Ίσως, δεν θυμάμαι τόσο καλά. Πάντως όμως και με τις δυο αυτές λέξεις εννοούσαμε τα αθλητικά παπούτσια γενικώς...Lux Interior είπε:Εχω την εντύπωση οτι και το σήμα "Sportex", ενδεικτικό της εποχης (π.χ. Πλυντηρεξ), αφορούσε τον οίκο της Αλυσίδας.
Aardvark είπε:Kαι τα Zita Ellas" λογικα ναι για να εχει και το "Εllas"
Νομίζω "Doc Martens" ?D@redevil είπε:Αντίστοιχα, μια και στο τόπικ αναφέρθηκαν οι Βέρμαχτ, μήπως θυμάται κανείς πώς λέγονταν αυτά τα παπούτσια που είχαν το σίδερο μπροστά; (Martin Shoes ή κάτι τέτοιο Αυτά, που αν σου ρίχναν κλωτσιά στο καλάμι, νόμιζες ότι είχε διχοτομηθεί το πόδι σου!
To "πέταλο" δεν ήταν ίδιον προσόν των Doc Marten's (έτσι λεγόντουσαν). Ήταν χαρακτηριστικό νομίζω των Wehrmacht όντως. Οι Doc's είχαν εσωτερικά μεταλλική μύτη που κάλυπτε το πόδι, καθ'ότι ήταν αρχικά σχεδιασμένες (και ακόμη χρησιμοποιούνται) για βιομηχανική χρήση. Έτσι, η μεταλλική μύτη προστάτευε τα δάχτυλα από πτώσεις αντικειμένων κλπ. Προσωπικά έχει περάσει ΙΧ πάνω από τις Doc's μου και γλίτωσα... (don't try this at home )D@redevil είπε:Αντίστοιχα, μια και στο τόπικ αναφέρθηκαν οι Βέρμαχτ, μήπως θυμάται κανείς πώς λέγονταν αυτά τα παπούτσια που είχαν το σίδερο μπροστά; (Martin Shoes ή κάτι τέτοιο Αυτά, που αν σου ρίχναν κλωτσιά στο καλάμι, νόμιζες ότι είχε διχοτομηθεί το πόδι σου!
Wally είπε:Κριμα που τα σνομπαραμε τοτε...Θυμαμαι και κατι φρικτα παπουτσια Camber.Και αυτα Ελληνικα πρεπει να ηταν...
Πρέπει να υπήρχαν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, θυμάμαι ότι ήταν από τα πρώτα μου σπορτέξ, περίπου '94-'95, και αν δεν κάνω λάθος είχαν και φωτάκια που άναβαν με το περπάτημα (αν δε με απατά η μνήμη μου τόσο).Aardvark είπε:Λολ,σπορτεξ ηταν αυτα στον στρατο ,τα θυμαμαι.Η φωτο ειναι απο το '92 εξου και η 90ς αισθητικη,μεχρι τοτε υπηρχαν σιγουρα.