Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

καταρχήν συγχαρητήρια για τα φωτορεπορτάζ των δύο νέων μελών xyma60 και thanassis1979 . Οι φωτος που ανέβασαν τα παιδιά είναι εξαιρετικές και ο τρόπος παρουσίασης επίσης (ειδικά η παρουσίαση του αν έχεις τύχη μου άρεσε πολύ. Μπράβο παιδιά)

ένα ξεμουδιασματάκι με Θεσσαλονίκη

"Τεντυ μπόι αγαπη μου" - 1965

Λάσκαρη, Βουτσάς, Πλατής

Φίνος, Ζέρβας, Δαλιανίδης, Δαμασκηνός, Μιχαηλίδης

στη Θεσσαλονίκη για ακόμα μια ταινία μετά τον "Ατσίδα"

Το σπίτι και το μαγαζί Πλατή και Βουτσά στην Αγίου Δημητρίου 104 - 40.638099, 22.948098



το σπίτι είναι ακριβώς ίδιο και σήμερα με πολύ χαρακτηριστική την πόρτα

(τελικά τη γλίτωσε την αντιπαροχή ;) )



το πεζοδρόμιο σαφέστατα μικρότερο



ο Άγιος Δημήτρης απέναντι



και το μαγαζί με τα Χρώματα του Πλατή και το Αρτοποιείο τα οποία

έχουν αλλάξει όμως θέση μεταξύ τους.





003.PNG

001.PNG

004.PNG

002.PNG

005.PNG

007.jpg

008.PNG

010.jpg

006.jpg

009.jpg

004.PNG

004.PNG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τους «δύο μαγκες του Πειραιά» στην .....ΛΟΛΑ

Μπορεί να μην βρισκω εδώ και αρκετό καιρό ένα συγκεκριμένο σημειο για την ταινία «Οι δύο μαγκες του Πειραιά» αλλά τουλαχιστον η αναζήτηση ταινιών με θεμα τον Πειραιά γι αυτό τον λογο μου χει βγεί σε καλό…….για άλλες απορίες σε πιο σημαντικές ταινίες.

Αυτά που θα διαβασετε παρακάτω προσπαθησα να τα περιγράψω για να είναι κατανοητή η ταυτοποίηση με κείμενο αλλά επειδή αυτό που εβγαινε πιο πολύ μπερδευε παρα εξηγούσε θα το κάνω με παλιές φωτογραφίες και πλάνα από διαφορες ταινίες και ελπιζω να είναι καλύτερα.

Ξεκινάμε με μία προπολεμική παλια φωτογραφία από το εξαιρετικό blog για τον Πειραιά mlp-blo-g-spot.blogspot.gr οπου απεικονίζεται η ακτή Ξαβερίου και το Χατζηκυριακειο. Απο τα κτήρια που είναι ευδιάκριτα σε αυτή την φωτογραφία τα μόνα που διασώζονται είναι η διόρωφη μονοκατοικία στα αριστερά και το Χατζηκυριάκειο στα δεξιά της φωτογραφίας.Την ιδια διορωφη μονοκατοικία την βλέπουμε και σε μία άλλη νεώτερη φωτογραφία(από το ιδιο blog) με άλλη γωνιά λήψης από την δεξιά πλευρα της ακτης Ξαβερίου.

Αυτή την μονοκατοικία που υπαρχει μεχρι σημερα την ειχα φωτογραφίσει τυχαία το κάλοκαίρι και παρα το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται σε καποια ταινία μας βοηθάει να ταυτοποιήσουμε την ακριβη τοποθεσία των δύο κτηρίων που βρίσκονται στο κιτρινο πλαισιο , τα οποια δεν υπαρχουν σήμερα ,αλλα μας ενδιαφέρουν για τα παρακάτω.

Η μονοκατοικία βρισκεται στην γωνία των οδων Οικονόμου και Θουκιδίδου στο 37°56'14.45" B 23°38'01.84" E και βλέποντας τις δύο παραπάνω παλιες φωτό καταλαβαίνουμε ότι τα δύο κτήρια που μας ενδιαφερουν και δεν υπαρχουν σήμερα βρισκόντουσαν στην νοητή προεκταση οδών Θουκυδίδου και Σοφοκλέους προς την θαλασσα εκεί που σήμερα εχει περάσει η λεωφόρος πια «Ακτή Μιαούλη».

