Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

ξέρει κάποιος την γειτονιά της ταινίας προδομενη αγαπη 1962.

(682).jpg(683).jpg(685).jpg
 
Ο Μήτρος κι ο Μητρούσης - 1960

Βέγγος - Μανέλης

(μια και το παίζει σήμερα)

άλλη μια άποψη της Ευφράνορος στο 23 (Παγκράτι)

002.png

και απέναντι ο Προφήτης Ηλίας στο κέντρο της Αθήνας

003.png

004.png

001.jpg
 
Δάσκαλε, βλέπεις κάτι γνωστό από προδομενη αγαπη;

στη 1 φωτο στο βελάκι είναι το μπακάλικο που είναι δίπλα και φαίνεται και η έκθεση επίπλων απέναντι

και στη 1 φωτο είναι συνέχεια του δρόμου με την 3 φωτο από κάτω, που κοιτά η κοπέλα το αυτοκίνητο να φεύγει. 1+3 είναι ενας μεγάλος δρόμος.

Σου θυμίζει κάτι σαν περιοχή;

οθόνης (692).png

Teacher είπε:
Ο Μήτρος κι ο Μητρούσης - 1960
 
makism είπε:
Δάσκαλε, βλέπεις κάτι γνωστό από προδομενη αγαπη;
στη 1 φωτο στο βελάκι είναι το μπακάλικο που είναι δίπλα και φαίνεται και η έκθεση επίπλων απέναντι

και στη 1 φωτο είναι συνέχεια του δρόμου με την 3 φωτο από κάτω, που κοιτά η κοπέλα το αυτοκίνητο να φεύγει. 1+3 είναι ενας μεγάλος δρόμος.

Σου θυμίζει κάτι σαν περιοχή;
Με μια πρώτη ματιά δε μου θυμίζει τίποτα Μάκη... Δεν έχω και την ταινία...
 
:bow: :bow: :bow: :bow:

antonovar πώς το βρήκες; έλεγα στον αδελφό μου (4 χρόνια μεγαλύτερος ) ότι κάπου εδώ στην περιοχή είναι αλλά δεν θυμόταν τίποτα από την γειτονιά μας.

Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!

θα ανεβάσω και το σπίτι της Καρέζη για να ολοκληρωθεί το σημείο....

antonovar είπε:
37°59'38.86" B 23°42'59.46" E
 
makism είπε:
ξέρει κάποιος την γειτονιά της ταινίας προδομενη αγαπη 1962.
edit το ξανανεβάζω γιατί δεν εβγαινε σωστά.

Είναι στον Κολωνό στο 37°59'39.19" B 23°43'00.04" E. Το σπιτι βρισκεται στην οδο Ισμηνης και τα μαγαζια είναι στην συμβολή των δρομων Ισμηνης Ανδριανουπολεως Συρρακου και Ιωαννίνων.Υπάρχει ακόμα αυτό το μαγαζί στην ΙΣΜΗΝΗΣ...η φωτο απο το street view εχει αντιθετη φορα απο αυτήν στην ταινία

ISMHNHS.jpgIvannin.pngISMHNHS ANDRIANOYPOLEWS.jpgISMHNHS ANDRIANOYPOLEWS.jpg

ISMHNHS.png

ISMHNHS.png
 
makism είπε:
:bow: :bow: :bow: :bow:
antonovar πώς το βρήκες; έλεγα στον αδελφό μου (4 χρόνια μεγαλύτερος ) ότι κάπου εδώ στην περιοχή είναι αλλά δεν θυμόταν τίποτα από την γειτονιά μας.

Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!

θα ανεβάσω και το σπίτι της Καρέζη για να ολοκληρωθεί το σημείο....

antonovar είπε:
37°59'38.86" B 23°42'59.46" E
Απο το στυλ των σπιτιών , και τους ασφαλτοστρωμένους δρομους είχα επικεντρωθεί στα Πετράλωνα και τον Κολωνό.Μάλιστα το πλατωμα με τα μαγαζία που φαινεται μεσα απο τα μαγαζι με τις κλωστες και τους δρόμους μου θυμιζε ενα δικο σου ευρημα απο τον μπακαλόγατο λιγο πιο πανω απο εκεί στην Ιωαννίνων Δραμας και Γερακίου στην σκηνή με την Νεζερ, οπότε αρχισα να ψάχνω γύρω απο την Ιωαννίνων και ευτυχώς που υπήρχε το μαγαζι στην Ισμηνης γιατι αρχικά αμφέβαλλα.
 
