Wonderboy in Monsterland

Δούλευα σε τέτοιο μαγαζί παλιά πιτσιρικάς και έχω δει πολλά. Μαγαζί με ηλεκτρονικά και κάποια φρουτάκια και φόρτωναν πελάτες κάποια φρουτάκια πολλά λεφτά, έως και 300-400 χιλιάρικα τότε που ήταν λεφτά, και πήγαινε το βράδυ ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού όταν με άλλαζε 8 η ώρα το βράδυ, έπαιζε και τα έβγαζε μόλις έκλεινε 2 τα ξημερώματα με κλειστές τις κουρτίνες (τα φρουτάκια ήταν αλλου και έπαιρναν υποτίθεται μισά μισά τα κέρδη δηλαδή έριχνε και τον άλλο). Την επαύριο ερχόταν πάλι ο χαμένος και έχανε άλλα τόσα μέχρι που ένα απόγευμα τα πήρε στο κρανίο και εσπασε το μηχάνημα χαχαχα. Λαμπογυαλα όλα σπασμένα τζάμια κομμένα χέρια και τα λοιπά. Grand theft auto κατάσταση
Στο χωριό μου αν έπεφτε στην αντίληψη των πελατών ότι ο ιδιοκτήτης παρακαλουθει ποια μηχανήματα δεν έχουν δώσει ακόμα χρήμα με σκοπό να τα αρμεξει μόνος το βράδυ ....τότε έπεφτε δυνατό άκυρο από τους παίκτες κ έκανε καιρό να συνέλθει.
 
Είχα γράψει εγώ αυτό το post;
10 χρόνια πριν ε; Τι γίνεται, στραγάλια είναι πλέον τα χρόνια;
Ευτυχώς που η @Kambia ξεθάβει και τις εικόνες από τα reviews. Αν είναι εύκολο, ας μπουν οι λεζάντες κάτω από τις εικόνες.

Κατά διαβολική (πάντα) σύμπτωση παίζω το Wonderboy in Monsterland σε Μ.Α.Μ.Ε. εδώ και μέρες και δεν έχω καταφέρει να πάω πέρα από το Dragon Castle καθώς αν πεθάνεις εκεί η συγκεκριμένη έκδοση δεν σε αφήνει να συνεχίσεις.
 
Το ειχα σε Amiga και θυμαμαι φορτωνε... φορτωνε... φορτωνε.... τρελο multiload. Παρολα αυτα το επαιζα μανιωδως, μου αρεσε το concept μαλλον απο τοτε ειχα εφεση στα rpg, επειδη υπηρχαν καποια ψηγματα rpg. Αναβαθμισεις οπλων και τα λοιπα. Μιλαμε τωρα για πολυ φορτωμα το drive εκλαιγε. Ειχαν πανεξυπνα βγαλει και τα 68 νομισματα. Μετρια μεταφορα. Σε c64 το ειχα παιξει ελαχιστα, μαλλον λεω λιγο καλυτερο ηταν απο Amiga. Σε spectrum ειχαν κανει το αλλο περναγες εκει που ηταν τα νομισματα και εβγαιναν μονα τους και το παπουτσακι δεν ειχε καμια σημασια αν το επαιρνες η οχι, παντα ο ηρωας πηγαινε το ιδιο. Στα ηλεκτρονικα το ειχα πετυχει ελαχιστα, ο κοσμος επειδη ηθελε λιγο σκεψη μαλλον δεν του εδινε και πολυ σημασια και το απεσυραν μετα λιγο καιρο. Ενω το 1ο το επαιζαν ακομα μανιωδως που δεν ηθελε και πολυ σκεψη.
 
Στην Ελλάδα θα πρέπει να είχαμε στα ηλεκτρονικά την έκδοση bootleg.
Ετσι ακριβως ειναι το bootleg ειχαμε στην ελλαδα αυτο που τα κειμενα ηταν στα αγγλικα δηλαδη και η αρχικη οθονη του παιχνιδιου ηταν διαφορετικη απο την ιαπωνικη.Φυσικα περα απο την γλωσσα τα παιχνιδια ηταν ακριβως ολοιδια χωρις καμια διαφορα.
 
Παιχνιδάρα! Το καλύτερο της σειράς. Αν και το είχα τερματίσει στην Amiga, η έκδοση του Commodore που δείχνεις στο review ήταν η πιο ωραία κατά τη γνώμη μου.
Στα ηλεκτρονικά το είχα παίξει 1-2 φορές το φθινόπωρο του 1990, ενώ πρώτη φορά το έπαιξα στον CPC ενός φίλου λίγους μήνες νωρίτερα.
Ακόμα και τώρα, με πιάνει κάθε τόσο όρεξη και βάζω να παίξω λίγο!
 
Απο τα ποιο ωραια arcade game πολυ μπροστα για την εποχη του. Ηταν το αγαπημενο μου στα ηλεκτρονικα (μαζι με το Double dragon και το robocop). Ανυπομoνουσα να βγει και στα home computers και οταν ειδα την διαφημιση στο pixel οτι θα βγει ειχα τρελαθει. Τελικα το πηρα οταν βγηκε (εννοειτε αυθεντικο για cpc 6128) και οταν το ειδα επαθα σοκ (με την ασχημη εννοια) αλλα και μονο που ηταν το super wonderboy και το ειχα στο σπιτι και επαιζα οποτε ηθελα δεν με πειραζε. ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑΑΑΑΑΑ....!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα