XBox v.1 απο το πουθενά

gremlinakos

RetroActive
Joined
28 Οκτ 2007
Μηνύματα
523
Αντιδράσεις
163
Χθες λοιπόν που λέτε παιδιά, κάνοντας τον καθημερινό απογευματινό μου περίπατο, σταματάω απότομα μπροστά απο έναν κάδο ανακύκλωσης μαγαζιού ηλεκτρικών ειδών (ξέρετε αυτούς τους πράσινους με το plexiglass για να βλέπεις τι πάνε για σφάξημο) και τί να δω? Ένα ολόκληρο XBOX με χειριστήριο και όλα τα καλώδια! Ευτυχώς έτυχε να απευθυνθώ σε έναν υπάλληλο με κατανόηση, και με λίγες κλάψες και παρακαλητά μου το δώσε!! Στην ουσία το έσωσα το μηχανάκι απο του χάρου τα δόντια!

Καλά αυτό με τις ανακυκλώσεις είναι πονεμένη ιστοριά που θα πρέπει να αναλύσουμε εκτενώς σε άλλο thread

Προβολή συνημμένου 103792

Αφού κατάφερά να το κουβαλήσω μέχρι το σπίτι, το έβαλα κατευθείαν στην πρίζα. Και ναι, η 24άρα crt μου "πρασίνισε", το πρώτο τεστ πέρασε. Το επόμενο βήμα ήταν τα δισκάκια. Φυσικά δεν έχω games οπότε δοκίμασα dvd movie και audio cd. Κι αυτό το τέστ πέρασε, τουλάχιστον στο cd. Το dvd το αναγνώρισε μεν, ζήταγε dvd playback kit δε. Πάντως μόνο original δισκάκια αναγνώρισε όχι αντιγραμμένα. Επίσης ο σκληρός φαίνεται να είναι κομπλέ γιατί ο τύπος ειχε διάφορα mp3 και saves μέσα.

Γενικά ζαχάρωνα πολύ το εν λόγω μηχάνημα μόνο και μόνο για τους emulators αλλά δεν είχε τύχει να το ψάξω για αγορά. Έχω λιώσει απο χθες το βράδυ όλα τα threads του grm που αφορούνε το xbox και πήρα μια μόρφωση επι του θέματος! Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους συμφορουμήτες μου :D Παρόλαυτα έχω κάποιες μικρές απορίες τις οποίες ευελπιστώ να ποστάρω κάποια στιγμή το απογευματάκι.

Υ.Γ: @Wally ετοιμάσου :D
 
Kudos! Happy gaming!
 
Αυτά είναι! Καλορίζικο φίλε!
 
Καλοπαιχτο!!
 
Ευτυχως που υπαρχουν και οι emulators για να εχει καποια αξια αυτη η αθλια κονσολα.Καλοπαικτη λοιπον φιλε.
 
Να στε όλοι καλά παιδια! Λοιπόν όπως είχα πει, έχω κάποιες μικρές απορίες και θα ήθελα να με βοηθήσετε πριν πάρω κατσαβίδι στα χέρια:

a) Να αλλάξω το IDE σε 100άρι? Όντως καλύτερο loading?

b) Έτσι και αλλάξω τον σκληρό, μου βγάζει επιλογή μέσα απο το xbox menu να τον φορμάρω σε fatx?

c) Αν και δεν είδα σε τί κατάσταση είναι, να υποθέσω πως πρέπει να αλλάξω τον <<σκανταλιάρη>> πυκνωτή εγκαίρως?

d) Σε μια softmoded κονσόλα, μπορείς να αντιγράψεις διάφορα αρχεία απο το dvd drive στον σκληρό?

e) Αντί για το (d), μπορώ να αντιγράψω καλούδια στον σκληρό, αμα τον καρφώσω στο pc, χρησιμοποιώντας το xplorer360 ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που διαβάζει fatx?

f) Με component cable, μπορώ να πάρω hd αναλύσεις στην lcd tv? Το δοκίμασε κανείς?

g) Έχω ένα TP-LINK access point, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο xbox, αντί μεγάλου καλωδίου utp?

h) Εκτός απο το 007 και το Splinter Cell, υπάρχουν άλλα games στην λίστα που...ανοίγουν την "κερκοπορτα της Τροίας"?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

EDIT: Συγγνώμη, αυτό είναι modchip? :eek: o_O

chip.jpg

chip.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
a - Ναι

b - Πανε μερικοι αιωνες απο την τελευταια φορα που το εκανα, αλλα οχι. Εγω εχω modchip και για να φορμαρω τον δισκο 1TB που εβαλα, χρησιμοποιησα το evox auto installer.

c - Δεν χανεις τιποτα να το κανεις.

d - Ναι

e - Ναι, αλλα ειναι υπεβολικα μεγαλος μπελας. Ολος ο κοσμος απλα κανει ftp απο τον υπολογιστη του.

g - Ναι

Υστερογραφο: 99.999% ναι, αλλα δεν ξερω πιο ειναι.
 
@freaktmp σ' ευχαριστώ για τις πληροφοριές! Τελικά είναι τσιπαρισμένο όντως, έκαψα ένα iso σωστά και το δοκίμασα. Δηλαδή αμα το βάλω στο δύκτιο, το βρίσκω απο το pc και το χειρίζομαι με το filezilla για παράδειγμα? Κι ότι περάσω στο δίσκο το παίζει μετά? Πάντως το dashboard του xbox είναι απείραχτο, δεν βρήκα πουθενά έξτρα επιλογές, κρυφά μενου κτλ!

EDIT: Η modchip πλακέτα έχει 2 ολοκληρωμένα πάνω. Το ένα γράφει Lattice και το άλλο Intel (!!!)

Ύστερα απο πολύ ψάξιμο βρήκα ότι ειναι το Xecuter 1 ή 1.1
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατ' αρχην μια διορθωση: δεν ειναι evox auto installer. ειναι slayer's auto installer. Βρες το, γραψε το και θα στησει τα παντα σωστα απο μονο του.

Οσο για την ερωτηση σου, πρεπει να φορτωσεις καποιο εναλλακτικο dashboard (evox κλπ) για να κανεις ftp. Μετα οντως μπορεις να ανεβασεις οτι γουσταρεις (εφαρμογες, παιχνιδια, μουσικη, ταινιες κλπ). Εγω το χρησιμοποιω απο το 2003 για media center και εχω δει πολλες χιλιαδες ωρες κινηματογραφο, τηλεοπτικες σειρες και ντοκυμαντερ, ενω ειναι και η βασικη μου πηγη για μουσικη και οπτικα media παντως τυπου. Για να μην πουμε για emulators!

Βεβαιως εμενα εχει σημαντικες μετατροπες και addons. DVD playback kit, SCART RGB με SPDIF ηχο, XIR για hard on/off απο το τηλεχειριστηριο, ασυρματο χειριστηριο Madcatz, καλωδιο udma 66/100, sata to ide adapter, δισκο 1TB sata, dvdrom calibrated για να διαβαζει παντως τυπου δισκακια και αλλαγμενο συστημα ψυξης για πιο αθορυβη λειτουργια.
 
Πωωω ρε φίλε, εσύ σσσσ ωραίοοοςςς!! Το χεις τούμπανο! Παντως οκ κατάλαβα τι παίζει, άρχισα ήδη τις μόντες, να σε καλά!
 
Πίσω
Μπλουζα