Η Εύα δεν... αμάρτησε 1965

Γυρισμένο στη Νεα Φιλαδέλφεια και στο Ηράκλειο.

Εκκλησία Αγιά Τριάδα στο Ηράκλειο

Τριάδα (2).jpgΤριάδα.jpg

Αγαμέμνονος και Αγ. Τριαδας

Αγ. Τριαδασ (1).jpgΑγ. Τριαδασ (2).jpg

Πλ. Αγίας Τριάδας 9

Τριάδας 9 (1).jpgΑγίας Τριάδας 9 (2).png

Πλ. Αγίας Τριάδας και ηρακλεους

Τριάδας και  ηρακλεους (1).jpgΑγίας Τριάδας και  ηρακλεους (2).png

Καισαρείας 29 Ν. φιλαδελφεια

(1).jpg29 (1).jpg29 (2).jpg

Καισαρείας 27

27 (1).jpg27 (2).jpg

Καισαρείας και εφέσου 22 απέναντι

εφέσου 22 (1).jpgεφέσου 22 (2).jpg

*χωρίς να είμαι σίγουρος το μανάβικο είναι Καισαρείας και τραπεζουντοσ

τραπεζουντοσ (1).jpgτραπεζουντοσ (2).jpgτραπεζουντοσ (3).jpg
 
ανακαλυψα τυχαια ενα βιντεο απο ταινια που ειχε γυρισματα στην πολη μου (Τρικαλα) , το πιθανοτερο ο τιτλος της να ειναι "οι μαυρολυκοι του βουνου και του καμπου" δεν την εχω δει ποτε αλλα βασιστηκα στα στοιχεια της retrodb

"Βόλτα" στα Τρίκαλα της 10ετίας του '70 με ένα βίντεο...


σχολιασμος uploader:

"Δημοσιεύτηκε στο http://www.fatsimare.gr/retro-photo-i...

Νοσταλγική "κινηματογραφική βόλτα" στα Τρίκαλα μέσα από αποσπάσματα μιας ταινίας του Βασίλη Κονταξή, ενός Τρικαλινού σεναριογράφου, σκηνοθέτη και κινηματογραφικού παραγωγού που άφησε ιστορία.

Η ταινία γυρίστηκε καλοκαίρι του 1971 και τα αποσπάσματα που θα δείτε αποτελούν αναμφισβήτητα ιστορικό "ντοκουμέντο" που καταγράφει "στιγμές" από τη ζωή και την κίνηση στους δρόμους της πόλης μας εκείνη την εποχή.

Και το θεωρούμε σημαντικό καθώς σπάνια ήταν τα κινηματογραφικά γυρίσματα σε επαρχιακές πόλεις

Βλέπετε το ενδιαφέρον εστιαζόταν κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (συνήθως τον καιρό της ΔΕΘ) και σπανίως, περιστασιακά με λίγα πλάνα σε κάποιες άλλες επαρχιακές πόλεις.

Και εκεί είναι σημαντική η προσφορά του Βασίλη Κονταξή με τις ταινίες του... (Σακαφλιάς, το χώμα βάφτηκε κόκκινο, ο Μενούσης κ.α.)

Οι ταινίες που γυρίστηκαν τότε (μέσα και τέλη του '60) στην πόλη και την περιοχή, πέρα από το σενάριο "αποτύπωσαν" στιγμές από τη ζωή των Τρικαλινών αλλά και την "φυσιογνωμία" της...

Στις πρώτες εικόνες λοιπόν που "συνθέσαμε" και βλέπετε, ηθοποιοί της ταινίας (Ερρίκος Μπριόλας και ο δικός μας ο Τρικαλινός Λάμπρος Φλιούκας) φθάνουν με λεωφορείο και αποβιβάζονται στο ΚΤΕΛ (το... παλιό φυσικά) στο τέρμα της οδού Γαριβάλδη, διασχίζουν την παλιά πεζογέφυρα που υπήρχε, επισκέπτονται το φρούριο, περπατούν στα δρομάκια του Βαρουσιού, πίνουν νερό στην κεντρική πλατεία και μέσω της κεντρικής γέφυρας φθάνουν στην Ασκληπιού...

