Τιτανικός

Spartan_X είπε:
Πως σας φαίνεται ; Το κατασκεύαζουμε εγώ με τον αδερφό μου, και εχει δρόμο ακόμα για να ολοκληρωθεί... Αλλα έχει ήδη αρχίσει να πέρνει μορφή :D
picture.php
Παιδιά, πολλά μπράβο για την υπομονή σας!

Πολύ όμορφο!

Τελικά ολοκληρώθηκε η κατασκευή του;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οχι ακριβώς ... το έχουμε συνεχίσει λιγάκι, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει ( βασικά δεν υπάρχει πολύ χρόνος για ασχολία.. θα το τελειώσουμε όμως κάποια στιγμη )

fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σχετικά με τις ταινίες:

-Από την πρώτη σίγουρα σώζονται πλάνα, γιατί έχω δει. Συγκεκριμένα θυμάμαι ότι στον τομέα των ειδικών εφφέ είχανε ένα πλοίο-μοντέλο (ωσάν τις φωτό πιο πάνω :D ) σε μία λιμνούλα...

-Η Γερμανική ταινία είναι πολύ αντικειμένική και πολύ, μα πολύ συγκινητική. Αξίζει να τη δει κανείς...
 
Το γνωρίζατε οτι η κόρνα του Τιτανικού έχει ανασυρθεί, και μάλιστα σφυρίζει; Κοντά 100 χρόνια απο το ναυάγιο, και παρόλο που έχουμε ελάχιστες φωτογραφίες απο αυτό, τουλάχιστων μπορούμε να ακούσουμε το σφύριγμα του πλοίου...

[edit]Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο.Λυπούμαστε γι'αυτό.[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και έχει γίνει τροφή για πολύ μυθοπλασία.

παράδειγμα το starship titanic
 
Σαν χτες,περασαν 98 χρονια απο τη βυθιση του Τιτανικου.

Στο παρακατω link υπαρχουν αρκετες φωτο...και οχι μονο...εφημεριδες εποχης,ακομα και λιστες με τους βρετανους επιβατες υπαρχουν!!!

ΦΩΤΟ
 
Πολύ ωραίο θέμα. Κάποτε το χα ψάξει πολύ και είχα διαβάσει διάφορα για αυτό. Φυσικά τα περισσότερα ήταν μυθοπλασίες.

Μάλιστα είχα πάει και στην έκθεση που είχε γίνει πριν λίγα χρόνια (νομίζω Ζάππειο).

Η ζημιά σύμφωνα με τους "ειδικούς" (σε παρένθεση, γιατί δε ξέρω το κατά πόσο κάποιος μπορεί να κρίνει 100 χρόνια μετά, και με ελάχιστα στοιχεία) έγινε γιατί προσπάθησαν να αποφύγουν το παγόβουνο με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μεγαλύτερο ρίγμα και σε χειρότερο σημείο.

Επίσης υπάρχει διαφωνία ως προς το πότε κόπηκε το πλοίο. Σύμφωνα με τους ειδικούς και με τις μαρτυρίες το πλοίο βούλιαξε ολόκληρο και έσπασε όσο βούλιαζε στην άβυσσο. Τα κομμάτια μάλιστα όταν βρέθηκαν ήταν σε τέτοια θέση που συνηγορούσαν ως προς αυτό. Για αυτό μάλιστα είχε κριθεί ιδιαίτερα αρνητικά η ταινία του Cameron.

Τέλος ανάμεσα στα "σενάρια" που κυκλοφορούν είναι και αυτό. Πριν από τον Τιτανικό είχε ολοκληρωθεί το Olympic. Όμως κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού είχε υποστεί σημαντικές ζημιές (Αυτό νομίζω ότι επαληθεύεται). Επειδή κρίθηκε ασύμφωρο να επισκευαστεί σωστά και να συνεχίσει να λειτουργεί, το επισκευάσανε όπως, όπως ώστε να βγει ξανά στη θάλασσα με το όνομα του "αδερφού" του Τitanic. Το σχέδιο προέβλεπε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχε κανονιστεί το πλοίο να συγκρουστεί και να βυθιστεί με ένα "ψεύτικο παγόβουνο" (ή κάτι ελεγχόμενο τέλος πάντων) και να πάρουν τα λεφτά της ασφάλειας. Όμως δυστυχώς βρέθηκε ένα πραγματικό παγόβουνο πιο πριν, και είχαμε την κατάληξη που είχαμε. Μάλιστα λέγεται ότι ένα πλοίο της White Star ακολουθούσε από κοντά για να μαζέψει τους ανθρώπους πριν βυθιστεί το πλοίο, αλλά όταν συνέβει το κακό για κάποιο λόγο εξαφανίστηκε (πράγματι υπήρχε πλοίο σχετιά κοντά το οποίο δεν βοήθησε). Έχοντας ποντάρει ότι θα υπάρχει πλοίο στην περιοχή, δεν είχαν αρκετές λέμβους, και με τη δημιουργία του "χάους" και αυτές που φεύγαν, φεύγαν μισοάδειες. Ο μύθος λέει ότι εκείνο το βράδυ του 1912 βυθίστηκε το Olympic και ότι ο Τιτανικός είχε το άχαρο τέλος του αδερφού του Olympic. Δηλαδή να γίνει σκραπ.

