Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

ευχαριστουμε παρα πολυ και τους δυο σας(Rinus Cesar και manos311) για ολες τις αναμνησεις που μοιραζεστε μαζι μας :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
 
katerinak είπε:
ευχαριστουμε παρα πολυ και τους δυο σας(Rinus Cesar και manos311) για ολες τις αναμνησεις που μοιραζεστε μαζι μας :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
Παρακαλούμε katerinak, και για μας είναι ευχάριστο να τα θυμόμαστε! Και φυσικά δεν τελειώσαμε ακόμα!

Άλλο σνακ που θυμήθηκα ήταν τα Puffs, που ήταν μεγάλα γαριδάκια, νομίζω με πιο ελαφριά γεύση, όχι τόσο πικάντικα όσο τα συνηθισμένα. Στο τέλος της διαφήμισης έδειχνε μια γυναίκα να τριγυρίζει στο σαλόνι και να φλυαρεί, και ο ήχος να ακούγεται σε γρήγορες στροφές, και ο άντρας της που βαρέθηκε να την ακούει της βουλώνει το στόμα με ένα γαριδάκι!

Επίσης θυμήθηκα κάποια γκοφρετάκια με γέμιση πραλίνα όπως η Αμαρέτι, που λέγονταν Πόκετ Πάι (νομίζω υπάρχουν ακόμα ή υπήρχαν μέχρι πρόσφατα), και κάποια παρόμοια που λέγονταν Besitos, τα οποία εξαφανίστηκαν μάλλον γρήγορα.
 
manos311 είπε:
Μπισκοφρέτες όλο γεύση (φράουλα, πραλίνα)

Όλο γλύκα όλο δροσιά (μπανάνα, πεπόνι)

Μπισκοφρέτες Αλλατίνη

Για μεγάλους και παιδιά.
Και επειδή έχω και ρετρό εγκέφαλο που άλλοτε θυμάται και άλλοτε όχι, σήμερα θυμήθηκα και πως αρχίζει το τραγούδι, οπότε το γράφω ολόκληρο:

Μπισκοφρέτες Αλλατίνη

Δίνουν γλύκα στη ζωή

Τη γλυκαίνουν κάθε ώρα

Κάθε ώρα και στιγμή.

Μπισκοφρέτες όλο γεύση (φράουλα, πραλίνα)

Όλο γλύκα όλο δροσιά (μπανάνα, πεπόνι)

Μπισκοφρέτες Αλλατίνη

Για μεγάλους και παιδιά.
 
ευχαριστουμε παρα πολυ manos311!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!τι ωραιες διαφημισεις που υπηρχαν τοτε..τις θυμαστε ακομα και με λεπτομερειες :)

:thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Γάλα Τοπίνο, της Μεβγάλ.

Πρώτη εκδοχή:


Αυτή δεν έχει γυριστεί στο Μαρούσι; Και στο τέλος στη Μαρίνα Φλοίσβου;

Αν κρίνω από την αισθητική και τα λογότυπα της Μεβγάλ, η δεύτερη πρέπει να προηγείται χρονικά της πρώτης.
 
nwntas ευχαριστουμε πολυ για την ανακαλυψη των βιντεο :)

μηπως θυμαστε στο περιπου ποιας χρονολογιας ειναι οι διαφημισεις αυτες;
 
nwntas είπε:
Αν κρίνω από την αισθητική και τα λογότυπα της Μεβγάλ, η δεύτερη πρέπει να προηγείται χρονικά της πρώτης.
Έτσι ακριβώς φίλε μου ... η δεύτερη διαφήμιση προηγήθηκε χρονικά της πρώτης, η οποία δεν αποκλείεται να έχει γυριστεί πριν το 1990 !!! Η πρώτη, όμως, με "πέτυχε" όταν ήμουνα φοιτητής στη Θεσσαλονίκη [δηλαδή γύρω στο 1992] !!! Όποτε έβλεπα τη διαφήμιση στην μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση, που είχα στο φοιτητικό μου διαμέρισμα, μού δημιουργούσε την επιθυμία να ... κλείσω την τηλεόραση και .... να πάω στην Πλατεία Αριστοτέλους για φραπεδιά [ιδίως αν είχε καμιά λιακαδίτσα που σήκωνε "τραπεζάκι έξω" :p :p :p ] !!! Όπως, δηλαδή, συμβαίνει στο σποτάκι, που είναι πλημμυρισμένο από κάααατι σαλονικιώτικες εικόνες .... "κάτσε καλά ρε φιλαράκι" !!! Ό,τι κι αν πεις γι' αυτήν την ομορφιά αυτής της πόλης ....
 
