Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

Σε ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες μας εδωσες.
 
Τασουλη ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες.

Μηπως ξερεις τιποτα για τις ηθοποιους Λιλιαν Μηνιατη, Ποπη Λαζου, Νελλη Παππα,Γιωτα Σοιμοιρη, Κια Μποζου, Εφη Οικονομου και την τραγουδιστρια Λαουρα?

Ξερεις να μας πεις μηπως τι κανουν σημερα αυτες οι υπεροχες κυριες?

Θελω πολυ να μαθω πληροφοριες αν ξερεις ή μπορεις να μαθεις απο γνωστους σου?
 
Η Γιώτα Σοϊμοίρη είχε παντρευτεί τον Χάρη Παναγιώτου (έκανε το γιο του Φωτόπουλου στην ταινία "Κολωνάκι διαγωγή μηδέν"). Πρέπει να έχει αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά, όπως και η Κία Μπόζου, η Πόπη Λάζου, η Λίλιαν Μηνιάτη (για την οποία δεν μπορώ να βρω κάτι στην εγκυκλοπαίδεια του Θ. Έξαρχου). Η Νέλλη Παπά έχει δική της σχολή χορού σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του Θ. Έξαρχου και δε νομίζω ότι ασχολείται πλέον καλλιτεχνικά ως ηθοποιός. Είναι και 78 ετών πια. Η Έφη Οικονόμου ίσως να ασχολείται περιστασιακά με καλλιτεχνικές εμφανίσεις. Πράγματι είχε παίξει τη γιαγιά Αλεξάνδρα στο "Πάτερ ημών" και ίσως να μην αναφέρεται διότι μπορεί να ήταν μια γκεστ παρουσία στο σίριαλ. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Λάουρα (κατά κόσμον Ελένη Λαλαπάνου) είναι συνομήλικη με τη Νέλλη Παπά και μου φαίνεται την είχα δει πρόσφατα σε κάποια εκπομπή να τραγουδάει.
 
Eχει αναφερθει σ' αυτο το θεμα, οτι η Ποπη Λαζου ζει και κανει πολλη παρεα με την Ελσα Ριζου.

Αλλωστε ειναι παλιες συνεργατιδες σε θεατρο και κινηματογραφο!
 
Ο Χάρης Παναγιώτου έχει παντρευτεί την Έφη Οικονόμου
 
Η Έφη Οικονόμου δεν έκανε guest πέρασμα στο σίριαλ "Πάτερ ημών", αλλά είχε πολύ βασικό ρόλο πλάι στον αείμνηστο Κώστα Καρρά και εμφανιζόταν σε όλα σχεδόν τα επεισόδια. Η συμπαθέστατη αυτή ηθοποιός (που στον κινηματογράφο είχε αδίκως τυποποιηθεί σε ρόλους κακιάς αντιζήλου) εμφανίστηκε και σε ορισμένες παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τη δεκαετία του '90.

Να προσθέσω ότι η Γιώτα Σοϊμίρη αποσύρθηκε οριστικά από τα καλλιτεχνικά πράγματα το 1974.

Και μια πληροφορία για τη Μαργαρίτα Παπαγεωργίου: είχε εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σολδάτου "Ένας άνθρωπος παντός καιρού" (2007), όπου είχε μιλήσει για τον αγαπημένο της συνάδελφο και γείτονα (από το Νέο Φάληρο) Θανάση Βέγγο. Η Παπαγεωργίου ήταν φυσικό ταλέντο, αποκάλυψη του Νίκου Κούνδουρου ("Μαγική πόλις", "Ο δράκος"), δεν πήγε, εξ όσων γνωρίζω σε δραματική σχολή, ούτε έπαιξε ποτέ στο θέατρο και μετά τη "Θεία από το Σικάγο" (1957, όπου έπαιξε την τρίτη κόρη, ρόλο που αρχικά είχε προταθεί στην Αλίκη Βουγιουκλάκη) αποσύρθηκε οριστικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τασουλη και atanasio σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας.

