα χαζοπαιχνιδα.Ηδη η αντιδρασεις αρχισαν να εμφανιζονται με την ακυρωση του minecraft για τo Οculus rift λογο facebook.

Aφηερωμενο εξαιρετικα το παρακατω ασμα στην oculus VR.

Κρίμα.

Τώρα ότι κάνει η Sony και η Valve.

Ειχα πονταρει οτι η M$ θα αγοραζε την Occulus Rift,επεσα εξω...

Επειδη ειμαι θετικος τυπος να δουμε τα θετικα της παρακατω κινησης περα απο το ξενερουα της υποθεσης με farmville Και δεν ξερω και εγω τι..

Λεφτα, θα πεσουν λεφτα στην πλατφορμα ,οτι καλυτερο για κατι καινουργιο να ζεσταθουν οι μηχανες και να πιεστουν οι "βασιλιαδες" ανταγωνιστες βλεπε Σονυ,περα απο λεφτα θα πεσουν "φωτα" πανω στο project.

O Zoυκ λεει αυτα που φωναζω εγω μονος μου τοσο καιρο.

VR is the "next major computing platform that will come after mobile," said Zuckerberg in a conference call Tuesday, as he expressed his vision for VR to become a part of people's everyday lives.
Mπραβο για το Oculus εντελει, αν εξαρχης κυνηγαγε το χρημα το μαζεψε ολα,ξεκινησε τον φλεβαρη του 2012 με kickstarter και 2.000$ και εφτασε τα 2.000.000.000$

"The history of our industry is that every 10 or 15 years there's a new major computing platform, whether it's the PC, the web or now mobile. History suggests that there will be more platforms to come and that whoever builds and defines these, will not only shape all the experiences that our industry builds, but will also benefit financially and strategically."He went on, "Mobile is the platform of today, and now we're starting to also get ready for the platforms of tomorrow. To me, by far the most exciting future platform is around vision - modifying what you see to create augmented and immersive experiences."

Zuckerberg sees the purchase of Oculus as the firm's gateway to the future of VR and its penetration not just into gaming by into VR as part of people's everyday lifestyles.

"Today's acquisition is a long-term bet on the future of computing," said Zuckerberg. "I believe Oculus can be one of the platforms of this future. Immersive gaming is the first big opportunity."

He later added, "But gaming's just the start. After games, we're going to make oculus a platform for many other experiences. Imagine enjoying a court side seat at a game, studying in a classroom of students and teachers all over the world, consulting with a doctor face-to-face or going shopping in a virtual store where you can touch and explore the product you're interested in, just by putting on goggles in your own home."

Zuckerberg's sentiments were shared by Oculus co-founder Palmer Luckey, who said in a statement on Tuesday, "Oculus' somewhat unpredictable future just became crystal clear: virtual reality is coming, and it's going to change the way we play games forever."

Βloomberg

Memorift ,μια προσπαθεια να αναδημιουργηθει σε VR ενα παιδικο δωματιο των 80ς με playable NES παιχνιδια και VR διαβασμα ρετρο περιοδικων.

Με κατι τετοια να ζεσταθουμε λιγο παραπανω για τα επερχομενα κιτ και μια προβλεψη για το μελλον απο τον Μαντη Καλχα....Aardvark.

Στο μελλον θα σκαναρουμε παιδικες μας φωτογραφιες απο το δωματιο των νειατων μας και θα γινεται recreate σε VR,το καλο που σας θελω να εχετε καπου καποια τραβηγμενη!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι αλλο θα μπορουσε να υπαρχει σε ενα παιδικο δωματιο των 80s εκτος απο κονσολα της NINTENDO; 1.000.000.000.000.000.000 μπραβο στους δημιουργους του βιντεο και γενικα της δημιουργιας αυτης.

Αν το φτιαχνε αγγλος θα ειχε spectrum,lol.

Καλη σκεψη αλλα το αποτελεσμα ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο ακομα :) .

metalcandyman είπε:
Τι αλλο θα μπορουσε να υπαρχει σε ενα παιδικο δωματιο των 80s εκτος απο κονσολα της NINTENDO; 1.000.000.000.000.000.000 μπραβο στους δημιουργους του βιντεο και γενικα της δημιουργιας αυτης.
Στην Ελλάδα θα είχε Master System (Για να μην πω PS4... Ναι.. Οι Έλληνες το είχαν 26 χρόνια πρι βγει.. :P ).. ;)

Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω τι γινόταν στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά εδώ που μένω η λέξη "Nintendo" ήταν και είναι εντελώς άγνωστη. Και παλιά το μόνο που υπήρχε ήταν η SEGA και τώρα η SONY.

Οταν ειχε ο Miyamoto virtual boy οι designers του occulus επιναν το γαλατακι τους πριν το σχολειο :P .

Περα απο την πλακα αμα του αρεσει , ισως βγαλει και η Nintendo κανα τετοιο εργαλειο :D .

Στην CES του 1993 παρουσιαστηκε το καινουργιο θαυματακι της Sega.

