Windows 8 [2012]

Συμφωνώ με τον Maddog. Σ' ένα μηχάνημα χωρίς οθόνη αφής δε μπορείς να έχεις κυρια τα χαρακτηριστικά και τις ευκολίες αφής. Τείθεται θέμα εργονομίας. Βέβαια το τελικό προϊον θα δούμε τι θα προσφέρει.
 
spyros_s είπε:
εγώ πιστεύω ότι είναι νωρίς να τα κρίνουμε...ας βγουν επισήμως και να δούμε τις τάσεις της αγοράς την δεδομένη περιοδο και επανερχόμαστε
Εγώ πάλι τείνω να συμφωνήσω με το Σπύρο....

Όχι γιατί έχετε άδικο σ' αυτά που λέτε, αλλά γιατί οι mainstream χρήστες είναι αυτοί που καθορίζουν την τάση της αγοράς.

Σημασία έχει ο απλός χρήστης τι θα πει!...
 
Ο απλός χρήστης είναι αυτός που έχει 30 μπάρες στον υπολογιστή του, 4 antivirus και αντί να γράφει τη δεύθυνση στο browser τη γράφει στη καρτέλα του google, ο οποίος, αν πας να του φτάξεις το πισί (τζάμπα φυσικά γιατί δεν πλερώνει και σε θυμάται μόνο για αυτό το λόγο) του βγάλεις το google από home page και σε .... μόλις γυρίσεις σπίτι σου γιατί του ΧΑΛΑΣΕΣ το πισί; :p

ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!!!!!! :D (Ο απλός χρήστης έτσι; )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω ειμαι ενας απλος χρηστης.Χρησιμοποιω το pc για να παιζω mame και emulators,για να ακουω τραγουδια,για να βλεπω βιντεακια στο youtube κτλ,για να βλεπω ταινιες και σειρες και γενικα για διαφορα τετοια απλα.Εχω ενα antivirus ξερω της τυπικες επιλογες του και να κανω scan εχω τα adobe photosop,premiere και audition αλλα δεν εχω ιδεα να τα χρεισιμοποιω απλα τα ειχα βαλει με την προηποθεση οτι κατι μπορει να μαθω,Ξερω να μπαινω στα bios αλλα δεν ξερω να αλαξω τιποτα εκει μεσα,ξερω να κανω ανασυγκροτηση και γενικα διαφορα ψιλοπραγματα απο της λειτουργιες του υπολογιστη αλλα σε καμια περιπτωση εξηδηκευμενα πραγματα και οτιδηποτε αν στραβωσει φωναζω εναν κολητο μου που ειναι τεχνικος :D Εχω στα σταθερα pc μου windows xp απλα και μονο γιατι με βολευουν και στο laptop και xp και 7 σε Dual boot.Δεν με νοιαζη η ασφαλεια κτλ γιαυτο και εχω και firefox εκδοση 3.6.21 γιατι δεν γουσταρω την καινουρια εκδοση.Εχω κατι GB που πρεπει να κανω απο windows updates αλλα σεκεμε κανταρ δεν κανω τιποτα γιατι δεν με νοιαζη και αναβαθμιζω κανεναν Driver μια φορα τα 1000 χρονια και οποτε με την δωσει.Φυσικα με ολα αυτα τα χαλια αποριας αξιο ειναι οτι τα pc Μου ποτε δεν παρουσιασαν κανενα προβλημα :D

Γιαυτο λοιπον για μενα τα windows 8 ειναι μια Μ :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: α και μιση.
 
Ε, ναι!.... Για τον ίδιο μιλάμε! :D

Χθες είχα μια συζήτηση επί του θέματος. Κουβέντα στην κουβέντα και ορμώμενοι από τα 7άρια, πιάσαμε τη συζήτηση περί υπολογιστών.

Δε θα αναφέρω όλα τα μαργαριτάρια που άκουσα (γιατί θα βγω off με τα τσαρούχια!), αλλά θα σταθώ στο γεγονός ότι κάποιοι -μιλώντας για τα επερχόμενα 8άρια- επικροτούσαν ένα λειτουργικό σύστημα (και μάλιστα θα είναι από τους πρώτους που θα το βάλουν, όταν βγει), χωρίς να το έχουν δει καν ή να έχουν διαβάσει, γι' αυτό.