Τα δύο αυτά κτήρια είναι το αριστερο ένα διώροφο με μαγαζιά μαλλον κατω και κατοικία επάνω και το δεξιό είναι ένα μικρο ναυπηγείο για βαρκες με μεγάλη σιδερενια συρόμενη πόρτα και μπορούμε να τα δούμε καλύτερα από ένα πλανο της ταινίας «Σε ποιον να πω τον πονο μου» του 1964….οπου αναμεσα τους διακρινεται και ένα μικρο λυόμενο οίκημα

Στην ιδια ταινία βλεπουμε το Γιάννη Αργύρη μέσα σε αυτό το οίκημα που τελικά είναι ένα ταβερνάκι οπου είναι και το σημείο που ηθελα να κατάληξω και να ταυτοποιήσω και είναι το ιδιο ταβερνάκι που βλεπαμε τον Κουρκουλο και την Καρεζη στην Λόλα. .

Συμπληρωνοντας λοιπον το εξαιρετικό post 1342(Α μερος) της hannele η οποία είχε κανει ενα τελειο ρεπεράζ στην ταινία "σταθμό" του Ελληνικου κινηματογραφου την "Λολα" στο τελος του οποίου εγραφε η αγαπητή hannele ότι είχε την αισθηση ότι τα γυρισματα της εν λογω σκηνης εγιναν στην Ακτη Ξαβερίου, στα λεγόμενα «Καρβουνιάρικα» Και το αισθητήριο της ηταν απολυτα σωστο γιατι ακριβώς εκεί ηταν.!!!!

.. Σε αυτές τις σκηνες της ταινίας βλεπουμε τον Νικο Κουρκουλο με την Τζενη Καρεζη και τον οδηγό του να πηγαίνουν σε ενα ταβερνακι, και εκεί να συναντιεται με τον Καλογήρου και τους μπραβους του Παπαγιαννόπουλου.Τα πλανα είναι σκοτεινά αλλα παρόλαυτά ευκολα καταλαβαίνεις οτι αυτες οι σκηνες εχουν γυρισθεί στο λιμανι.

Επισης ευκολα καταλαβαινεις παρακολουθώντας την ταινία οτι το ταβερνάκι, ο χωρος που γινεται η παλη , ο χώρος που συζηταει ο Κουρκουλος πριν την πάλη με τον Καλογήρου αλλα και ο περίγυρος...στον οποιο παρκάρουν το αυτοκινητο και περιμενουν οι "μπραβοι" είναι σε κοντινη αποσταση και εχουν οπτικη επαφή μεταξυ τους.

Ο Κουρκουλος βγαινει και συναντιεται με τον Καλογηρου σε ενα μερος οπου εκτος απο κατι καραβια, αν υπερφωτισουμε το καρε διακρινουμε δυο στραβοβαλμενους καβους μια κολώνα, αλλα και ενα μικρό σπιτάκι πίσω απο τον Καλογήρου.

Πάμε τωρα σε ένα κολάζ που εφτιαξα από μια άλλη ταινία την «οσα κρυβει η νυχτα» όπου μπορούμε να δούμε το ιδιο μέρος με φώς.

Επίσης το ιδιο ταβερνάκι μπορούμε να το δούμε ακόμα καλύτερα από την ταινία Συννεφιασμένη Κυριακή όπου έχει γυρισθεί 6 χρόνια πριν από την Λόλα απλά και σε αυτή την ταινία οσο και στην ταινία σε ποιον να πώ τον πονο μου τα παραθυρα είναι βαμενα λευκά σε αντιθεση με αυτά που βλεπουμε στην Λόλα που είναι σκουρόχρωμα.

Επίσης στην ταινία Συννεφιασμένη Κυριακή βλέπουμε καλυτερα και το φυλακιο πάνω στην προκυμαία που ήταν το φυλακιο του Λιμενικού ακτης Ξαβερίου.