Μακαρι να μπορεσουμε να μαθουμε καποια στιγμη και για την Λιλιαν Μηνιατη καποια πραγματα αν και ειναι πολυ δυσκολο καθως στο διαδυκτιο δεν υπαρχει τιποτα για εκεινη.

Επισης ξερετε τιποτα για τις ηθοποιους Ελενη Θεοφιλου την Μιρκα Καλαντζοπουλου και την Ελενη Μαυροματη?
 
Η Ελένη Θεοφίλου πρέπει να έχει αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά προ πολλού. Με τη Μίρκα Καλαντζοπούλου (όπως και με τον αδερφό της Γιάννη Καλαντζόπουλο) συνομιλώ στο φέισμπουκ και θα τη ρωτήσω αν ασχολείται ακόμα με τα καλλιτεχνικά. Η Ελένη Μαυρομάτη είχε παίξει στο πετυχημένο σίριαλ "Λαβ Σόρρυ" και στο "Άκρως οικογενειακόν". Έκτοτε δεν ξέρω τι απέγινε. Μπορεί και να σταμάτησε τα καλλιτεχνικά. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι ακόμα. Ποια είναι εκείνη η συμπαθητική γιαγιά που εμφανίζεται στην ταινία "ΘΒ Φαλακρός Πράκτορ 000" (στη σκηνή με την πασαρέλα στον οίκο μόδας, που χαμογελάει στο Βέγγο), όπως επίσης και στην ταινία "Επιχείρησις Απόλλων"; Ευλογοφανές είναι ότι δεν ζει πια, αλλά ήταν ηθοποιός ή κομπάρσος;
 
Ευχαριστω που θα ρωτησεις την Μιρκα Καλαντζοπουλου θα περιμενω να μας πεις τι θα σου πει.

Σχετικα με αυτην την ηθοποιο που ρωτας που εμφανίζεται στην ταινία "ΘΒ Φαλακρός Πράκτορ 000" μηπως εννοεις την Ρενα Πασχαλιδου?
 
Δεν εννοώ τη Ρένα (Βαρβάρα) Πασχαλίδου. Ξέρω ποια ήταν. Εγώ λέω για μια γιαγιά που εμφανίζεται στην ταινία "ΘΒ Φαλακρός Πράκτορ 000" στη σκηνή που ο Βέγγος είναι στον οίκο μόδας της Μήτσης Κωνσταντάρα και περνούν μπροστά του στην πασαρέλα τα μοντέλα του οίκου μόδας. Σε κάποια φάση η κάμερα κάνει κοντινό (ΡΑΝ λέγεται το πλάνο αυτό) σε μια γιαγιά που χαμογελάει στο Βέγγο και η οποία είναι και αυτή πάνω στην πασαρέλα. Επίσης η ίδια γιαγιά παίζει και στην ταινία "Επιχείρηση Απόλλων" και κάνει μπαμ στη σκηνή με τα καρπούζια, όπου ο Τόμας Φριτς κάνοντας τον μανάβη ξανασυναντά την Έλενα Ναθαναήλ και οι επιβάτες του λεωφορείου πέφτουν με τα μούτρα στα καρπούζια.
 
Ο Σπύρος Ολύμπιος ζει ακόμη, πρόσφατα του πήρε συνέντευξη φίλος μου :) Συχναζει στο ΣΕΗ, αναζητηστε τον, ειναι κινητη εγκυκλοπαιδεια!!!! (κοντευει τα 100)
 
Επανέρχομαι μετά από αρκετές ημέρες με μια νέα ομάδα φωτογραφιών:

1.

scaled.php


Χωρίς να είμαι σίγουρος, η φωτογραφία προέρχεται από την ταινία "Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα". Η μετατροπή της σε Α/Μ έγινε από τον γράφοντα. :)

Τα διαθέσιμα ονόματα είναι : ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΟΜΙΚΟΥ, ΚΙΚΗ ΔΑΛΑΚΟΥ, ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΛΑΠΑΚΗ.

2.
scaled.php


3.
scaled.php


Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ταινία "Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα" και το μόνο όνομα που έχω στην διάθεσή μου είναι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΡΕΣ.