Ο φακός αποτυπώνει επίσης την πεζογέφυρα του Αχιλλείου, την κίνηση οχημάτων και πεζών μπροστά στο "Αχίλλειον" στην διασταύρωση με την κεντρική γέφυρα και την πλατεία Ρήγα Φεραίου με τα νεοκλασικά Αβέρωφ και Χατζηγάκη να μην έχουν ακόμη γκρεμιστεί... (Ίσως και οι τελευταίες ζωντανές εικόνες πριν το... τέλος τους !)

To πλάνο στο τέλος του βίντεο είναι από σκηνή που οι πρωταγωνιστές της ταινίας με λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας επισκέπτονται συγγενικό τους πρόσωπο στα περίχωρα της πόλης".
 
"Ο Ατσίδας" - 1961

Ένα σημείο που μου έλειπε : Το φαρμακείο από το οποίο παίρνει τα κινίνα η Λάσκαρη

ήταν Ίωνος Δραγούμη 45, εδώ ακριβώς : 40.637929, 22.941204

τη στιγμή που μπαίνει στο φαρμακείο, πίσω της είναι το τέμενος Χαμζά ή Αλκαζάρ, και ο γνωστός μας χάρτης

farmakeio.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία Ελληνίδα στο Χαρέμι finos film 1971

Μία έμβληματική κωμωδία με την οποία δεν εχουμε ασχοληθεί σχεδόν καθόλου εδώ στο που γυρίσθηκαν πλην μιας αναφοράς ,αν δεν κανω λαθος, της katerinak στο πρώτο μέρος.

Προσωπικά παιδευόμουν αρκετό καιρό για ενα συγκεκριμένο σημείο αυτής της ταινίας οπότε τώρα που το βρήκα ας δούμε και μερικά αλλα απο αυτη την ταινία .

Παιδευόμουν με την γειτονιά που υποτίθεται οτι εμενε η Βλαχοπούλου την οποία την βλεπουμε για λιγο στην αρχή της ταινίας και αρκετά στο τελος της ταινίας οταν επιστρεφει η Βλαχοπούλου και την υποδεχεται ο κοσμος. Βρισκεται στου Παπαγου στο 37°59'32.23" B 23°47'52.46" E μεταξύ των δρόμων Λ.Παπαγου , Αναστασεως και Κορυτσάς . New Movie (70).Movie_Snapshot.jpgpapagoy 1.jpg

Η γειτονια ειδικά οπως την βλεπουμε στα πλανα ,στο τελος της ταινίας με την πομπη με τα αλογα και τον κοσμο είναι σχεδόν απαραλλαχτη.Στην αρχή της ταινίας η Ιωαννίδου πηγαίνει προς το υποτιθέμενο σπίτι στο ιδιο σημειο ερχομενη απο απεναντι απο την οδο Λάρνακος. New Movie (72).Movie_Snapshot.jpgLARANAKOS.jpg

Η ταινία εχει αρκετα τουριστικά πλάνα στην Ρόδο και τα περισσότερα απο αυτα τα εχουμε δεί τόσο στην ταινία "κοριτσια για φιλημα" οσο και στην ταινία "κατι κουρασμένα παληκάρια"

Βλεπουμε λοιπον τον χώρο μπροστά στο Δημαρχείο στο 36°27'05.82" B 28°13'26.99" E

New Movie (68).Movie_Snapshot.jpgRODOS 4.jpg

την εισοδο του Καστρου απο την μεριά του λιμανιου 36°26'38.48" B 28°13'41.73" E

RHODES 33.jpgRODOS 5.jpg

και απεναντι απο το ενυδρείο στο 36°27'08.26" B 28°13'29.54" E

RHODES 66.jpgRODOS 3A.jpg

Επισης βλεπουμε τον Χρ.Εξαρχακο στις σκηνες που ψαχνει τρόπο για να φυγουν απο το νησί στην αγορα στο Μανδρακι στην συμβολή των δρόμων Γαλλίας και Αβέρωφ στο 36°26'53.45" B 28°13'28.50" E RHODES -7.jpgRODOS 2.jpg