Οσο για τον χώρο που «χτυπιουνται» ο Κουρκουλος με τον Καλογήρου δεν είναι άλλος από το εσωτερικό του Ναυπηγείου δηλαδή το ισογειο κτηριο δεξια με την μεταλλικη συρόμενη πορτα αφου την ωρα που παλεύουν οι δυο ηθοποιοί φαινεται αμυδρα στο βαθος το περιπτερο που είναι μπροστα στο ταβερνακι οσο και ο εξωτερικός χωρος από το ταβερνάκι.



Τέλος με την ταινία «Συννεφιασμενη Κυριακη» επιφυλάσσομαι να ασχοληθώ μελλοντικά καθως έχει απιστευτα πλανα από την οδο Κλεισόβης και την γυρω περιοχή και βοηθαεί για την ακριβη ταυτοποιηση της γειτονιάς του Νικου Γαλανου στην ταινια «Πεθαινω κάθε ξημερωμα»

1947 xsaver copy.jpg

PARAGK 6628.JPG

xsaver old.jpg

xsav kolaz.jpg

tav out se poion .png

2 TAV IN LOL1.png

TAV IN SE PταβΡρ 5.png

2 TAV IN LOL .png

TAV IN LOLA.png

TAV IN LOLA ).png

TAV OUT LOL πμ).png

TAV OUT LOL υπο 10 (15-3-2016 10-00 πμ).png

TAV OUT LOLA -2016 9-57 πμ).png

TAV OUT LOLA Ξ£5-3-2016 9-56 πμ).png

xsav all1.jpg

xsav all1.jpg

TAV OUT SE POION A.png

1 lola in 2.jpg

1 lola in.png

FYLAKIO XSAVER.jpg

TAV OUT LOL a.png

TAV OUT LOL.png

TAV OUT LOL b.png

TAV OUT SE POION B.png

TAV OUT LOL.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η τύχη μου τρελλάθηκε (1970)

Στη ταινία αυτή έχει την ωραία ατάκα του Μουστάκα (99999999)

έψαχνα το σπίτι στην ταινία Μίνι φούστα και καράτε (1972) και τελικά είναι γυρισμένο και στις 2 ταινίες στην Πλ. Μεσολογγίου και Αστυδάμαντος στο παγκράτι.

Η τύχη μου τρελλάθηκε



Μίνι φούστα και καράτε



μου τρελλάθηκε (1970).jpg

μου τρελλάθηκε (1971).jpg

μου τρελλάθηκε (1972).jpg

μου τρελλάθηκε (1973).jpg

μου τρελλάθηκε (1974).jpg

μου τρελλάθηκε (1975).jpg

και καράτε (1967).jpg

και καράτε (1968).jpg

και καράτε (1969).jpg

και καράτε (1970).jpg

και καράτε (1971).jpg

και καράτε (1972).jpg

και καράτε (1973).jpg

και καράτε (1974).jpg

και καράτε (1975).jpg

μου τρελλάθηκε (1975).jpg

και καράτε (1967).jpg

και καράτε (1967).jpg

και καράτε (1968).jpg

και καράτε (1972).jpg

και καράτε (1973).jpg

και καράτε (1974).jpg

και καράτε (1967).jpg
 
antonovar είπε:
Από τους «δύο μαγκες του Πειραιά» στην .....ΛΟΛΑ
Τέλος με την ταινία «Συννεφιασμενη Κυριακη» επιφυλάσσομαι να ασχοληθώ μελλοντικά καθως έχει απιστευτα πλανα από την οδο Κλεισόβης και την γυρω περιοχή και βοηθαεί για την ακριβη ταυτοποιηση της γειτονιάς του Νικου Γαλανου στην ταινια «Πεθαινω κάθε ξημερωμα»
 


:award: :award: :award: :award:

 


Ακομα ψαχνω στους δυο μαγγες...για το σπιτι.....
:shake: :shake: :shake: :shake: :shake:


αναρρωτιεμαι μήπως η γειτονιά του σπιτιού τους είναι στην Κλεισόβης και συγκεκριμένα στο κομματι της Κλεισοβης μεταξύ Χατζηκυριακού και Γεωργιου Θεοτόκη....μου "ταιριάζει" η διαταξη του δρόμου, που ειναι φαρδύς, ισιος και με στενά καθετα, αλλα δεν εχει τιποτα που να ειναι σημειο αναφοράς....
:cry: :cry: :cry:

 

 


Ωστόσο εχω την αισθηση οτι εντόπισα ενα ακομη σημειο....