Μόνο όταν εξήγησα ότι πρέπει (ειδικά για τη δουλειά), ν' αγοράσουν άδεια / -ες, να προσέξουν συμβατότητες και να δουν προδιαγραφές για τον υπολογιστή, σκέφτηκαν ότι ίσως τελικά να μην είναι τόσο καλή ιδέα...

Νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες, είναι η mainstream αγορά... Μακάρι να διαψευστώ.
 
pooky(1) είπε:
Ο απλός χρήστης είναι αυτός που έχει 30 μπάρες στον υπολογιστή του, 4 antivirus και αντί να γράφει τη δεύθυνση στο browser τη γράφει στη καρτέλα του google, ο οποίος, αν πας να του φτάξεις το πισί (τζάμπα φυσικά γιατί δεν πλερώνει και σε θυμάται μόνο για αυτό το λόγο) του βγάλεις το google από home page και σε .... μόλις γυρίσεις σπίτι σου γιατί του ΧΑΛΑΣΕΣ το πισί; :p
Αυτο το παραδειγμα πρεπει να ειναι βγαλμενο απ'τη ζωη (του Pooky :p ) γιατι διακρινω καποια συναισθηματικη φορτιση!
 
metalcandyman είπε:
Δεν με νοιαζη η ασφαλεια κτλ γιαυτο και εχω και firefox εκδοση 3.6.21 γιατι δεν γουσταρω την καινουρια εκδοση.Εχω κατι GB που πρεπει να κανω απο windows updates αλλα σεκεμε κανταρ δεν κανω τιποτα γιατι δεν με νοιαζη και αναβαθμιζω κανεναν Driver μια φορα τα 1000 χρονια και οποτε με την δωσει.Φυσικα με ολα αυτα τα χαλια αποριας αξιο ειναι οτι τα pc Μου ποτε δεν παρουσιασαν κανενα προβλημα :D
Ακριβώς γι αυτό δεν έχεις προβλήματα, γιατί δεν του βάζεις πράγματα μέσα. Οι περισσότεροι "απλοί" χρήστες πατάνε όπου νάναι, βάζουν συνέχεια προγράμματα που βρίσκουν δεξιά - αριστερά (πολλές φορές χωρίς να το καταλάβουν) και γεμίζουν με 10-20 διαφορετικά toolbars και άλλες άχρηστες βλακείες που συνήθως έρχονται μαζί με άλλα προγράμματα που χρειάζονται και πρέπει να τα απενεργοποιήσεις εσύ ο ίδιος για να μην μπουν (ενώ όλοι απλά πατάνε next).

Ποιος ο λόγος να κάνεις updates εφόσον το PC σου λειτουργεί άψογα? Μήπως σε νοιάζουν τα καινούρια features? Γι αυτό τον λόγο πιστεύω ότι τα Win8 είναι άχρηστα. Μια χαρά είναι τα 7 και μάλιστα είναι ακόμα φρέσκα. Για να μην πω ότι και τα XP είναι μια χαρά. Αν δεν είχαν το θέμα με το DirecX 11 (το οποίο, πιστεύω, θα μπορούσαν να το βάλουν στα XP αν ήθελαν) και μπορούσαν να διαβάσουν πάνω από 4 GB RAM (τα οποία είναι αρκετά για σήμερα, εξάλλου τα XP τρώνε λιγότερο από τα 7-8) δεν θα με ένοιαζε να τα αλλάξω (ακόμα δεν το έχω κάνει μιας και το PC μου δεν το λες καινούριο).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα security updates επιβάλονται πάντα, ειδικά όταν είσαι συνέχεια online και μάλιστα σε corporate περιβάλον. Το εκνευριστικό σ' αυτές τις φάσεις είναι το άτυχα configured net policy των updates που σ' εμας για παράδειγμα τα ξεκινά στις 12 το μεσημέρι. Φαντάσου εκεί που πνίγεσαι ν' αρχίσει το ρημάδι να σέρνεται και μετά στα καλά καθούμενα να ζητά επανεκκίνηση... Τεσπα, αυτό είναι άλλο θέμα.

