Λοιποοοον... οπως ειχα πει παραπανω ειχα φαει μεγαλο κολημα με αυτη την ταινια, αλλα δεν το ανεπτυξα αρκετα
Την ειδα προσφατα μετα απο αρκετα χρονια, πανω απο 10, και θυμηθηκα παλι εικονες και σκηνες που τοτε εβλεπα με πιο αγνο ματι
Τοτε λοιπον ειχα παθει ενα καποιο κάψιμο γιατι δεν ειχα ξαναδει ποτε ταινια που να οπτικοποιεί τόσο πετυχημένα την εικόνα που ήθελα για τα fantasy. Ενα χωριο γεματο νανους, νεραιδες, τοσοδουλικα ξωτικα, μαγισσες, πολεμιστες, τερατα κλπ. Καποια σκηνικα μαλιστα ηταν εντελως φαντασμαγορικα, λες και ξεπηδησαν απο ενα παραμυθι.
Την ειχα δει πρωτη φορα σε βιντεοκασσετα και πρεπει να την ειδα 3-4 φορές και δεν τη χόρταινα. Θυμαμαι που χοροπηδουσα οταν την επαιξε η τηλεόραση πρωτη φορα γιατί την εγραψα σε κασσέτα και πλέον την είχα όλη δικιά μου
Οι τωρινες εντυπωσεις μου ειναι οι εξης:
Καποια εφφε ειναι απιστευτα για την εποχη τους. Ειδικα τα ξωτικά που αν εξαιρεσουμε καποιες αποτυχημενες σκηνες οπου "τρεμοπαιζουν" στο μονταζ, δενουν παρα πολυ με τα σκηνικα. Και φυσικα η περιφημη σκηνη της μεταμορφωσης που απόσο ξερω ειναι το πρωτο CGI morphing που εμφανιστηκε στον κινηματογραφο.
Στο σεναριο δυστυχως φαινονται τα αδυναμα σημεια του Λούκας που έχει σε σενάριο και αφήγηση. Ενώ αντιθέτως δεν εβαλε τα "επικά" στοιχεία που έχει ο Ίντυ και ο Πόλεμος.
Γενικως καποια σημεια με εκαναν να αναρρωτηθω αν ο Willow εχει να πει κατι στα τωρινα παιδια της μΑτΔ εποχής (μετά Αρχοντα των Δαχτυλιδιών
). Τα εφφε ειναι πρωτογονα, χορογραφια στις μαχες ειναι σχεδον ανυπαρκτη, ενω δεν υπαρχουν επικες πορωτικές σκηνές. Ο μικρος Willow φαινεται σαν φτωχός συγγενής των Χομπιτ.
Μια διαπιστωση: concepts artists της ταινιας υπηρξαν ο γνωστος
Moebius (βλ. Ινκαλ) και ο Ελληνοαμερικανος
Chris Achilleos, γνωστος για τα fantasy illustrations του
ΥΓ. Αυτη η νεραϊδοβασίλισσα ήταν ενας απο τους αγνους παιδικους μου ερωτες. Η ηθοποιος λεγεται Maria Holvoe που οπως φαινεται δεν ακολουθησε καριερα. Ειχα φαει τον κοσμο να μαθω κατι παραπανω γιαυτην. Καταφερα μονο να τη βρω σε μια κωμωδια που κανει την ξανθια χαζογκομενα