Η ανηφόρα εχω την αισθηση οτι ειναι η ανηφόρα της Ευκλείας στο Χατζηκυριάκειο.



Σε συνδυασμό κιολας με την προηγουμενη σκηνή στο
474, οπου τον βλεπουμε να ερχεται απο το γνωριμο μας σημειο της Ακτής Μιαούλη, υποψιάζομαι ολο και περισσότερο οτι ειναι η Ευκλείας, παρότι δεν υπαρχει πλεον κανενα από τα κτίρια της ταινίας.







z.JPG

z2.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αυτη ειναι η ευκλειας και εγω πειραια εμενα 28 χρονια τωρα 42 ειμαι πλεον,,,αλλα ταιριαζει ο δρομος και στις 2 φωτο,,και αμα προσεξεις η τσιμεντενια κολωνα της δεη ειναι στο ιδιο σημειο γωνια οπως και τοτε η ξυλινη και υπαρχει δρομος (στενο) αριστερα και στην παλια φωτο μονο που τοτε ηταν πιο στενος ο δρομος,,,λεω οτι ειναι αυτη οσο και αν φαινεται περιεργο λογω της κολωνας,,,,παντα η δεη και 40 χρονια να περασουν τις κολωνες τις βαζει στο ιδιο σημειο των παλιων ειδικα οταν προκειται για γωνιες του δρομου,,,απλα στις παλιες εγκαταστασεις στην συγκεκριμενη περιπτωση στην παλια φωτο και γενικα εκεινα τα χρονια τις βαζανε την μια κοντα στην αλλη,,,,,απλα στην καινουργια φωτο εχουν γινει εδω και χρονια υπογειοποιησεις καλωδιων......τα λεω αυτα γιατι στην καινουργια φωτο αριστερα του στενου που ειναι η κολωνα υπαρχει σπιτι παλιο με το παραθυρο που φαινεται και επειδη ειναι η φωτο απο τετοιο σημειο ξρουμε οτι σιγουρα το σπιτι υπηρχε απο εκεινη την εποχη....αλλα στην παλια φωτο λογω στησιματος της μηχανης ληψης σε πιο κοντινο πλανο και γυρισμενη η μηχανη λιγο δεξια,,,δεν εχουμε την δυνατοτητα να δουμε το σπιτι με το παραθυρο στο στενο μεσα αριστερα....ηταν μεγαλη η αναλυση μου αλλα αμα προσεξετε την λεπτομερια του δρομου στην γωνια αριστερα θα με καταλαβεται,,,,,,και επισης το ανηφορικο δρομο και στις 2 φωτο πως ειναι απο πανω προς τα κατω.....
 
Mα για αυτους τους λόγους paulk θεωρώ και εγω οτι είναι η Ευκλείας....περα απο την πολυ καλή σου αναλυση, ταιριαζει και η διαταξη του δρόμου....
 
Γαμπρός από το Λονδίνο (1971) vs Πλατεία Αγίας Μαρίνας στο Θησείο (2016).

Ξέρω ότι έχει αποκαλυφθεί σε άλλο post το location αλλά καλός φίλος βρέθηκε στο χώρο και τράβηξε φωτογραφίες από την πεζοδρομημένη πλέον πλατεία (όπου δεν φτάνει το street view). Οπότε σκάρωσα τα καθιερωμένα "τότε & τώρα".