Πάντως, ποτέ δε μ' έννοιαξε το λειτουγικό του Η/Υ. Ούτος η άλλως του βγάζω πάντα τα μάτια. Βαριέμαι έυκολά και σύντομα δοκιμάζω κάτι καινούριο. Θα δοκιμάσω και τα 8 αν και λόγω του ότι δείχνει να είναι touch screen orientated με προδιαθέτει αρνητικά. Δεν έχω touch οθόνη και ούτε πρόκειτε ν' αποκτήσω (photoshop και δαχτυλιες στην οθόνη δεν πάνε μαζί...).
 
Παιδια εχετε δικειο σε ολα ωσα λετε αλλα κατα 80% απο ολα τα τεχνικα θεματα κτλ που λετε εγω δεν εχω ιδεα οποτε και ετσι που ειναι τα pc μου δεν υπαρχει κατι που να με ληπει.Και να χρειαζοταν κατι δηλαδη δεν θα ηξερα τι ειναι αυτο και τι updates χρειαζονται η οτιδηποτε αλλα πραγματα που ειναι σημαντικα :D
 
nkarytia είπε:
Πάντως, ποτέ δε μ' έννοιαξε το λειτουγικό του Η/Υ. Ούτος η άλλως του βγάζω πάντα τα μάτια. Βαριέμαι έυκολά και σύντομα δοκιμάζω κάτι καινούριο.
Αυτή είναι η μία άποψη. Προσωπικά δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με το λειτουργικό. Μου αρέσει να ασχολούμαι με παιχνίδια, προγράμματα κλπ. Ίσως να φταίει το ότι ξεκίνησα ως κονσολάς, αλλά όταν πήρα το PC το πήρα για να παίζω Doom, Starcraft, Emulators, να κατεβάζω MP3 κλπ. Ακόμα και σήμερα που έχω ανέβει επίπεδο σαν χρήστης δεν μου αρέσει κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζω λειτουργικό.

Mου αρέσει να έχω ένα καλό configuration με πολλά παιχνίδια (παλιά και νέα) διαθέσιμα, προγράμματα με τις προσωπικές μου ρυθμίσεις και εκατοντάδες Emulators. Ολα αυτά θέλουν πολύ δουλειά για να τα μεταφέρω σε νέο configuration. Από τα 60+ games μόνο τα μισά είναι "portable" τα υπόλοιπα θέλουν install. Μετά οι Emulators δεν ξέρω αν θα λειτουργούν όλοι όπως πριν και μιλάμε για πολλά settings και ένα frontend που μου πήρε εβδομάδες να στήσω και να δουλεύει με όλους τους Emu χωρίς πρόβλημα. Και παρόλο που έχω ήδη πολλά προγράμματα σε portable έκδοση πάλι είναι χρονοβόρα και βαρετή διαδικασία η αλλαγή.

Έτσι λοιπόν για να αλλάξω το βασικό λειτουργικό μου θα πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος και αν το κάνω θα το κάνω με την σκέψη ότι θα το κρατήσω για τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Γι αυτό δεν συμφωνώ καθόλου με την πολιτική βγάζω 1 λειτουργικό κάθε 2 χρόνια χωρίς να έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους και ακόμα χειρότερα όταν το βγάζουν απλά και μόνο για να ταιριάζει με την μόδα (Windows 8).

Ευτυχώς συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τα παλιότερα ταυτόχρονα οπότε υποθέτω πως είναι όλα OK ενώ υπάρχει και το Dual boot και μπορούμε να έχουμε το παλιό μας λειτουργικό μαζί με το καινούριο για να γίνει πιο ομαλά η αλλαγή... Αν και επαναλαμβάνω, δεν μου αρέσουν τα κόλπα που κάνουν για να σε αναγκάσουν να αλλάξεις, όπως το να βγάζουν παιχνίδια που δεν υποστηρίζονται ή να βγάζουν νέο direct X και να το υποστηρίζει μόνο το τελευταίο λειτουργικό, όχι γιατί το προηγούμενο δεν έχει την δυνατότητα, αλλά επίτηδες για να αγοράσεις και το νέο. Και εδώ που τα λέμε δεν είναι και φτηνά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά, κι εγώ έχω αίμα gamer μέσα μου, παρ' όλο που δεν πέρασαν πολλές κονσόλες από τα χέρια μου. Η δουλειά όμως μ' έχει περιορίσει στους υπολογιστές και ως εκ τούτου το λειτουργικό και η εργονομία που προσφέρει παίζουν πρωταρχικό ρόλο για μένα. Από κει και πέρα, μπαίνουν τα διαόλια μέσα μου και τους αλλάζω τα φώτα (όχι πάντα μ' επιτυχία :) ).
 