Εδώ να αναφέρω ότι πολλοί επιβάτες της πρώτης κυρίως θέσης θεωρούσαν ότι το πλοίο δε θα βυθιστεί, και δεν δεχόντουσταν να μπουν στις βάρκες. Αποτέλεσμα αυτές να φεύγουν μισοάδειες και όταν τελικά καταλάβαν ότι δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπήρχε ούτε τρόπος διαφυγής.

Τέλος να πω το εξής. Ο Βρετανικός δεν είναι ακριβώς αδερφό πλοίο. Αμέσως μετά τη βύθιση του Τιτανικού επανεξετάστηκαν τα σχέδια και τελικά ο Βρετανικός είναι μεγαλύτερος, με περισσότερα στεγανά, περισσότερες λέμβους και γενικά πολύ διαφορετικό. Φυσικά στην όψη ήταν ίδια. Για αυτό το πλοίο λένε ότι βυθίστηκε από Νάρκη στο Αιγαίο. Φυσικά υπάρχει και η άποψη ότι έγινε σαμποτάζ, καθώς φημολογείται ότι εκτός από τραυματίες, μετέφερε και πολεμικό υλικό, και κανονικούς στρατιώτες.

Πιθανότατα δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για κανένα από αυτά τα πλοία. Όπως και να χει τα δύο από τα τρία μπήκανε στην περιοχή του μύθου, ενώ το μόνο που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια και θα μπορούσε να μας μεταφέρει την πολυτέλεια αυτών των πλοίων, καθώς και το συναίσθημα του να σαι επιβάτης σε αυτά, κατέληξε να γίνει σκραπ.
 
Παρεμπιτπόντως, σε ότι αφορά τις ταινίες, κατά τη γνώμη μου η ταινία του Cameron ΔΕΝ είναι η καλύτερη.

Οι παλιές ( του 1953 και του 1958 ) είναι πιο ενδιαφέρουσες.

Μάλιστα σε αυτήν του 1958 υπάρχει ένα σημείο που εμφανίζεται στο έργο ένας έλληνας !!

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα στο 5:41. Πού τον βρήκαν....γελάω κάθε φορά που τον βλέπω....

http://www.youtube.com/watch?v=n7acqAVdIxs&feature=related

Πολύ καλή είναι επίσης και η γερμανική εκδοχή του 1941.

Έχει έντονα στοιχεία προπαγάνδας αλλά κατά τα άλλα ήταν από τα ακριβά και πιο καλογυρισμένα έργα της εποχής.

Και η περιφερειακή ιστορία είναι ενδιαφέρουσα. Στην εκδοχή αυτή παρουσιάζεται ένα εντελώς διαφορετικό πορτραίτο

χαρακτήρων απ' ότι έχουμε συνηθίσει - ειδικά για τον σχεδιαστή του πλοίου, Ismay.

Nα μια χαρακτηριστική σκηνή με τον Ismay, δείτε από το 5:45 και μετά

http://www.youtube.com/watch?v=-c9kHS2i_0M&feature=related

Must seeing...

Ο κόσμος, δυστυχώς, νομίζει ότι η μόνη ταινία του τιτανικού είναι του Cameron....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
V.I.Smirnov είπε:
Ο κόσμος, δυστυχώς, νομίζει ότι η μόνη ταινία του τιτανικού είναι του Cameron....
νταξ, γι΄αυτούς δεν υπάρχει ελπίδα :D

πρόσφατα είδα στην ΕΤ3 ένα καταπληκτικό ντοκυμαντέρ και φαίνεται πως τα νεώτερα δεδομένα δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα βύθισης από κάτι άλλο εκτός από το παγόβουνο:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090123155215AAEepTw

η σειρά ήταν για τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου και το επεισόδιο ήταν καταπληκτικό!
 
Σήμερα κάθισα και είδα την ταινία "A night to remember" αν και την είχα ξάνα δει παλαιότερα. Μετά έψαξα στο internet και βρήκα ότι τέσσερεις ήταν οι Έλληνες επιβαίνοντες στο καράβι, όλοι επιβάτες τρίτης θέσης.

Ενδιαφέρον σχετικό link με όλους τους επιβαίνοντες και με βιογραφικά εδώ.

http://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-third-class-passengers/

:sad:
 
παλαιοτερα σε ενα απο τα μηνιαια περιοδικα εκλαικευμενης ιστοριας,υπηρχε αρθρο αναφορα στους Ελληνες επιβαινοντες του Τιτανικου,με ονομαστικες αναφορες,τοπο καταγωγης κλπ. εχω την εντυπωση οτι ηταν ελαφρως μεγαλυτερο το νουμερο.
 