Πρόκειται για τρομερό παράδειγμα που πως με σωστό καδράρισμα και μοντάζ μπορείς με 1 σημείο να βγάλεις 3. Προσέξτε:

[1] Πρώτα ο Παπαγιαννόπουλος μιλάει στο γιο του Βαγγέλη Ιωαννίδη, ενώ ο γιος του έχει στην πράξη τη βεράντα στην πλάτη.

[2] Μετά ο Παπαγιαννόπουλος στρέφεται στη γειτόνισσα (Τουρίστας, τουρίστας! Μπίτλες!) που είναι (δήθεν) απέναντι και αριστερά, ενώ στην ουσία βρίσκεται ακριβώς από κάτω του, στο ισόγειο.

Για το τέλος έγραψα μια απορία από την ίδια ταινία και μέσα σε λίγη ώρα είχα έμπνευση και την έλυσα. Προς το τέλος, Βουτσάς και Βαλσάμη διατρέχουν αυτό το δρόμο που μου μοιάζει πολύ χαρακτηριστικός (κατηφόρα, εκκλησία στο βάθος κτλ).



Πρόκειται για την οδό Αμφικτίωνος στο Θησείο. Στο βάθος η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Η κάμερα έχει στηθεί στα σκαλάκια, στη διασταύρωση της Αμφιτκίωνος με την Ακάμαντος (37°58'27.6"N 23°43'05.4"E). Εδώ χάρτης google street view. https://goo.gl/maps/riWACGYNUfC2

Μπαίνει στη λίστα για φωτογράφηση και δημιουργία "Πριν & Μετά".

GambrosLondino2.jpg

GambrosLondino1.jpg

GambrosLondino3.jpg

Gambros_Unkown.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξερω αν εχει ξαναποσταριστει,καλου-κακου,ας το ξαναεχουμε σε καθε περιπτωση... :)

Κτήμα Λεβίδη ελληνικός κινηματογράφος by George Tsiamas το κτήμα χθες και σήμερα


Πραγματικα πολυ κριμα να παραμενει ετσι... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
Ωστόσο εχω την αισθηση οτι εντόπισα ενα ακομη σημειο....

Η ανηφόρα εχω την αισθηση οτι ειναι η ανηφόρα της Ευκλείας στο Χατζηκυριάκειο.

Σε συνδυασμό κιολας με την προηγουμενη σκηνή στο 474, οπου τον βλεπουμε να ερχεται απο το γνωριμο μας σημειο της Ακτής Μιαούλη, υποψιάζομαι ολο και περισσότερο οτι ειναι η Ευκλείας, παρότι δεν υπαρχει πλεον κανενα από τα κτίρια της ταινίας.

Μπραβο....βρε...hannele....ειδικά σε αυτή την συγκεκριμένη περιοχή ...το αισθητήριο σου κανει θαύματα... :award: :award: :award: :award: :award: :award:

Πάντως ,οπως λέει και ενας φίλος μου, αυτό που κανουμε είναι "δουλεια για φυλακισμένους". :) ...γιατί ψάχνουμε σε μία περιοχή,που εχει αλλάξει ριζικά τόσο σε επιπεδο δόμησης οσο και σε επίπεδο σχεδίασης.Εχουν ισοπεδωθεί μικροί λόφοι, εχουν υπερυψωθεί καινουργιοι δρόμοι πάνω απο γειτονιές, εχουν ανοικοδομηθεί σπίτια και πολυκατοίκίες κατα 95%, εχουν γινει τεραστιες επεκτασεις και αλλαγες στον λιμενοβραχίονα.....και εμείς ψαχνουμε ακόμα μια πετρόχτιστη καλύβα που βλέπουμε σε μια εντελώς ασήμαντη ταινία πριν 60 χρόνια..

αλλα τι να κανουμε .... ολα για το "γαμώτο θέλω να το βρω ".. γίνονται!!!!!.

