Windows 7

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Στον ΙΕ9? Really?

Δηλαδή όταν υπάρχει ο Firefox και ο Chrome, o Safari και ο Opera εσύ θα υποκύψεις στον IE? Που πάει αυτός ο κόσμος......

Yeap ακριβως ετσι.

Δεν κοιταω ταμπελες και εταιριες ,καινουργιο upgraded gadgeτακι να ειναι και κατεβαινει για test drive.

It's free give it a try! ;)

Gadgetάκι ο IE;!

Μιλάμε για τον Internet Explorer έτσι; Όχι κάποιο άλλο ακρωνύμιο

Μιλάμε για το software που κράτησε το Internet στο μεσαίωνα. Για το χειρότερο κομμάτι κώδικα που γράφτηκε ποτέ με τις μεγαλύτερες ασυμβατότητες, με με με... θα μπορούσα να γράφω ώρες.

Δηλαδή αν είναι gadgetάκι ο ΙΕ το webkit και η gecko τι είναι?

Λοιπόν θα μιλήσω με την διεύθυνση να κοπεί η πρόσβαση με ΙΕ στους moderators (at least). Θα πρέπει να δίνετε το καλό παράδειγμα :)

Συγχύστηκα πρωινιάτικα

Παρεξηγηση, εγω μιλουσα για Industrial Ethernet (IE) . :P

Χμμμμ,it feels like GRM @ 2008 again....

Με πήγε πολύ πίσω η τελευταία αυτή στιχομυθία. ;)

IE δεν έχω ανοίξει ΠΟΤΕ!Το "ποτέ" δεν είναι τρόπος του λέγειν,αλλά 100% ακριβές.

Για προσωπική χρήση ούτε κουβέντα.Σε χρήστες/φίλους/πελάτες που πηγαίνω κατά καιρούς για να κοιτάξω κάτι στο PC τους,κουβαλάω ΠΑΝΤΑ σε stickάκι Firefox/Chrome... :) :P

Μίλησες σοφά γέροντα Μάνο.

win 7 χαθηκε απο γραμμη εργασιων το εικονιδιο ΕΛΛΗΝΙΚΑ/ΑΓΓΛΙΚΑ. Ενταξει γινεται και με shift/alt, απλα πιο βολικο το εικονιδιο. οι ρυθμισεις σωστες. Καμια ιδεα?

run->internat (δούλευε στα ΧΡ για τα 7άρια δεν ξέρω. αλλιώς run->msconfig και κάπου θα έχει την επιλογή να ξεκινάει η επιλογή γλωσσών κατά την εκκίνηση

Εχω χρησιμοποιησει 95-98-Me-2000-XP-7-10. Τα πιο βολικα, για μενα σαν απλο χρηστη, ειταν τα 7. (εγκατασταση, χειρισμος) Χρησιμοποιω τα 10 κατ" αναγκην κι οχι γτ με εξυπηρετουν. Ενα προβλημα που συναντησα προσφατα με τα 10 ειταν η ασυμβατοτητα με ενα παιχνιδι που ειθελα να δοκιμασω, το Drakensang. Εχω την εκδοση με τα 2 παιχνιδια και το expantion σε ενα dvd. Απαιτει διαφορετικη εγκατασταση για το καθε ενα. Η εγκατασταση γινεται κανονικα, μπαινω στην οθονη επιλογων του παιχνιδιου, μετα με πετα στα Windows οποια επιλογη και να κανω. Με win 7 το παιχνιδι λειτουργει κανονικα. Δοκιμασα διαφορα κολπακια και πατσακια χωρις αποτελεσμα. Ευτυχως εχω 2ο πι σι με 7αρια και παιζω εκει το παιχνιδι. Εντυπωση μου εκανε οτι καποια παμπαλαια παιχνιδια π.χ. AoE/Warcraft 2, παιζουν με τα 10 χωρις προβλημα

Από τα καλύτερα windows τα 7. Καλά ήμουν μέχρι πριν λίγους μηνες για το internet με τα 7αρια.

Μάλλον θα ξανά επιστρέψω σε αυτά για την βασική χρήση στο internet μιας και δεν έχουν ενημερώσεις. Τα 11αρια άλλη δουλειά από τις ενημερώσεις δεν ξέρουν να κάνουν.Δεν απενεργοποιούνται για παντα οι ενημερώσεις με τίποτα οπότε σβήσιμο τα 11αρια και πέρασμα τα windows 7 για χρήση στο internet.