εγώ είχα για χρόνια την υποψία ότι ένας συγγενής μου ήταν μέσα ... και δεν έχω τρόπο να το μάθω με σιγουριά γιατί πρέπει να' χε αλλάξει όνομα :(
 
χοντρο... :(

με πριζωνεις να το ψαξω τωρα.. :)
 
Μί ενδιαφέρουσα θεωρία που βασίζεται σε στοιχεία είναι πως το πλοίο προσέκρουσε στο παγόβουνο έχοντας ήδη εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα , καθώς στο μηχανοστάσιο είχε διαταχθεί η υπερτροφοδοσία προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της καύσης που είχε ήδη ξεκινήσει στην αποθήκη άνθρακος .

http://en.wikipedia.org/wiki/Titanic_alternative_theories

Αυτό το συμβάν είχε επαναληφθεί και σε άλλα πλοία και το ενδεχώμενο αυτό ήταν ένας από τους λόγους που μεταγενέστερα επιδιώχθηκε η μετάβαση από τα στερεά καύσιμα στα υγρά .
 
iliekater είπε:
Μί ενδιαφέρουσα θεωρία που βασίζεται σε στοιχεία είναι πως το πλοίο προσέκρουσε στο παγόβουνο έχοντας ήδη εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα , καθώς στο μηχανοστάσιο είχε διαταχθεί η υπερτροφοδοσία προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της καύσης που είχε ήδη ξεκινήσει στην αποθήκη άνθρακος .http://en.wikipedia.org/wiki/Titanic_alternative_theories

Αυτό το συμβάν είχε επαναληφθεί και σε άλλα πλοία και το ενδεχώμενο αυτό ήταν ένας από τους λόγους που μεταγενέστερα επιδιώχθηκε η μετάβαση από τα στερεά καύσιμα στα υγρά .
μου θύμησες ότι στην εκπομπή που είχα δει ανέφεραν ότι στις αποθήκες άνθρακα του τιτανικού είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά ήδη από την αναχώρησή του, πυρκαγιά που δεν σταθηκε δυνατό να σβηστεί, και που μπορεί να είχε αποτέλεσμα την μή φυσιολογική αντοχή/αντίσταση των τοιχωμάτων του πλοίου στην πρόσκρουση ...

είχε επίσης αναφερθεί ότι σε αναλύσεις που έγιναν στο μεταλλικό μέρος του πλοίου, βρέθηκε ότι το ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από συγκεκριμένο χυτήριο και είχε μεγάλο % σε συγκεκριμένες προσμίξεις που το έκαναν λιγότερο ανθεκτικό απ΄όσο έπρεπε.

ανατριχιαστική ήταν και μια άλλη λεπτομέρεια που αναφέρθηκε, πως στο καρπάθια δεν ανέβηκαν όλοι οι επιζώντες - αρκετοί βρέθηκαν νεκροί από άλλο πλοίο που πέρασε μερικές μέρες αργότερα :(
 
πως στο καρπάθια δεν ανέβηκαν όλοι οι επιζώντες - αρκετοί βρέθηκαν νεκροί από άλλο πλοίο που πέρασε μερικές μέρες αργότερα
Για μια στιγμή δεν το κατάλαβα και νόμισα πως είπες πως "ο Τιτανικός πέρασε και από τα Καρπάθια ." ! :D

Να ρωτήσω και κάτι : ο καπετάνιος τι απέγινε ; Σώθηκε ή .... (όχι ότι συμφωνώ με αυτό το σκεπτικό) .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Clemence είπε:
είχε επίσης αναφερθεί ότι σε αναλύσεις που έγιναν στο μεταλλικό μέρος του πλοίου, βρέθηκε ότι το ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από συγκεκριμένο χυτήριο και είχε μεγάλο % σε συγκεκριμένες προσμίξεις που το έκαναν λιγότερο ανθεκτικό απ΄όσο έπρεπε.
Αυτό το είχα διαβάσει κι εγώ πριν χρόνια σε ένα άρθρο, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

iliekater είπε:
Να ρωτήσω και κάτι : ο καπετάνιος τι απέγινε ; Σώθηκε ή .... (όχι ότι συμφωνώ με αυτό το σκεπτικό) .
Ο καπετάνιος μέχρι τελευταία στιγμή έμεινε στο πλοίο και τελικά πνίγηκε.
 
εκείνος που τράβηξε πολλά ήταν κάποιος άλλος απ΄τους vip επιβάτες που γλύτωσαν και πέρασε από πολλές ανακρίσεις και ειδικές επιτροπές ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Lucy,_Lady_Duff-Gordon

και τελικά, είναι να το' χει κανείς να γλυτώνει πάντα στο πάρα πέντε:

Lucile had another close call three years after surviving the Titanic when she booked passage aboard the RMS Lusitania on its last voyage. It was reported in the press that she cancelled her trip due to illness.[28] The Lusitania was destroyed by a German torpedo on 7 May 1915
:eek:
 
Ενα πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ με θέμα τη έρευνα να εξακριβωθούν στοιχεία για τους νεκρούς του Τιτανικού, σχεδών ένα αιώνα μετά.

http://www.youtube.com/watch?v=DiXM9mM7hx8&feature=related

Και το απόλυτα ειρωνικό της υπόθεσης....

Μερικοί απο τους τάφους στο νεκροταφείο που θαύτηκαν οι νεκροί εχούν πλυμμηρίσει με νερό ....
 
Πίσω
Μπλουζα