Με αυτό το περιβόητο σπιτι λοιπον.....δεν ξερω αν εχεις παρατηρήσει σε μία σκηνή στο 29:21 περίπου που βγαίνει ο Φερμας απο την καλυβα φαινεται αμυδρα στο βαθός μια γυναικα που περπαταει σε κάτι σαν αλάνα και σε πολυ χαμηλότερο επιπεδο...δείγμα οτι δεν ειναι σε πυκνοδομημενη ακομα και για κεινα τα χρόνια περιοχή....δεν ξερω αν βοηθαει σε κάτι...αλλα παρατήρησε το μηπως....προσανατολισθεί το αλάνθαστο αισθητηριό σου.

dyo magkes peiraias 2.jpg
 
Αν και τα περισσότερα σημεία του Δόκτωρ Ζι-Βέγγος έχουν καλυφθεί σε άλλα post, έχω κάτι καινούριο να μοιραστώ μαζί σας.

Δόκτωρ Ζι-Βέγγος 1968 vs 2016 (από Street View).

Ο Παπαγιαννόπουλος κυνηγά τον Βέγγο αρχικά έξω από το σινεμά Αστέρια (πλατεία Παπαδιαμάντη 2 γωνία με Καλοσγούρου - 38°01'12.9"N 23°44'28.6"E) που προβάλλει το "Όλγα αγάπη μου" (του Δαλιανίδη). Ο ευκάλυπτος και η κολώνα παραμένουν σημεία αναφοράς αναφοράς.



Το σινεμά έκλεισε το 1973 και έκτοτε έγινε super market. Η πινακίδα σώζονταν ως το 2004 (και αποτυπώνεται στο πλαίσιο σύνθεσης στο εξώφυλλο του βιβλίου Αγύριστο Κεφάλι του Δημήτρη Φύσσα).

Στο επόμενο πλάνο το κυνηγητό μεταφέρεται παραδίπλα, στην πλατεία Παπαλουκά (38°01'03.0"N 23°44'29.3"E), την οποία διασχίζουν αφού κάνουν μια στάση στο παγκάκι. Τα πεύκα θέριεψαν και τα παγκάκια άλλαξαν αλλά στην ίδια θέση. Η μεγάλη εικόνα είναι από σύνθεση συνεχόμενων πλάνων της ταινίας. Το δίπατο που φαίνεται κεντρικά στη Χαλεπά 7 (και στο Street View κρύβεται πίσω από τα πεύκα) φιλοξενεί σήμερα παιδικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων (ίσα που φαίνεται η σημαία του δήμου). Και το διπλανό του (στη γωνία με Μαρκορά στην πάνω μεριά - κρύβεται από το δέντρο στην ταινία) υπάρχει ακόμα σε κακή κατάσταση.



Φεύγοντας από την πλατεία, διασχίζουν τη Χαλεπά στο "κάτω μέρος" της πλατείας. Το κτήριο που φαίνεται επί της πλατείας στη γωνία με τη Μαρκορά, υπάρχει ακόμα (αν κρίνω από το Street View) και λειτουργεί ως εστιατόριο.



ZiVeggos_1.jpg

ZiVeggos_2.jpg

ZiVeggos_3.jpg
 
Έγκλημα στο Κολωνάκι 1959 vs 2016 (σημερινή δική μου φωτογράφιση).

[1] Ο Μπάρκουλης ανηφορίζει τη Φθιώτιδος ως την Κηφισίας και κοντοστέκεται μπροστά στο σημερινό πρακτορείο ΟΠΑΠ. Στην πολυκατοικία πίσω του μοιάζει να μην έχει ανοίξει ακόμα ο "Καλυβιώτης" και το "Γαϊτανάκι".

[2] Στο επόμενο πλάνο η Γκέλη Μαυροπούλου και ο Βασίλης Κανάκης (πλωτάρχης Χατζής) βγαίνουν από το λαμπερό Άστρον, το οποίο παίζει το "4 Νύφες 1 Γαμπρός" του Τζανή Αλιφέρη. Fun fact: Ο Τζανής Αλιφέρης σκηνοθέτησε και το "Έγκλημα στο Κολωνάκι".

[3] Στο τρίτο πλάνο οι τρεις τους συναντούνται μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας Κηφισίας 35 με τη χαρακτηριστική "ριγέ" πρόσοψη από πράσινο μάρμαρο.



