Wii R.I.P

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.817
Τελος και επισημα στην παραγωγη του Wii εβαλε η NINTENDO και μετα το μηνυμα στη σελιδα της αρχες οκτωβρη οτι η παραγωγη θα σταματησει συντομα το μηνυμα αλαξε τωρα σε τελος η παραγωγη κλεινοντας ετσι ο κυκλος της πιο επιτυχημενης κονσολας σε πωλησεις αυτης της γεννιας.

Τελος λοιπον η κονσολα που εχει φαει την μεγαλητερη ποσοτητα λασπης παγκοσμιος απο οποιαδηποτε αλλη κονσολα αλλα τελικα επιβιωσε και ξεσκισε τον ανταγωνισμο,η κονσολα που απεδειξε οτι δεν μετραει μονο η δυναμη για να νικησεις αλλα μετρανε κυριως τα παιχνιδια και οι καινοτομιες,η κονσολα που μπηκε στο σπιτι καθε gamer ειτε αν αυτος ηταν casual ειτε hardcore,η κονσολα με μια απο της καλητερες και κορυφαιες homebrew κοινοτητες και τελος η κονσολα που χαρισε στον κοσμο παιχνιδαρες οπως super mario galaxy 1 και 2,Ζelda the twilight princess,zelda the skyward sword,super smash bros brawl,xenoblade cronicles αλλα και δεκαδες αλλα που μας κρατησαν για εκατονταδες ωρες μπροστα στην τηλεοραση μας.

Wii R.I.P λοιπον θα σε θυμομαστε για παντα και προσωπικα εγω παντα θα εχω μια θεση για σενα κατω απ την τηλεοραση μου.

Προβολή συνημμένου 89171
 
Αντιο απο το νικητη της γενιας!

Το top 5 παιχνιδιων για μενα :

1)Xenoblade Chronicles

2)Donkey Kong Country Returns

3)New Super Mario Bros

4)The Legend of Zelda : Skyward Sword

5)Mario Galaxy 1 ,Mario Kart Wii , Punch OUT!! , Contra Rebirth και τοσα αλλα...

Παρασυρθηκα δεν μπορεσα να γραψω μονο 5 αγαπημενα :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Wii είναι μία κονσόλα που εμένα προσωπικά με άφησε αδιάφορο απ'την αρχή μέχρι και λίγο πριν το τέλος της. Οι λόγοι μου αφορούν σχεδόν εξολοκλήρου την τελείως χαλαρή πολιτική που εφάρμοσε η Nintendo σε θέματα τίτλων που τελικά είχε ως συνέπεια να παρουσιαστούν αρκετές casual κυκλοφορίες, σαβούρες.

Η κατωτερότητα του σε hardware δε με ενόχλησε ποτέ σοβαρά. Έχω την εντύπωση πως εξαιρετικά λίγοι developers το αξιοποίησαν στα όρια του. Δε ξέρω τι ακριβώς φταίει εδώ αλλά υποψιάζομαι ότι τα tools/documentation που παρείχε η Nintendo δε θα ήταν τα καλύτερα δυνατά.

Απ'την άλλη, σαν παραγωγή το Wii ήταν ένα στοίχημα που κέρδισε η Nintendo σε επίπεδο marketing. Θυσίασε πολλά και κέρδισε πολλά. Έπαιξε με σχετικά υψηλό ρίσκο και της βγήκε! ~αξιοποιώντας φυσικά την εμπειρία απ'τη διαχρονική της παρουσία~. Αυτός είναι ο πιο ισχυρός λόγος για να θυμάμαι το Wii όπως φυσικά και οι τίτλοι που έβγαλε κοντά στο τέλος του πχ Xenoblade, Skyward Sword κτλ. αναφέρω αυτά τα 2 συγκεκριμένα παιχνίδια συνδυαστικά με τις παραπάνω παρατηρήσεις μου περί σωστής αξιοποίησης hardware και ποιότητας.

Καταλήγω με το τι θα ήθελα να δω απ'το Wii U που αποτελεί τον επίσημο συνεχιστή. Καταρχάς, να μην συνεχίσει την παράδοση του Wii με την πληθώρα casual/generic τίτλων, έπειτα ελπίζω η Nintendo να παρέχει τα καλύτερα δυνατά tools/docs για όσο το δυνατόν βέλτιστη αξιοποίησή του και τέλος, να μπει επιτέλους ένας κανόνας/πολιτική απ'την εταιρεία που θα γείρει τo δείκτη περισσότερο προς το "καθαρό" gaming κοινό και τους hardcores (έναντι του casual κοινού).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχει παρει ηδη τιμητικη θεση στην συλλογη μου σαν ξεχωριστο κομματι το overclocked Gamecube:D που καταφερε να κανει 100 εκατομυρια πωλησεις και να τρελανει τους παντες.Θα σχολιασω την πορεια του και τις εντυπωσεις μου τις επομενες μερες !

Προβολή συνημμένου 89188

DSC_0294.jpg
 
[edit]Μια καλη κουβεντα ειπα και εγω :p [edit]

Επρεπε να το ειχανε σταματησει εδω και 2 χρονια και κακως βγαλανε το Wii mini. Αλλα αυτο που μπορω να παραδεχτω ειναι οτι εκανε τις αλλες 2 εταιρειες να τρεχουνε για παρτυ του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RIP ε; Καιρός ήταν. Οχι μόνο για το Wii, αλλα και για τις υπόλοιπες κονσόλες (ps3/360). Παντως εγώ δεν το χάρηκα ιδιαίτερα που το'χα τόσα χρόνια κάτω από την τηλεόρασή μου. Δε μου'κανε κλικ. Αν είχα παιδιά, πιστεύω ότι θα είχε καλύτερη τύχη :D .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Αν είχα παιδιά, πιστεύω ότι θα είχε καλύτερη τύχη :D .
Ωσοι ειχαν αυτοι την αποψη εχασαν πολλες παιχνιδαρες που ειχε το Wii ολα αυτα τα χρονια.
 
metalcandyman είπε:
Ωσοι ειχαν αυτοι την αποψη εχασαν πολλες παιχνιδαρες που ειχε το Wii ολα αυτα τα χρονια.
Ναι, αν υποθέσουμε ότι στο μεσοδιάστημα μπορεί να έκαναν παιδιά. :p
 
Το Dolphin δεν εχει καμια σχεση μαυτο που ειπα γιατι πολυ απλα μιλαω για καποια εξαιρετικα παιχνιδια που μπορουσε να παιξει καποιος και δεν εχει σημασια αν τα επαιξε σε Wii η στο PC με τον Dolphin.Xιλιες φορες ομως να το παιξω στο Wii και να το γουσταρω οπως θελω παρα να πρεπει να κανω αναβαθμηση για να τα παιξω στο PC μου που χρειαζεται απο i5 και πανω η γενικα ενα πολυ δυνατο συστημα για να παιξεις τα παιχνιδια σε full ταχυτητα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H πιο απογοητευτική κονσόλα της Nintendo για μένα.

Tα 1st Party ήταν μέτρια. Αν εξαιρέσουμε τα Mario Galaxy και το Donkey Kong Returns, τα οποία ήταν όντως πολύ καλά, τότε έχουμε:

-Ενα σωρό casualιές. Το Wii Sports ήταν ένα ευχάριστο Demo αλλά μετά χάθηκε χρόνος και resourses για τα Wii Play και το ακραία απαίσιο Wii Music.

-To Μetroid Prime 3 το οποίο ήταν εντυπωσιακό αλλά πολύ κατώτερο από τα προηγούμενα 2 του GC. Μετά βγήκε και το OtherM το οποίο ήταν τόσο χάλια που μάλλον κατάφερε και σκότωσε το franchise μία και καλή.

-Το χειρότερο Mario Kart, μακράν.

-Από Zelda μας έδωσε το Skyward Sword στο τέλος της ζωής της κονσόλας. Καλό παιχνίδι αλλα σαν Zelda το βρήκα πολύ εύκολο και γραμμικό. Επεισης δεν μου άρεσε καθόλου το focus στο story και τα πολλά cutscenes. Το Twilight Princess δεν μετράει γιατί είναι του Gamecube, μάλιστα εκεί είναι καλύτερο αφού δεν έχει waggle (στο SS τουλάχιστον λειτουργεί όπως θα έπρεπε 1:1).

-Kανένα F-Zero.

-Kανένα Starfox (το οποίο θα ήταν λουκούμι για το Wiimote-Nunchuck combo).

-Waverace?

-1080?

...

Ευτυχώς υπήρξαν κάποια πολύ καλά 3rd party εκπλήξεις. Οπως το Muramasa και το Silent Hill SM, το μόνο Silent Ηill που μου άρεσε που δεν είναι φτιαγμένο από την team Silent. Γενικά η κονσόλα δεν μου άρεσε όσο το Gamecube ή το N64 τα οποίο ήταν λιγότερο επιτυχημένα εμπορικά (δυστυχώς).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
που χρειαζεται απο i5 και πανω η γενικα ενα πολυ δυνατο συστημα για να παιξεις τα παιχνιδια σε full ταχυτητα.
Δηλαδή σε μηχάνημα 3 - 4 χρόνων ;) . (Πλάκα - πλάκα βολεύει ο dolphin γιατί δεν μπορούμε να απλώνουμε καλώδια στο σπίτι :) :))
 
Πίσω
Μπλουζα