Από τα καλύτερα windows τα 7. Καλά ήμουν μέχρι πριν λίγους μηνες για το internet με τα 7αρια.

Μάλλον θα ξανά επιστρέψω σε αυτά για την βασική χρήση στο internet μιας και δεν έχουν ενημερώσεις. Τα 11αρια άλλη δουλειά από τις ενημερώσεις δεν ξέρουν να κάνουν.Δεν απενεργοποιούνται για παντα οι ενημερώσεις με τίποτα οπότε σβήσιμο τα 11αρια και πέρασμα τα windows 7 για χρήση στο internet.
Για χρήση στο internet, για web browsing κλπ, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείς λειτουργικό που δεν λαμβάνει πλέον security patches , ακόμα και αν είσαι πίσω από το NAT του router σου, και τα windows 7 είναι σε τέτοια κατάσταση από το 2020.. Ίσως να δοκίμαζες κανένα Linux ;h CromeOS, ακόμα και android στο PC σου;

Για χρήση στο internet, για web browsing κλπ, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείς λειτουργικό που δεν λαμβάνει πλέον security patches , ακόμα και αν είσαι πίσω από το NAT του router σου, και τα windows 7 είναι σε τέτοια κατάσταση από το 2020.. Ίσως να δοκίμαζες κανένα Linux ;h CromeOS, ακόμα και android στο PC σου;
Δεν το ήξερα για το android σε pc.
Αν είναι παρόμοια η χρήση με του κινητου μου και στο pc και με τις πολύ πιο ξεκούραστες ενημερώσεις για το σύστημα αυτό βλέπω να βάζω μετά. Θα το τσεκαρω στο Google να δω τι παίζει.:)

Μπορείς να βάλεις και τα Windows 10 με support μέχρι το 2028.
Αν βάλεις τα Windows 10 Enterprise IoT LTSC 2021, θα έχεις security patches μέχρι τον Ιανουάριο του 2032. Μπορείς επίσης να μετατρέψεις μια ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση Windows 10 άλλης έκδοσης σε Windows 10 Enterprise IoT LTSC 2021.

Αν βάλεις τα Windows 10 Enterprise IoT LTSC 2021, θα έχεις security patches μέχρι τον Ιανουάριο του 2032. Μπορείς επίσης να μετατρέψεις μια ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση Windows 10 άλλης έκδοσης σε Windows 10 Enterprise IoT LTSC 2021.
Eυχαριστώ, θα το έχω υπόψιν μου σε 2 χρόνια που θα αναγκαστώ να αλλάξω λειτουργικό και τα Windows 11 (η το επόμενο λειτουργικό τους) είναι ακόμα τα ίδια σκουπίδια.

Ειχα φτιαξει ενα πανακριβο PC χωρις ουσιαστικο στην ουσια λογο απλα και μονο επειδη ετσι μου την εδωσε τοτε και ειχα και τα φραγκα φυσικα και τελικα κατεληξε να το τρωει η μαρμαγκα στο πατρικο μου αφου τα εφερε ετσι η μοιρα τα τελευταια χρονια και εφυγα απο το χωριο που ζουσα και ειχα το μαγαζι μου μια ολοκληρη ζωη.Επειδη ειμαι κονσολας απο κουνια και οτι συγχρονο παιχνιδι υπαρχει το παιζω στης κονσολες μου πουλησα το καλο μου PC και κρατησα απλα το πολυ παλιο PC μου το οποιο εχω απο το 2013 αποκλειστικα για internet,emulators και νεα παιχνιδια με retro αισθητικη που βγαινουν κατα καιρους και ειναι ικανο να τα τρεχει χωρις ιδιαιτερα προβληματα.Το PC αυτο λοιπον το οποιο το εχω αναφερει καποιες φορες στα διαφορα θεματα εδω μεσα αποτελειται απο εναν επεξεργαστη i5 4570,καρτα γραφικων Gigabyte GTX 1060 6GB,16GB RAM,δυο σκληρους δισκους εναν απο τους πρωτους SSD για το λειτουργικο ο οποιος ειναι ενας Corsair 120GB και εναν WD 1,5TB για για αμεσο αποθηκευτικο χωρο για τα διαφορα που εχω εκει αφου ολα τα υπολοιπα τα εχω μοιρασμενα στους πολλους εξωτερικους σκληρους δισκους που εχω.

Aυτο το PC λοιπον φοραει Windows 7 Ultimate 64bit απο το 2013 και μεχρι και σημερα μπορει να μην εχω αντιμετωπισει ιδιαιτερα προβληματα αφου δεν κανω τιποτα τρελα πραγματα που να χρειαζονται νεοτερα Windows ομως σιγα σιγα υπαρχουν διαφορα θεματακια που εχουν αρχισει να μου τη δινουν γενικοτερα οπως το οτι δεν υποστηριζεται πλεον το Steam η το οτι δεν μπορω να παιξω διαφορα indie παιχνιδια που θελουν W10 η ακομα και διαφοροι Browser και καποια προγραμματα που πλεον δεν θα ενημερωνονται.Γιαυτο λοιπον εχει αρκετο καιρο που σκεφτομαι τη μεταβαση σε W10 αλλα οταν διαβασα πως η Microsoft σταματαει την υποστηριξη των W10 απογοητευτηκα γιατι περα του οτι δε μαρεσουν τα W11 δεν υποστηριζονται και απο τον επεξεργαστη λογο παλαιοτητας και δε θελω να μπλεξω με διαφορους περιεργους τροπους εγκαταστασης σε PC που δεν υποστηριζονται.Φυσικα δεν ειναι μονο αυτοι οι λογοι που θελω να κανω τη μεταβαση σε W10 αλλα πολυ σοβαρος λογος ειναι πως εχω τοση σαβουρα μεσα στον πολυ μικρος πλεον C απο το 2013 μεχρι και σημερα που ο ελευθερος χωρος ειναι ανυπαρκτος και δεν ξερω και τι τον δεσμευει ενω χρησιμοποιω προγραμματα οπως το TreeSize για παραδειγμα για να δω τι τρωει πολλα GBs.Επειδη ομως οσο ζεις μαθαινεις αναθαρρησα διαβαζοντας αυτο το θεμα αφου εμαθα απο τους φιλους Imgema και XLV πως τα Windows 10 υποστηριζονται μεχρι το 2028 η μεχρι το 2032 με τη συγκεκριμενη εκδοση.

Γνωριζω αρκετα ομως PC Expert δεν μπορω να πω τον εαυτο μου γιαυτο και θελω να ρωτησω διαφορα πραγματα.Αρχικα θελω να ρωτησω αν το PC με τα specs που αναφερω το οποιο ειναι αρκετα παλιο θα εχει προβλημα με τα Windows 10 η αν η αποδοση του θα ειναι πανω κατω με τα Windows 7 που εχω τωρα.Aπο κει και περα τα Windows 10 που αναφερει ο φιλος XLV θα ηταν ιδανικα για μενα ομως διαβαζω πως δεν εχει το Microsoft Store και ισως προγραμματα και παιχνιδια να μην υποστηριζονται οπως γινετε στα κανονικα Windows 10.Υπαρχουν διαφοροι τροποι να εγκαταστησεις το windows store κλπ ομως δεν θελω να μπλεξω με πειραματα και με με περιεργους τροπους εγκαταστασης.Για να μην κουραζω με το συγκεκριμενο θεμα θελω απλα να με πει οποιος γνωριζει αν τα Windows 10 Enterprise IoT LTSC 2021 κανουν για εναν ανθρωπο οπως εγω που απλα στο PC αυτο θα σερφαρω και θα παιζω παιχνιδια στο steam,διαφορα indie games,emulators αλλα και RetroArch οπως και καποια προγραμματα επεξεργασιας βιντεο και καταγραφης βιντεο για τα longplay που ανεβαζω στο YouTube.Απο κει και περα αν τα Windows αυτα τελικα ταιριαζουν για μενα και για το PC μου θα ηθελα οποιος γνωριζει να με πει απο που να τα κατεβασω επισημα οπως και απο που να αγορασω κλειδι για να τα ξεκλειδωσω και κυριως ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω για να φτιαξω ενα usb για την εγκατασταση τους.Τελος θελω να ρωτησω κατι για την εγκατασταση που αφορα τους σκληρους δισκους.Τα ονοματα των δισκων ειναι C για τα Windows και Η για τον δευτερο σκληρο δισκο που εχω.Οταν θα γινει η εγκατασταση τα ονοματα θα ειναι και παλι ετσι η απο διπλα θα γραφει το μεγεθος για να καταλαβω ποιος ειναι ποιος και κυριως υπαρχει η πιθανοτητα να χαθει τιποτα απο αυτα που εχω στον δευτερο σκληρο δισκο η να σβηστουν γενικοτερα ολα.Sorry αν σας κουρασα αλλα μετα απο τοσα χρονια δεν ειναι και το ποιο ευκολο πραγμα για εναν ανθρωπο της συνηθειας οπως εγω να ξεκινησει απο την αρχη ασχετα αν μιλαμε για κατι θεωρητικα απλο για τους περισσοτερους οπως ειναι η εγκατασταση νεου λειτουργικου.