EgklimaKolonaki_2.jpg

EgklimaKolonaki_1.jpg

EgklimaKolonaki_3.jpg
 
"Ο ανακατωσούρας" - 1967

Γρηγόρη Γρηγορίου, Γιώργου Λαζαρίδη, παραγωγή της εταιρείας Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς.

Σταυρίδης, Ηλιόπουλος, Κρεββατά, Μαυροπούλου (μαμά και κόρη και στην ταινία, αλλά και στην πραγματικότητα)

και φυσικά Περικλής Χριστοφορίδης

μια ακόμα ταινία στη Θεσσαλονίκη

και το σπίτι των Σταυρίδη - Ηλιόπουλου στο δρόμο προς το Πανόραμα, εδώ ακριβώς

40.592594, 23.013577, Μεγάλου Αλεξάνδρου 34

ο δρόμος :



η είσοδος :



και το σπίτι, με δυσκολία και μέσα από τα φυτά :



004.png

002.png

005.png

006.png

003.png

001.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Χριστίνα" - 1960

παραγωγοί οι Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς,

Σκηνοθεσία, σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη,

Μπάρκουλης, Καρέζη, Ηλιόπουλος

άλλη μια ταινία με πολύ .....Θεσσαλονίκη

Ο Ηλιόπουλος δουλεύει στο καφενείο στη γωνία Παύλου Μελά (Διαγώνιος) και Νικηφόρου Φωκά πηγαίνοντας προς Πύργο αριστερά



και από πίσω του φαίνεται η πολυκατοικία στη γωνία Παύλου Μελά και Νικηφόρου Φωκά κατεβαίνοντας δεξιά.



στη συνέχεια έχουμε την παρακαλούθηση του Μπάρκουλη από την Καρέζη σε μια πορεία με αυτοκίνητα με περιήγηση της πόλης

Αριστοτέλους



Καμάρα



Διαγώνιος



Πύργος από το ίδιο σημείο με το καφενείο στη γωνία Παύλου Μελα και Νικηφόρου Φωκά



Εθνικής Αμύνης, ανάποδα (άνοδος προς Τσιμισκή)



και τέλος Λεωφόρος Νίκης με το τελείωμα στο παλιό εστιατόριο "7 Θάλασσες"

και τα γραφεία της Ολυμπιακής, εδώ 40.63319, 22.93850

και πάλι ανάποδα, με κατεύθυνση προς το λιμάνι.





Η συνέχεια επί της Κηφισιάς με πολύ "Costi Dimitrakopoulo"

με πολλά και αναλυτικά πλάνα μέσα και έξω από το Ξενοδοχείο





006.PNG

021.PNG

022.jpg

009.PNG

008.PNG

007.PNG

010.PNG

011.PNG

024.PNG

012.PNG

023.PNG

017.PNG

015.PNG

016.PNG

012.PNG

028.jpg

025.PNG

027.PNG

026.PNG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar....ενα ακόμη σημείο βρέθηκε απο τους "Δυο μάγγες του Πειραιά"!! (Δεν μπορώ να σου περιγράψω το τι googlαρισμα εχω ρίξει σε παλιες φωτογραφίες για να βρω το κτίριο :p )



Πρόκειται για την οικία Ηλιόπουλου, η οποια στέγασε την Εμπορική και Λογιστική Σχολή Παναγιωτόπουλου.

Βρισκόταν στην συμβολή των οδών Πραξιτέλους 163 και Μπουμπουλίνας!

Σήμερα είναι έτσι το εν λόγω σημείο



Ολες οι πληροφορίες για την οικία Ηλιόπουλου βρίσκονται αναλυτικά στο site http://mlp-blo-g-spot.blogspot.gr/2013/10/SxolhPanagiwtopoulou.html

k.JPG

k.JPG
 
minos είπε:
Ο κατήφορος

Και τέλος η διασταύρωση που φαίνεται στο τέλος με το Βουλγαρίδη να αποχαιρετά τον αδικοχαμένο Θάνο Σουγιούλ

Αριστοτέλους και Κεφαλληνίας στο 37°59'59.05" B 23°43'50.29" E.