4.
scaled.php


5.
scaled.php


Οι φωτογραφίες Νο-4 και 5 προέρχονται από την ταινία "Ο δράκος". Δυστυχώς δεν έχω κάποιο όνομα...

6.
scaled.php


7.
scaled.php


Αυτές προέρχονται από την ταινία "Μιας πεντάρας νειάτα". Τα ονόματα που έχω είναι: Ε. ΚΙΝΛΕΫ, ΑΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Χ. ΚΑΝΔΡΕΒΙΩΤΟΥ.

8.
scaled.php


9.
scaled.php


Οι δύο ...Γερμανοί προέρχονται από την ταινία "Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ". Ούτε εδώ έχω κάποιο διαθέσιμο όνομα.

10.
scaled.php


11.
scaled.php


Οι τελευταίες για σήμερα φωτογραφίες προέρχονται από την ταινία "Έκλεψα την γυναίκα μου".

Πάλι χωρίς κάποιο όνομα....
 
Το μονο που μπορω να πω γι' αυτες, ειναι οτι στην 1 αποκλειω το ονομα της Δημητρας Νομικου.
 
bambinella 100 είπε:
Το μονο που μπορω να πω γι' αυτες, ειναι οτι στην 1 αποκλειω το ονομα της Δημητρας Νομικου.

Κάτι είναι και αυτό!!! :) Σε ευχαριστώ.
 
Έχουμε καμιά πληροφορία για τον Λάκη Γκέκα; Σύμφωνα με την RetroDB, τελευταία ταινία του σημειώνεται το 1985. Αρκετά γνωστός δευτεραγωνιστής, στην παρακάτω φωτογραφία (από την Έξοδο Κινδύνου) διακρίνεται πρώτος από αριστερά με τον Ανέστη Βλάχο και το Γιώργο Οικονόμου. Αν κάποιος μάλιστα μπορούσε να αναγνωρίσει τις γυναίκες της παρέας θα ήταν καλό (αν και δύσκολο το βλέπω...).

gekas.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχω την απορια που να βρισκονται σημερα οι ,γιαννης κατρανης,παυλος λιαρος,θοδωρος κατσαδραμης..
 
peterpapas είπε:
εχω την απορια που να βρισκονται σημερα οι ,γιαννης κατρανης,παυλος λιαρος,θοδωρος κατσαδραμης..
Ο Παύλος Λιάρος διατηρεί θίασο και δίνει παραστάσεις ανά την Ελλάδα, όπως δείχνει και το σχετικό link. Υπάρχει μάλιστα και σχετική συνέντευξη που όμως για τεχνικούς λόγους δεν μπόρεσα να δω.

Πληροφορίες για τον Θόδωρο Κατσαδράμη με πρόσφατη φωτογραφία του, αλλά και για την Καίτη Παπανίκα, εδώ.

Ο Γιάννης Κατράνης, τέλος, διαμένει πλέον στην Στυλίδα σύμφωνα με αυτήν την πηγή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πως είναι σήμερα η Νίκη Λινάρδου, μπορείτε να το δείτε εδώ. Ζει και είναι μια χαρά. Να ρωτήσω πάλι κάτι. Τι απέγινε ο Μιχάλης Αρσένης, ο συμπαθής γερούλης που έκανε τον κουφό ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στην ταινία "The... κόπανοι" του Γιώργου Κωνσταντίνου και τον μπαρμπα-Μήτσο στην ταινία "Η μεγάλη απόφραξη"; Αν ζει, θα είναι 90 ετών και λογικά θα έχει αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά. Ο Θόδωρος Έξαρχος αναφέρει ότι έχει γεννηθεί το 1922.
 
Μια χαρα ειναι η Νικη Λιναρδου. Μακαρι ολες να δειχνουμε τοσο νεες και ωραιες οταν θα μεγαλωσουμε....
 
η ζωζω ειναι γεννημενη το 1930 ηταν συμμαθητρια με τι γιαγια μου και μαλιστα διπλανες στο ιδιο θρανιο και το ξερω καλα
 
Πίσω
Μπλουζα