[h=2]Sega VR[/h]

Oculus @ E3 2015 - Step into the Rift

[video=youtube;cgi44Xr-rvk]

Συνημμένα

• CHOiCYVUwAAyObJ.jpg
    CHOiCYVUwAAyObJ.jpg
    47,7 KB · Προβολές: 27
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα έχω ξαναπεί: Ήταν κακή ιδέα την δεκαετία του '90 και φυσικά απέτυχε και 20 χρόνια μετά παραμένει κακή και φυσικά θα αποτύχει πάλι. Απλά δείτε πόσο γελοίος δείχνει ο τύπος στο μετρό στο παραπάνω βίντεο. Αλλά πολύ καλύτερα τα λέει το επεισόδιο 2 της 6ης σεζόν του Community. Σε περίπτωση που δεν έχετε δει Community, ξεκινήστε το οπωσδήποτε.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-B-2Mun3_A

Kαι εγω καπου το εχω ξαναπει,πριν 20 χρονια ητανε γελοιο να μιλας στο τηλεφωνο στο δρομο με ενα τουβλο στο χερι σου,τωρα oμως;;;

Ειναι μεχρι να γινει mainstream κατι,αυτος παραπανω ειναι ενας αυριο θα γινουν 5 και μεθαυριο 50 και δεν θα κανει σε κανενα εντυπωση,ολα αυτα βεβαια χωρις κανεις να ξερει πως θα εξελιχτουν τα πραγματα.

Τωρα γιατι το κανει αυτος παραπανω και γιατι θα το κανω εγω η καποιος αλλος,γιατι πολυ απλα ο τυπας απο πανω βρισκεται σε μια παραλια αντι να κοιτα τον απεναντι να ξυνει την μυτη του.

.

.

.

Σε κατι αλλο τωρα ανακοινωθηκε συνεργασια της M$ με το Occulus και μαζι με το VR μασινι θα δινεται και ενα XBOX ONE κοντρολι,μαζι με αυτο θα μπορεις μεσα απο το pc σου ,τα Win 10 και το occulus να παιζεις τα ONE παιχνιδια οχι βεβαια σε VR αλλα τουλαχιστον σε big real big ,think movie screen οθονη.

Τωρα βεβαια παρομοια πραγματα θα ανακοινωσει και η σονυ με το δικο της μηχανημα αλλα το Thunder εχει φυγει.

Leon είπε:
Τα έχω ξαναπεί: Ήταν κακή ιδέα την δεκαετία του '90 και φυσικά απέτυχε και 20 χρόνια μετά παραμένει κακή και φυσικά θα αποτύχει πάλι. Απλά δείτε πόσο γελοίος δείχνει ο τύπος στο μετρό στο παραπάνω βίντεο. Αλλά πολύ καλύτερα τα λέει το επεισόδιο 2 της 6ης σεζόν του Community. Σε περίπτωση που δεν έχετε δει Community, ξεκινήστε το οπωσδήποτε. https://www.youtube.com/watch?v=Q-B-2Mun3_A
Το να πετύχει εμπορικά, αν και το βλέπω δύσκολο, δεν το αποκλείω...

Όμως σε βάθος χρόνου το καλύτερο που μπορώ να δω είναι κάτι σαν το Kinect... Δηλαδή οι περισσότεροι που πήραν VR κάσκες θα τις έχουν πεταμένες σε κανένα ντουλάπι και μόνο που θα τις βλέπουν θα τους πιάνει ζαλάδα, και η ουσιαστική χρήση θα είναι μόνο για τίποτα ειδικές περιστάσεις και δουλειές.

Δεν ξερω αν πρεπει να συγκρινουμε με το 90 γιατι στα 90ς υπηρχε η ιδεα αλλα η τεχνολογια ητανε απουσα και η HP ειχε βγαλει touch screen monitor το 81 αλλα ητανε CRT και ηθελες καλωδια να κανεις δουλεια και η casio ειχε βγαλει ρολοϊ με καμερα αλλα η αναλυση ητανε Sub VGA.

Ολα αυτα και αλλα επρεπε να περασουν χρονια να δεσουν οι συνθηκες για να πιασουν

Στα 90ς το VR ητανε blocky γραφικα,καμπινες τεραστιων διαστασεων και ενα Jaguar VR για Home χρηση που δεν βγηκε ποτε.

Και τωρα μπορει μια χαρα να αποδειχτει οτι και το παρον setup βλεπε κασκα ειναι τεραστιων διαστασεων σε σχεση με την εποχη μας αλλα καποια στιγμη ισως την επομενη γενια,ισως με VR γυαλια η ισως να χρειαστει μια γενια παραπανω με τσιπ εμφυτευμενο στον κερατοειδη.

Δεν θυμάμαι αν το έχω πει και εδώ, αλλά ας το επαναλάβω ακόμα μία φορά..

Το βασικό θέμα με το VR (Που βλέπω τουλάχιστον εγώ..) δεν έχει σχέση με την "τεχνολογία" που υπήρχε το 80 και 90 και σε αυτή που υπάρχει σήμερα, αλλά σε πολύ πιο σοβαρά θέματα όπως πχ η υγεία.

Πχ κανένας δεν ξέρει τι επιπτώσεις θα έχει μία υπερβολική χρήση μίας συσκευής που θα σε "απομονώνει" από το πραγματικό περιβάλλον. Ή τι επιπτώσεις θα έχει στον αυχένα η χρίση ενός τέτοιου μηχανήματος για αρκετές ώρες την ημέρα, και κάθε μέρα.

Πάντως για να μην φανεί ότι είμαι "αρνιτηκός" με την συγκεκριμένη τεχνολογία, να ξεκαθαρίσω ότι μάλλον είναι ένα από τα όνειρα μου... Όμως η λογική και ο ρεαλισμός με κάνουν να είμαι πάρα πολύ σκεπτικός και επιφυλακτικός μαζί της.

Όπως και η παταγώδης αποτυχία που είχε αρκετές φορές στο παρελθόν, και όχι απαραίτητα γιατί τα γραφικά ήταν επιπέδου "Atari Jaguar", με κάνουν ακόμα πιο επιφυλακτικό για την (Έστω μακροχρόνια..) επιτυχία της, ακόμα και αν το hype είναι αρκετά μεγάλο.

Πίσω
Μπλουζα