Rinus Cesar ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες :)
 
Η δεύτερη του Τοπίνο φαίνεται καθαρά παλιότερη.
 
γαλα ΑΓΝΟ (διαφημιση 1988 - Νικος Γκαλης) :

 
Πάντως, φίλοι μου, οι περισσότεροι από εμάς "των 80ς οι εκδρομείς" όταν διαπιστώσαμε "μιαν ωραία πρωία" ότι στις διαφημίσεις του Νεσκουίκ ο αγαπημένος μας γίγαντας Κουικάρας αντικατασταθηκε από τον λαγό - που έχει αναρτήσει ο προλαλήσας - ξενερώσαμε πολύ άγρια !!!! Αυτό, αν δεν απατώμαι, το έχουμε επισημάνει και σε άλλα τόπικς .... Για τους περισσότερους από εμάς .... Κουικάρας rulessssss .......

Kαι μιας και αναφέρθηκα στον Κουικάρα .... είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τον έχετε στο μυαλό σας ως "κόμικ φιγούρα" !!! Κι όμως ... στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ο Κουικάρας δεν ήταν κόμικ φιγούρα !!! Ήταν μια τεράαααστια κούκλα [λες κι είχε ξεπηδήσει ... από το Μάπετ Σόου ή το Sesame Street ένα πράμα :eek: o_O] !!! Σε αυτό το πρώτο διαφημιστικό του Νεσκουίκ, βλέπαμε την τεράστια κούκλα του Κουικάρα να έχει θρονιαστεί καταμεσίς του δρόμου και να έχει κλείσει την κυκλοφορία !!! Οι οδηγοί των αυτοκινήτων [κανονικοί ηθοποιοί με σάρκα και οστά, όχι καρτούνς] του κορνάρουν και βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και του φωνάζουν : "Κουικάρα, κουνήσου" !!! Αυτός, όμως .... στην κοσμάρα του : "Έχω μια πελώωωωωρια λαχτάρα για Νεσκουίκ" !!!!

Με αυτόν, λοιπόν, τον τρόπο μάς "συστήθηκε" το Νεσκουίκ κάπου μεταξύ 1980 / 1982 [επαναλαμβάνω : αν κάποιος θυμάται προγενέστερο διαφημιστικό σποτ, θα είναι χαρά μου να το αναφέρει] !!! Και μετά ... έγινε ένα απ' τα αγαπημένα μας ροφήματα ημών των πιτσιρικάδων εκεί στα 80ς, αλλά ... και για τις επόμενες γενιές !!! Όσο για τον Κουικάρα ... στα επόμενα 80ς διαφημιστικά του Νεσκουίκ τον είδαμε μόνο ως "καρτούν" [και, φυσικά, έτσι καθιερώθηκε] !!! Μάλιστα, κάποια στιγμή έπαιζαν ταυτόχρονα στην τηλεόραση δύο διαφημιστικά με τον καρτούν - Κουικάρα : Ένα με θέμα "διαστημικό" [με διαστημόπλοια κλπ] και ένα με άλλο θέμα το οποίο δεν θυμάμαι !!! Επιπλέον, εκείνη την εποχή [όλα αυτά μεταξύ 1983 / 1985] μαζί με τις συσκευασίες Νεσκουίκ έπαιρνες και δελτία, στα οποία συμπλήρωνες με Χ σε κουτάκι : "Ποιο από τα δύο διαφημιστικά Νεσκουίκ σάς αρέσει, αυτό με τον Κουικάρα στο διάστημα ή το άλλο [που δεν θυμάμαι]" ???? Και το διαφημιστικό που θα ελάμβανε τις περισσότερες .... "ψήφους" από εμάς τα παιδάκια, θα "καθιερωνόταν" στις μικρές μας οθόνες [ενώ το διαφημιστικό που θα ελάμβανε τις λιγότερες "ψήφους" θα "έπαιρνε πόδι"] !!! Εν συνεχεία, τα δελτία, στα οποία θα είχε ψηφισθεί το "διαφημιστικό που προκρίθηκε", θα παίρνανε μέρος σε μια κλήρωση, όπου οι 100 πρώτοι θα κέρδιζαν διάφορα δώρα [με καλύτερο απ' όλα ένα ταξίδι ... φυσικά, στα δώρα εκείνα περιλαμβάνονταν και ηλεκτρονικά παιχνίδια, από αυτά τα "μικρούλια τσέπης" που τόοοοοοτε μας είχαν συναρπάσει, γιο - γιο, μπάλες κλπ κλπ] .......

