Δεν ξέρω τι γίνεται, με το WiiU η Nintendo φαίνεται να διορθώνει κάποια λάθη του πρόσφατου παρελθόντος αλλά με αυτήν την συγκεκριμένη αποτυχία δεν λέει να κάνει κάτι. Και είναι πολύ μεγάλη αποτυχία. Γιατί το target group της υπηρεσίας αυτής είναι, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το retro gaming, οι οποίοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να βρεις (εδώ και δεκαετίες) οποιοδήποτε rom και οποιοδήποτε Emulator δωρεάν.
Η ειρωνεία είναι ότι υπάρχουν πολλά άτομα σαν εμένα που παρόλο που έχουν ότι rom έχει κυκλοφορήσει στο internet εδώ και μία δεκαετία, Gigabytes ολόκληρα με full sets για όλες τις κονσόλες και home computers κλπ, καθώς και Emulators για να μπορούμε να τα παίξουμε όλα όπου θέλουμε, σε PC, σε "σπασμένη" κονσόλα, ακόμα και σε smartphone, όλα δωρεάν, ακόμα και έτσι έχουμε όλη την καλή διάθεση να υποστηρίξουμε την Nintendo και να αγοράσουμε κάποια roms (ακόμα και από τα original cartridges που έχουμε ήδη αγοράσει) γιατί το γουστάρουμε, αλλά αυτή δεν μας αφήνει. Με ποια λογική να πληρώσω ένα χρηματικό ποσό για να πάρω μία έκδοση που στο emulation community θεωρείται απλά "trash" και ούτε τσάμπα δεν θέλουμε να έχουμε? (τα σβήνουμε από τον σκληρό στην κυριολεξία)
Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης πια για τα PAL roms, εκτός αν είναι κάποιο παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόνο στην Ευρώπη όπως έγινε με το μεγαλύτερο μέρος του software του Master System. Πείτε μου έναν λόγο να αγοράσω (να δώσω δηλαδή λεφτά!!!) το Sonic του MegaDrive με την μικρότερη ταχύτητα και το λάθος tempo στην μουσική. H το waverace με τα πελώρια borders. H δικαιολογία που λένε πολλοί είναι ότι με αυτά μεγαλώσαμε οι Ευρωπαίοι άρα η Nintendo το κάνει αυτό για να μην μας φανούν "ξένα" τα παιχνίδια, οπότε δεν πρέπει να έχουν βελτιώσεις. Αυτό φυσικά δεν στέκει γιατί αν ήταν έτσι τότε δεν θα τα κάνανε όλα τα games να τρέχουν σε ανάλυση 480p (και στο WiiU δεν ξέρω αν είναι και παραπάνω).... Ασε που οι νέοι παίκτες που δεν τα πρόλαβαν αυτά και τους ενδιαφέρει να τα μάθουν μέσω αυτής της υπηρεσίας θα τρώνε τα ίδια fecal matter που μας τάιζαν τόσα χρόνια και εμάς.
Οπότε παρόλο που είμαι fan του emulation και των ευκολιών που προσφέρει, ευχαριστώ Nintendo αλλά δεν θα πάρω.
http://img593.imageshack.us/img593/8060/image2ka.jpg