Κατηφορίζουν την Αριστοτέλους και ο Βουλγαρίδης στριβει στην Κεφαληνίας

ARIST121.jpg

ARIST 21.jpg
 
Μπράβο antonovar

Το έψαχνα και εγώ αλλά δεν το έβρισκα. Μπράβο και παλι!!

Ξέρεις κατι για το εξω οι κλεφτεσ;

Το εκκλησάκι που ισωσ είναι ο αγιοσ Θωμασ στο Μαρούσι και

το σπιτι του Μακρη



antonovar είπε:
Αριστοτέλους και Κεφαλληνίας στο 37°59'59.05" B 23°43'50.29" E.

Κατηφορίζουν την Αριστοτέλους και ο Βουλγαρίδης στριβει στην Κεφαληνίας


(140).jpg

(141).jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism είπε:
Μπράβο antonovarΤο έψαχνα και εγώ αλλά δεν το έβρισκα. Μπράβο και παλι!!

Ξέρεις κατι για το εξω οι κλεφτεσ;

Το εκκλησάκι που ισωσ είναι ο αγιοσ Θωμασ στο Μαρούσι και

το σπιτι του Μακρη


antonovar είπε:
Αριστοτέλους και Κεφαλληνίας στο 37°59'59.05" B 23°43'50.29" E.

Κατηφορίζουν την Αριστοτέλους και ο Βουλγαρίδης στριβει στην Κεφαληνίας
Ωραίο θέμα εβαλες makism.

Και μενα με εχει φάει ειδικα αυτό το εκκλησάκι......αλλα σιγουρα δεν είναι ο Αγιος Θωμάς.Είναι πιο μικρη εκκλησία και πιο στενη εκκλησια και ειδικα το πισω μερος με το ιερό που ειναι πολύ διαφορετικό και δεν υπαρχει περιπτωση να το εχουν αλλαξει αφου δεν θυμαμαι και γώ ποσων αιώνων εκκλησία είναι. Επίσης και η υπολοιπη ταινία εχει αξιόλογα πραγματα αλλα ειναι και αυτή στα δεκαδες "υπόψην".......

ag thomas.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα μπορούσε, βάσει του περιβάλλοντος, να είναι το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στην Εθνικής αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι, το οποίο όμως έχει υποστεί διάφορες μετασκευές και επιμήκυνση, χάραξη δρόμου κλπ. και δεν πολυκαταλαβαίνει κανείς σήμερα την ομοιότητα...

Κι όμως, αυτό είναι, αν παρατηρήσετε το δέντρο-σφεντόνα, δίπλα στο στέγαστρο !

https://www.instantstreetview.com/@3...23.4h,-6.7p,1z
 
ΦΖΠ1 είπε:
Θα μπορούσε, βάσει του περιβάλλοντος, να είναι το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στην Εθνικής αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι, το οποίο όμως έχει υποστεί διάφορες μετασκευές και επιμήκυνση, χάραξη δρόμου κλπ. και δεν πολυκαταλαβαίνει κανείς σήμερα την ομοιότητα...Κι όμως, αυτό είναι, αν παρατηρήσετε το δέντρο-σφεντόνα, δίπλα στο στέγαστρο !

https://www.instantstreetview.com/@3...23.4h,-6.7p,1z
Στην ταινία "αδεκαροι ερωτευμενοι" του 1958 ο Γκιωνακης πηγαινει λουλουδια στην Αγ.Βαρβαρα στην Εθν.Αντιστάσεως.Η Εκκλησία απο την μεριά του δρόμου ειναι περιπου οπως είναι και σήμερα ,και η Εθνικης αντιστασεως ειναι διαμορφωμενη και ασφαλτοστρωμένη ,οπότε μαλλον αποκλειεται 6 χρόνια μετά να είναι τοσο διαφορετική η εκκλησία απο το πλαι και η Εθν.Αντιστάσεως να εγινε χωματόδρομος

AG BARABARA 1.jpg

New Movie (16).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (9).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (14).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (15).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (12).Movie_Snapshot.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα