Να πω και εγω την γνωμη μου για το WiiU, σαν "απ'εξω" και πιο αντικειμενικος.
Το Wii πηγε πολλα καλα γιατι επιασε αυτους που ηθελαν μια κονσολα ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ, να διασκεδαζουν (ιδιαιτερα με παρεα) και σε παιχνιδια που πραγματικα σε διασκεδαζουν και δεν πρεπει να εισαι σουπερ-gamer για να τα φτασεις μακρια. Καταλαβαινω οτι θεωρηθηκε ενα casual αντικειμενο στην Αμερικη (εκει ειναι η μεγαλυτερη αγορα) καποιος το επερνε οπως αγοραζει ενα ψυγειο ή ακομα και κατι που το αντικαθιστας ακομα και πιο συχνα απο ψυγειο. Η πολυ καλη τιμη μαζι με το γεγονος οτι ενας casual gamer δεν ενδιαφερεται για το ποσα frames εχει ενα παιχνιδι ή εξειδικευμενα τεχνικα χαρακτηριστικα, εκανε το Wii την τελεια επιλογη για ενα all-around μηχανημα ελευθερου χρονου.
Που εγινε το λαθος του WiiU κατα την γνωμη μου? οτι σε καποιον που δεν ξερει πολλα, το WiiU μοιαζει σαν ενα βελτιωμενο Wii, αλλα και παλι ενα Wii. Δεν ισχυει φυσικα 100% αυτο, αλλα ο μεσος casual user μπορει να δει το WiiU και να πει "Ο, βγαλανε καινουργιο χειριστηριο -σαν ταμπλετ- για το Wii?" . Εχει παρομοιο σχημα, εχει παρομοιο ονομα, ο μεσος Αμερικανος νομιζει οτι ειναι ιδιο με αυτο που ηδη εχει, δεν τον νοιαζει να παρει ενα καινουργιο πλυντηριο 7000 στροφων ενω ηδη εχει το ιδιο των 6000 στροφων. Φυσικα δεν ειναι τοσο ψαγμενοι για να δουν βαθυτερα και τις διαφορες, εγω πιστευω οτι η Νιντεντο επιτηδες δεν διαφοροποιησε πολυ το WiiU γιατι ηθελε να συνεχισει το καλο ονομα του Wii, αλλα αυτο δεν ηταν τελικα καλο γιατι εκανε τον κοσμο να νομιζει οτι ειναι κατι σαν την εκδοση ps3 slim, την ανανεωμενη αλλα ιδια με το απλο ps3 εκδοση. Επρεπε να ξεκαθαρισει καλυτερα οτι το WiiU ειναι διαφορετικο απο το Wii.