Οι σκηνες που ο Εξαρχάκος και ο Σειληνος πανε να ειδοποιήσουν τον Γαβριηλιδη υποτιθεται οτι είναι στην Ρόδο αλλα στην πραγματικότητα ηταν στην παραλια της Γλυφάδας στην Διαδόχου Παυλου 4 GLYFADA AAA.jpgGLYF 1.jpg

Ζητώ συγγνώμη και πάλι για τα λογότυπα αλλα οπως εχω ξαναγράψει υπαρχει συγκεκριμενο ατομο σε μια σελιδα στο facebook που τσιμπάει αυτούσια τα καρέ απο την ταινία και τα παρουσιαζει σαν ευρήματα του χώρις φυσικά καμμία αναφορά στην πηγή.

GLYFADA.jpg

RHODES 9.jpg

RODOS 2.jpg

papagoy 2.jpg

rhodes 666.jpg

LARANAKOS.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρελός παλαβός και Βέγγος - 1967

το ξενοδοχείο "Λευκός Πύργος" που είδαμε ξόφαλτσα στου Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες, μέσα κι έξω πολύ καλά

020.png

021.png

και να μην ξεχαστούμε... σε λιγότερο από δυο ώρες, "Ο ΘΡΥΛΟΣ" colored

zikos_color_001.png

021.png

020.png
 
Το ξενοδοχείο Λευκός Πύργος στη Νεοφύτου Μεταξά και Δεληγιάννη πλησίον στο σταθμό Λαρίσης.

Google maps 2014

Πληροφορίες επίσης στην σελίδα του Athensville «Τα ρημαγμένα ξενοδοχεία των φτωχών» στον σύνδεσμο: http://athensville.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html

image_150218.jpgimage_150217.jpgimage_150216.jpgimage_150215.jpg

Φωτογραφίες από Athensville
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πιθανόν να έχει αναφερθεί, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν η μπακαλοταβέρνα "η ειλικρίνεια" στην ταινία "της κακομοίρας" ήταν σκηνικά στα στούντιο της φίνος φιλμ ή πραγματικό μέρος. Σε διάφορες ιστοσελίδες και μπλογκ στο ίντερνετ οι απόψεις διίστανται.
 
Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι βρισκόταν στο Μεταξουργείο. Σήμερα λειτουργεί ως μεζεδοπωλείο.
 
mr.Vox είπε:
Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι βρισκόταν στο Μεταξουργείο. Σήμερα λειτουργεί ως μεζεδοπωλείο.

Αυτή η μπαρούφα με το μεζεδοπωλείο που ήταν το μπακάλικο του Ζήκου κρατάει πολλά χρονιά και ας είναι καλά τα "εγκυρα" και "εγκριτα" site αλλα και μερικά αφιερώματα στην τηλεοραση θα κρατάει αλλα τόσα......ωστε στο τέλος θα ισχύει σαν αξίωμα χωρις αποδείξεις.

Ομως το μπακάλικο του Ζήκου ήταν studio......και μάλιστα studio της Φινος Φιλμ και πιο συγκεκριμενα στην Σιώκου 6....κάτι που μπορείς να το καταλάβεις αν διαβασεις προσεκτικά αυτα που γραφει για την συγκεκριμένη ταινία ο Ντινος Κατσουρίδης.....Επισης υπαρχει αυτή η περιβοητη εσοχή εξω απο το μαγαζί ρετρο καλλιροης1.jpg που στο μαγαζι στην Ψαρών και Μαιζώνος (που είναι απαραλλαχτο 100 και πλεον χρονια) οσο και αν ψαξεις δεν προκειται να την ταιριαξεις οπως δεν μπορεις να ταιριαξεις τις πανυψηλες πορτες και πολλά αλλα πραγματα που φαινονται στην ταινία.Η μεγαλυτερη ομως και η πλεον ατρανταχτη αποδειξη για μενα είναι αυτη η συνεντευξη του ανθρώπου που δουλευε το μαγαζί απο το 1938 μεχρι το 1992 και το μονο που αναφερει είναι οτι εκει ετρωγε ο Παντελης Ζερβος. ρετρο ζηκος 1.jpg
 
Την αλήθεια θα μπορούσε να μας πει η Κα Τριαντή ή τουλάχιστον η κόρη της.
 
[b" είπε:
mr.Vox[/b];n1068602]Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι βρισκόταν στο Μεταξουργείο. Σήμερα λειτουργεί ως μεζεδοπωλείο.

[/ATTACH]

[b" είπε:
oldgrcinfun[/b];n1068602]Πραγματικό μαγαζί λοιπόν. Ρώτησα γιατί στο μπλογκ:

http://iphimedea.blogspot.gr/2010/05/blog-post_16.html

δεν θεωρούν αληθές πως βρισκόταν στο Μεταξουργείο, αλλά πως ήταν σκηνικά σε στούντιο.

[/ATTACH]

antonovar είπε:
Αυτή η μπαρούφα με το μεζεδοπωλείο που ήταν το μπακάλικο του Ζήκου κρατάει πολλά χρονιά και ας είναι καλά τα "εγκυρα" και "εγκριτα" site αλλα και μερικά αφιερώματα στην τηλεοραση θα κρατάει αλλα τόσα......ωστε στο τέλος θα ισχύει σαν αξίωμα χωρις αποδείξεις.

Ομως το μπακάλικο του Ζήκου ήταν studio......και μάλιστα studio της Φινος Φιλμ και πιο συγκεκριμενα στην Σιώκου 6....κάτι που μπορείς να το καταλάβεις αν διαβασεις προσεκτικά αυτα που γραφει για την συγκεκριμένη ταινία ο Ντινος Κατσουρίδης.....Επισης υπαρχει αυτή η περιβοητη εσοχή εξω απο το μαγαζί που στο μαγαζι στην Ψαρών και Μαιζώνος (που είναι απαραλλαχτο 100 και πλεον χρονια) οσο και αν ψαξεις δεν προκειται να την ταιριαξεις οπως δεν μπορεις να ταιριαξεις τις πανυψηλες πορτες και πολλά αλλα πραγματα που φαινονται στην ταινία.Η μεγαλυτερη ομως και η πλεον ατρανταχτη αποδειξη για μενα είναι αυτη η συνεντευξη του ανθρώπου που δουλευε το μαγαζί απο το 1938 μεχρι το 1992 και το μονο που αναφερει είναι οτι εκει ετρωγε ο Παντελης Ζερβος

[/ATTACH]
100% studio, το έχουμε δείξει στο retromaniax πολύ καλά, αν ανατρέξεις σε όλες τις σελίδες που αναφέρονται στον Ζήκο. Στο μεταξύ ο antonovar έχει ανεβάσει στο παρελθόν τη φωτογραφία με τα μισά παράθυρα που φαίνονται απέναντι από το μαγαζί του Ζήκου και τα οποία ακόμα πιο καθαρά φαινόντουσαν εχθές που ήταν Full HD και μου κάνει εντύπωση που δεν το αναφέρεις antonovar

Επίσης στο χθεσινό φάνηκε πεντακάθαρα και ο μισός ψεύτικος τοίχος απέναντι από την ανοικτή πόρτα του μαγαζιού

Ρε συ Kampia στην πρώτη σελίδα κάτω από τα περιεχόμενα, βάλε με μεγάλα γράμματα ότι : "Το μαγαζί του Ζήκου ήταν studio της Φίνος Φίλμς να το τελειώνουμε και να μην ξαναρωτάει ο κόσμος"

Αυτή η συνέντευξη του Κατσουρίδη για τον Ζήκο πού είναι ??
 
mr.Vox είπε:
Την αλήθεια θα μπορούσε να μας πει η Κα Τριαντή ή τουλάχιστον η κόρη της..
Φίλε Mr. Vox δεν ξέρω εδώ στο Retromaniax πώς το έχουμε καταφέρει, αλλά όταν γράφουμε κάτι, δεν γράφουμε μπαρούφες και αν κάποια στιγμή γραφτεί κάτι λάθος (σπάνιο) το διορθώνουμε. Δε χρειάζετια η μαρτυρία της αγαπημένης Ντίνας Τριάντη.

Το Μαγαζί του Ζήκου HTAN STUDIO
 
Πίσω
Μπλουζα