bspus είπε:
Αυτο το παραδειγμα πρεπει να ειναι βγαλμενο απ'τη ζωη (του Pooky :p ) γιατι διακρινω καποια συναισθηματικη φορτιση!
Χε! Φυσικά. Γι' αυτό τώρα όταν μου ζητάνε βοήθεια τους στέλνω να πάρουν Apple και δηκαιολογούμαι "Συγνώμη παιδιά τα έχω παρατήσει εδώ και χρόνια και δεν ξέρω πια" .

Φυσικά δεν τους λέω τίποτε για 680 SLI, dual 6 core Xeon, watercooling, δύο τροφοδοτικά, αθόρυβα ανεμιστήρια και τα λοιπά. (ΟΚ, ψάχνομαι για κάτι τέτοιο αλλά η dual 2011 mobo που ζαχαρώνω δεν έχει βγει ακόμα...... ) και από εδώ και πέρα τα κρατάω αποκλειστικά για μένα.

Back on topic: Τα 8άρια θα τα προτιμήσω τελικά. Σαν δεύτερο λειτουργικό αρχικά μια και μπορώ να τα αποκτήσω χωρίς κόστος με κανονικότατη άδεια. ΦΥΣΙΚΑ η πρώτη επιλογή είναι η Apple, να ξηγιόμαστε.
 
Η αλήθεια είναι ότι τα λειτουργικά συστήματα εξελίσσονται... Κάπου είχε κάνει μια εκπληκτική αναφορά ο Shock, όπου έλεγε -μέσες άκρες- ότι οι υπολογιστές & κατ' επέκταση τα o/s θα πρέπει να σχεδιάζονται user friendly & να προσπαθούν να προσεγγίσουν / καλύψουν το μέσο χρήστη και όχι το αντίστροφο.

Μας αρέσει - δε μας αρέσει (προφανώς, δε μας αρέσει! :D ), όλες οι εταιρίες συγκλίνουν προς το user friendly κομμάτι. Αυτές οι υλοποιήσεις μπορούν να γεννήσουν τρομερά πλεονεκτήματα, αν γίνουν σωστά! :)

Π.χ. ν' αναφέρω ότι πλέον στα 7άρια, οι απλοί, μέσοι χρήστες δε με ζαλίζουν κάθε τρεις και λίγο με εγκατάσταση νέων συσκευών, drivers & εργασίες του πίνακα ελέγχου, γιατί είναι τόσο διακριτή η κατανομή εργασιών, που πρέπει να είσαι από άλλο πλανήτη για να μη μπορείς να πλοηγηθείς στο μενού και να κάνεις κάποια απλά πράγματα.

Το τρομερό πλεονέκτημα είναι ότι μου μένει χρόνος ν' ασχοληθώ με πράγματα που πρέπει πραγματικά να επενδύσω χρόνο.

Κι ενώ έχει έναν φιλικό χαρακτήρα προς τον απλό χρήστη, εντούτοις μπορεί να δουλέψει πάνω τους και ο support technician ή ένας sysadmin, χωρίς να κουράζεται ψάχνοντας τα εργαλεία που του χρειάζονται.

[εδώ να σημειώσω ότι το πρώτο διάστημα που είχαν βγει τα Vista κι έπρεπε να τα υποστηρίξω, τα πράγματα ήταν τραγικά... Δε μπορούσα να βρω πού θα πάω για να κάνω το κάθε τι... Με τα 7άρια ν' ακολουθούν την πεπατημένη των Vista, τουλάχιστον το supporting έγινε πιο εύκολο...]

Οπότε κι ερχόμαστε στα 8άρια... Προσωπικά δε χαλιέμαι επειδή έχει το metro style & το touch-screen user interface. Καλά κάνει και δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Εκεί που θα χαλαστώ, είναι να μη μπορώ να το παραμετροποιήσω στο δικό μου work-mode...

Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα από τον κόσμο του Linux: όταν βγήκε το Unity στο Ubuntu το δούλεψα στην αρχή... Το δοκίμασα... Προσπάθησα να το συνηθίσω, αλλά δεν μου έκανε κλικ. Σχεδόν ταυτόχρονα (με μερικές μέρες διαφορά, αν θυμάμαι καλά), βγήκε το Gnome 3 που είχε ενσωματωθεί στην τότε τρέχουσα έκδοση της διανομής Fedora. Το δοκίμασα & ως αθεράπευτα ερωτευμένη με τον καλό, Κύριο Γνώμο, το ήθελα στο Ubuntu μου - ένα tweak, που ακόμα δεν είχε ενσωματωθεί και όταν προσπάθησα να κάνω force installation, χτύπησαν όλα σαν κουδουνίστρες... Ε, από τότε ξήλωσα το πολύ αγαπητό κατά τ' άλλα Ubuntu και πέρασα στη λύση του Arch, γιατί μου δίνει τη μεγαλύτερη δυνατότητα παραμετροποίησης, ώστε να φέρω το σύστημα εκεί που το θέλω εγώ.

Αν μπορούν τα 8άρια, να μου προσφέρουν το ίδιο πράγμα και στην εργασία μου (που υποχρεούμαι να δουλεύω σε Windows), ουδώλως με απασχολεί με τι UI θα κυκλοφορήσει! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ψοφησε το DVD για την M$ στα 8αρια εκτος αν παρεις την Media Center version.


Μιλαμε βεβαια για video και οχι data dvd.


 




The Windows developers justify the decision by explaining DVD use on computers is "in sharp decline", adding that it would have to spend "a significant amount in royalties" to offer support for optical media. Instead, online media is the focus for Windows 8: H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3, those kinds of file types.
 

 


http://www.zdnet.com/blog/bott/microsoft-media-center-not-part-of-the-future-of-entertainment/4944
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μικρό το κακό τουλάχιστον για όσους δε χρησιμοποιούν το media center bloatware ;)
 
Nαι θα μπορεις να τα βλεπεις με VLC η κατι αλλο ,but still...
 
Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα ταινία από το DVD του υπολογιστή. Βασικά, το DVD-R το έχω πια για να γράφω flac αρχεία μουσικής σε cd για ακρόαση σε κανονικότατο cd-player. Άλλωστε τώρα τελευταία έχω αποκτήσει αρρώστια με άλλα είδη εξαιρετικά ρετρό μουσικής που δεν θέλω ανεμιστήρες και "μπλιπ - μπλιπ" από πίσω να ακούγονται.

Γενικά πιστεύω ότι όντως μικρό το κακό, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος ακόμα που από τα φορητά ειδικά, παρακολουθούν ταινίες σε DVD. Καιρός να αλλάξουν και αυτοί.

Θα περιμένω κυκλοφορία και θα μπουν σαν δεύτερο λειτουργικό στο macbook pro μια και άρχισα να "ξεφορτόνωμαι" τα "συμβατά" που υπάρχουν εδώ γύρω.......
 
Τώρα πόσο lame είναι αυτό; Για να μην ξοδεύεται η M$, κόβει features...

Άλλος ένας λόγος να μείνουμε στα 7ρια λοιπόν.
 
Ιατρέ μου, έχω γυρίσει πίσω στα XP. Και θα πάω πιο πίσω στα 98άρια όσον αφορά τα "κουφώματα" και τις μπαλκονόπορτες. Μη σου πω στα 2000 για να είμαστε καλύτερα.

7άρια; Τι είναι αυτά; Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα; :p Οι 7 πληγές του Φαραώ; :p
 
Τα 7 είναι το ποιο ολοκληρωμένο λειτουργικό της MS. Καλά είναι τα ΧΡ αλλά πλέον μόνο γι' ασθενικά μηχανήματα που δε σηκώνουν τα 7. Αν όχι 7 ή ΧΡ τότε Linux. Tα υπόλοιπα είναι ανευ ουσίας.
 
Πίσω
Μπλουζα