Εγώ και ο αδελφός μου είχαμε συμπληρώσει από ένα δελτίο ο καθένας !!! Ο ένας μας ψήφισε το σποτ με το "διαστημικό θέμα" και ο άλλος το σποτ "με το άλλο θέμα" !!! Και τελικά .... νικητής ανεδείχθη το "σποτ με τον Κουικάρα στο διάστημα" [ενώ το άλλο σποτ .... επειδή δεν βγήκε "νικητής" και σταμάτησε να προβάλλεται, περιέπεσε στη λήθη !!! Αφού ούτε κι εγώ το θυμάμαι ... καλά λένε winner takes all ... ] .... !!!

Πάντως, το δελτίο μας [με το οποίο εψηφίσθη το σποτ με τον Κουικάρα στο διάστημα] δεν κληρώθηκε ανάμεσα "στα 100 πρώτα που κέρδισαν τα δώρα" !!! Άλλα πράγματα που θυμάμαι σε αυτό το "δελτίο" : Α/ Η πληροφορία ότι "η κλήρωση θα γίνει την τάδε ημερομηνία επώπιον της τάδε συμβολαιογράφου :eek:

:eek: , Β/ Η εξής πληροφορία : "τα διαφημιστικά του Νεσκουίκ που θα ψηφίσετε θα τα δείτε πριν από την τάδε, την τάδε, την τάδε κλπ εκπομπή" !!! Και ... τότε συνειδητοποίησα για πρώτη φορά οτι κάθε διαφημιστικό σποτ 'εχει "συγκεκριμένη ώρα και στιγμή που προβάλλεται στην τηλεόραση" !!! Διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευα ότι τα διαφημιστικά σποτ προβάλλονταν τυχαία στην τηλεόραση, χωρίς "προγραμματισμό" #) #) :cool: :cool: :flower:
 
Rinus Cesar ευχαριστουμε πολυ γι ακομη μια φορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

πολυ θα μου αρεσε να δω εκεινη τη διαφημιση με τον κουικαρα σε μορφη τεραστιας κουκλας... μακαρι να βρεθει..
 
Από τη Βικιπέδια , λήμμα "Νεσκουίκ" και ... υπο-ενότητα "Κουικάρας", αντιγράφω τις παρακάτω πληροφορίες !!! Έτσι, μού λύνεται κι εμένα η απορία : "εκείνη η διαφήμιση του 1980 περίπου [όταν κάποιοι από τους fans του παρόντος τόπικ ήταν ακόμη αγέννητοι :flower: ] με τον Κουικάρα τεράστια κούκλα / μαριονέτα, που ειδαμε τόοοοτε στις ασπρόμαυρες τηλεορασεις μας, ήταν ελληνική" ??? Από τα παρακάτω συνάγεται ότι η διαφήμιση ήταν γαλλική, αλλά μάς ήρθε "μεταγλωττισμένη" στην Ελλάδα !!! Ο δε Έλληνας ηθοποιός, που είχε κάνει ντουμπλάρισμα στη μαριονέτα - Κουικάρας, ήταν καταπληκτικός !!! Διαβάστε λοιπόν τα παρακάτω .... Κουικαρικοί όλου του κόσμου ενωθείτε :flower: :flower: :p #) ......

Ο Κουικάρας δημιουργήθηκε το 1978. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στο γαλλικό περιοδικό Téléjunior τον Απρίλιο του 1979. Το σχεδιασμό του χαρακτήρα έκανε ο Gilbert Mas.[1] Στις γαλλικές διαφημίσεις όπου ο Κουικάρας ήταν μεγάλη μαριονέτα, τον χαρακτήρα υποδύθηκε ο γνωστός Γάλλος μαριονετίστας Υβ Μπρουνιέ, ο οποίος κατασκεύαζε και τις μαριονέτες.

Το μότο του Κουικάρα στα ελληνικά ήταν το: «Έχω μια πελωωωώρια λαχτάρα για Νεσκουίκ», από το γαλλικό «Jʼ ai une énoÔorme envie!», ατάκα που πέρασε και στον διάδοχο του, τον Κουίκι. Στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ο Κουικάρας κυνηγούσε τους κλέφτες του Νεσκουίκ, τους έπιανε και επέστρεφε το Νεσκουίκ στα παιδιά που τον είχαν φωνάξει για βοήθεια. Το μοτίβο αυτό είχε διάφορες παραλλαγές, π.χ. στη θάλασσα με πειρατές, στο διάστημα, κ.λ.π.

Το 1990 η Νεστλέ καθιέρωσε διεθνώς τον Κουίκι ως σήμα του προϊόντος, κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις από οπαδούς του Κουικάρα, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη μιας συμπαθητικής μασκότ, καθώς και για αμερικανοποίηση του προιόντος. Οι διαμαρτυρίες αυτές εντάθηκαν αργότερα στο διαδίκτυο, όπου δημιουργήθηκαν πολλές ιστοσελίδες αφιερωμένες στον κίτρινο γίγαντα. Το θέμα έχει απασχολήσει και κάποια ελληνικά blog.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar μηπως η διαφημιση ηταν παρομοια με αυτη; [video=youtube;AEYy-qGFyXs]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι katerinak-ι, δεν είναι αυτή η διαφήμιση με Κουικάρα - τεράστια μαριονέτα που προβλήθηκε στις πολύυυυ αρχές των 80ς στην ελληνική τηλεόραση !!! Στη διαφήμιση που είδαμε εμείς τα τόοοοτε παιδάκια, ο Κουικάρας - τεράστια μαριονέτα έχει θρονιαστεί στη μέση του κεντρικού δρόμου, έχει μπλοκάρει την κυκλοφορία και ... δεν πρόκειται να το κουνήσει από εκεί αν δεν του φέρουν να ΄ρουφήξει μια τεράαααστια κούπα με Νεσκουίκ !!! ΄Πάντως, και η διαφήμιση που είδαμε εμείς τα Ελληνόπουλα τέλειωνε όπως και η παραπάνω : Βλέπαμε, σαν τελευταία σκηνή, το κουτί με το Νεσκουίκ, και δίπλα του ένα φλυτζάνι, ενώ ο Έλληνας εκφωνητής έλεγε, κάπως βιαστικά, την ατάκα, με την οποία έκλεινε το σποτ : "Νεσκουίκ με γλυκιά γεύση από κακάο. Κάνει το γάλα απόλαυση" !!!!

Πάντως ... μπράβο σου, ανακάλυψες βιντεάκι με Κουικάρα - μαριονέτα [εκπληρώνοντας έτσι και τη δική σου επιθυμία να δεις τον αγαπημένο μας γίγαντα με .... "κουκλοειδή μορφή"] !!! Είναι, πραγματικά, έκπληξη για εμάς που τον ξαναβλέπουμε "όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε", πριν .... "μεταμορφωθεί" σε καρτούν :flower: :flower: :flower: ....