Τελευταία επεξεργασία:
To προηγούμενο PC που είχα ήταν ακριβώς το ίδιο με το δικό σου Βασίλη, απλά εγώ είχα τον i5 4670, δηλαδή σιγά την διαφορά. Τα Windows 10 θα πετάνε. Εχω βάλει 10ρια και σε Core 2 Duo με 4GB RAM και εκεί μια χαρά τρέχουν. Δεν θα έχεις κανένα θέμα από performance.

Απλά αντίθετα από τα 7αρια, τα 10ρια σέρνονται αν εγκατασταθούν σε σκληρό δίσκο. Θέλουν οπωσδήποτε SSD. Οπότε κάνε format τον SSD και κανε εγκατάσταση τα 10αρια εκεί. Κανε και κανα backup τα αρχεία που θες από τον SSD πριν τον φορμάρεις εννοειται.

Αν φοβάσαι μην χαθούν αρχεια από τους άλλους σκληρούς ή φοβάσαι μην κανεις καποιο λάθος με τα paths και τα partitions και τους σβήσεις καταλάθος, απλά αποσύνδεσέ τους πριν κάνεις οτιδήποτε και άσε μονο τον SSD να λειτουργεί. Μολις τελιώσεις την εγκατάσταση τους ξανασυνδέεις. Ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος για καποιον που είναι αρχάριος με αυτά.

Λοιπόν, @Metalcandyman , καταρχήν, δυστυχώς, αν θες να τρέχεις windows 10, θα πρέπει να τρέχεις και διάφορα tweaks για να ενεργοποιείς ότι η Microsoft έχει απενεργοποιήσει στις εκδόσεις ΙοΤ , που ενδέχεται να θες, όπως πχ το Microsoft Store, όπως παρατήρησες, αλλά δυστυχώς είναι πλέον ο μόνος τρόπος. αν θες να λαμβάνεις ενημερώσεις ασφαλείας. Όσων αφορά τα Windows 10 ή και τα 11, το μηχάνημά σου θα τα τρέχει ικανοποιητικά, ο SSD είναι λίγο μικρός, θα πρέπει αρκετές εφαρμογές να προσέξεις να τις εγκαταστήσεις στο σκληρό δίσκο, αλλά αυτές οι εφαρμογές θα φορτώνονται κλπ πιο αργά, καθώς ο σκληρός είναι αρκετα αργότερος σε latencies από τον SSD. Για να φτιάξεις ένα bootable USB stick από το ISO των Windows 10 και 11, χρησιμοποίησε το Rufus , έχει και επιλογή να αφαιρεί τους ελέγχους των Windows 11 για τον αν έχει το μηχάνημά σου αρκετά νέο επεξεργαστή και TPM 2.0 . Επίσης, αν θες να τρέξεις τα Windows 11, υπάρχουν διάφορα προγράμματα/scripts, που αφαιρούν πολλά από τα bloatware, telemetry κλπ που έχουν τα Windows 11, όπως πχ το FlyOOBE , υπάρχουν επίσης και άλλα προγράμματα όπως πχ το Open-Shell που επαναφέρουν το menu και τον classic Windows explorer στα Windows 10 και 11 . Γενικά, όπωςτα έχει κάνει η MicroSoft με τα Windows 10/11 , πρέπει να ψαχτείς λίγο παραπάνω και να μάθεις τη χρήση προγραμμάτων όπως τα προαναφερθέντα που φτιάχνουν πολλές από τις ενοχλητικές προσθήκες που η MicroSoft πρόσθεσε.

Πίσω
Μπλουζα