Vetusomaru
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 160
Mε αφορμή το thread του metalcandyman για τον κλασσικό, arcade volleyball τίτλο Power Spikes ( http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?25199-Power-Spikes-%28Super-Volleyball-91%29-Review&p=407414#post407414 ) είπα ν' ανοίξω ένα thread για τα volleyball videogames γενικά. Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο metalcandyman, το εν λόγω είδος videogames αποτελεί από τα πιο παραμελημένα στα sport games. Πιο πολλά παιχνίδια θα βρεις για golf (και μάλιστα με το license γνωστών παιχτών) παρά για volleyball. Ο μόνος τίτλος που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων gamers (κυρίως των νεότερων) είναι το περιβόητο Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball (που μόνο για το volleyball δεν το αγοράζεις αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Κι όχι άδικα αφού πλέον δεν βγαίνουν volleyball videogames (ίσως να βγαίνουν για κινητά τηλέφωνα τίποτα φτηνιάρικες σαχλαμάρες) και μονάχα άμα ανατρέξεις στο παρελθόν θα βρεις μερικά τέτοια ποιοτικά παιχνίδια. Πέρα από το Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball το μόνο volleyball videogame που έχω υπόψην μου από την σημερινή γενιά (που είναι μέρος συλλογής διαφόρων άλλων sport games) είναι το Mario Sports Mix για το Wii, από τα πιο διασκεδαστικά party games για την εν λόγω κονσόλα.
Μερικά άλλα ποιοτικά volleyball videogames που ξέρω από το παρελθόν είναι τα εξής:
- Klonoa Beach Volleyball (Playstation)
Aπό τις πιο ασυνήθιστες και σχετικά άγνωστες κυκλοφορίες της Namco για το Playstation. Aσυνήθιστη επειδή κυκλοφόρησε το 2002 στο πρώτο Playstation ενώ κυκλοφορούσε ήδη στην αγορά το Playstation 2 από το 2000, με χαρακτήρες από Klonoa παιχνίδια για το Playstation 2 και το Gameboy Advance και το μοναδικό παιχνίδι της σειράς όπου οι χαρακτήρες είχαν voice samples με κανονικούς διαλόγους στα ιαπωνικά/αγγλικά αντί για τα "αλαμπουρνέζικα" που ακούγονται σε άλλα παιχνίδια (μονάχα μετά από χρόνια στο Wii remake του Klonoa: Door to Phantomile όπου επιπρόσθετα οι χαρακτήρες μιλούσαν και στα ιαπωνικά/αγγλικά). Επίσης είναι από τους έλαχιστους τίτλους της Namco που βγήκαν σε Ιαπωνία κι Ευρώπη αλλά όχι στην Αμερική.
Μερικά άλλα ποιοτικά volleyball videogames που ξέρω από το παρελθόν είναι τα εξής:
- Klonoa Beach Volleyball (Playstation)
Aπό τις πιο ασυνήθιστες και σχετικά άγνωστες κυκλοφορίες της Namco για το Playstation. Aσυνήθιστη επειδή κυκλοφόρησε το 2002 στο πρώτο Playstation ενώ κυκλοφορούσε ήδη στην αγορά το Playstation 2 από το 2000, με χαρακτήρες από Klonoa παιχνίδια για το Playstation 2 και το Gameboy Advance και το μοναδικό παιχνίδι της σειράς όπου οι χαρακτήρες είχαν voice samples με κανονικούς διαλόγους στα ιαπωνικά/αγγλικά αντί για τα "αλαμπουρνέζικα" που ακούγονται σε άλλα παιχνίδια (μονάχα μετά από χρόνια στο Wii remake του Klonoa: Door to Phantomile όπου επιπρόσθετα οι χαρακτήρες μιλούσαν και στα ιαπωνικά/αγγλικά). Επίσης είναι από τους έλαχιστους τίτλους της Namco που βγήκαν σε Ιαπωνία κι Ευρώπη αλλά όχι στην Αμερική.