Νεστλέ : Φέρε μας πίσω τον Κουικάραααααα ....
 
μακαρι να βρεθει καποια στιγμη και η διαφημιση που προβληθηκε στην Ελλαδα!! εκεινη πρεπει να ηταν πιο ωραια απ αυτες που φαινονται στα 2 παραπανω βιντεο..

τα "μπραβο" ανηκουν σε σενα που μας εγραψες για τη διαφημιση του Κουικαρα σε μορφη τεραστιας κουκλας :)

παντως κι εγω προτιμω τον Κουικαρα και οχι τον κουικυ,αλλωστε οι πρωτες διαφημισεις που ειδα ηταν με τον Κουικαρα :)

νεσκουικ = Κουικαρας !!!!!
 
σοκολατα ΝΑΙ (01:24 - 01:53) : http://www.youtube.com/watch?v=9gAhkxqdhIk

οι σοκολατες που φαινονται στη διαφημιση αυτη μου θυμιζουν απομιμηση των σοκολατων break της ΙΟΝ,μαλλον δεν ειχαν ιδιαιτερη επιτυχια οι συγκεκριμενες σοκολατες
 
Όλο το "πακετάκι" διαφημίσεων, στο οποίο μάς παραπέμπει η katerinak, είναι πολύ ωραίο [και φυσικά ... γεμάτο αναμνήσεις] !!! Όμως ... για να είμαι "εντός θέματος" θα σχολιάσω μόνο τη διαφήμιση της σοκολάτας ΝΑΙ !!!

Λοιπόν, η διαφήμιση αυτή είναι προγενέστερη του 1989 ['ετος στο οποίο αφορά το βίντεο] !!! Τη θυμάμαι από το 1987, όταν ήμουν ακόμη μαθητής Λυκείου [και φυσικά ... τις ατάκες του σποτ τις επαναλαμβάναμε εμείς οι τόοοοτε μαθητές : "νάι νάι φάι φάι / λευκήηη κλπ] !!! Βλέπετε, εκείνη την εποχή τα διαφημιστικά σποτ παίζονταν στις τηλεοράσεις για αρκετά έτη !!! Ίσως, βέβαια, κάποιοι να απορήσουν : "καλά, αυτό το "την είδε ο Γιαπωνέζος" πού κολλάει" ??? Η απάντηση είναι η εξής : Την εποχή που γυρίστηκε το σποτάκι [1987] ο Λαζόπουλος είχε ανεβάσει μία επιθεώρηση με τίτλο "Τι είδε ο Γιαπωνέζος" η οποία είχε συζητηθεί πάρα πάρα πολύ !!! Έτσι ... και το σποτάκι "δανείστηκε" μια ατάκα του από τον τίτλο της επιθεώρησης !!! Νομίζω, πάντως, ότι η ΝΑΙ είναι σοκολάτα που προηγήθηκε χρονικώς της Break, κάποιος που γνωρίζει καλύτερα ίσως μας διαφωτίσει :flower: :flower: :flower: ....

Πάντως ... όντως, δεν πρέπει να "έπιασε" και πολύ η εν λόγω σοκολάτα, αφού κι εγώ εκτός από τις ατάκες του σποτ δεν θυμόμουν το διαφημιζόμενο προϊόν !!! Αν δεν έβλεπα το βιντεάκι, μάλλον δεν θα υπήρχε περίπτωση να θυμηθώ ότι αυτές οι ατάκες "αντιστοιχούν" σε μια σοκολάτα που εκεί στα 80ς ονομαζόταν "ΝΑΙ" .....
 
Rinus Cesar ευχαριστουμε πολυ για τις πολυτιμες οπως παντα πληροφοριες σου :) :) :)

δηλαδη υπαρχει περιπτωση οι break της ΙΟΝ να ειναι μεταγενεστερες των ΝΑΙ της Bingo; :eek:
 
Πίσω
Μπλουζα